HP Pavilion 20 b021a

poruka: 4
|
čitano: 1.361
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
offline
HP Pavilion 20 b021a - nadogradnja

Dakle radi se o All in One sistemu. Dobio sam ga besplatno. Generalno za ozbiljan rad koristim Laptop te imam jedan desktop koji je brzi i jači od ovog HP-a. Međutim želio bih da se riješim kućišta i dodatnih kablova jer sam dobio ovaj PC. Performanse su mu poprilično slabe jer je mislim procesor najveći problem. Posjeduje 2GB RAMA-a. Ja sam kontao da ubacim još rama, bar jos 2GB i SSD ako je to moguće. Ukoliko je moguće ubaciti SSD koliko je realno da ovakva konfiguracija prodiše.

Trenutno je na njemu Windows 10 Home

 

http://support.hp.com/in-en/document/c03539413

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.7.2016 10:27 (mornar).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
offline
Re: HP Pavilion 20 b021a - nadogradnja

otvori i vidi .. npr koliko dimm utora ima, po spec je max 16GB, znači da vjerojatno ima dva utora..

kao i hdd, jer nije isključeno da proizvođač ima neki 'svoj' konektor..

ram i disk su poželjne nadogradnje.. ako već ideš onda 8GB, OS će ga pametno koristiti, dosta utječu na glatkoću (keširanje u ram, čak eliminira potrebu za ssdom, ssd je smao za učitavanje podataka bitan, kao paljenje ili baratanje s više-većih dokumenata.. nakon učitavanja je disk manje važan ali sve što OS radi s diskom je brže, poželjan), ali CPU je onako, za tablet..

 

ram ne bi trebao biti problem.. samo pripazi na dimenzije (visina).

koliko će sys prodisati? teško je usporediti s ovakvim CPU (vga).. kao s brzom cestom, (ram-disk) i auto mora biti jak.. ali bit će bolje-glađe.

+zbog kapaciteta SSDa u odnosu na HDD.. možda ostati na mehaničkom, s dovoljno RAMa razlika je manje uočljiva, a ne želiš kablove i sl.. pa tako ni ext.usb disk nije neko rješenje, osim ako u kućištu ima mjesta za drugi disk..) zato otvori, vidi...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
neaktivan
offline
Re: HP Pavilion 20 b021a - nadogradnja

Ima dva utora za RAM dimenziju su kao kod laptopa tu negdje koliko sam mogao skužiti na prvu. Ovaj PC bi se koristio isključivo za net i Office, ali nekako mi tromo djeluje na netu, pa sam stoga mislio malo ovo nadograditi nebil progulilo. Znam da je ovaj CPU hamelj i takav je kakav je...

15 godina
offline
Re: HP Pavilion 20 b021a - nadogradnja

današnji internet-browseri korsite GPU.. i to je dvostruki problem u ovom slučaju .. CPU. Tako da ispada samo RAM kao neka opcija koja ima smisla (4-8GB..), ako to pomogne možda i SSD. Ovisi kako je izvedena GPU/driver, može osjetno poboljšati performanse s više RAMa.. probaj.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice