Eksterni HDD krivo pokazuje zauzeće memorije?

poruka: 3
|
čitano: 840
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
offline
Eksterni HDD krivo pokazuje zauzeće memorije?

Ovak, imam eksterni hdd Toshiba 1TB, problem je da ne pokazuje točno zauzeće memorije.

 

Kad uđem u hdd i označim sve foldere i odem na properties pokazuje mi da te datoteke zauzimaju 340 GB, a properties cijelog hdd-a (znači iz This PC) pokazuje da je zauzeto 980 gb.

 

Problem je kad želim prebacivati fajlove ne stane na njega više od tih 20 GB koliko je kao slobodno, a trebalo bi biti 740 GB slobodno. Znam da bi najjednostavnije bilo formatirati disk, ali to ne mogu jer nemam gdje čak ni privremeno prebaciti ovih 340 gb fajlova.

 

Postoji li neki način da oslobodim tih 720 GB bez da formatiram disk? I kako da uopće utvrdim sa sigurnošću koliko je prostora zauzeto/slobodno?

 

Guglam moguće rješenje već danima bezuspješno, a to mi je inače specijalnost

Moj PC  
0 0 hvala 0
5 godina
neaktivan
offline
Eksterni HDD krivo pokazuje zauzeće memorije?

Probaj uključit da se vide skrivene kao i sistemske datoteke jer moguće je da ti recimo u folderu recycled (kanta za smeće) koji je skriven bude hrpa smeća, a moguće je da ima i hrpa restore točaka ako je disk bio korišten kao neki backup i slično.

 
1 0 hvala 0
15 godina
offline
Re: Eksterni HDD krivo pokazuje zauzeće memorije?

hidden&sys .. dok npr backup nemaš pravo pristupa (dok ga ne preuzmeš..) pa time ni pristupa propertisu kao veličina tj za backup se kao rezultat vrati nula itd..

naravno, može biti bilo što pa i neki kvar, zbrljavljene particije/toc.. ali ako se ponaša 'normalno' tad je vjerojatno samo ovo iznad..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice