Izrada li-onske baterije od 4 celije

poruka: 2
|
čitano: 1.360
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
7 godina
neaktivan
offline
Izrada li-onske baterije od 4 celije

Jel netko zna netko jel bih se dalo napraviti 4 celije baterija i kuciste, da bude ta cijelokupna baterija laksa od ove koja ima 8 celija. Frend me mrvi vec danima da mu napravim bateriju da bude laksa od ove sa slike dolje. A da, daje isti napon kao i ta Evo. Pukle  mu dvije celije punio je to svakak i punjac pregorio. Donesao mi to sve ostavio, da vidim to. Preporucio sam mu da kupi novu na njuskalu vidio sam ima jeftinih, ali ne on hoce laganu da bude kucna izrada da bude jeftinije. Ajde sada vi meni dajte neki savjet sta da napravim. Hvala unaprijed.

 
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
offline
Re: Izrada li-onske baterije od 4 celije

U tom akumulatoru je 8 26650 litij-željezno-fosfatnih baterija od po 3,2v(4 baterije u seriji spojene paralelno sa još 4 u seriji), ne znam koliko struje je potrebno za uspješno paljenje tog atv-a ili čeg već, tako da ti ne mogu sa sigurnošću reći da bi samo jedna serija od 4 baterije bila dovoljna, a što se tiče kombiniranja nekih li-ionskih ćelija umjesto ovih, good luck with that, prevelike su struje za njih, osim ako ne želite petardu umjesto akumulatora.

Tako da, savjet od mene bi bio nek si kupi novi takav akumulator, i u čemu je fora s težinom, pobogu nema 100kg pa da mu je preteška?

Chuck Norris je dobio 2 na izlazu logičkog sklopa.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice