Problemi sa pucanjem veze na iskonu!

poruka: 37
|
čitano: 32.919
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
offline
Problemi sa pucanjem veze na iskonu!

Ima li jos tko problem sa brzinom danas, meni ne puca, ali je tako spor da je to neupotrebljivo i tako se svako malo uspori.

iPhone 4-iPhone 4s-Nokia N9-Iphone 4s-Sony Xperia S-iPhone 4s-HTC 8x-iPhone 5-Galaxy s3- HTC One- iPhone5 - HTC One-iPhone 4s-Sony Xperia Z-Google Nexus 5 i iPhone 5s - Nexus 5 - Nexus 5 i iPhone 5s
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
offline
Re: Problemi sa pucanjem veze na iskonu!

da ne ureknem ali od prije dva dana radi ok, neznam sto su radili ali ja sam zvao non stop i sad radi, u medjuvremenu sam promjenio dlink router za tp link extender i stavio ga u access mode sa staticnom ip adresom i radi, imam spojeno uvjek oko 10 uredjaja i sve radi jedino sporo ali tu za sad ne mogu nista jer je up 05 mbps a down 4mbps

Eto zvat i samo zvat

lp

olio wwe
14 godina
neaktivan
offline
Re: Problemi sa pucanjem veze na iskonu!
olio wwe kaže...

da ne ureknem ali od prije dva dana radi ok, neznam sto su radili ali ja sam zvao non stop i sad radi, u medjuvremenu sam promjenio dlink router za tp link extender i stavio ga u access mode sa staticnom ip adresom i radi, imam spojeno uvjek oko 10 uredjaja i sve radi jedino sporo ali tu za sad ne mogu nista jer je up 05 mbps a down 4mbps

Eto zvat i samo zvat

lp

sto da vam kazem, nakon par dana (mislim da je oko 10) opet isto puca veza enkom radi pa neradi, katastrofa zovem sluzbu, bla bla , prijetim im hakomom , raskidom ugovora i dr nista ne radi, jedno jutro dojde tehnicar donese zyxel router i kaze rekli mu da donese bilo koji samo ne enkom, kaze lako spojis i sam se sinkronizira, meni dva dana nece nikako, zovem szk, kaze treba promjenit kabel od uticnice do routera, (novi dosao s routerom) promjenim i gle cuda nakon malo zezancije i par restarta proradilo, i za sad radi do kad neznam ali da sam znao da ce me iskon ovoliko zajeb    at nebi ni u snu uzeo u mjesec dana 3 routera i barem 50 poziva u szk, svaki put u trajanju od 25 do 30 min, katastrofa tko ce meni nadoknadid izgubljeno vrijeme???

e hrvatska na rubu svemira dokad ovako???

olio wwe
8 godina
neaktivan
offline
Problemi sa pucanjem veze na iskonu!

 

Imao sam nesrecu ugovoriti TV i internet vezu sa ISKON-om

Pucam po šavovima, i ja i moja iskon veza!

Nakon četiri godine korištenja usluge ISKON CARNET trio, korektnog ali ne pretencioznog paketa koji je koliko toliko zadovoljavao potrebe moje obitelji i mene, nadobudno na pritisak mladjeg člana obitelji odlućih uzeti ISKONOV paket 20+TV sa zeljom da omogucim klincu malo bolje hendlanje igrica a nama mogucnost osim ISKON TV-a i gledanje programa u streaming-u. 

Ali kobna kobna greška! Već tri mjeseca se natežem sa ISKONOVOM sluzbom i gomilom nebuloza koje su mi prodavali av zbog.... kon-sta-n-tnog!  pucanja interneta, brzine Uploada koja nikad nije prelatila 3,7Mbps a deklarirana je do 5.....i redovitok i totalno iritantnog blokiranja programa na ISKON TV...ledjenja slike i pikselizacije koja je dovodila do negledljivosti.

O da bili su oni promptni i susretljivi......mjenjali su mi kabel, dva rutera, tv motorolu, radili na desetke resetiranja i rekonfiguracija......odgovarali u mobilnoj ISKON android aplikaciji.....postavljali najgluplja pitanja....o vremenima prekida i slicno.

Rezime, i danas je situacija nepromjenjena!

U medjuvremenu....na terenu se pojavio njihov operater sa skupocijenom kutijom koja mjeri instalaciju i ispred mene utvrdio i na flash memoriju ucitao podatak za svoje kolege o CINJENICI kako je sve u kuci ispravno a da problem postoji na infrastrukturi HT....da dobro ste culi HT-a davatelja usluga prijenosa sa svojim paricama koje smo osamdesetih placali po 3000 ondasnjih DM.

Dakle problem je od kucnog ormarica do centrale cca 1000 m i to se sad rijesava?

Ubrzo sam saznao kako nisam jedini u radijusu mog stana koji ima istovjetne probleme sa istom infrastrukturom HT-a.....ali mali ISKON jednostavno ne moze pritisnuti velikog bracu i problem ostaje.

Sad sam u isčekivanju i jedini razlog što sam još uvjek na ISKONU jest zatucanost i informaticka nepismenost stanara koji ne zele da nam B-net provuce svoju instalaciju pa da sa konkurencijom HT-ovim prastarim "paricama" mozda ne dobijemo nasu  placenu uslugu i od ISKON-a.

 
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
offline
Re: Problemi sa pucanjem veze na iskonu!
Poz

preso sam na iskon i imam njihov ruter neko duze vrijeme
Ugl onaj zyxel...konekcija non stop puca u vidu da je komp koji je s wifi-em spojen ima ping 40-50-120-40 ...takodjer dw padne sa 1.2 mb/s na 0.2 nez vise koji im je vrag sta izvode znam da do mene nije a ruter su vec bili mjenjali...e sad imam pitanje dal bi smio spojit ruter sx-763 WLAN dsl koji je t-comov (osto od starog neTa) i dal bi on radio? Ili jel ih moguce ikako spojit 1 preko drugog? Da vidim dal je do rutera ili kako to vec..? Oni njihovi studenti i neobrazovane selj**ine mi vise idu na ***** i najradje bi im sve sasuo al sta rec...iskon ne preporucujem nikom
shadow
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
offline
Problemi sa pucanjem veze na iskonu!

oi

 

ja isto imam ovaj problem, jel neko uspio riješiti?

mjesečno oko 100 konekcija imam cca 3x dnevno mi pukne nekad se dogodi da radi par dana zaredom i onda pukne 5 puta u sat vremena...

meni su isto srali za moje kablove i ja konj ih zamjenim i opet ista priča. prijavio kvar i donjeli mi novi modem/router i opet isto govno

nemam ideje više šta promjeniti, reseto sam modeme na tvorničke postavke, probao sam svega, ali nije mi jasno kako je moguće da kada mi pukne veza da se ne mogu lokalno spojiti na ruter dakle na 192.168.5.1 da to ne radi, očigledno je do njihovog firmwarea, da li postoji još koji VDSL router osim tog nesretnog zyxela koji koristi cca 50% svojih resursa dok kao nešto radi

 

sad gledam svoje logove na moj.iskon i vidim cak i prije VDSLa da sam imao taj problem... unazad 12 mjeseci uvijek 50+ pucanja veze u jednom mjesecu

 
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
offline
Problemi sa pucanjem veze na iskonu!

imam isti problem, puca mi net konekcija 5-10 puta dnevno, zvao sam ih prije par mjeseci kad je sve počelo ugovor imam 2 godine s njima, i prvu godinu i pol je radilo sve kako treba, sad je počelo s pizdarijama početkom 2018.

mislim da je ključni problem router, da vas pitam jel mogu ja kupit svoj router i da to radi preko moje linije bez da išta mjenjam ? kako to ide ako ja kupim svoj router, nisam to nikada radio, zato pitam, jel moram raditi neke posebne šifre ukucavat prijvati to iskonu ili šta ?

ili samo se uštekam, i sve radi napravim svoju šifru za wierles i fiju briju ?

i naravno da su debili uvalili stare routere, ovi Siemens Gigaset 763 nisu originalini, već su kopija, imaju jednu umjesto dvije jezgre i daleko su usraniji od originalnog proizvođača, uglavnom Iskon si radi lošu reklamaciju s ovakvim ponašanjem. ali to je i Hrvatska, nama u 21 stoljeću uvaljuju šrot do usluge i svi više manje još uvijek osim veći gradovi piče na "bakar" umjesto na optiku, jednostavno mi smo tuga žešća, slijepo crijevo europe.

bio mi je danas iskonovac, promejnio ruter, i donjeo identični, naravno da imam identični problem jer je stvar do serije 763 simens. a ne želim tražiti neki novi router, jer mi je glupo to od njih tražit znam da ćem i uvalit šrot opet, pa bih volio znat koji je onako cijenovno dobar ruter do 300kuna da mi se preporuči ? jer s Iskonom definitivno ne želim više imati posla, znam da će srat kao i obično i ništa ne riješit.

 

dakle meni se modem ruter jednostavno resetirat 5-10 puta dnevno, nije stvar linije jer se to prije nije događalo, čak ni na iskonu mi se to prvih godiinu i pol dan nije događalo, ali sada mi je isteko ugovor s njima u 2 mjesecu, možda je i to dio odgovora zašto je poćela pucat veza. i nudili su mi ugovor par puta da se prebacim na neku novu centraliu, da sam "predaleko" od centrale itd. uglavnom čisto sumnjam da bi s time riješio problem koji imam, taman kad bi bio budala i nat opristao iako mi realno treba veći upload jer imam mizernih 0.400 upload dok mi je brzina ok 8MBs i s njom sam zadovoljan, nije problem meni toliko brzina već upload, ne znam jel ima opcija da si dokupim 1-2 mb-s upload bez potpisivanja ugovora na 24mjeseca, jel netko ikada to tražio na iskonu ?

eto hvala na odgoovrima, je da imam više pitanja, ali tome i služi forum.

i 5-3570K
Poruka je uređivana zadnji put pet 23.3.2018 19:58 (GoodAngel).
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice