"Flashing"/blicanje ekrana monitora iz čista mira?

poruka: 2
|
čitano: 1.822
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
offline
"Flashing"/blicanje ekrana monitora iz čista mira?

Dakle problem je sljedeci - monitor ponekad iz čista mira počne "blicati", pali se i gasi svakih par sekundi, tj. ekran bude crn na milisekundu i opet se upali i ponovi to svakih par sekundi.

Prije ovog monitora nisam imao problema s ijednom, a ironično je sto sam imao identičan monitor kao novi, na par dana prije nego sam ga zamijenio radi mrtvih pixela, i nije imao ovaj problem.

 

Uspio sam otkriti "uzrok" problema, a to je struja, što mi nema nikakve logike - dakle ako mi je računalo upaljeno i u netko u stanu upali npr. napu u kuhinji ili se pokrene automatski bojler u kupaoni, monitor ima "Šlus", crn par sekundi i onda se upali i blica.. ne razumijem u čemu je problem jer nema apsolutno nikakvih problema u mreži stana, niti je u vrijeme kad se desi ovo previše potrošača upaljeno (TV, napa, računalo + par sitnica).

Ima itko ideju kako riješiti problem?

 

Kabel napajanja je isti kao u starom monitoru jer mi nisu njega zamijenili (dakle kabel koji je radio normalno). Paljenje i gasenje monitora dok blica ne pomaže. HDMI kabel je nov i radi normalno i na drugim uredajima.

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.1.2019 12:07 (ficosime).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
offline
"Flashing"/blicanje ekrana monitora iz čista mira?

Ja sam imao isti problem, rijesio sam ga pomocu fertine prigusnice na hdmi kablu. Feritna prigusnica

Np

Moj PC  
1 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice