FX 8350 nestabilan takt u igricama

poruka: 32
|
čitano: 4.345
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
offline
Re: FX 8350 nestabilan takt u igricama
Kolacic kaže...

Ja mislim da ti mislis na nesto sto je nemoguce.

Proc ako radi na max taktu cijelo vrijeme dok mu ne treba mislim da tu dolazi do problema.

 Ovo što si sad napisao odgovara metodi korisnika Čitatelj. 
Kad sam izvršio njegov savjet procesor je bio zakucan na određenoj frekvenciji, oko 3990MHz, a max value je bio 4200 i nešto megaherca.


Ja tražim pomoć u vezi sljedeće situacije, kad igram fifu 19, da mi max value cpua u megahercima iznosi 4018, znači igram fifu, bacim pogled na hw monitor, aha, max value mu je bio 4018 megaherca i preko toga ne ide, znači želim mu ugradit limit od 4018 megaherca kao maksimalna vrijednost, znači da nikako ne ide preko 4018, taman da rokam assassins creed odyssey, al da ne ide preko 4018, nek šteka, al da ne ide preko 4018 megaherca.

Ta vrijednost je bila prije 2-3 tjedna i sve je radilo ko po špagi.

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.10.2018 11:58 (playjob).
15 godina
offline
Re: FX 8350 nestabilan takt u igricama

-pogrešan način rješavanja problema.. od win do bios.. npr banalno jesi li instalirao directx-9.0c/2010june-redist.. jer nrp csgo je stara igra (fifu ne pratim..).

..npr spectre&melt? što ako je to povezano, tad ne možeš nazad (ako je neki patch neovisno kojeg softa, bios-os-driver-app.. ili bi morao imati verziju softa prije toga, no to nije fix nego samo nabadanje na ćoravo, primjer..). npr što ako je stvar drivera (jer sve od HWa rai kroz driver, powermanagment..) i tad možda driver (izmišljena verzija) 1 radi dobro s nekom igrom, dok možda ver.2 radi loše.. možda ver 3 u budućnosti nešto popravi, možda se proizvođačima ne da za nešto staro održavati-supprot.. sam vga driver i (stare) igre su često tako povezane, a na to sad dodaj sve ostalo od winver, bios, malware itd.. ili kraće, sve to je soft, sve što instaliraš na PC. Ako je HW isti, ispravan, onda je odgovor u postavkama i softu. Ako je hw npr počeo 'stariiti' (možda je slučajnos što si problem primijetio nakon nadogradnje.. možda bi bilo jednako da nisi ništa radio a to ne možeš znati..) tad npr zbog temperature dolazi do throtlanja, možda je kriv cpu, mbo, možda vga, možda napajanje.. a to je samo hw, sve ostalo je soft+postavke i nije svejedno koja kombinacija softa, npr koja verzija igre+patcha/updatea (ili crack) i koja verzija drivera, svega, vga, audio, lan.. pa antivirus itd..

 

-do, moguće.. tog da clean nešto radi, jednako radi upgradean OS.. tj npr defrag... i možda si samo trebao ostaviti sys da to odradi, no ako si gejmao i pomsilsio (možda pogrešno) da je uzrok performansama upgrade.. kužiš? Zato se ništa ne popravlja prije nego znaš konkretno što je problem-uzrok, poželjno još prije pokušaja popravka znati neki rezultat, tj 'majstor' zna što će napraviti, zna rezultat koji očekuje npr kad peće palačinke ili kirurg reže noge.. ne radi se na ćoravo nabadanjem jer je tad samo sreća faktor (a sreće da imaš ne bi ni bilo problema..) :)

-soft ima bezbrojne kombinacije, opcije.. npr install win10, clean.. pa opet to ne znači da ćemo ja i ti imati ''isti'' OS-sys.. tj već u installu se nude opcije kao npr cortana, nakon toga podešavanje (kao i prije biosa..) .. i već tu imamo moguću razliku u radu, pri tome i različiti HW i različite namjene ili igre-app koje koristimo.. i naravno da će rezultati biti različiti. Ne zato jer 'ja znam bolje'.. nego jer nije isto, a kad nešto nije isto tad nije isti rezultat, calculator, 2+2=4.. 2+3 nije 4 mada je u prošlom pitanju to bio točan odgovor. PC-sys je rezultat svih dijelova formule.

 

-zato se ne popravlja na ćoravo, poželjno je prije popravka znati rezultat.. ber očekivani, tad znaš (zaključiš) gdje je možda uzrok problema i možda ga tad otkloniš (nije uvjek moguće).

-zato se ni ne guram u temu, nego odgovaram.. (na cimanje) :)) i ne namjeravam dalje..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice