RTX 2060 Windows 10 Restart

poruka: 6
|
čitano: 1.816
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
4 godine
offline
Problem RTX 2060 Windows 10

Posjedujem novu RTX 2060 već tri tjedna, i suočio sam se s nekoliko problema. Nešto od njih sam uspio izolirati/eliminirati i svesti na nisku razinu pojave dok neki ostaju učestali.

Radi se o Gigabyte 2060 OC 6G, što je jedna od jeftinijih izvedbi, kada su po pitanju termalne performanse i buka. Dodatna informacija, kartica je rev.2 po-nešto ispravljenim hlađenjem. Prva izvedba je bila poprilično loša, čitajući po forumima, i sam Gigabyte je vršio zamjene istih.

Grafička kartica radi u kombinaciji s 4770k, Asrock z97 Extreme6, 16gb DDR3 2133mhz i VPF650 650w napajanju.

Prijašnja grafička kartica je bila GTX 970, nakon koje je kako je zamjenjena sa trenutnom, izvršeno čišćenje drivera u safe modu s DDU.

Sada, borbena zona, prvi problem se pojavljuje samo povremeno prilikom paljenja PC-a a radi se o flickeru na monitoru, u Windowsu te na boot slici matične i samom BIOS-u. Prilažem link na video uplodan na DB. Kartica je spojena preko Display Porta. Ono što pomogne da flickering nestane je restart te kada se DP kabal išteka i ušteka nazad u karticu. Isprobani svi utori DP na njoj. Napomena, ovaj problem se nikada nije pojavio u 3g korištenja kartice GTX 970.

Borbena zona se nastavlja, drugi problem je zamrzavanje sustava, nakon čega se zacrni slika na monitoru praćeno restartom PC-a. E sada, izolirao sam nekoliko mogućih uzročnika. Jedan je bio preglednik Mozilla Firefox, te preostali su slučajevi općenite stabilnosti sustava i hardvera. Tjedan dana i korištenja drugog preglednika nisam se suočio s navedenim problemom, iako danas, koristeći Photoshop, restart.

Stvari koje sam odradio za testiranje sustava i hardvera su: prime95 Small FFTs i Blend po 1.5h, memory test, Furmark 1.5h te bar desetak igara. Sve to nije uzrokovalo niti jedan navedeni problem niti problem stabilnosti, uredno je odrađeno i prošlo je bez greške. Konfiguracija radi uredno zadnjih 3g, bez iznenadnih padova sustava, restarta itd.

U prilog stavljam sliku iz Event Viewer-a, zabilježeno danas prilikom restarta.

Opcije su, neke od njih:

Za prvi problem: drugi DP kabal ili HDMI. Malo vjerojatno da je do njega, problem bi postojao i s prošlom. Verzija DP je 1.2. Monitor, također nije pokazivao naznake kvara/defekta. 1440p @ 60hz

Za drugi problem: Instalacija sustava na novo. Može riješiti puno toga. To je ujedno i sljedeća opcija eliminacije. Hardverski problem, bila grafička kartica, napajanje(3godine)? Nema dovoljno snage za novu komponentu? 650w nije dosta? Po svemu što sam gledao, teško da može konfiguracija toliko povući, čak i da napajanje može isporućiti 550w maksimalno.

 

BSOD se nije pojavio niti jednom.

 

Ukoliko netko ima iskustva sa navedenim da nađemo riješenje, radilo se o hardveru ili softveru. Slobodno mi se obratite i na PM, ako ne želite pisati javno.

 

Video [ link ]

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.12.2019 23:04 (Mr.Inferno).
 
0 0 hvala 0
16 godina
offline
Re: Problem RTX 2060 Windows 10

Znači temperature su uredu?

 

Probao sa drugim kabelom? Probao koristiti samo integriranu grafičku?

https://www.gamingtribe.com/giveaway/limitless/191x7
13 godina
offline
RTX 2060 Windows 10 Restart

Obavezno probati izvaditi karticu iz računala te napraviti test par dana samo na integriranoj kartici u procesoru,

za početak najjednostavnija opcija za isprobati.

Za sva pitanja i pomoć, obratiti se preko privatne poruke. :D
 
2 0 hvala 0
4 godine
offline
RTX 2060 Windows 10 Restart

191x7 

 

Temperature su u redu. Kartica ne prelazi 78c na 1900rpm nakon 1.5h Furmarka. Stabilno stoji na 1860mhz. Temperatura u sobi tijekom mjerenja je bila 27c. Temp.  CPU i MBO su također normalne.

 

Valentin17 

 

Da, nadovezano i za njegovu preporuku. Danas nisam stigao uzeti HDMI kabal na žalost, a po pitanju integrirane grafičke kartice. Mislim da je nisam niti jednom upogonio otkada posjedujem ovaj procesor. Definitivno će biti jedna od opcije za eliminaciju. Čim riješim da stvar nije softverske prirode, dakle Windows. Nije mi problem napraviti svježu instalaciju, a nekako na temelju iskustva s njim, čini mi se da bi lako mogao biti odgovoran za izazivanje restarta. Dok ovaj flickering, koji očito nije povezan sa sustavom, može biti do kabela, utora ili same grafičke. Lako moguće, da ukoliko Gigabyte izbaci novi BIOS u bliskoj budućnosti, riješe s njim i problem.

 

 

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.12.2019 19:55 (Mr.Inferno).
 
1 0 hvala 0
9 godina
offline
Re: RTX 2060 Windows 10 Restart

Kako si instalirao drivere, skinuo geforce, preko win update?


probaj ovo: napravi ddu opet i kad restartaš komp, odi u device manager i tamo pod display adapters ako je neki basic adapter desni kllik - update drivers i stavi da automatski nađe na internetu - skinut će ti sam driver. NE preko windows update, nego device managera.

Imao sam slučaj da mi se komp smrzavao na youtube videu, furmark i ostali benchmarkovi su vrtjeli bez brige, bile su tu i instalacije starijih drivera pa nije bilo napretka. Probaj ovo što sam ti napisao pa javi stanje.

4 godine
offline
Re: RTX 2060 Windows 10 Restart

Hvala na preporuci.

Jučer sam cijelu večer koristio integriranu grafičku na processoru. Nema problema. Također sam kompletno izvadio komponente iz kućišta, sve očistio, pregledao i ponovno složio nazad + promjena termalne paste. To je bilo prije nego sam upalio integriranu, jer sam najprije probao nazad s 2060, što se naravno pojavio restart. Upravo sam instalirao svježi sustav na rezervni SSD. Čiste drivere s Nvidia stranice, kako sam i prije napravio uz prethodno čišćenje starih s DDU u safe modu. Vrijeme će pokazati sada, je bilo do sustava ili ne. Pa se javim s rezultatima.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice