Pentax Optio M50

poruka: 1
|
čitano: 2.534
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Pentax Optio M50".
15 godina
neaktivan
offline
[Recenzija] Dženan: Pentax Optio M50
Ja sam ga kupio za oko 125€. Glavne osobine koje su prevagnule za kupovinu baš ovog modela je intuitivno sučelje (barem u poređenju sa Canon A410 kojeg sam prije imao), 5x optički zoom, male dimenzije i relativno velik ekran.

Sad ga imam već 2-3 mjeseca, i mogu reći da sam tek osrednje zadovoljan njime. Naime, kako me sjena od blica na slikama dosta iritira, blic vrlo često držim isključen. Ali samo u vrlo osvjetljenim scenama (vani na sunčanom danu ili u nekoj vrlo osvjetljenoj prostoriji) se dobijaju idealni rezultati.

Baterija je dosta izdržljiva (uprkos malim dimenzijama), ali je nestandardna, a način povezivanja na kompjuter je neki specijalni kabal (a ne mini USB). Jedino što je standardno je korištenje SD memorijskih kartica.

Slike koje aparat pravi, a pogotovo video, su izuzetno neoptimizovani. Film od 2 minute vrlo lahko dostiže veličinu od 100MB, a ako slike samo optimizujete nekim programom na računaru dobijate skoro duplo manje slike. Ja slike i resizujem na 50% veličine (pošto su orig. slike ionako interpolirane).

Kad se uzme u obzir da je ovo bio jedan od jeftinijih fotoaparata, sve u svemu nije loše.
ukupna ocjena
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice