Upgrade procesora

poruka: 3
|
čitano: 1.110
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
offline
Upgrade procesora

Trenutno imam ASUS K53SJ sa i3 2310M procesorom, pa tražeći po oglasima našao sam par procesora.

U pitanju su i5 2410m i i5 2520M, konkretno me interesuje da li je drugi model kompatibilan sa postojećom konfiguracijom, za prvi sam pregledao specifikacije, takodjer ova serija laptopa dolazi istim procesorom kao jača verzija..

Da li drugi model i5 može na ovaj laptop, i da li bi sve radilo kako treba, bez nekih problema. Ne planiram uskoro mijenjati laptop, tako da bi želio malo performanse poboljšati..

 

Hvala unaprijed

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
offline
Re: Upgrade procesora

laptop nije desktop .. i sve ovisi o tome što bios podržava (proizvođačeva volja).. mada teoretski svaki cpu iz serije može/mora biti podržan, ali ne mora. npr 2410m je naveden u ponudi te serije pa se podrazumijeva da će raditi tj da bios podržava, ali dok ne provjeriš ili ne nađeš konkretnu potvrdu proizvođača ne možeš to znati (kao za desktop).

-veći problem je VGA tj integrirana grafika (neovisno imaš li dodatnu ati-nvidia) jer je jedan-zajednički driver a ovisno o cpu .. i biosu. To je veća razlika u odnosu na desktop, ako iz nekog razloga proizvođal to (namjerno) oteža..

-moraš paziti da je ista-identična serija tj jezgra, po ovome 99% da može raditi. Razlika između 2410 i 2520 je osim u par MHz VT i turbobust.. to ne mora raditi na biosu.. laptop realno nije predviđen za nadogradnju osim ram-disk.. (sve ostalo audio-video je previše povezano s modelom-biosom i mogućim problemima pa i hlađenje/napon ako nije adekvatno.. jer ne mora biti identično za jači-slabiji model npr kao s dodatnom VGA..).

 

edit: za usporedbu, vidi changelog bios-a.. izmjene za odd i sl. nema neke verzije koja bi kao za desktop bila zbog supporta novog CPUa. (ali to ne znači da ne radi..).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sri 26.12.2018 13:44 (ihush).
11 godina
neaktivan
offline
Re: Upgrade procesora

Pa pretpostavljao sam da nije to tako jednostavno, prije 2 god sam imao problem sa grafickom kartom i Intelovom plocom. GPU je bila malo novija, kad sam probao ne radi, nakon dobrog detaljnog istrazivanjima i preporukama sa foruma, zakljucak je da BIOS nije updateovan i da nema update noviji kojim bi radile i novije kartice, u pitanju je Intel DP55WG sa i5 760, na svu srecu uspio sam zamijeniti kartu za drugi proizvod u radnji.

 

Nisu to neke ni pare da kazem da sam profulao i bespotrebno bacio, ali eto reko da vidim kakve su sanse da to sve bude radilo bez problema.

U svakom slucaju hvala na detaljnom odgovoru.

LP

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice