Hard disk 2T ne moze se očitati

poruka: 7
|
čitano: 792
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
neaktivan
offline
Hard disk 2T ne moze se očitati
Pozdrav, imam gore navedeni prenosivi HD. Kada ga uključim u laptop on se pojavi u 'mom racunalu' ali to je to, ne moze se otvoriti ne vidi se velicina, kad idem desnom tipkom i ocu da udjem npr u properties, ne moze, samo stoji onaj krug od misa i to je to.
I primjetio sam, ako pokusam ući u properties, on nece i kada ga istekam odma se pojavi ono kao da je usao, nadam se da razumijete.
Pokusao sam preko commanda ali nece, pokusao sam ga skenirati da vidim ima li ikakve viruse, nece ni to, ako netko zna sta bi mogao biti problem, molim da javi.
PS ne trebam sacuvati podatke, moze i format (ako netko zna neki drugi nacin, posto ovaj normalni nece).
Hvala unaprijed
 
0 0 hvala 0
15 godina
offline
Re: Hard disk 2T ne moze se očitati

-ili je neispravan disk (hdd) ili kontroler (kućište-usb..) ili interni usb kontroler-mbo-napon..

npr nedovoljno struje-napon.. priključi na drugi usb, koristi y-kabel.. ili probaj na drugom računalu, tad znaš, ako radi kvar je na PCju, ako ne radi disk-kutija.. i ovisno o konketoru interno, možda možeš prebaciti ga u drugu kutiju ili direknto na pc-sata priključak..

 

-dok ti ne proradi nemaš što formatirati, jer preduvjet je da disk radi, tad možeš formatirati.. osim ako je bez particije ali to bi ti se tad ponudilo automatski.. ovo je ipak kvar, samo trebaš otkriti disk-pc..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.5.2019 20:42 (ihush).
16 godina
offline
Re: Hard disk 2T ne moze se očitati
Desni klik na my comouter, manage I pogledaj jer ga tamo prepoznaje. Moze bit I da je preslab napon na usb portu pa bi bilo dobro kupiti usb y kabao ako je to slucaj. Jesi ga probao na drugim kompu za pocetak?
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
7 godina
offline
Hard disk 2T ne moze se očitati

 

Prošli tjedan mi došao jedan verbatim 2Tb sa takvim simptomima, skoro novi, radio par dana na win 10 i onda otkazao poslušnost. Nova particijska tablica ( rađeno gpartedom ) riješila stvar u 5 sekundi....

 

 
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
offline
Re: Hard disk 2T ne moze se očitati
Mozes li mi objasniti sta je to, nisam dobar sto se laptopa i elektronike tice i koliko košta? Pokusao sam i na drugim laptopima i nece, nije do laptopa sigurno.
Cim ga ustekam, uspori mi cijeli laptop..
15 godina
offline
Re: Hard disk 2T ne moze se očitati
bunker kaže...

 

.. ( rađeno gpartedom ) riješila stvar u 5 sekundi....

 

 svi part/disk manageri rade istu (identičnu) stvar.. sporedan OS ili konkretna app-gui.. to radi OS.

-ako ne postoji part.tablica, tad se sys ponaša normalno, u ovom slučaju proradi tek odspajanjem.. -> kvar (ili enkripcija i sl.). Da je ispravan, došao bi do propertiesa ili mogućnosit formatiranja-kreiranja part tablice, inicijalizacije itd (jednako kao kad se spoji bilo koji novi ISPRAVAN disk..). :)

 

-tek kao upozorenje, gpart i svaki part, isto je, mada neki to dožive kao čudotvorni napitak a time i stvaranje legende bez osnove-činjenica...

 

-npr, ako bios ne vidi usb disk (ili interni, bilo koji nativni kontroler-medij) tad OS ne može baš ništa.. i kao test to je konkretnije nego pokušavati ili nekome savjetovati nešto s linuxom.. jer (možda zvuči neobično), nemaju svi linux-stikić pri ruci i realno ne trebaju ga ako mogu isto bez njega (ali je zgodno imati..).

(edit) jer kao što vidimo, poneki korsnik čak ni ne zna što je gparted.. i to je normalno.

 

-kraći: rebootaj i uđi u bios tj CMS/quickboot .. vidi li bios disk? ako ne vidi, kvar-HWa. (nije soft problem, nije particija ili format nešto što se može ..). Možda usb-kontroler-napon ili disk, 50% šanse.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.5.2019 21:00 (ihush).
7 godina
offline
Hard disk 2T ne moze se očitati

 

@ihush

 

Da, u pravu si, ja uvjek sa sobom nosam i live usb i jedan mali hp mini ( 10") linux laptop, no često zaboravim da nemaju svi to uvjek pri ruci.

 

@nedjo

 

Ovom verbatimu kojeg sam spominjao se koruptirala particijska tablica pa ga je os očitavao ali nije mogao ništa vidjeti na njemu niti upisati na njega. Gparted je linuxov alat, no može se to i iz windowsa ( googlaj, moraćeš iz konzole ili nadji win gui alat za to ). To naravno vrijedi ako ti je hdd hardverski ispravan. Pikni ga i na drugu ploču ako ti je dostupna da isključiš problem kontrolera, kabla,...

 

 
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice