Problem oko NVIDIA GeForce Go 7300 drivera????

poruka: 5
|
čitano: 2.231
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
offline
Problem oko NVIDIA GeForce Go 7300 drivera????

Dragi moji, zaista bih vas molila za pomoć!

 

Koristim laptop marke lenovo 3000 N100 (ne znam kolikoje ovo bitno ali za svaki slučaj haha! {#})

 

Nedavno sam instalirala Windows 7 Enetrprise i laptop radi odlično, no primjetila sam lošiju grafiku, nedostatak Aero effecta, u Windows Experince indexu base score mi je bio 1, i odlučila sam vidjeti updatee koji se nude. Izbacilo mi je nekoliko updatea i sve sam odlučila approvat. Nakon updatea grafika mi je bila odlična, aero effect mi je radio,base score 3 i sve je bilo super, dok nisam primjetila da mi se tijekom rada laptop zaledi (ne mogu pokretat miš, ne reagiraju tipke na tipkovnici npr: ne pali se lampica kada stisnem capslock, ništa se ne događa kada laptop zatvorim-trebao bi se prebaciti u sleep inače) i samo mi preostaje da ga prislino ugasim na tipku power i ponovno upalim. 

Kada mi je to dosadilo odlučila sam ''srušit'' windows i ponovno ga instalirat, tako da nekako izbrišem sve updatee koje sam učinila i  sve je prošlo u redu, ali opet ista stvar sa grafikom (loša grafika, nedostatak aero effecta, bs 1) .Ovog puta sam pošla u update centar i odlučila sam instalirat update koji se odnosi samo na grafiku, tj approvala sam downloadiranje i instaliranje samo NVIDIA GeForce Go 7300 drivera( jer sam mislila da mu neki drugi updatei smetaju) nakon kojeg mi je grafika ponovno bila odlična, aero također,no ponovno mi se zaleđivao laptop. 

Jednostavno nisam htjela da mi se usred rada laptop tako ledi, te sam jednostavno u Uninstall or change a program izbrisala (program??) Nvidia drivers. Tada mi je usljedila opet ista stvar sa dosadnom lošijom grafikom, ali evo već 3 sata radim na njemu i nije se zaledio.

 

Ne razumijem u čemu je program. Sumnjam da je za laptop taj driver ili update,što već, bio teret, jer je laptop stvarno odličan, ali tu mu nešto smeta. 

 

 
0 0 hvala 0
15 godina
offline
Re: Problem oko NVIDIA GeForce Go 7300 drivera????

-sve se mora jednom pokvariti, VGA odlazi... tako se ponaša.

-drugi mogući razlog, sam driver, provjeri dali je od početka godine (1.ili 2. mjesec..), noviji nisu za tu VGA.

-i hlađenje, otvori, počisti, može biti dovoljno.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
13 godina
neaktivan
offline
Re: Problem oko NVIDIA GeForce Go 7300 drivera????

- Zar se u upadate centru ne ponude oni driveri i update-i koji najbolje odgovaraju laptopu? (žensko sam, nisam 100% upućena u sve {#})

- Čistila sam ga i nije pomoglo! :S

 

I samo da napomenem, prije nego što sam prvi put instalirala ikakve updatee laptop mi se također nije zaleđivao.

12 godina
neaktivan
offline
Re: Problem oko NVIDIA GeForce Go 7300 drivera????
Ne velim da je ovo rješenje, ali: kad je laptop zadnji put bio na kompletnom čiščenju? Prašina i zaštopani sustav hlađenja je u 99% slučajeva izvor svih problema.

 

Po meni dva moguca problema su, uzmi ovo moje s rezervom, jer pisem samo prema dostupnim informacijama ovdje u temi:

1 - Aero sucelje zahtjeva ipak puno od tako stare graficke i prilikom pokretanja Aera i stavljanjem opterecenja na graficku dolazi do pregrijavanja jer je sustav hlađenja poštopan. Veliš da si ga čistila, je si li ga ocistila iznutra ili samo izvana probala usisati?

S obzirom da si sama vec instaliravala Windowse nije nista teze otvoriti tvoj model laptopa i isti ocistiti. Klikni na Upute za servis i odrđavanje. Mozes samo odscrollati na stranice 57 i 58 - upute kako izvaditi ventilator. Radi se o 5-6 šarafa, samo pažljivo i to je to. Bitno je da ispušeš "radijator" u koji ventilator puše, odnosno da isti ocistis od vecine prasine da su rebra istog protočna za zrak.

2 - ako je iznutra detaljno ociscen onda sumnjam u neispravnost grafickog podsustava - to postaje ocito da tek prilikom instalacije drivera/update-a gdje se graficka pocinje vise koristiti te se neispravnost manifestira kao "zamrzavanje".

 

Prije nego otipisemo laptop kao neispravan:

1 - Nakon sto laptop ocistis probaj uci u "safe mode" - prilokom paljenja laptopa prije nego se pokaze windows logo da su se isti krenuli pokretati stisni "f8" i odaberi opciju safe mode. Tamo obriši taj Windows Update vezan uz graficku karticu te probaj instalirati ove drivere. Nekadrjesenja iz windows Updatea ne rade najsretnije sa starim laptopima.

2 -prije nego se laptop otpiše kao neispravam pokusaj se vratiti na Windows XP sa service packom 3 i tamo provjeriti radi li sve. Znaci drivere za graficku potrazi ovdje Product type ti je GeForce, a Product series: GeForce Go 7 series. Ostalo ces se sama snaci.

Dell Precision M6600
15 godina
offline
Re: Problem oko NVIDIA GeForce Go 7300 drivera????
malena14 kaže...

- Zar se u upadate centru ne ponude oni driveri i update-i koji najbolje odgovaraju laptopu? (žensko sam, nisam 100% upućena u sve {#})

- Čistila sam ga i nije pomoglo! :S

 

I samo da napomenem, prije nego što sam prvi put instalirala ikakve updatee laptop mi se također nije zaleđivao.

- ovisi kakvo čišćenje, rastavljanje, skidanje hladnjaka?... recimo da je to OK.

- na starijim serijama, treba instalirati samo driver, ne dodatke kao expirience, video konvertere i sl.. (ako je VGA ispravna, vjerojatno nešto od tih stvari radi problem, jer nema dovoljno resursa ispod haube).

- ovisi o modelu, (za notebook ili desktop) 7300 npr upravo s MS-generic driverom radi OK, dok instaliran nVidia ne prolazi ni win.performance test. Posljednji driver je ... iz 2009te. 179.48. za 7300go.

- AERO bi morao raditi outofbox s Msovim driverom. Pošto ne radi, može se predpostaviti da je dio VGA crknut. Možda pomogne spuštanje HW acceleracije u dx control panelu (ništa-do-max), tad se koristi samo osnovni dio funkcija acceleracije, npr pointer miša i možda se problem zaobiđe, ali to nije rješenje. Zbog browsera, flasha... pa i novijih app kao Office (da ne spominjemo grafičke i igre) je 3D već postao preduvijet. Pošto je na notebooku van garancije takav popravak preskup (neisplativ uodnosu na novi) pokušaj još... bilo što.

- btw, ''nisam 100%...'', zato ženske nisu nogometni selektori, dok muški sve znaju. ... to je prednost, tvoja, dok oni drugi idu glavom kroz zid.{#}

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice