Izbrisana sist. particija drugod diska.. Problem

poruka: 5
|
čitano: 1.281
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
offline
Izbrisana sist. particija drugog diska.. Problem

Imam Win 10 na SSD-u novog kompa, a od starog kompa sam uzeo HDD jer je ispravan. Na njemu su bile 2 particije, a prva (sa Win7) mi je bila viska, pa sam ju odlucio izbrisati, i nealocirani prostor dodjeliti drugoj, da postoji samo jedna particija. Brisanje particije je proslo OK, al nakon restarta mi se Win 10 dizu nekoliko minuta (prije 10 sekundi), a ne mogu pristupiti niti disk managmentu, i pristup fajlovima na HDDu (na neobrisanoj particiji) je turbo sporo. Restartanje Virtual Disk servisa nije pomoglo...

 

Moze neki savjet koji ne ukljucuje format cijelog HDD-a? Hvala!

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.11.2018 13:46 (JonesCroatia).
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
offline
Re: Izbrisana sist. particija drugod diska.. Probl
Ipak je bio hardverski kraj diska.. Uspio sam obrisati sve particije, ali ga vise nisam mogao formatirati ni na jedan nacin, ni na jednom kompu. Sad citam da je ta serija diska imala velikih problema (Segate 7200.11), tako da moram biti zadovoljan; moj je izdrzao 9 godina rada :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
offline
Re: Izbrisana sist. particija drugod diska.. Probl

...pa nema se što formatirat ako su izbrisane sve particije.

Najprije napraviš particiju pa je tek onda formatiraš..

15 godina
offline
Izbrisana sist. particija drugod diska.. Problem

po opisu.. jer ipak je radilo, veća šansa da korisnik jednostavno ne zna.. :) gasi-restarta servise, briše particije.. nekonzistentno :)

-obrisati, kreirati.. što kaže bios, što vidi disk manager, kvar je moguć uvjek, ali ovo zvuči kao soft, ne hard-kvar, dok frimware ako je do sad radio, nije objašnjenje (jer svaka serija ima kvarova i za svaku se pronađe (kad se traži) da je problematična.. to je zakon velikih brojeva i pogrešnog tumačenja količine kvarova i traženja po internetu..)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
 
1 0 hvala 0
8 godina
offline
Izbrisana sist. particija drugod diska.. Problem

Nije bilo lako.. Disk managment uopce nije radio ako su se bootali windowsi dok je disk bio ustekan, morao sam napraviti hot plug diska dok je disk managment vec bio ucitan da ga OS uopce vidi. I cim sam ga ustekal, OS se pocel polu-smrzavati, a HDD radil/zujal bez prestanka. Probal sam ga s diskpart naredbom dovesti u red preko cmd-a kojeg sam pokrenul s bootabilnog Win 10 USB-a, al hard samo jako zuji i baca greske kod formatiranja. Ujutro zavrsil u smecu, a novi Toshiba P300 vec narucen :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice