Lenovo V110-15 nema interneta! | win 7

poruka: 70
|
čitano: 9.361
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
offline
Lenovo V110-15 nema interneta! | win 7
Već dva puta napravljena je friška instalacija (win 7 ultimate 64) ali jednostavno nema ni opcije network devices, samo nalazi Bluetooth.

Žica ili ne, svejedno je.
Router je Huawei B315s i tele 2 Pokućni - sa svim ostalim radi perfektno!

Gledal po YT ali niš ne pomaže.


Laptop je novi, kupljen sinoć.

Windowsi 10 su kupljeni digitalno ali eto, nemrem ih "povući".

Ideje?
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
offline
Re: Lenovo V110-15 nema interneta! | win 7

instaliraj driver(e).. mada juzerima ponekad tako izgleda, ništa ne radi bez drivera. Problem može biti izbor OSa.. (ali driveri 99% postoje, samo treba potražiti, prije toga znati koja je mrežna lan-wlan-chip..).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
offline
Re: Lenovo V110-15 nema interneta! | win 7
Da al ne prihvaća mi ni USB stick, a CD-a s driverima nema u pakiranju.

Znači prziti ih kod nekog, a teško mi je naći kod koga, tak da je loša situacija.
14 godina
moderator
online
Lenovo V110-15 nema interneta! | win 7

Imaš li dostupno neko drugo računalo i USB stick?

 

Ako imaš skini windows 10, stavi na USB i instaliraj njega.

 

https://www.microsoft.com/hr-hr/software-download/windows10

Kuponi s popustima na Gearbest-u, svaki dan novi kuponi: http://bit.ly/gbcouponscro
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
offline
Re: Lenovo V110-15 nema interneta! | win 7

-da bi nešto napravio moraš imati (neko drugo) funkcionalno računalo ili pripremljen neki live/install za boot, ispravan. Čim spomeneš w7-ultimatedišn to je 99% pirat-modificiran i vjerojatno uzrok problema. .. jer USB radi, ili kako si instalirao w7? s dvd ili s usba? Istina, neki usb30 znaju raditi probleme, preporuča se korištenje 2.0 porta dok nema driver, plavo =3.0, crno/bijelo =2.0.. pa ovisno što imaš od portova probaj..

već nekoliko godina se za install ne koristi dvd nego usb, ako neće, tad nisi dobro napravio installer-boot ili pogrešan mod (uefi-legacy, gpt-mbr + isključiti sec.boot+fast.boot..).

-pošto stariji mediji nemaju uefi boot, najsigurnije je skinuti novi iso-install s MSovih stranica, mctool i sve klikaš-next.. ako imaš iso, može dvd2usb ili rufus. Novi mediji-iso imaju oba boot moda, MSovi alati ne nude opcije ali zato naprave ispravno oba, dok s rufusom možeš što želiš (pa i pogriješiti.. tad ponoviš).

kad radiš usb-installer, na njega snimiš i potrebne drivere, chipset, usb, lan-wlan, audio, video.. štedi vrijeme i živce, .. ili samo lan jer sve ostalo može kasnije s interneta.

+ovisno kako je napravljen soft-bios (namjerni problemi).. za wlan možda treba dodatni soft-app (upakiran s driverom, ali to nije driver nego samo app koja može služiti za paljenje-gašenje wlana .. kao i tipke)

-zbog insteresa biznisa, OEM+MS otežano je install starijeg win, lakše je w10.. bilo koji drugi os, prvo provjeriš imaš li odgovarajući driver i posotji li neki ovakav problem, tek tad možeš 'birati'. .. linux bi morao raditi outofbox npr mint, skineš i napraviš stikić.. bootaš i vidiš.

 

ako nemaš drugo računalo ili već od prije live/install tad .. ne možeš ništa sam.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
12 godina
neaktivan
offline
Re: Lenovo V110-15 nema interneta! | win 7
Vidi ako ti prepoznaje mobitel kad ga spojiš... Pa ako imaš smartphone skini driver na njega i prebaci ga usb-om na komp
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
offline
Re: Lenovo V110-15 nema interneta! | win 7
Nemam drugi komp, godinama sam bil bez ikakvog.

Našel sam sinoć drivere i uspel skinuti na mob barem ove za net, iako znam da mi ne dela ni usb na laptopu.

https://driverpack.io/hr/laptops/lenovo/v110-15ast

Al sjetim se onda skrina s početka teme - BT je tu!
Fino mi prepozna mob, razdijele se pair brojevi ali se neće spojiti, nikak i nikak!


Znači nema druge nego kod nekog nabaviti neki drugi wins, spržiti drivere na cd ili moje orginalne win10 ak je to moguće - imam digitalni key?
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
offline
Re: Lenovo V110-15 nema interneta! | win 7
Postoji aplikacija "drive droid" koja ti dozvoljava da u biti bootas os sa mobitela.
Ja sam ju koristio ali za linux ne znam kako radi sa windowsom.
Ali to je opet zajebancija za sebe samo kazem da imas i tu opciju makar da privremeno stavis linux i sa linuxa napravis onda pravi windows stick..
Sretno :)
16 godina
offline
Re: Lenovo V110-15 nema interneta! | win 7
Imam Linux Live CD, dal se more kaj s tim?
12 godina
neaktivan
offline
Re: Lenovo V110-15 nema interneta! | win 7
Nasao sam se u slicnoj situaciji pred nekoliko godina i onda sam koristio linux da napravim windows bootable usb...
Stvar je u tome da linux nebi trebao imati tih problema sa driverima pa ces moci koristiti usb i internet na laptopu pa mozes skinuti win 10 ili sta vec.
Ali opet kazem ne znam koliko ti se da zajebavat s tim.
15 godina
offline
Re: Lenovo V110-15 nema interneta! | win 7

ovisi kakav installer-boot (sporedno koji OS, win-lin..) jer je novo s UEFI-GPT modom, dok staro to nema. Novi lap je 99% defaultno podešen BIOS za uefi i svime što uz to defaultno ide, a to je npr GPT mod +sec.boot +fastboot.. isključiš-podesiš i tad možda možeš bootati stari medij (jer je i GRUB imao problema dok npr Canonical-ubuntu plaća licencu MSu).. igre proizvođača OEMa i Ms-intel (wintela) kojima guraju sve na novi os win10 .. ili samo kako onemogućiti stari kao xp (ne linux jer bi opet dobili kaznu, ali su to isti boot-modovi, kompatibilnost).

-svaki os može raditi na svakom kompatibilnosm hardwareu, dok se dio opcija podešava u biosu .. a neki bios-i uopće ne nude potrebne opcije ili ih prvo treba flashati na noviji.. a za to ti opet treba w10 itd. Biznis, gura te na w10, otežava sve starije.

-skinuti novi os (win-lin) je lako ako imaš neko funkcionalno računalo, ako nemaš.. tad ne možeš.

-na msovim stranicama imaš sve, w10 (može i bez keya) kao i w7-8 ali za njih je preduvijet key. Ako nemaš neki konkretan razlog za w7, tad je besmisleno ne koristiti w10 (+support se gasi za godinu).

-kad jednom imaš 'pravi' boot medij (install/live) tad više nije problem ostalo.

-za svaki os su ti potrebni odgovarajući driveri, razlika samo što linux ne komplicira, dok MS tim načinom prisiljava na migraciju xp-7-10.. zato prvo moraš privjeriti imaš li drivere+sve što ti treba za rad, tek tad ''biraš'' OS.

-linux mint je vrlo koristan na stikiću (skoro sve distre su live), dok ms naravno to otežava ali može-postoji.. miniPE, npr imaš na hirensu, ali naravno, dok to ne skineš i ne napraviš stikić, ne pomažeti ti to što postoji + stariji soft ne podržava uefi-gpt..

... zato, za boot uvjek korisit quick/express/cms .. bootmeni, ne disk order, uobičajeno f-tipka npr f8-12.. ili esc. Progooglaš za svoje računalo i tipkaš dok se pali .. tad ovisno o tome kakav bootmedij imaš i što bios dozvoljava vidiš jedna medij u mbr-ili-gpt-ili oba moda.. i bootaš u željenom. GPT je isključivo za 64bitni os, slat-nx itd requirementsi, može w7sp1-x64 ali ne drugi/stariji ili 32bitni jer ne mogu bootati s takovg diska. Tad ti je takav medji beskoristan tj ako u biosu ne nude opciju legacy ne možeš koristiti disk dok ga ne promjeniš-inicijaliziraš u starom-legacy-MBR modu.

-to nema veze s performansama, ahci i sl. ali čim uključiš uefi, tad on promjeni sve na uefi-default pa i ide-ahci isključivo u ahci jer je requirements ta npr ne možeš bootati stairji os kao xp jer nema uključene ahci-sata drivere (osim ako slipstrimaš), jednako svaki boot-medij cd-dvd-usb.. dok bi usb trebao raditi makar u 1.1-2.0 modu i bez 3.0 dirvera (rade miš-tipkovnica.. installer, dakle radi, ali kad digneš os tad moraš instalirati odgovarajući driver za kontroler da bi iskoristio punu brzinu + da win ne bi povukao pogrešan driver..

 

-prije nego kreneš u sve to, treba imati ''alete'' (install-boot medije), kolekciju.. par stikića linux-win.. + svakih pola godine kako sad izlaze win-buildovi poželjno napraviti novi installer jer je isto kao upgrade ali sigurnije, jer imaš stikić.. za kad se nešto desi. Prednost w10, dok se za xp-7-8 moraš znati snaći.

-w7ultimate je ugl pirat-modificiran.. izbjegavati. Ako skineš čisti-origigi, tad radi, ali ne vidim nikakav razlog da bi sad išao skidati w7 i zezati se s driverima kad možeš jednako w10. Ako te brine cijena-licenca.. ms je darežljiv, to vidiš po tome što možeš skinuti w10 bez keya + ne moraš ni aktivirati, radi.. a kad poželiš key je na ebayu cca 3-5$.. radi. (još jedna besmislica npr ako instaliraš bez keya, možeš birati home-pro, ako instaliraš neki ''jači'' tad ne može kupit key jer ih nema, npr enterprise i sl. i tad ne možeš aktivirati osim pirat-crack.. a to je loše/nepotrebno).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
offline
Re: Lenovo V110-15 nema interneta! | win 7
Hvala.

Na početku sam spomenul da sam kupil orginalni windows 10 pro - samo ne znam kak do njega bez neta kužiš :)
7ica je samo trebala kratkotrajno za to poslužiti, ali nema sreće.

A i nije baš da imam kod koga igrati se s tim i skidati, opet nažalost, inače nebi trebal ovu temu.

Već sam se ponadal spasu u BTu, ali ni tu nema sreće, valjda opet treba dodatne drivere, iako prepoznaje mob.

16 godina
offline
Re: Lenovo V110-15 nema interneta! | win 7
Armor kaže...
Imam Linux Live CD, dal se more kaj s tim?

Sve kaj ti treba - podigni ga, sa njime se spoji na net (99% da će raditi mreža), snimi drivere na HDD u neki folder na C disku (neće se tako zvati, ali vidjet ćeš foldere kad otvoriš disk, znat ćeš na što mislim).
Također, možeš i skinuti ISO desetke, pa ga snimiti na CD, ne znam hoćeš li moći iz linuxa obzirom da se podigao sa CDa, ali iz sedmice sigurno.

Imaš opcije, pa eto, pozabavi se... :)

So if God has existed forever, you know, what did he do in his spare time? Like, before he made the Earth and everything?
Poruka je uređivana zadnji put ned 20.1.2019 12:12 (Father_Dougal).
16 godina
offline
Re: Lenovo V110-15 nema interneta! | win 7
Uh, samo kak?
Pogledaj sliku pa ak more neki savjet.
16 godina
offline
Lenovo V110-15 nema interneta! | win 7

KK je to, neka hakerska distribucija? Dunno, man, prave live distre linuxa se bootaju u desktop. Ovo... nemam pojma. No probaj ovo sa odabirom jezika, pa vidi šta će se desiti.

(EDIT) čekaj, nemoj. Ovo je nekakva helper distra, nije punokrvni linux, s time nemreš niš.

Bojim se da ćeš morati negdje drugdje skinuti desetku.

So if God has existed forever, you know, what did he do in his spare time? Like, before he made the Earth and everything?
Poruka je uređivana zadnji put ned 20.1.2019 13:48 (Father_Dougal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
offline
Lenovo V110-15 nema interneta! | win 7

Ako baš nema nigdje drugog kompa može bootat ubuntu preko aplikacije "drive droid"...provjereno...znači mobitel ti u biti sluši kao bootable usb.

Možda može bootat i windowse na tome ali to nisam probao nikad pa ne znam šta će se dogodit.

Zeznuto je to kad kupiš da bi koristio i onda se ovakva sranja dešavaju...

Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
offline
Re: Lenovo V110-15 nema interneta! | win 7
Kak to napraviti, je sigurno ovo kaj traži root?
12 godina
neaktivan
offline
Re: Lenovo V110-15 nema interneta! | win 7
Armor kaže...
Kak to napraviti, je sigurno ovo kaj traži root?

 A je sigurno je ali vidiš zaboravio sam da mora bit rootan mob :/

16 godina
offline
Re: Lenovo V110-15 nema interneta! | win 7
A taj root se može napraviti sa Kingo Root apk?
Skinul sam al nisam još instaliral.

Android 8.1 ak je bitno
Poruka je uređivana zadnji put ned 20.1.2019 15:37 (Armor).
13 godina
offline
Re: Lenovo V110-15 nema interneta! | win 7

Taj laptop ima dva USB porta; jedan USB 3.0, drugi USB 2.0. USB 3.0 zahtjeva drivere za rad, ali USB 2.0 bi trebao raditi bez ikakvih dodatnih drivera.

 

Uštekaj mobitel u USB 2.0 port i na mobitelu napravi da se koristi kao Media device (MTP). Zatim, odi na Lenovo stranicu i skini Wireless, Ethernet i USB 3.0 drivere, te ih prebaci s mobitela na laptop.

 

Jedini drugi način je korištenje Bluetootha, pa probaj na internetu pronaći rješenje.

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.1.2019 15:59 (Marko :D).
12 godina
neaktivan
offline
Re: Lenovo V110-15 nema interneta! | win 7
Armor kaže...
A taj root se može napraviti sa Kingo Root apk?
Skinul sam al nisam još instaliral.

Android 8.1 ak je bitno

 E to ti nebih znao, možeš probat, piše da je 1 click root sad ne znam kako funkcionira...

 

16 godina
offline
Re: Lenovo V110-15 nema interneta! | win 7
Isprobana već oba utora s mobom - iako se u oba slučaja mobitel puni, ni u jednom nema vidljive veze.

Na Bluetooth potrošeno već puno vremena i jednostavno se ne spajaju.

Još sam razmišljal da možda ima čitač kartica pa sa SD probati al očito nema.


O rootu znam jako malo, ak ne briše sav taj proces podatke moba i kartice, probal bi.
15 godina
offline
Re: Lenovo V110-15 nema interneta! | win 7

-iz jednog problema stvaranje novih... neki install-boot-live moraš imati, ako nemaš tad ne možeš ništa.

-imaš stari linux-boot (tko zna što je upotrebljivog gore, ne može biti support z anoviji hardware jer nije postojao.. dok stari GRUB -1 ne podržava GPT-UEFI... da bi radio moraš podesiti BIOS u starij-legacy mord.. ili imati novi medij-boot, isto je za svaki OS, win-lin..).

-BT nije rješenje, jer je za to potreban OS+driver, install može mrežno ali nemaš ni mrežu itd. pa petljanje po rootanju nije nešto što bi trebalo raditi.. nabavi insltall-boot medij, bilo koji. Podesi BIOS. Tek tad možeš dalje.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
13 godina
offline
Re: Lenovo V110-15 nema interneta! | win 7
Armor kaže...
Isprobana već oba utora s mobom - iako se u oba slučaja mobitel puni, ni u jednom nema vidljive veze.

Prepoznaje li računalo mobitel? Odnosno, vidiš li ga u Device Manageru? Ako da, na mobitelu moraš namjestiti da se predstavlja kao Media device (MTP) kako bi mogao prenositi datoteke s mobitela na računalo.

Armor kaže...
Na Bluetooth potrošeno već puno vremena i jednostavno se ne spajaju. 

Desni klik na Bluetooth ikonu u task baru -> Recieve a file i pošalji datoteku s mobitela na računalo. Jesi radio tako?

Armor kaže...
Još sam razmišljal da možda ima čitač kartica pa sa SD probati al očito nema. 

Kako nema? PDF sa specifikacijama kaže da ima.

 

Armor kaže...
O rootu znam jako malo, ak ne briše sav taj proces podatke moba i kartice, probal bi.

U tom slučaju ti ne bih preporučio da rootaš mobitel.

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.1.2019 17:33 (Marko :D).
16 godina
offline
Re: Lenovo V110-15 nema interneta! | win 7
Marko :D kaže...
Armor kaže...
Još sam razmišljal da možda ima čitač kartica pa sa SD probati al očito nema. 

Kako nema? PDF sa specifikacijama kaže da ima.

...no vjerojatno pod Win7 treba drivere.

 

Ali čekaj malo, ako je laptop kupljen nov, MORA imati recovery medije. Ili je možda već imao windows gore, pa ih je OP pregazio sedmicom...?

So if God has existed forever, you know, what did he do in his spare time? Like, before he made the Earth and everything?
13 godina
offline
Re: Lenovo V110-15 nema interneta! | win 7
Father_Dougal kaže...
Marko :D kaže...
Armor kaže...
Još sam razmišljal da možda ima čitač kartica pa sa SD probati al očito nema. 

Kako nema? PDF sa specifikacijama kaže da ima.

...no vjerojatno pod Win7 treba drivere.

Informacije dobivamo na kapaljku. 😐

 

Na jednom od laptopa, nakon instalacije Windowsa 7, radilo mi je sve, pa i čitač kartica. Tako da, nikad ne znaš...

Father_Dougal kaže...

Ali čekaj malo, ako je laptop kupljen nov, MORA imati recovery medije. Ili je možda već imao windows gore, pa ih je OP pregazio sedmicom...?

U temi Windows 10 - općenito, kolega je napisao poruku da mu je došao laptop koji ima DOS, pa pretpostavljam da laptop nije došao s Windowsima.

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.1.2019 17:52 (Marko :D).
16 godina
offline
Re: Lenovo V110-15 nema interneta! | win 7
Ne prepoznaje mob u device manageru.

Isprobano to sa receive file, ko i sve ostalo od opcija i ne prolazi.

Laptop je imal FreeDOS.


Nemam znači više opcija osim tražiti okolo nekog sa kompom, normalnim netom i voljom da pomogne...
15 godina
offline
Re: Lenovo V110-15 nema interneta! | win 7

-najkraći put, nabaviti (pravi-ispravan-novi) install medij. + podesiti bios ovisno što se u opcijama nudi i što se želi.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
13 godina
offline
Re: Lenovo V110-15 nema interneta! | win 7
Armor kaže...
Nemam znači više opcija osim tražiti okolo nekog sa kompom, normalnim netom i voljom da pomogne...

Nažalost, da. Da bar imaš neki normalan Linux, to bi mogao sam riješiti; ovako će ti trebati netko s kompom.

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.1.2019 18:33 (Marko :D).
16 godina
offline
Re: Lenovo V110-15 nema interneta! | win 7

Hvala.

Možda mi je najbrže napraviti bootabilni Ubuntu USB?

https://tutorials.ubuntu.com/tutorial/tutorial-create-a-usb-stick-on-ubuntu?_ga=2.242101184.312878947.1548059243-1810196892.1548059243#0

To nebi trebalo dugo trajati. Valjda?

I skinuti 18.04 ili 18.10?

 

 

Update: Rufus je dobar za to? 

 

Jer program koji pokazuje službeni guide je s Linuxa, a ne Windowsa. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.1.2019 10:18 (Armor).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice