Olympus E-520

poruka: 5
|
čitano: 10.978
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Olympus E-520".
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Olympus E-520
15 godina
neaktivan
offline
[Recenzija] Oly_E3: Olympus E-520
Olympus E-520 je jeftini DSLR fotoaprat. Nasljednik je vrlo popularnog E-510. Bitna razlika između E-520 i 510 je u senzoru. Senzor ima istu rezoluciju (10 megapiksela), ali je poboljšan dinamički raspon. Tip senzora je NMOS standardne 4/3 veličine (17 x 13.5mm). ISO raspon je od 100 pa sve do 1600. Slike su upotrebljive sve do 800 iako se može koristiti i na 1600, ali je šum izražen. Bitna prednost ovog fotoaparata je stabilizacija sinmaka u tijelu i SSWF koji vrlo uspješno uklanja prašinu sa senzora. Brzina okidača je od 1/4000 sekunde pa sve do 60 sekundi za vrlo duge i kreativne ekspozicije.
ukupna ocjena
Moj PC  
1 0 hvala 2
16 godina
offline
[Recenzija] LupusInFabula: Olympus E-520
OLYMPUS E-520 DZ kit - paket sadrži tijelo, dva objektiva (14-42mm, 40-150mm), sjenilo za svaki objektiv, 2GB CF karticu, bateriju i punjač, remen. Cijena: 4230kn. Za SLR bagatela, pogotov uzme li se u obzir da se na tržištu mogu zateći kompakti čija cijena je oko 4000kn. Ukoliko se ne varam tako se kreće cijena za uređaj Canon SX1, kompaktnog ultrazoom uređaja o čijoj kupovini sam svojevremeno razmišljao (i na sreću odustao, jer je uređaj pobrao loše kritike).

U fotografiji sam potpuni amater i laik. Ovo je moj prvi digitalac, dovoljno rečeno!? No uređaj je takva "user friendly pila" da ga odmah iz kutije može koristiti i n00b poput mene. Svatko tko razmišlja o kupovini skupljeg kompakta neka tu priču odmah prekriži i nabaci razliku novata te si kupi ovaj uređaj.

Tijelo je robusno, odlično leži u ruci, ako je nekome važno dodao bih da uređaj svojim izgledom slučajnom znatiželjniku odmah daje do znanja kako se ne radi o igrački (kompaktu). Istovremeno nije prevelik te i moja supruga rado posegne za njime kako bi ovjekovječila poneki trenutak moje igre s nedavno rođenom kćeri. Pošto ona zazire od bilo kakvih IT akronima i podešavanja silnih opcija u pravilu koristi automatske postavke uređaja na kojima uređaj uvijek daje slike očekivane visoke kvalitete. Ja se naravno volim poigrati s postavkama i mogućnosti su brojne i uzimam si za pravo pljuvati po svakom kompaktu iako nikada nisam posjedovao niti jedan.

Navest ću što je mene privuklo kupnji i zašto smatram da za ponuđenu cijenu trenutno ne možete kupiti bolji uređaj
- stabilizacija slike u tijelu: strahovita prednost pred uređajima ostalih proizvođača
- LiveView: gotovo uopće ga ne koristim, jer je optičko tražilo bolja stvar; kad sam se tjerao koristiti ga uočio sam da sporo fokusira
- objektivi u paketu su za laike sasvim dobri i dostatni
- lakoća korištenja: vlasnici kompakta s lakoćom će prihvatiti ovaj uređaj; n00bovi također
- očekivano viska kvaliteta fotografija: kompakt tu nema što tražiti; neki konkurenti imaju bolju kvalitetu ali i znatno višu cijenu!

Urkratko to je "entry level" SLR koji daje puno za malo novaca.
ukupna ocjena
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
offline
RE: [Recenzija] LupusInFabula: Olympus E-520

Di ima po toj cijeni? Nisam našao za manje od 5000.

16 godina
offline
RE: [Recenzija] LupusInFabula: Olympus E-520

Imaš u ADM u za 4270kn.... vidi www.adm.hr

 

Ja kupio kod frenda koji ima trgovinu. Pokazao sam mu link na artikl u ADM trgovini i rekao da ću kupiti kod njega ako mi može dati istu cijenu, naravno uz uvjet da i on tu može nešt zaraditi. I on se sam iznenadio na cijenu koja je u ADMu, pa je nazvao svog dealera i nakon toga mi dao uređaj za 4230 kn. Nije loše jelda...

It may be that your whole purpose in life is simply to serve as a warning to others!!
Poruka je uređivana zadnji put ned 2.8.2009 0:41 (LupusInFabula).
16 godina
neaktivan
offline
[Recenzija] Mohokos: Olympus E-520
E-520 je lagan i praktičan. Jedna od vrlina da sa jednim punjenjem baterije bez problema možete okinuti više od 600 slika, brz autofokus, u svemu brz za zahtjevne amatere. Savršen je za putovanja zbog malih dimenzija.
ukupna ocjena
Moj PC  
2 0 hvala 1
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Olympus E-520
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice