Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.417
|
čitano: 3.421.064
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
14 godina
neaktivan
offline
Re: Windows 10 - općenito
BlackMoon kaže...
Almin94 kaže...

Kako rijesiti ovo?

 Znaš kako kolega? Onemogući Event Viewer kroz GP editor i mirnije ćeš spavati...

Ne znam zasto sam otvorio Event viewer uopce haha
A ovo je nakon clean instalacije windowsa. 

13 godina
offline
Windows 10 - općenito

Da li je netko uzimao windows keyeve na ebayu mozda? Vidim da su dosta jeftini po par dolara, pa me zanima iskustva? Rade normalno nakon nekog perioda ili?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
offline
Re: Windows 10 - općenito

ja sam uzel na ebayu od win 8.1 dok je bil aktualan  pa nadogradil na win 10 posle  i otad bez problema sve radi mislim da je key doso oko 10 bucksa

Samobor je lepa varoš
16 godina
neaktivan
offline
Re: Windows 10 - općenito
ficosime kaže...

Da li je netko uzimao windows keyeve na ebayu mozda? Vidim da su dosta jeftini po par dolara, pa me zanima iskustva? Rade normalno nakon nekog perioda ili?

 Ove godine sam za 4 dolara uzeo prvi koji sam nabo. Dobio sam ključ za Pro for workstations. Radi bez greške. Prodavatelj je imao oko 40-tak pozitivnih ocjena.

私は考える時間が必要です
9 godina
neaktivan
offline
Windows 10 - općenito
Pozdrav pitanje koja je razlika izmedju Win Pro 10 64Bit Eng Intl 1pk DSP OEI i MS Windows 10 Professional 64-bit Eng ( OEM)..PRVA SOLUCIJA je 1200kuna keš druga 1323kn...jedinu razliku vidim u oznaci DPS OEI i OEM..sto to tocno znaci zvao sam trgovinu kaze lik sve je to isto uzmite najefitniju opciju
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
offline
Re: Windows 10 - općenito
MinimalSB kaže...
Pozdrav pitanje koja je razlika izmedju Win Pro 10 64Bit Eng Intl 1pk DSP OEI i MS Windows 10 Professional 64-bit Eng ( OEM)..PRVA SOLUCIJA je 1200kuna keš druga 1323kn...jedinu razliku vidim u oznaci DPS OEI i OEM..sto to tocno znaci zvao sam trgovinu kaze lik sve je to isto uzmite najefitniju opciju

 

- OEM, soft koji ti ne prodaje direktno MS-vlasnik nego OEM, pa time i supprot itd.

- priča o oemu, siva zona, nikad nije ni smio biti u maloprodaji, ali tu je.. strogo držeći se licence, nemaš licencu. :) (tad je lakše za nula kuna, preskoči do kraja..)

- u maloprodaji bi morao biti retail.. + vezanje licence za računalo ili je kao retail prenosiva na novo računalo. Pošto MS želi promijeniti taj prodajni model (jer soft je vječan).. i preći na naplatu mjesečne usluge (najavljuje se free-soft).. samo se čeka istek zakonskih obveza prodaje starijih winver-licenci, 2020.. +moguće odgode ili promjene politike-cilja (odustali od mobilne platforme).

.. dok razne oznake oem-dsp .. mogu značiti isto, znače isto, tj upravo zato jer bi oem bio nelegalan, jer je već par godina online prodaja (bez fizičkog medija, download, softa, osa, igara.. servisi) ostaje samo pitanje veže li se licenca za HW-mbo ili ne. Pošto jednom aktiviran ID-MBO ostaje u bazi, ne treba brinuti.. radit će (osim ako MS ne promjeni plan-cilj..), dok ne promjeniš MBO tj novo računalo. Ako u međuvremenu zaživi Msova ideja, tad će biti free.. tj neće :)

-ponekad je samo stvar kako trgovac zavede atrikl-robu.. stari/novi naziv dok ni cijena ne može biti 'dokaz'.. jer nije.

-postoje i drugačije licence, paketi.. npr usa-uk su imali 3-pak za cca 1500kn.. (nema više do w8..), neki trgovci nude za 450kn nadalje..

 

-to je stvar za posebnu temu + jednom će i to doći na red, možda i na bugove stranice.. :)

-možeš jednako kupiti za 5$.. ili za 1500kn.

-kućni korisnik ili firma, r1.. 'piraterija' (crack/zamp/torrent = kazneni zakon) .. ili korištenje bez važeće licence (privatna tužba vlasnika).. itd.

-sad je opet na EU 'zaštita autora..' .. pa postoji šansa da opet krenu kazne koje su par godina mirovale + prebačeno na carinsku pa su s 5000 skočile na 50.000.. tak da nije se za igrati.

-za kazne, važno je skineš li npr torrentom (nema legalnog komercijalnog sadržaja na torrentu, jer je kršenje zakona=distribucija) ili s MSove stranice, + koristiš li crack (kršenje autorskog prava, copyrighta) ili samo nemaš važeću licencu.. a win već par godina radi bez aktivacije, pa ostaje samo kućni-firma tj potreba za R1.. a sve što platiš online-bankom s žiro/karticom firme je OK pa tako i s ebaya jer je slobodno tržište, jer možeš kuptii wc-papir, auto, gumu, čekić.. sve robe, pa i soft i MS zna za ebay (nema tužbi, ako postoji kršenje zakona, tad vlasnik mora poduzeti korake..).

 

- jel trgovac legalan-legitiman? -kupac to ne može znati, to je stvar države/eu/vlasnika. Cijena ne znači baš ništa. Tržište, računi, licence, kazneni zakon.. sve je to siva zona, jurisdikcija + pregovori paketa zakona usa-eu kao i brexit ili trumpov rat s kinom.. Najnovije zamp-linkovi.. lobisti progurali, jer su dovoljno moćni/novac/interesi realno bezvezan zakon, no vidjet ćemo..

 

-treba tema za to, treba vidjeti što će biti s inspektoratom (raspušteni, sad opet u formiranju..) + EU.. tumačenje-provođenje. Mali-kućni kupac/korisnik, može račun baciti izlaskom iz trgovine i nikad nikome ne mora dokazivati računom kupnju, dok firma mora sve imati u poslovnim knjigama i plaćati žiroračunom (+ čuvati podatke 5-10+ godina..)

-dok razlika 1200-1300kn može biti zbog npr medija (na dvd-usb ili samo licenca-key u praznoj kutiji), veleprodajno dvd je 29kn.. ostalo su marže-porezi, svaka trgovina formira cijenu/maržu/rabat.. dok MS store ne smije dumpati malim trgovcima.. inače MS prodaje velikima (OEMima kao hp, lenovo, asus..) po 10-20$ komad uz bonuse-rabate npr za tablet do 9" minus 15$.. pa je recimo za kranjeg kupca win bio 'besplatan'.. (nema besplatne komercijale, samo razlika cijene uređaja sa i bez win).

-pošto ms sam prodaje po ebayovim ciejnama... pošto nema ni jedne tužbe, tad je ebay legitiman legalan izvor kupnje a ciejna nije i ne može biti stvar zakona nego tržišta.

 

inspektorat kažnjava za ''pirateriju'' (torrent/distribucija, crack i sl.. = kazneni zakon, nema veze s vlasnikom MSom).. dok je korištenje bez važeće licence samo to, ubogor i privatna tužba vlansika (ili BSA) prema korisniku (nema osim par primejra u povijesti..). Tako da si kriv ako skineš s npr tpb-a torrentom, nevin ako skineš s legitimne-legalne MSove stranice.

-sam key, verificira vlansik-MS, ako on kaže da je key OK, da je licenca važeća, tad inspktor jednostavno nema osnove reći drugačije. Ali ako koristiš crack tad je to KZ-kazna.

+ firma mora sve u vlasništvu imati u papirirma+plaćtit žiro računom (platni promet). Nemaš papire=kazna (koja nema veze s MSom ili win licencom). ..

.. ali, od kad je prebačeno na carinsku, kazne su 50.000+ ..

-ako nije iz grupe 'piraterije' (kazneni zakon) tad je čak za firmu moguće koristiti bez keya-aktivacije.. jer MS to dozvoljava, tj da ne dozvoljava ne bi radilo, pošto win radi, .. a za korištenje bez važeće licence još nije bilo kazni (pri tome ne smije biti 'piraterija', tad je KZ-automatizam), tj korisnik može u svakom trenu kupiti i aktivirati i nema baš nikakvog kršenja zakona ili kazne. Pošto to omogućava vlasnik, ne može zakon štititi vlasnika tj vlansik bi to morao braniti i tad bi vlansik zatražio zaštitu zakona za svoje interese (kao svaka tužba nepoštivanja ugovora dvaju strana..).

 

- nije se time za igrati, frima radije pljune 1000kn... ili budi prvi, ''ledolomac'' :)) -treba takva tema, bug tema.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
7 godina
offline
Windows 10 - općenito

 

@ihush

 

Pa legendo, ovo si pogodio u srž. I meni je to par puta palo napamet ali mi se nije dalo upustat u rasprave koje bi zasigurno uslijedile.

 

Ms ima vrlo detaljan uvid koliko je tocno kojih win aktivno ( telemetrija, upgrade i update radnje i sl...) i u komad znaju koliko ih je neaktivirani, koliko ih se vrti na "aktivatorima" i sl....i kako to traje od 2014 i kako odtada nista nepoduzimaju, veliko je pitanje u kojem smjeru bu to išlo....

 

Ovo za firme ti je odlično pitanje: ako je download, instalacija i upotreba besplatna ( znači nema r1 niti ti ga moze itko izdati na nula kuna ), i ms tolerira rad neaktiviranih windowsa, bilo bi zanimljivo vidjeti kako bi neka prijava prosla na sudu... Tehnicki su trial sa zasad neogranicenim rokom upotrebe.

 

Vjerojatno će s vremenom sve teze biti kupiti devices bez softvera, kao što je kod moba nezamislivo da sam nabavljas i instaliras os, pa je jedan od mogućih pravaca da bu softver naplaćen kroz hardver... 

 
1 0 hvala 1
15 godina
offline
Re: Windows 10 - općenito

+ sve kazne za 'pirateriju' su išle zbog piraterije (torrent, crack.. tj kazneni bez privatne tužbe vlasnika-Msa..) sad kad je besmisleno skidati soft torrentom kad postoji legalan izvor kojeg daje vlansik (i tu nema zakona-države koja može kazniti DL...) + kad taj isti vlansik dozvoljava korištenje bez aktivacije i ako zna, može podnjeti tužbu (i dobiti) .. ali to ne radi, tad ako nema kršenja KZa, nema privatne tužbe, jednostavno nema ni osnove za kaznu inspektorata.. osim privrednog-knjigovodstvenog prekršaja ako nije uvedeno u vlasništvo kao čekić-stolac.. ili kao i sam R1 ili OIB koji globalno ne postoji. Pošto je tržište slobodno, svatko može kupiti bilo gdje, tu u zanzibaru.. ne vidim kako inspektor može inzistirati na R1+oibu.. na računu kojeg izdaje trgovac, tj ako netko radi prekršaj tad je to trgovac s takvim računom (koji nije pod jurisdikcijom domaće inspekcije-sudstva..). Dok se zakonom ne zabrani korištenje takvog softvarea, licence, bilo koje robe, do tad ne može ni biti kažnjivo korištenje takve robe. + vlasnik MS sve zna, vidi i šuti. Sad bilo tko može ugooglati ebay key i nađe za 5$.. kažnjivo ili legalno? Key je važeći i MS ga prihvaća, koja osnova bi bila inspektora za drugačije tumačenje, dok sam R1-OIB nemaju nikakve veze s licencom jer je to ugovor vlansika MSa i korisnika, ne države ili npr fisklaizacije i lokalnih zakona za knjigovodstvo.

 

-kad će ta tema? :))

 

-konkretno, ja kupujem iz irelandije, plaćam kroz đermanijsku banku a MS je koliko znamo u amerika, .. ako čitav svijet koristi irelandiju za soft-izbjegavanje poreza pa i google.. ako se zbog zametanja poreznih tragova koristi đerman banka.. i ako je to javna tajna, zašto to država/EU ne sankcionira, kao što je pitanje gdej je zapelo s kaznom za google koju ako ne naplate moraju platiti irci.. AKo je to legalno, po kojem kriteriju je nelegalno kupiti licencu u npr konzumu, megastoreu, ebayu.. ili bilo kojem online store/wsbshopu dok o legalnosti poslovanja svake trgovine sam kupac ne može ništa znati, to moraju znati države/sjedište.. i vlanik mora tužiti/zaštititi svoj interes, no toga nema.

 

-baš me zanima kako bi sad inspektorat tumačio.. key s ebaya, plaćen karticom firme (=r1). Zakon ne propisuje cijenu, licenca je valjana. Osnova kazne? Piraterija? :))

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put uto 18.9.2018 22:38 (ihush).
9 godina
neaktivan
offline
Windows 10 - općenito

Cekaj ako je to tako..zasto onda sve trgovine po hrvatskoj prodaju OEM i OEI windowse..znaci pretpostavka je da su i oni mogli uzet s ebaya te kljuceve i prodavat u trgovini za 1200-1300kn a retail verzija je 1800kn...zasto bi ja sad kao krajni kupac dao njima 1200-1300kn ako druga trgovina tipa ebay prodaju po 5$...nisam privatnik nemam firmu, kupujem komp i trebaju mi windowsi..al ako je slucaj da trgovine po hrvatskoj mozda prodaju isto "SRANJE" samo drugacije zapakirano zasto bi dao 1300kn a mogu 5$. Znaci jedino je retail verzija ispravana..ako je to tako, zasto se po trgovinama u hrvatskoj prodaju OEM I OEI WINDOWSI

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
offline
Re: Windows 10 - općenito

-postoje samo jedni windowsi.. MSovi, u par verzija tj licenci a time i cijeni (veleprodajnoj..).

-ostalo je stvar trgovine, nabavna cijena + marža + porez.. i slobodno tržište.

-zašto je kod nas takva cijena? Cijene su stvar tržišta, koliko košta benzin u venezueli.. koliko kod nas u njemačkoj, albaniji..?

-zašto je npr MSOffice for student u kini 3$, ostatku 50$.. dok za komercijalu košta nulu više.. jer je to biznis, cijena je ona koja može, nema 'realne'.

-jednako je s cijenama CPU/RAM/VGA.. chip silicija koji se proda kao i7 ili Celeron.. isto ali razlika u cijeni/mogućnostima za hardware, dok je za software stvar u licenci i tako će npr ACAD uvjek biti skup, jer je za tu kategoriju biznsa, dok ako usporediš s igrama (top ponuda) dok izađu su cca 50-60$ .. vriejde li igre više od npr MSO ili win i koliko ih godišnje kupi osoba koja to može sebi priuštiti?.. cijena? Cijena je samo broj, netko ima milijarde i kupi jahtu, kao što netko kupi žvake.

-ako malo pogledaš po trgovinama, pošto postoje samo jedni windowsi (različite licence, home/pro, oem-retail..) lako ih možeš usporediti na npr nabava.net.. (kao ostale robe), pa možda primjetiš da je raspon cijena od 800-1.500 za istu licencu.

 

-ali, kućni korisnik..? Zašto bi sad kupovao? MS ti već duže vrijeme dozvoljava DL, legalan, čist, jedini preporučljiv i jedini legalan. Bez ikakvih uvjeta npr licence/kupnje. Instalacija.. sve radi i ako želiš kupiš key i aktiviraš. Zašto bar ne probaš nego se čudiš? :) .. kupnja keya i aktivacija je stvar koja se tad obavi ako želiš, kad želiš... i pri tome ćeš imati iste win neovisno jesi li platio key 5-50$..

-do win7 MS nije dozvoljavao DL (samo insideri-partneri).. jedini način za legalno je bila kupnja u trgovini. Sad u trgovini dobiješ praznu kutiju, samo key.. ili +100kn za medij. Nekad je sam originalan medij bio 'dokaz' (zaštićen hologramom, vrijeme XPa..), kasnije R1 za firme.. sad nitko ništa službeno ne zna, ne govori.. šute i ljudi po inerciji misle da je isto kao prije. Nije jer je MS, vlasnik, jedini koji to može, promijenio pravila, eula-u, uvjete... i dozvolio svima DL, ulazak u npr insider itd. (jer ima svoj biznis plan-roadmap.. cilj. Ideja je da se uopće više ne prodaje/naplaćuje soft/licenca nego usluga, mjesečno, a tad više nema piraterije ili za đabe.. tad plaćaš ili nemaš kao internet.. i to je već par godina u probnoj fazi npr vip-mso365.. kao paket usluga-licenci.. kao što si nekad skupo plaćao mobitel, sad ga možeš dobiti za kunu.. ali ništa nije besplatno u biznisu.., printeri-toneri gdje printer ponekad košta koliko sama boja, cijena? nema cijene.. samo biz).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
13 godina
offline
Windows 10 - općenito

Da li je netko dobio ažuriranje KB4458469 preko Windows Updatea? Jučer su ga pustili i moglo se normalno instalirati, ali danas ga više Windows Update ne nudi. Zanimljivo je da se i dalje može skinuti s Microsoft Update Cataloga

Poruka je uređivana zadnji put pet 21.9.2018 17:49 (Marko :D).
 
0 0 hvala 0
10 godina
offline
Re: Windows 10 - općenito

..evo pogladah...jučer je instaliran kod mene.

10 godina
offline
Re: Windows 10 - općenito
Marko :D kaže...

Da li je netko dobio ažuriranje KB4458469 preko Windows Updatea? Jučer su ga pustili i moglo se normalno instalirati, ali danas ga više Windows Update ne nudi. Zanimljivo je da se i dalje može skinuti s Microsoft Update Cataloga

 Da, dobio sam ga tek jucer navecer negdje oko 9.30. Normalno instalirao, resetirao i sve 5.

13 godina
offline
Re: Windows 10 - općenito

Čitam na Redditu, ekipa kaže da je moguće da su pomaknuli ažuriranje da bude na Patch Tuesday. Ne piše da ažuriranje izaziva neke probleme, a i još je tu, pa idem sad napraviti backup i nadograditi ručno.

14 godina
offline
Windows 10 - općenito

Danas provjerio jel ima nekih novih ali nema a ovo je moj "history"...

 

Some people are so poor... all they have is money!
Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
offline
Re: Windows 10 - općenito
Marko :D kaže...

Čitam na Redditu, ekipa kaže da je moguće da su pomaknuli ažuriranje da bude na Patch Tuesday. Ne piše da ažuriranje izaziva neke probleme, a i još je tu, pa idem sad napraviti backup i nadograditi ručno.

 

I evo nas na tragu svih tvojih it problema...  😀

 

 

13 godina
offline
Re: Windows 10 - općenito

Not really... 😉

6 godina
protjeran
offline
Windows 10 - općenito

Uh, preporodio sam se vrativši se na win 8.1 

Zamislite, uključiš računalo i bez straha ga nastaviš koristiti, sve teče glatko, vanjski USB disk  3.0 ponovo piči 150, mišonja više ne svijetli kad se isključi računalo ma milina.

Tko taj mir može platiti. 

O nama će pričat ka i mi o Atlantidi, a možda i neće, ma jebo nas nemamo sreće
 
0 3 hvala 0
15 godina
offline
Re: Windows 10 - općenito
Anđeo bez falinge kaže...

Uh, preporodio sam se vrativši se na win 8.1 

Zamislite, uključiš računalo i bez straha ga nastaviš koristiti, sve teče glatko, vanjski USB disk  3.0 ponovo piči 150, mišonja više ne svijetli kad se isključi računalo ma milina.

Tko taj mir može platiti. 

 Drago mi je zbog vas dvoje

morrisoN
13 godina
offline
Re: Windows 10 - općenito
Anđeo bez falinge kaže...

Uh, preporodio sam se vrativši se na win 8.1 

E sirotinjo. 

12 godina
odjavljen
offline
Re: Windows 10 - općenito
Meni komp isto radi kao i na 8.1
Kaj te mući njofra
13 godina
offline
Re: Windows 10 - općenito

I dalje mislim kako je Windows 7 bio bolji OS, manje se rušio i općenito sam imao manje problema s njim. Ali, da li bi sad išao instalirati Windows 7 umjesto Windows 10 i ne baš. 

 

Za otprilike godinu dana i 3 mjeseca, Windows 7 ostaje bez podrške; za tih godinu dana mi se ne isplati instalirati Windows 7. Doći će vrijeme kada će se isto dogoditi s Windows 8.1 tako da, kad tad ćeš morati prijeći na Windows 10 ili Linux.

6 godina
protjeran
offline
Windows 10 - općenito

Što će mi update ?

Radi sve ok, ne bojim se njihovih izmišljenih rupa odn propusta jer je sad akatualan win 10 pa svi napadaju njega.

Nas sirotinju s win 7 i 8.1 nitko ne dira. 

 

 

O nama će pričat ka i mi o Atlantidi, a možda i neće, ma jebo nas nemamo sreće
 
0 0 hvala 0
13 godina
offline
Re: Windows 10 - općenito

Ne radi se tu samo o ažuriranjima već i o podrškama za aplikacije; s vremenom će aplikacije prestajati podržavati Windows 7/8.1, pa će ti se izbor programa i igara znatno sužiti. Pogledaj što se dogodilo s Windows XP; većina poznatih web preglednika ne podržava isti. Odnosno, možeš ih instalirati, ali instalirati će ti se zastarjele, nesigurne verzije. 

15 godina
offline
Re: Windows 10 - općenito
Anđeo bez falinge kaže...

Što će mi update ?

Radi sve ok, ne bojim se njihovih izmišljenih rupa odn propusta jer je sad akatualan win 10 pa svi napadaju njega.

Nas sirotinju s win 7 i 8.1 nitko ne dira. 

 

 

-može primjer.. XP, ie-browser, support=nadogrdnja/verzija.. posljednji za XP je ie-8, od ovog ljeta za poslovni banking/porezna/sve.. je ie-11. Tad ti bilo koji OS-app/soft postane beskoristan. Soft je vječan, nepoderiv ali ode HW (driver/support) i interesi druge strane. .. da MS to želi, XP bi radio... ne želja korisnika (običnog malog). Jednako vrijedi za sve OSeve-platforme pa i mobitele..

-periferija-uređaji/driveri.. itd.

-jedini 'problem' MSu je ugovorna obveza prema korisnicima, zakoni.. +5 godina od prodaje = support, i EULA tj stari model koji je vrijedio do win7, promjena s w8.. i tako je npr support w8 već istekao, ugašen, mada je noviji od w7.. a w7 je ovisno o licenci-kanalu, gašenje 2018-2020.. + moguće odgode, sejtimo se XPa.. :) i zato je MS promjenio model, uvjete, rokove najavljenog supporta (tj to je ugovor korsinika i MSa, 'garancija' ili tužba..). Isto pravilo vrijedi npr za rezervne dijelove automobila/vešmašine itd.. tj mora posojati support. Kod zamjenskih dijelova je to 'lako', ako nešto ne proizvodiš +5 godina tad više ni brand-ime ne štiti nego tad mogu ostali koristiti (patenti..). itd.

-kućni korisnik? internet, moraš biti kompatibilan, ne pita se tebe.. igre? npr dx9 je dugotrajan zbog xboxa, dx10-11-12.. što s igrom koja traži novi? Što kad kupiš MSO/ACAD i on traži w10 itd.. ili je OS sam sebi smisao?

-ne koristiš OS, koristiš appse/usluge koje imaju requirementse koje moraš zadovoljiti. OS samo omogućuje, platforma, supprot, driver.. kao auto+cesta, jedno bez drugog je besmisleno kao što je auto bez goriva ili kotača jednako neupotrebljiv, mada je možda ispravan ili lijep :)

 

svaki OS je odličan, radi. Ostalo je biz, ponekad izbor.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
6 godina
protjeran
offline
Windows 10 - općenito

ih..dok dođe do te kritične situacije za win 8.1 proći će 5-6 godina.

meni radi puno bolje, bolje odgovara mome hardveru, u što sam se osobno uvjerio i nitko me ne može razuvjeriti jer je osobno iskustvo najbolje a nisam tokmak za računala.

kako kome paše.

nekome win 10 ne odgovara i to je to.

O nama će pričat ka i mi o Atlantidi, a možda i neće, ma jebo nas nemamo sreće
 
1 1 hvala 0
15 godina
offline
Re: Windows 10 - općenito

-5god.. lifecycle. + ako npr želiš igru koja traži npr dx12.. tad? umjesto igre može bilo koja app, njen requirements određuje, ne korisnikova želja sama..

-o ukusima se ne raspravlja.. meni je svaki OS odličan. Kad mogu biram, za sebe, ne za tebe/ostale osim kad mi je to posao.

 

 

edit: zanimljiv je 'taj marko'.. :))

Marko :D kaže...
..

Sve je to lijepo i krasno, ali time ugrožavaš svoju sigurnost. Google uz popravke problema izdaje i sigurnosne nadogradnje, pa ako isključiš ažuriranja, više nećeš biti zaštićen.

..

- ako umjesto google stavimo MS/Windows .. kako tad objasniti suprotan kriterij za win OS? :)) kad tweaka-gasi razne updateove i sl. ili se boji telemetrije.

- kriterij? Kao da je važniji auspuh auta od kočnica.. :))

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put uto 25.9.2018 17:15 (ihush).
13 godina
offline
Windows 10 - općenito

Moze li mi netko reci hoce li veliki jesenski update napokon rijesiti problem proljetnog updatea i bug s nemogucnoscu instaliranja istog?

Vise stvarno nemam zivaca s upornim forsiranjem proljetnog updatea i uporno crashanje istog tijekom instalacije (mislim da vas vecina zna o cemu pricam, a za neupucene https://www.bug.hr/savjeti/travanjska-nadogradnja-windowsa-10-ne-zeli-vam-se-instalirati-4060). 

Ili cu zbilja biti prisiljen na novi clean instal? Zbilja nemam ni vremena ni zivaca da dva dana gubim na ponovno "postavljanje" windowsa. 

 
0 0 hvala 0
13 godina
offline
Re: Windows 10 - općenito
  • Jesi pokušao napraviti sve što piše u članku, pa zatim instalirati nadogradnju?
  • Kakva ti se greška javlja?
  • Na koje si sve načine pokušao instalirati nadogradnju?
Poruka je uređivana zadnji put uto 25.9.2018 17:39 (Marko :D).
13 godina
offline
Windows 10 - općenito

Nepitaj me nista   Ne da sam samo pokusao ovo sve iz clanka nego sam do sad pokusao 1001 metodu i svaka je zavrsila neuspjesno. Pola googla sam prekopao i sve moguce windows sluzbeno-nesluzbene forume i metode i nece ni jedna. Na kraju sam odustao od svega jer nisam imao zivaca za daljne mucenje. Vise ni sam neznam koja sve greske izbaciva jer o tome ne vodim evidenciju ima bar 2 mjeseca. Ali se nadogradnja uporno downloadira svaki dan i crasha pri instalaciji i odmah krene ponovno download iste i opet nudi restart  i  tako u krug. Iskreno lud sam vise. A stvarno nemam vremena da stavljam clean install. 

 
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice