Iskon "iskustvo"! izdvojena tema

poruka: 3.293
|
čitano: 1.155.968
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
offline
Iskon "iskustvo"!

tcomu platiš taj dio koji si ih koristio ne cijeli mjesec nadam se?

hvala za info, stara ima neke jebene info kao još ćemo morat tcomu plaćat ja reko wtfg ali ajde reko da pitam da ne bi bilo nismo znali.

 

tcom traži natrag svu opremu što mogu odmah vratiti ali neam račune one samo kutije originalne.

Kompa probaj ignoriraj autora, pomaže.
Poruka je uređivana zadnji put sri 20.11.2019 14:51 (fila2208).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
offline
Re: Iskon "iskustvo"!
fila2208 kaže...

Koliko se čeka kad se prelazi s jednog op na drugog tcom -> iskon.

 

Hoću morati tcomu plaćati dalje 60kn za telefonsku liniju ili to preuzima iskon za onih 5kn

Koliko sam dugo out bez interneta dok jedni ne isključe drugi uključe.

 -svu brigu preuzima operater na kojeg prelaziš.. brine se o prekidu, što kraće + već nekoliko mjeseci plaćaju penale 10kn sat za takav prekid (osim viša sila).. tako da iskapčanje-prekaplanje može biti u istom danu, par sati ili par dana. Više od tog žališ se ..

-obveze koje imaš prema starom operateru moraš podmiriti, ostalo je sve tvoja stvar ili prošle godine je bila kombinacija gdje operater plaća tvoje penale za prelazak.. više to ne rade ili tko zna.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
offline
Iskon "iskustvo"!

da, kako je napisano, svakome plaćaš razmjerno koliko si bio kod koga u trenutku prelaza... npr tcomu 7 dana a ostatak iskonu kad pređeš... opremu ćeš morat vratit tcomu o njihovom trošku, dobro čuvaj taj zapisnik o predaji opreme da te nebi iznenadili nakon pola godine sa 600-700 kn za modem...

 

inače moji prelasci optima - tcom i tcom - iskon su išli ovako kako sam ti napisao, nisam bio bez neta 5 minuta

Moj PC  
2 0 hvala 1
13 godina
offline
Iskon "iskustvo"!

A neam te zapisnike, kad sam dobio od tcoma davno gigasetr i sad ovo smeće što imam, ali sve ću im vratiti najmanji problem.

Kompa probaj ignoriraj autora, pomaže.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
offline
Iskon "iskustvo"!

to ćeš dobit nakon prelaska doma poštom, samo čuvaj sve od njihove opreme

Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
online
Re: Iskon "iskustvo"!
jel se samo meni dešava da u večernjim satima počne skakat ping na 300 i jitter na 300 brzina bude jedva 1 mbps a tijekom dana večinom bude okej...to se zna dešavat nasumično tokom dana al najviše naveče....i pazite sad to se dešava na dve sasvim razlicite lokacije dva sasvim razlicita routera i dve razlicite brzine i udaljenost centrale...inace sam radio u telekomu ali ovakvo šta nisam vidio ni kod t-coma ni kod a1...očito je da nije problem do mene nego samog operatera, neznam jel oni to namjerno tako hebu da predem na vlasnika HT jer nebi me cudilo isto to radi a1 sa tomatom na mobilnoj mreži
battletag:MasnaKrvavic#2275
15 godina
offline
Iskon "iskustvo"!

Istekao mi dvogodišnji ugovor s Iskonom, imam optiku i brzina je redovito bila 90/90. Potpisao novi ugovor, dobio novi router. Zamijenili su mi ZyXEL B30B s Innbox V45 VDSL2, kao veća brzina, iznad 100 Mbps. I sad sve spojio i mjerim brzinu i sad sam na 70/70  jel ja trebam nešto u administraciji napravili ili? Znam da razliku između 90 i 70 neću pretjerano osjetiti ali kad mi već daju kao poboljšanje onda neću unatrag. 

 

 

I btw jel bi ja njima trebao stari ZyXEL vratiti? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
offline
Iskon "iskustvo"!

Pa ovo je vec standardna iskonova navlakusa cini mi se...

To su i meni napravili, doduse ne na optici, ali isti đir.

Dobro cu razmisliti za godinu dana da li cu produziti ugovor ili idem dalje...

I believe Wi can Fi...
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
offline
Iskon "iskustvo"!

Onda bolje ići bez ugovorne, da se ne potpiše sad, a nakon nove cijena u ugovoru ostane stara.

Kompa probaj ignoriraj autora, pomaže.
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
offline
Iskon "iskustvo"!

Pa dobro je ovo za socijalno ugrožene skupine..Samo je pitanje kako to izgleda u praksi..

Jebeno je ako je to preko socijalne službe, te treba takva dokumentacija..Znači skrbništvo i ostalo..

Pa se onda dogodi da lik ubije socijalnu radnicu i pravnika, jer su mu oteli kuću, bilo nedavno u medijima..

 

No, da se vratim na temu..

Jedino još Iskon nije digao cijenu za ovih 20, 30 kuna..

 

Trebamo li očekivati i mi koji smo na Iskonu podizanje cijene..Kako su to napravili korisnicima tcom-a, i A1 mreže..

 
1 0 hvala 1
15 godina
offline
Re: Iskon "iskustvo"!

-to će morati svi, tj to je tržišno pravilo, mada su vlasnici linija tcom (i stari vip-novi a1) moraju po jedakim tržišnim uvjetima svim operaterima dati pristup. Upravo time a1 prca tcom koji mu je maplaćivao 20kn pristup fiksnoj i sad po istom pravilu mora i tcom kao i ostali iskazati taj trošak-stavku jer ga svi moraju jedako plaćati. Da tcom to optimi-iskonu naplati manje tad bi dobio kaznu zbog dampanja i netržišnog ponašanja (iste cjene za sve..). I to sve samo jer je vip ušao u fiksnu telefoniju, do prije par godina je bio samo mobilna i nisu imali takav razlog 'svađanja'.

-jedino se +20kn ne treba odnositi na bnet-coax jer je zasebna kabelska mreža, ne spada u javno dostupnu tel.mrežu (ne može koristiti drugi operater, a pošto nije nacionala pokrivenost nema ni pravila koje vrijedi za tcom..) no upravo s tim su a1 započeli, mada tamo ne plaćaju +20kn tcomu, jer im je to zaprao cilj prema tcomu i njegovim operaterima tj optima-iskonu koji jedino cijenom konkuriraju a1 (bnet..).

-dakle, samo je pitanje kad će koji operater dodati stavku +20kn za liniju.

-pošto su vlasnici tcom(ht) i a1(vip) svega, svih linija osim par kvartovskih koje još možda postoje samostalno, njima se ništa ne mijenja, ne poskupljuje tj koliko plate s jedne strane dobiju s druge, to je samo zbog dampanja cijena tj prisiljavanje druge strane da podigne cjene jer mora iskazati i tu stavku u računu i tad optima-iskon poskupljuju toliko da više korisnici nemaju želju preći s a1 na njih, dok je tcom uvjek bio nasjkuplji jer je do sad bio realno monopol na fixnoj. Sve to je posljednjih par godina uzrok ulaz vipa u fixnu..

 

-najslađi dio priče za tu nakanadu je proizvoljna cijena vlasnika linije, koji može sutra reći da je to npr 100kn ili 2kn ili bilo koja cijena a da se vlansiku realno ništa ne promjeni tj viši račun plaća korisnik, ne operater dok je osnovi problem hakom koji tek sad počinje tumačiti zakone i provoditi ih, do sad ništa ni sličnog nije radio.. počeo kažnjavati. Da je hakom pravilno tumačio ugovorni odnos i naknadu koju je a1 uveo +20kn ovog ljeta, tad bi isključivo korisnici bez ugovorne obveze bili oni koji plaćaju po tekućem-važećem cjniku. No hakom je (ne slučajno, nisu toliko naivni) u medijima samo 'odgovarao' da operater ima pravo promjene cjenika + obavijest korisniku. Nije u tom pitanju-odgovoru uključio ugovornu obvezu na 24mj.. tj važeće ugovore koji su sklopljeni i time nepromjenjivi u tom periodu za cjenu-tekući cjenik... dok je tužno-smiješno što je a1 tad 'davao' korisniku pravo na raskid, mada on to pravo ne može dati, nego to daje zakon, a1 mo može dati samo ako ja sad bez razloga želim razskid bez penala i oni kažu ok.. tad bi to bilo neko davanje od a1, ovako je samo uvijena floskula kako oni nešto daju, dok su oni ti koji su prekrišili važeće ugovore jednostranom promjenom cjenika za korisnike pod ugovornom obvezom. Slična stvar je npr banke-kamate pa vidimo sad presude.

 

-hakom još duguje odgovor po kojem zakonu-tumačenju jedna strana (operater) ima pravo izmjene ugovora, anexa i sl. umjesto mantre da ima pravo promjene cjenika. To pravo promjene cjenika ima svaka trgovina-usluga kad god poželi (uz najavu mjesec ..) i to je ok, to vrijedi za sve, ali ugovorna obveza je termiski na 0-12-24 mj zaseban-dodatni ugovor upravo o vezanju, korisnika na operatera ili plaćanje penala u slučaju raskida, dok s druge strane korisnik nešto dobije, nižu cijenu koaj nema veze s tekućim cjenikom (koji se može mjenjati svaki dan, ali ne i ugovor) i to obje strane obvezuje na ugovoreno u tom periodu, jedne na plaćanje, druge na isporuku ugovorenog po ugovorenoj ciejni, ne po cjeniku, jer cjenik nema veze s paketima i dodatnim ugovorim obvezama. Cjenik se odnosi samo na korisnika bez ugovorne obveze, tj smao na korsinika usluge pristupa koji može biti bez ugovorne obveze i tad može kad poželi promijeit paket ili opertera.

-svi korisnici s ugovornom obvezom koji sad plaćaju +20k imaju pravo tužiti i dobiti taj iznos + kazna koju a1 treba dobiti, .. samo da se hakom i to sjeti, možda...

-tek po isteku ugovorne vriejdi tekući cjenik, npr ja sad imam gratis međunarodne pozive.. kao 'kompenzaciju'. Zbog takvih nejednakih kriterija, mutnih i preotimanja korisnika pogotovo za slučaj povezan s optimom, počele su kazne.. ali to je samo za otimanje korsinika, dok je popust-cjenik ono što mora biti javno i svima pod jednakim uvjetima dostupno, ne pero-jozo-ivo-štef.. razlika tj kao i ovo s nakanadom za fixnu, svi mroaju pslovati pod jednakim uvjetima, pod istim cjeikom koji tad vrijedi za sve, ne za pojedine korisnike ili operatere.

-po istoj osnovi google-irska treba platiti kaznu za porez, jednakost prema porezima, cjenicima i pravilima igre.. i to hakom kao regulator mora, jednog dana, .. kao da se tek sad probudio.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
9 godina
offline
Re: Iskon "iskustvo"!
boatenga kaže...
No, da se vratim na temu..

Jedino još Iskon nije digao cijenu za ovih 20, 30 kuna..

 Tcom je digao? Meni jos nista...

15 godina
offline
Re: Iskon "iskustvo"!

-u temi tcom.. digao +30kn korisnicima bez ugovorne obveze (bitna razlika) tj tekući cjenik, što je A1 ignorirao.. 'pravom na raskid' i to ljeto-sezona krastavaca .. isto, ali pravno poštenije + kroz godinu kako ističu ugovori će pojedini korsnici dobijati nove cjenike-račune..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
9 godina
offline
Re: Iskon "iskustvo"!
ihush kaže...

-u temi tcom.. digao +30kn korisnicima bez ugovorne obveze (bitna razlika)

To su radili od pamtivjeka. Kad ti istekne ugovor su ljudima uredno dizali cijene ima vec valjda 2 godine, to nije ovo sto je a1 napravio stoga sam ga i pitao o tome, kaze da je tcom digao cijene..

15 godina
online
Re: Iskon "iskustvo"!
upravo sad jitter 300 ms, ping 100 ms, a brzina normalna al mi to nista ne znaci kad u igrama ping bude 3000 ms radi visokog jittera, a spojeno sve žicom....prijavljujem iskonu oni samo rade f/r ili obicni restart routera...katastrofa
battletag:MasnaKrvavic#2275
12 godina
offline
Iskon "iskustvo"!

Prešao na Iskon

Došla oprema

Strujni adapter ne radi (potrgan), router već korišten i izlizan

Nađem neki svoj adapter, spojim, router se upali, ne radi wifi

baš mehanički ne radi, ne da se upaliti

SZK, telefon, tehničar... ništa

divan početak :)

Know your limits.
Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina
offline
Re: Iskon "iskustvo"!
guls kaže...

Prešao na Iskon

Došla oprema

Strujni adapter ne radi (potrgan), router već korišten i izlizan

Nađem neki svoj adapter, spojim, router se upali, ne radi wifi

baš mehanički ne radi, ne da se upaliti

SZK, telefon, tehničar... ništa

divan početak :)

 Koliko si platio i koji paket? (ak nije tajna)

12 godina
offline
Iskon "iskustvo"!

Još nisam ništa platio, 269kn trio usluga (uključen kompletni filmski i dokumentarni)

eikon router

Know your limits.
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
online
Iskon "iskustvo"!

ja sam sad opet prijavio problem sa pingom

 

brzina 10 mbps i pod testom pokazuje 10 al je ping u nebesima, nikakav download niti upload u ovom trenutku se ne dešava a ping pleše

 

prilažem sliku

 

 

sto se tice parametara u samom router i noise margini i atenuaciji linije, sve je u normali čak i iznad prosječno dobro al svejedno se problemi dešavaju

battletag:MasnaKrvavic#2275
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.12.2019 16:16 (dado16).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
offline
Re: Iskon "iskustvo"!

daj umjesto tracerta ping -t google.com .. 10-20 odlično, 30-40 normalno, 50-60.. i u tvom slučaju 200-300-više žali se na kvalitetu linije, no šanse su nikakve da će nešto napraviti. Šteta, ni zakon ne pomaže.. tj već pola godine imaš mogućnost tražiti oklanjanje kvara i ako nakon 15 dana (vrlo razumnog roka) problem nije otklonjen, idu penali 10kn/sat.. ali u tome se isključivo spominje pružanje usluge (ne kvaliteta) kao i zajamčena minimalna brzina i nominalna-70%.. ne ping i sl. što su stvari centrale i same linije (ne paketa). Da ti barem prekida liniju.. ili možda ih pritisnuti npr e-mail i banking i sl uslugama ako su problematične (ping) .. gaming mada je legitiman nije kriterij kao ni pristup bilo kojem serveru, pa čak ni ovo ne pomaže osim dijela gdje se vidi brzina između tebe i centrale (blokiran ping).. tj jednini dio što ''moraju'' popraviti (a nekako izgleda da je upravo centrala problem, ostalo manje..).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.12.2019 16:34 (ihush).
15 godina
online
Re: Iskon "iskustvo"!
ma znam i sam kak sve ide, radio sam u a1 kao tehničar, ali su drugačije procedure nego sa t-comom...ovdje ping stvara problem kad ni streaming ne radi više normalno a niti naj obicnije stranice nemrem otvoriti a da ne cekam 5 minuta.....sto je najbolje evo sad radi normalno dok opet mu ne prdne i opet ne pocne *rat....router pokazuje lan 2 da gori a nista nije ukljuceno, moze biti i do njega, na krovu kuce kod ormarica sve zice su mi spojene najobicnijim selotepom jer je to t-comovim tehničarima normalno, a može biti i do njihove centrale jer isti taj problem sam imao i na drugoj adresi gdje je puno bolja brzina i njihov ormaric 200 metara sto ispunjava uvjete za vektoring od 100 mbps.... ugl neznam sta da više radim, nemam više veza u t-comu da se išta poduzme
battletag:MasnaKrvavic#2275
9 godina
offline
Re: Iskon "iskustvo"!
dado16 kaže...

ja sam sad opet prijavio problem sa pingom

brzina 10 mbps i pod testom pokazuje 10 al je ping u nebesima, nikakav download niti upload u ovom trenutku se ne dešava a ping pleše

 Tcom ima vec barem mjesec dana s ovim problem. Itekako su oni toga svjesni, ali ocito su malo stedjeli na rutama prema vani (iz ko zna kojeg razloga) i sad nastaju problemi. Oko ovog se samo mozes nadat da ce se rjesit, jer ti nitko tu, cak nitko u HR to vjerojatno ne moze rjesit, cak i da imas neznam kakve veze. Pretpostavljam da se peering rjesava u DT-u, ne tcomu.

Ono sto je zanimljivo kod tvog ispisa je ovih 1000msa prema privatnoj adresi 100.x.x.x sto je svakako cudno. Nisam bio na iskonu davno, kod tcoma su to obicno 172.x adrese. Jesi ti na tcomu ili iskonu? Jer smo u iskon temi ali cini mi se da si pisao da si na tcomu prije u tcom temi? Tebi je islo preko telie, a meni je direktno s tcoma otislo u googlovu mrezu. Razlika je ocita.

ihush kaže...

već pola godine imaš mogućnost tražiti oklanjanje kvara i ako nakon 15 dana (vrlo razumnog roka) problem nije otklonjen, idu penali 10kn/sat.. ali u tome se isključivo spominje pružanje usluge (ne kvaliteta) kao i zajamčena minimalna brzina i nominalna-70%.. ne ping i sl. što su stvari centrale i same linije (ne paketa). Da ti barem prekida liniju.. ili možda ih pritisnuti npr e-mail i banking i sl uslugama ako su problematične (ping) .. gaming mada je legitiman nije kriterij kao ni pristup bilo kojem serveru, pa čak ni ovo ne pomaže osim dijela gdje se vidi brzina između tebe i centrale (blokiran ping).. tj jednini dio što ''moraju'' popraviti (a nekako izgleda da je upravo centrala problem, ostalo manje..).

 Kvar ne postoji ako je usluga isporucena. Ping nije nigdje reguliran, niti ce biti u tako dogledno vrijeme. Nemoze ih nicim pritisnut osim da bude naporan pa mu izadju u susret (a ne moraju) jer su velika firma i on jedan im ne znaci nista (ping je nebitan za banking jer to nije toliki lag da se stranice ne ucitavaju). Ping ce i dalje bit nikakav, al mozda isposluje kakav popust ako bude dovoljno dosadan.

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.12.2019 18:53 (sandokan111).
15 godina
online
Re: Iskon "iskustvo"!
sandokan111 kaže...
dado16 kaže...

ja sam sad opet prijavio problem sa pingom

brzina 10 mbps i pod testom pokazuje 10 al je ping u nebesima, nikakav download niti upload u ovom trenutku se ne dešava a ping pleše

 Tcom ima vec barem mjesec dana s ovim problem. Itekako su oni toga svjesni, ali ocito su malo stedjeli na rutama prema vani (iz ko zna kojeg razloga) i sad nastaju problemi. Oko ovog se samo mozes nadat da ce se rjesit, jer ti nitko tu, cak nitko u HR to vjerojatno ne moze rjesit, cak i da imas neznam kakve veze. Pretpostavljam da se peering rjesava u DT-u, ne tcomu.

Ono sto je zanimljivo kod tvog ispisa je ovih 1000msa prema privatnoj adresi 100.x.x.x sto je svakako cudno. Nisam bio na iskonu davno, kod tcoma su to obicno 172.x adrese. Jesi ti na tcomu ili iskonu? Jer smo u iskon temi ali cini mi se da si pisao da si na tcomu prije u tcom temi? Tebi je islo preko telie, a meni je direktno s tcoma otislo u googlovu mrezu. Razlika je ocita.

 na iskonu sam ja zato i komentiram tu, samo sto su tcom i tcomovi tehničari zaduženi za iskon pa malo spominjem t-com...mislim da nisam dosad u t-com temi pisao o ovome, ali to je nevjerojatno, kako neznam kod ženinih radi sve normalno i nema tih problema, doduše to je a1 ali koriste t-comovu paricu

battletag:MasnaKrvavic#2275
9 godina
offline
Re: Iskon "iskustvo"!
dado16 kaže...

na iskonu sam ja zato i komentiram tu, samo sto su tcom i tcomovi tehničari zaduženi za iskon pa malo spominjem t-com...mislim da nisam dosad u t-com temi pisao o ovome, ali to je nevjerojatno, kako neznam kod ženinih radi sve normalno i nema tih problema, doduše to je a1 ali koriste t-comovu paricu

 A onda si me zbunio s spominjanjem tcoma, mea culpa. Nema veze.

Opce je poznato da ako imas problem s linijom a na iskonu/optimi si da dok ti tcom nesto popravi ces otegnut muda :P. Jbg, tak je. Sad jos vidis i da vas routaju preko telia, koja im je ocito rutu overselala 10 puta. Ja sam direktno s ht-a otisao kod googla dok si se ti vozio po svedskoj. Svejedno, lag prema internoj adresi upucuje na problem koji bi mogli/trebali rjesit, tako da osim pinga se radije na to koncentriraju u prigovorima, jer to ti mozda i rjese. Nove rute sigurno nece, a pogotovo nece radi nikog zakupljivat nove ako tako DT ne odluci.

15 godina
offline
Re: Iskon "iskustvo"!

-gle, sad dodaješ lan port2 koji svijetli i selotejp na žici.. ako je to problem tad se to može i mora riješiti, tek nakon tog vidjeti kako je dalje. A problema s izlaznim linijama imaju i ostali (tcom-a1) tj rade nešto po centralama ili što već.. i to ovisi o kvartu.. tad možeš čekati na otvaranje googlea mada mi istovremeno npr download radi ok ili gaming.. kao da je dns nedostupan i sl. ili najsličnije ka d ana tel. nemaš slobodnu liniju, ali kad radi tad je ok. No meni je ping stabilan i sama linija nije problem.. a kod tebe može biti više faktora, možda router-modem-port, možda žica-selotejp + centrala u nekim trenucima..

 

-pošto ti je DL po testu ono što imaš u paketu tj 10mbit .. to je ok i nemaš neku konkretnu žalbu što se tiče zakona (ili dok hakom to ne definira preciznije, možda samo da počne tako tumačiti postojeća pravila..).

 

-npr što ako je problem neka klimava žica, zacvikana..? Do priključka je tvoja stvar pa probaj nekako provjeriti-eliminirati (eliminacija je 'najbolja' metoda, ono što ostane je uzrok..). npr za početak, neki laptop dovuči do priključnog mjesta i tamo sve spojiti .. ako tad radi, tvoje žice po kući su problem, ako je problem isti tad operater-centrala.. ali, što kad ti malo radi, malo ne.. čekaš-ponoviš.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
12 godina
offline
Iskon "iskustvo"!

Za usporedbu

 

Što čovjek više povećava svoje znanje to više povećava i svoju patnju.
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.12.2019 4:36 (jozo65).
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
online
Re: Iskon "iskustvo"!
jozo65 kaže...

Za usporedbu

 

 ti si na iskonu i imas manju rutu nego ja...divota

battletag:MasnaKrvavic#2275
15 godina
online
Re: Iskon "iskustvo"!
javio se iskon, te su radili monitoring te u trenutke kada meni divlja ping itd, iskorištenost mog socijalnog 0.5 mbps uploada je 0.5 mbps uploada, navode da neki uređaj nesto uploadira, iako sam syncove itd iskljucio na svim uređajima...nadam se da ce mi bar dat ip adresu ili mac adresu da vidim koji uređaj pravi probleme da potvrdimo tu njihovu tezu
battletag:MasnaKrvavic#2275
9 godina
offline
Re: Iskon "iskustvo"!
dado16 kaže...

ti si na iskonu i imas manju rutu nego ja...divota

 Ima istu rutu kao ti, samo nije bila zagusena u to vrijeme, nista cudno.

dado16 kaže...
javio se iskon, te su radili monitoring te u trenutke kada meni divlja ping itd, iskorištenost mog socijalnog 0.5 mbps uploada je 0.5 mbps uploada, navode da neki uređaj nesto uploadira, iako sam syncove itd iskljucio na svim uređajima...nadam se da ce mi bar dat ip adresu ili mac adresu da vidim koji uređaj pravi probleme da potvrdimo tu njihovu tezu

 Pa ti imas 0.5 mbps uploada? :) Pa sto i taj podatak ne navedes. Svakako ti se moze dogodit da ti cijeli internet steka kad opteretis tih 0.5 mbps jer vise ni ackovi ne prolaze ni ista. Tehnicki, oni bi trebali namjestit profil da se to ne dogadja, ali oduvijek su svi imali problema s tim na adslu. Vrlo lako moguce da je to razlog.

15 godina
online
Re: Iskon "iskustvo"!
yep, imam 10 mbps i 0.7 mbps uploada kad odradim speedtest al et oni navode 0.5 mbps, i sve uređaje sam po iskljucivao syncove itd itd pa ne znam koji uređaj stvara problem po njima...
battletag:MasnaKrvavic#2275
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice