Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.417
|
čitano: 3.418.340
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
6 godina
protjeran
offline
Windows 10 - općenito

kuiš, to nije do windowsa, driveri+soft, kuiš, difuzija, konkluzija minus driver, pa kopanje po kernelu, plus mjesečeva paučin, podzemne vode, korisnik je kriv, adapter, kuiš, wifi isključi, pa ne odgovara driver, kuiš, no support,  

O nama će pričat ka i mi o Atlantidi, a možda i neće, ma jebo nas nemamo sreće
Poruka je uređivana zadnji put pet 19.10.2018 14:23 (Anđeo bez falinge).
 
0 0 hvala 0
15 godina
offline
Re: Windows 10 - općenito
valisaurea kaže...

instalirao danas fx 6300 i gtx 750 ti- instalirao i nove drivere za graf.

i odjednom nestanu slova ,opisi itd

 

Anđeo bez falinge kaže...

kuiš, to nije do windowsa, driveri+soft, kuiš, difuzija, konkluzija minus driver, pa kopanje po kernelu, plus mjesečeva paučin, podzemne vode, korisnik je kriv, adapter, kuiš, wifi isključi, pa ne odgovara driver, kuiš.

 

 -vidiš kako si brzo naučio! :)) .. ili ajmo sad 'za istač'..?

 

-može?

 

-što je gore juzer radio? po natipkanom, imao je već PC, win, komopnente.. i po natipkanom, nešto mijenjao-nadograđivao HW?

-postojeća licenca, winver, .. čak ne kaže da je na w10 (mada vidimo slike i tema je w10.. pa to pretpostavljamo, ali ..)

-npr, što ako je cpu neispravan? gpu? ovo koliko vidim je polovno.. + pa mbo-bios, pa sama licenca ili win povlači driver dok juzer želi gajming? npr restart?

 

-ili, ne, ovo je bug win10? Zar se ne priča o bugovima win10 poslejdnjih x-stranica ili o tome što je uzrok-problem?

pa sad, za istač, jel gornji problem, zbog win ili nečeg trećeg? npr zbog promjene HWa? a pri tome baš ništa, nikakvih podataka juzer ne daje, npr jeli počistio stari driver prijašnje gpu..

-jel moguć kvar, hw problem? pa i banalno, loš kontakt ili napajanje na vga.. ili imaš li ti takav problem, netko treći, pa ćemo dedukcijom-eliminacijom doći do tog je je baš win10 uzrok, tj bug OSa? Što misliš da je vjerojatnije?

 

-npr normalna procedura kad ubodeš drugu VGA.. prvo se win pali s basic-generičkim vga driverom, koj nudi vga-vesa kompatibilnost, radi (pa čak često kad je 3d-gpu neipsravan.. jer se tad većina funkcija ne koristi). .. i tad u nekom trenu, kad win pronađe odgovarajući driver i skine ga, krene instalacija.. i moguća je upravo ovakva situacija ako postoji bilo koji problem hw, sw, .. baš bilo što, ali ne sam win. Kad je sve ispravno, tad jednostavno vidiš promjenu slike-ekrana i ponekad ponuđen restart.. ako vidiš ovo (kad ne vidiš) tad je nešto neispravno. .. no po tvom postu, tebi je to win10? OK, .. kako? zašto? fix? Siguran si da nije nešto drugo? ili samo trollaš? :))

 

-znaš li npr koliko smeća instalira nvidia driver.. ili što se sve nudi uz telemetriju, gaming mod.. i winver.. što je od tog juzer napravio, automatikom povukao sve ili ručno skinuo driver i izabrao što želi (sam driver) ili dodatke koje možda ne želi ili koji možda nisu kompatibilni s njegovim hWom a to je stvar nvidije, ne windoza. Svi guraju svugdje svašta, većinom nepotrebno smeće. Dok se marko bori s telemetrijom windowsa, mada je insider, nitko ne primjećuje nvidijine gluposti koje ne nude ništa.. i rade dupli posao, jer sam win nudi update po potrebi kad se pojavi novi driver (i tad je nvidijin update duplić-nepotreban).

-dio vga su jednostavno nekompatibilne s driverom mada su navedene u podržanima, jel stvar same generacije, firmwarea, buga u gpu chipu.. nvidia ne objašnjava samo štanca nove drivere i nove gpu.. ni jedan oem ne želi staro, ne zanima ga.. samo prodaja novog. Dovoljno za problem i npr možda gornji juzer treba skinuti npr (kao napamet..) driver iz 2017-11... ne noviji. Nije stvar OSa nego nvidije, oema, drivera ili kvar neke komponente.. bilo koje, mbo-cpu-ram-napajanje-vga... i kontakti. (da ne ubacujemo malware i tweakove, OC itd.).

 

edit: + primijeti.. ima driverbooster.. to je već dovoljno (ako nije cc-tweakanje ili oc..).

+ skida poslejdnji driver +500mb.. mastadonti, neke vga imaju problem od gameready novije. (nije win, nego nvidia). Ima vga koja je ipak starija, recimo +5g.. i iz prve ruke, npr neke 9xx i 6xx serije (ovo je 7xx između, može biti bilo koja lijevo-desno serija..) imaju problem s novijim driverom i paradox nrp 9xx ne radi, dok 6xx radi. Stvar je u reviziji chipa, firmwareu ili je naprosto nešto otišlo... ali vga još radi. No to ne mogu vidjeti kao kavar HWa ako sa starim driverom radi stabilno, dakle samo neka specifična funkcija, koju neka ima, neka ne.. možda povezano s verzijom biosa, mbo-pciex.. možda s mjesečevim mjenama, ali nije win, jer sam istestirao razne vga, na raznom hw, osevima.. i jednostavno neće novi driver, dok na istom pc-win radi nrp 6xx.

-razlika-uzrok? Možda nVidia zna..

 

+ ne mora biti vga uzrok, može biti bilo što, sad je samo vga prvi sumnjivac, jer je mijenjana, jer znam stanje s driverima, jer je vga ta koja prikazuje na ekranu.. a može biti ostatak HWa ili softa. Ne win.

 

moguć fix (odgovor za juzera gore..)

-probaj driver verziju 388.. iz 2017me. (prije 391.. i sl. problem je oko winver 1709 nadalje.. tj tad se uvodi i wdm 2.0 za prikaz gpu u taskmanageru i sl., ako nema 2.0 tad se koristi stari wdm1.0 kao stari AERO-dx90c.. standard)

-počisti smeće, kao driverbuster, jer ne služi ničemu.

 

edit2:

-još jedno moguće objašnjenje za 'takve' serije nvidije.. koje formalno podržavaju neki noviji driver (sve rade sa svim driverima od izlaska nadalje, jer je driver kumulativan i uključuje starije, neovisno nalaze li se na popisu podržanih..)... treba se sjetiti rudarenja, modificiranja bios-vga.. za performanse/potrošnju. Moguće. Ima ih sad kad je rudarenje zamrlo + moguć kvar nekog 'malog' chipa koji recimo ne utječe na 99% funkcija.. osim neke koja je specifična za novi driver, možda onaj bloombergov chip s mrežne-telemetrija.. :)

+ zbog pravila-zakona, nedavno je uvedeno da juzer mora odabrati sa ili bez gaming moda, kao dodatnu opciju i tek nakon tog dolazi do normalnog izbora menija custom ili express koji natrpa sve. To također može zablokirati automatiku, tj čeka se juzerska dozvola (kao i admin) za next.. i tad installer ne instalira driver nego se vrti u krug. Ručno instalirati ili iz opcija iz samog win, odabrati .. 'prikaži/dozvoli izbor kompatibilnog drivera..' gdje će se pojaviti i taj stariji MS driver/2017 prije gamemmoda, koji radi.

Opet je to tad, problem OEMovskog trpanja svačeg-smeća u ono što juzer vidi kao driver, sav dodatni soft je samo soft, driver je driver, skriven u jednom od foldera (pogledajte malo raspakiran install). Driver je jedina potrebna stvar za korištenje HWa, ostalo je dodatak, često smeće ili bugovito ili ovisno o seriji.. i nema konkretnih podataka (jer ih nvidija kao ni drugi OEMi ne daje).

 

edit3: :)))

-uzrok koji nije ni win, ni nVidia.. nego 'tržište' ili fejk .. primjer za gtx960 i 750ti.. kao omiljene pa i fix.

-ako je to.. može li sad malo posipanja pepelom i prestanak nepotrebnog pljuckanja win-MSa? :) .. nije da ih iz drugih razloga ne možemo hračnuti, ne treba ih još izmišljati jer se tad udaljimo od pravog uzroka problema a tad i (logično) od traženja i ponalaženja fixa.. jer ako je ovo? što je fix, odgovarajući bios-firmware tj onaj koji treba biti (samo što smo tad prevareni kod kupnje..).

..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pet 19.10.2018 15:36 (ihush).
15 godina
offline
Re: Windows 10 - općenito
@Nikica moj: Meni ne smetaju UWP aplikacije, dapače, neke čak i koristim. I dobro je to što će md konačno implementirati alat za uklanjanje istih, da se ne treba posezati za konzolaškim prozorima. Samo sam htio napomenuti da korisnici CCleanera imaju tu mogućnost već od prije u uninstall modulu programa. Baš me zanima hoće li tu mogućnost imati i Edge, koji je također UWP, a mene iz verzije u verziju sve više razočarava jer polako postaje kao IE, kilav i spor.
Sinoć sam lega jutros...
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
offline
Re: Windows 10 - općenito
Ja bi najvise volio kada bi Microsoft pri instalaciji ponudio opciju da li zelis uopce te (i koje) aplikacije instalirati na svoj PC, ali znam da previse trazim od proizvoda kojeg placam svojim novcima...
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
13 godina
offline
Re: Windows 10 - općenito

To bi svi htjeli, ali not gonna happen. Prije će na vrbi rodit' grožđe nego će Microsoft napraviti tako nešto.

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.10.2018 18:50 (Marko :D).
15 godina
offline
Re: Windows 10 - općenito
djigibao kaže...
Ja bi najvise volio kada bi Microsoft pri instalaciji ponudio opciju da li zelis uopce te (i koje) aplikacije instalirati na svoj PC, ali znam da previse trazim od proizvoda kojeg placam svojim novcima...

 PC-HW je tvoj, soft ne baš.. tj samo pravo korištenja, dok prihvaćaš licencu-uvjete.. pa se kao npr s facebook uvjetima složiš. Uskoro nećeš plaćati ništa.. khm.. osim usluge ...

ok za to što nešto dolazi predinstalirano-uključeno, nije problem ukloniti ali se kao fenix ponavlja, ponovo instalira kod upgradea i sl.. a to je već (vjerojatno) kažnjivo, no EU ima drugih briga.. doći će i to na red (možda).

 

+ istovremeno sa starim igrama (win-ms) se dešava obrnuto, svakim upgradeom mi MS ukloni shortucse, sve radi, kompatibilno, bez upozorenja i sl.. moje želje?

 

+, mada su win ispod haube 'isti' to se primjeti na npr home/pro vs enterprisea, gdje ne guraju npr candy. Sve MS app bi mogle biti u ms storeu, tko želi može jednim klikom kao i sve ostalo, kao na mobitelu.. dodati ili ukloniti, no koliko treba da se ukloni-ubije ili barem ponudi deinstall svega što ne želim na računalu... i da se to ne promjeni nadogradnjom. Za razliko od clean installa, gdje 'toleriram' da postoji neki default, neke apps, kod nadogradnje to ne može biti prihvatljivo bez ponude-pitanja i pristanka korisnika. Bilo što, ukloniti ili dodati. Jednako kao bug-glupost s dokumentima i default pathom, nedopustivo.

 

Marko :D kaže...

To bi svi htjeli, ali not gonna happen. Prije će na vrbi rodit' grožđe nego će Microsoft napraviti tako nešto.

 ... a jel to bug ili fičer ili poslovna politika protiv koje je beskorisno.. zaboravi, prilagodi se (i ja njurgam povremeno, ne pomaže) :)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pet 19.10.2018 19:18 (ihush).
15 godina
offline
Windows 10 - općenito

S UWP aplikacijama biti će sve gore i gore. Zašto? Čisto iz razloga šta ih MS uporno forsira i desktop patformu sve više pretvara u mobilnu, na žalost. Sve se više bojim da ne dođe vrijeme kad ćemo za instalaciju klasične aplikacije imati muke kao kad na mobilnoj platformi želimo instalirati nešto što nije s GP-a ili iSTORE-a. Na Androidima je još to nekako i izvedivo, na iOSu gotovo nikako. Windows 10 je krenuo upravo u tom pravcu, mislim da su već i izbacili verziju koja dozvoljava samo UWP aplikacije. Koliko će ih glas korisnika spriječiti u tom naumu, vidjet ćemo. Već postoje neke stvari koje me užasno živciraju u samim postavkama, npr "resetiraj uređaj". Glupost na kvadrat, jer moje desktop računalo je sve, samo nije uređaj, onda upozorenje da pokušavam instalirati aplikaciju koja nije s MS Storea (ovo se srećom može isključiti), a dijelom je i dobro jer može poslužiti kao HIPS...

Sinoć sam lega jutros...
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
offline
Re: Windows 10 - općenito

Da, S verzija dopušta samo aplikacije s Microsoft Storea. Možda bi bilo bolje da su je nazvali $ verzijom jer se nadogradnja na normalnu verziju naplaćuje. 

6 godina
protjeran
offline
Windows 10 - općenito

windowsi će dostići svoje savršenstvo kad se programi koje treba instalirati instaliraju u SVOJ folder kao današnji portabl programi, kad ne bude nepotrebnih instalacija, deinstalacija a instalacija bila u kontaktu s win reg bazom, dakle prebaci mapu, pobriši ili cut/copy na drugi disk (o tome sam napisao već par riječi)

ima i bezbroj prerađenih comp igara koje samo istreseš na store disk i igraj.

dakle, netko je "čačkao" po igri a windows od toga nema nikakvu štetu.

 

sumLJiivi su oni meni.... možda su krivi proizvođači NO MS softvera ?

 

O nama će pričat ka i mi o Atlantidi, a možda i neće, ma jebo nas nemamo sreće
Poruka je uređivana zadnji put sub 20.10.2018 9:52 (Anđeo bez falinge).
 
1 0 hvala 0
15 godina
offline
Re: Windows 10 - općenito

-al ga lupetaš.. ili, jesi li programer? Što te spriječava? Upravo kao što uspoređuješ s igrama (jer one nemaju potrebe npr kopirati fontove kao grafički programi itd..) dok je primarno stvar zaštite (interesa, novca) ono što je lako ili teško. Kopirati možeš bilo što, bilo gdje. Zaštita postoji, otežava i možda ćeš se iznenaditi.. ali MS i win s tim imaju jako malo, tj 99,999% appsa koje korisnici koriste nisu MSovi i imaju zaštitu npr knjogvodstveni soft, igre itd.. dok igre npr posljednjih godina koriste savegame-folder za juzera, dobro-loše/oboje.

 

-čemu npr služi reg? Pa imaš neki kodek npr za mp3.. na nivou OSa je tad dostupan svima, dok je u DOSovskom ili portable modu svaki za sebe, pa tad svaki palyer mora imati sve svoje/za sebe istovremeno dupliciranje istih fileova ili dllhell (koji postoji na linuxu jer nema reg koji bi bio redar.. nego je divlji zapad i sve je ovisno o verziji nekog dll-a, guija itd.).

 

-osim win i MSO .. sav ostali soft je nešto trećeg, browser, imaš za win-lin-osx.. isti, java, ista.. radi jednako. Na macu postoji red, jedan gazda, radi.. na linuxu može sve ali i dllhell i pokušaj app s jedne distre koristit na drugoj, npr ubuntu-kubuntu kate.. itd. To je reg, to je OS koji se brine o sys stvarima i zato je na win 'sve radilo'.. do sad (kad ubijaju). To je glavna prednost (kao i mana, malware.. koji zapravo prikazuje zašto je lako na win, dok i linux ima strukturu, /etc /home koju bi svaki dev trebao poštivati itd..).

 

btw, ugl protiv reg i ntfs-a njurgaju npr linuxaši.. to im je mantra. Zašto? kaj ih briga? .. ljubomora? :))

 

edit: ... još malo ulja :))

-može svaka app biti npr kao minecraft.. kopiraš, radi. Internu strukturu ne smiješ dirati, dok je sama lokacija (path) do foldera ili njegov naziv nevažan, app je u tom folderu u svom malom svemiru. To je app za sebe, ne za npr razmjenu podataka s ostatkom 'svemira' .. a tad se stvar mijenja.

-odnosno, da si dev-programer, baš ništa te ne sputava da radiš takvu app, 'portable'. Provjeri koliko soft firmi ima, koliko ih radi na taj način ili bez zaštite.. a te firme nisu MS. Uopće nije važan OS, do te mjere da bi izvršni program mogao biti binarno kompatibilan i raditi na svim OSevima od bsd nadalje (osim reactos) :)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sub 20.10.2018 10:40 (ihush).
13 godina
offline
Windows 10 - općenito

Ekipa pozdrav, malo "čistim" laptop od nepotrebnih programa i stvari pa sam naletio na Microsoft Visual, više inačica (vidi privitak sliku). Zanima me dali je to što "važno" pošto ne koristim recimo Microsoft Office (dali je to ostalo od njega) ili je isti vezan uz rad Windowsa 10? . Te dali mogu izbrisati starije verzije te ostaviti samo najnovij?

 

Isto tako dali ima koji program koji kada se pokrene uklanja razne ostatke deinstaliranih programa, te stvari koji se nakupe surfanmjem na netu a da je kompatibilan s Windowsima 10? Kao što je recimo Malwarebytes

 
0 0 hvala 0
13 godina
offline
Re: Windows 10 - općenito
Gale92 kaže...

Ekipa pozdrav, malo "čistim" laptop od nepotrebnih programa i stvari pa sam naletio na Microsoft Visual, više inačica (vidi privitak sliku). Zanima me dali je to što "važno" pošto ne koristim recimo Microsoft Office (dali je to ostalo od njega) ili je isti vezan uz rad Windowsa 10? . Te dali mogu izbrisati starije verzije te ostaviti samo najnovij?

Te pakete nemoj deinstalirati. Razni programi koje imaš instalirane ih zahtjevaju da bi radili.

Gale92 kaže...

Isto tako dali ima koji program koji kada se pokrene uklanja razne ostatke deinstaliranih programa, te stvari koji se nakupe surfanmjem na netu a da je kompatibilan s Windowsima 10? Kao što je recimo Malwarebytes

Revo Uninstaller; pokreneš ga, preko njega deinstaliraš program i na kraju traži ostatke u registryju i na disku. Za brisanje povijesti, kolačića i cachea možeš koristiti BleachBit ili, još bolje, ugrađeni alat u preglednik.

7 godina
offline
Re: Windows 10 - općenito
Aceruser kaže...

....... ......Kako je i zasto windows skinio bas 1809 neznam niti me to iskreno sada zanima. .......

.............

..........E sada jesu li mi ostale kakve datoteke na c particiji nekakav old.windows, ili nekakva predinstalacija 1809-tke neznam niti sam provjeravao, pa ju je sada nekako automatski povuklo pri novom pokusaju updatea koji je prosao, sve je moguce. Znam samo da mi je se nadogradnja skinula normalno i da mi je na racunalu sa 1709 preslo na 1809. Kako? Neznam? Neka ovi profesionalniji odgovore ako hoce......

......Samo znam da necu dopustit da me itko optuzuje da lazem i normalno da cu se zapjenit barem malo. .....

 

Možeš si ti pjeniti ili nepjeniti koliko hoćeš ali baš ove tvoje citirane riječi pokazuju ono o čemu debatiramo na zadnjih par stranica:

 

Pojma nemaš kako je i kada skinut 1809 na tvoj pc, pojma nemaš koje datoteke su ti na sistemskoj particiji koje su možda mogle izazvati opisane radnje , pojma nemaš kako je sa 1709 preskočio odmah na 1809 , i koliko god se ti pjenio , sve to pokazuje da nisi dorastao administriranju i održavanju operativnog sistema te da nekontroliraš svoj hardver niti softver pa za posljedicu imaš takvo nepredviđeno kaotično ponašanje.  O tome pričamo zadnjih par stranica da nije svatko za sve, i činjenica da imaš pc zadnjih 20 godina te da se koristiš njime neznači da si dorastao administriranju sistema, baš kao što ni prosječni vozač koji vozi automobil zadnjih 20 godina nije niti blizu toga da bi mogao učestvovati u auto utrkama  ili mjenjati semeringe na getribi i sl ...

 

Bez ljutnje, ali sam si obznanio da pojma nemaš kaj i kako se dešava na tvom pc-u....a kvalitetni administrator ima baš taj zadatak da kvalitetno i  planski drži sistem pod kontrolom baš da bi spriječio nepredviđeno ponašanje koje može dovesti do neupotrebljivosti uređaja.

 

 

7 godina
offline
Re: Windows 10 - općenito
Marko :D kaže...

Da, S verzija dopušta samo aplikacije s Microsoft Storea. Možda bi bilo bolje da su je nazvali $ verzijom jer se nadogradnja na normalnu verziju naplaćuje. 

 

I tu bi bilo zgodno da se nadovežemo na temu planiranja, administriranja i slično....

 

Microsoft je dosta precizno pojasnio kakva je to S verzija windowsa 10 i na kakvom hardveru se isporučuje:

 

https://support.microsoft.com/hr-hr/help/4020089/windows-10-in-s-mode-faq

 

Da se računala nekupuju onako stihijski i bez ikakve pripreme, onda bi kupac takvog računala unaprijed proučio sve u vezi win10 S i ako zaključi da mu treba baš takav hardver i softver kupio bi takvo računalo i nebi za koji dan ili tjedan kemijao kako da sad pređe na Pro verziju. Osim toga, računala na koja je S verzija predinstalirana najčešće dolaze sa vrlo malim diskovima i malom količinom rama pa bi sama upotrebljivost i funkcionalnost pro verzije bila vrlo upitna na takvom hardveru.  Točno se zna kome ms nastoji konkurirati takvim uređajima i ako sfera interesa kupca nije unutar tih parametara nema opće kaj razmišljati o S verziji....

 

 

 

13 godina
offline
Re: Windows 10 - općenito
bunker kaže...
Aceruser kaže...

....... ......Kako je i zasto windows skinio bas 1809 neznam niti me to iskreno sada zanima. .......

.............

..........E sada jesu li mi ostale kakve datoteke na c particiji nekakav old.windows, ili nekakva predinstalacija 1809-tke neznam niti sam provjeravao, pa ju je sada nekako automatski povuklo pri novom pokusaju updatea koji je prosao, sve je moguce. Znam samo da mi je se nadogradnja skinula normalno i da mi je na racunalu sa 1709 preslo na 1809. Kako? Neznam? Neka ovi profesionalniji odgovore ako hoce......

......Samo znam da necu dopustit da me itko optuzuje da lazem i normalno da cu se zapjenit barem malo. .....

 

Možeš si ti pjeniti ili nepjeniti koliko hoćeš ali baš ove tvoje citirane riječi pokazuju ono o čemu debatiramo na zadnjih par stranica:

 

Pojma nemaš kako je i kada skinut 1809 na tvoj pc, pojma nemaš koje datoteke su ti na sistemskoj particiji koje su možda mogle izazvati opisane radnje , pojma nemaš kako je sa 1709 preskočio odmah na 1809 , i koliko god se ti pjenio , sve to pokazuje da nisi dorastao administriranju i održavanju operativnog sistema te da nekontroliraš svoj hardver niti softver pa za posljedicu imaš takvo nepredviđeno kaotično ponašanje.  O tome pričamo zadnjih par stranica da nije svatko za sve, i činjenica da imaš pc zadnjih 20 godina te da se koristiš njime neznači da si dorastao administriranju sistema, baš kao što ni prosječni vozač koji vozi automobil zadnjih 20 godina nije niti blizu toga da bi mogao učestvovati u auto utrkama  ili mjenjati semeringe na getribi i sl ...

 

Bez ljutnje, ali sam si obznanio da pojma nemaš kaj i kako se dešava na tvom pc-u....a kvalitetni administrator ima baš taj zadatak da kvalitetno i  planski drži sistem pod kontrolom baš da bi spriječio nepredviđeno ponašanje koje može dovesti do neupotrebljivosti uređaja.

 

 

 

Tako je, ja nigdje nisam rekao da sam profesionalac niti sam se hvalio sa tim, upravo suprotno, rekao sam da nemam pojma zbog cega mi neprolazi update i ja se toga ne sramim i sada napisati.

Samo da li to odjedanput znaci da sam zbog toga nesposobnjakovic za windowse (kako ja tako i drugi) i to zbog samo jednog neuspjelog updatea?

Sto se tice sistemske particije nju nikad nisam dirao niti po njoj brisem ili dodajem na nju ono sto netreba (da instaliram programe ili tko zna kakvo smece kako ga ti zoves), stoga me ni ne interesira sto je na njoj ma koliko god to tebe cudilo. Na njoj je sistem i nista vise. 

Samo mi reci ukratko koji je tvoj zakljucak na kraju? Da li bi to po tebi jedan sasvim obicni home korisnik windowsa trebao placati kvalitetnog administratora za jedan obicni update racunala?

15 godina
offline
Re: Windows 10 - općenito
Aceruser kaže...
... 

Samo mi reci ukratko koji je tvoj zakljucak na kraju? Da li bi to po tebi jedan sasvim obicni home korisnik windowsa trebao placati kvalitetnog administratora za jedan obicni update racunala?

 -da/ne ovisi... kao i sve drugo u životu. Plaćaš frizera, konobara, doktora, mehaničara i vrle saborske zastupnike.. plaćaš na jedan ili drugi način (pa i S verzija koja se gore spominje, free-reklame, postoji odavno, w7.. i marko se čudi da se naplaćuje 'nadogradnja' na pro, tj aktivacija.. a to je biz i bilo bi čudno da je obrnuto).

-korsinik tad ima ovaj forum, ima onu dobroćudni djevojku (ja ne bi rekao profesionlaku, jer je tad za novac.. koja zna) i tako uz pomoć ostalih dođe do rješenja (u idealnom happyend scenariju).. podsjetnik, fix je bio isključiti wlan.. način 'za curice', za 'dečke' drugi način, deinstalirati oem-smeće i tad više nemaš problem s nadogradnjom ni s prošle ni na nekoj budućoj verziji koja će u budućnosti biti npr 1903 (čarobna kugla..).

-korisnik bi to tako i napravio, tj ne bi ni došao u temu da nisi imao problem, dok recimo većina taj problem nema, ako nema isti hw+oem soft, npr nitko s clean nema taj problem (ako ima, to je neki drugi, s drugim fixom). Drugi dio, što oni koji bi imali isti hw+soft, u pravilu ako su obični korisnici, nisu insideri a to znači da kasnije krenu s novim-test verzijama, pa se problem do tad fixa-nestane i oni ga ne moraju nikad ni imati.. i tako je to zamišljeno. Tako treba biti. No kod tebe je drugačije.. ne zbog win, jer win je isti, ne zbog hwa, jer i to je isto, dakle ostaje zbog tebe kao korsinika tj tvoje postavke ili izbor npr insider ili ručno download installa itd. jer u suprotnom, normalnom korisniku bi se tek sad ili nedavno pojavio upgrade na 1803.. koji je tu već pola godine. Kužiš. Ili jesi normalan korisnik ili nisi, ako si insifer, ako nešto treće radiš, tad nisi normalan korisnik i ne možeš očekivati 'normalan' rad kojeg će ostali normalni imati (gledajući update-upgrade probleme i samo korištenje windowsa).

 

-to govorimo posljednjih nekoliko stranica, ne o tebi konkretno pa sorry-nhf, uopće nije tebi namjenjeno, nego korisnicima, normalnim-običnim i onim drugima kao marko, da bi se naučili razlikovati takve važne 'sitnice' i sukladno tome koristiti, komentirati, pomagati.. oko osa, drivera, problema.. nije ovo tema za anđelov enterprajz jer to je firma s adminima, ali on tamo nema problema, nema ni marko, sve mu radi.. ali mu win ne valja (nešto).. ti bar imaš razlog ljutiti se, jer neće.. (do sad).. a samo je trebalo isključiti wlan (ili ukloniti smeće oema). Greška MS-windowsa? Čije je greška, tko-što je uzrok? Kako? + najvažnije win ti sad radi, zakljuičak, nije problem win. Problem je nešto treće... (i marko!) :))

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
6 godina
protjeran
offline
Windows 10 - općenito

kum mi je riješio problem s brzinom zapisivanja vanjskog USB 3.0 diska pošto @ihush nije znao. 

 

lijepo mi je rekao da instaliram zadnji službeni driver za matičnu odn za USb 3 kontroler a taj je za windows 8.1

windows 10 ga je prihvatio kao svoje dijete i sad moj vanjski disk veselo zapisivi i kucka ISO na 145 MB/s 

 

hur, hura kume.

on zna, šteta što ne posjećuje ovaj forum a ne kao neki što puno pišu a malo kažu....

O nama će pričat ka i mi o Atlantidi, a možda i neće, ma jebo nas nemamo sreće
 
2 0 hvala 0
15 godina
offline
Re: Windows 10 - općenito

 

Anđeo bez falinge kaže...

kum mi je riješio problem s brzinom zapisivanja vanjskog USB 3.0 diska pošto @ihush nije znao. 

 

lijepo mi je rekao da instaliram zadnji službeni driver za matičnu odn za USb 3 kontroler a taj je za windows 8.1

windows 10 ga je prihvatio kao svoje dijete i sad moj vanjski disk veselo zapisivi i kucka ISO na 145 MB/s 

 

hur, hura kume.

on zna, šteta što ne posjećuje ovaj forum a ne kao neki što puno pišu a malo kažu....

 

-koliko puta sam rekao, sve, svaki komad HWa radi isključivo kroz driver. Driver je stvar proizvođača, ne MS-OSa koji ga možda ima, možda nema i svakako treba instalirati odgovarajući driver da bi bilo što radilo. BlackMoon za tv karticu, dok se za wlan i audio (i ostale takve probleme ugl na laptopima jer imaju dodatni soft-ledice/keyevi..) problem pojavi kad je instaliran stari OEM soft kao dio drivera-dodatak. Uz gornji link (marko).. koji govori o problemu kad se forsira besmislen rok za izlazak umjesto da se upgrade pojavi kad je nešto stvarno novo, potrebno i kad radi. Ovako svi svršavaju na koji fičer?? --dark temu? .. i drugi problem koji je realniji ali juzeri ne primjećuju.. kad je MS želio, gurao, promovirao.. win8.. tad je radilo sve na svemu, jer je želio da korisnici pređu na novi win, da napuste stari xp-7.. sad kad je ta faza gotova (još samo postoječi w7 koji će odumirati) polako ukida podršku-kompatibilnost, svakim polugodišnjim buildom nešto odbaci. Zato će sve manje stvari raditi (starije neće imati driver ako ga proizvođač ne napravi, proizvođač to ne želi niti zakonski mora.. a interes mu je da se kupi novo) dok će novo biti isključivo za w10 pa čak skoro isključivo x64.. (ovo je više komentar na markov link, neobjašnjivo stavi link i ne napiše ni slovo..  no, eto me! :)) )

-koliko puta sam rekao, nije problem win (za tvoj problem, za ove druge u temi..), nego nešto treće.

 

-konkretan (ako ćemo ga tako nazvati) bug je gubljenje dokumenata, tj pogrešno baratanje pathom ako nije na defaultnoj lokaciji kod muvanja dokumenata.. to je pacerski propust koji se fixa za 37 sekundi u skripti. To nije bug ili neki problem OSa. Jer OS radi, sve radi a ako netko sad pogrešno iskopira nešto s npr desktopa na nepostojeći stikić tad nije iskopirao i nema backup.. to nije bug, nego tad greška korisnika tj kad kopira s pravog na pravo mjesto nema greške a to je samo path. Nije bug osa koji treba fixati niti je problem za npr celan, dok upgrade za većinu korisnika prođe jer većina ima defaultne lokacije i tad je path za muvanje točan. S C:\default na novo (opet isto defualt) radi, s neke druge nedefaultne lokacije ne radi, jer i dalje koristi pogrešan path-stazu s c:default što je tad pogrešno tj kopira-muva nekorišten prazan folder i rezultat je da korisnik umjesto svojih dokumenata ima takvu praznu kopiju foldera kojeg ne krosti umjesto foldera kojeg stvarno koristi ali je na drugom pathu-lokaciji. Bug? Šlamperaj.. koji se desi jednako kad mali Perica žuri u školu i uzme pogrešnu bilježnicu bez zadaće..

 

-u žurbi ser rade greške, besmisleni ciklusi. Ms u svemu prati-kopira Canonicala (ubuntu).. pa i u tome, jednako im se to obija o glavu, besmisleno ali eto par geekova svršavaju umjesto da si za uzor uzmu debian politiku, izađe kad je nešto novo, kad radi. Čak su mi jasni/razumljivi njihovi ciljevi i 'sveti gral' softa, tj ''devicesi'' i širenje na mobilne, ali su oboje prošli jednako i MS je formalno odustao od mobilnih ali i dalje gura taj design, politiku.. širi se na linux-android i zanemaruje core biz i korisnike desktopa zbog kojih je ono što je. Kad se na taj šlamperaj doda npr ''insider'' koji je dječji vrtić-besmislica.. u kojem je čak i marko :) .. posljedice su zapravo očekivane mada i dalje iznenađujuće (kao, što će sad 'djeca' smisliti, što će pokvariti, ..)..

 

-koje prave bugove imamo s nekim OSom? Tvoj driver nije bug nego najnormalnija stvar i radi kad instaliraš odgovarajući driver, audio, wlan.. su stvar oemsofta/drivera. Default path je šlampasta greška fixabilna u trenu.. što ne radi, što je bug? (ili možemo po fixu prepoznati-detekirati i razlikovati, greške i sl. ili bug tj ono što se pod tim podrazumijeva a tad i znati krivca, MS ili netko treći, bar kad ga želimo pljucnuti, 'bolje' je pljucnuti pravog nego pogrešnog, zar ne? uz 'benefit', kad znamo pravog, tad kao ti imamo i fix pa nam radi i nestane razlog pljuckanja pogotovo pogrešnog..).

 

-nema razlike kod rješavanja problema, PC je sw+hw, oboje i da bi radilo mora oboje biti 100% ispravno. Ako kod problema lupaš po HDDu a uzrok je npr RAM tad nećeš riješiti problem i pljuvat ćeš pogrešnog, još gore, tad ne tražiš fix ili ga tražiš na pogrešnom mjestu pa kupiš novi disk.. i opet isto. Jednako je za soft kao za hw.. bios-os-driver-ostalo.. svatko je druga 'komponenta' i ne vrijedi vikati na pogrešnog jer ne rješava ništa i tad zapravo propuštaš otklonit banalan problem kao što je u ovom slučaju install drivera. Važno je kod fixanja znati pravi uzrok-problem, tek tad ga se može fixati, do tad je čačkanje (ono što rade juzeri i ćorave koke... i kumovi kad moraju jer nekako te se mora riješiti..) :))

 

-a kum ti je pravi bastard.. :)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
6 godina
protjeran
offline
Re: Windows 10 - općenito
Anđeo bez falinge kaže...

kum mi je riješio problem s brzinom zapisivanja vanjskog USB 3.0 diska pošto @ihush nije znao. 

 

lijepo mi je rekao da instaliram zadnji službeni driver za matičnu odn za USb 3 kontroler a taj je za windows 8.1

windows 10 ga je prihvatio kao svoje dijete i sad moj vanjski disk veselo zapisivi i kucka ISO na 145 MB/s 

 

hur, hura kume.

on zna, šteta što ne posjećuje ovaj forum a ne kao neki što puno pišu a malo kažu....

 Ima si samo sreću da su Windowsi tj. MS ponudio driver. Da nije, ostao bi na istom kao i ranije. Tako da je to metoda pokušaja i pogrešaka, a ne promišljeno djelovanje. Ako imam driver za matičnu, onda ga i instaliram ako kod proizvođača piše da je za Windowse 10. Ako nemam, molim boga da MS to pokrije kako zna.

6 godina
protjeran
offline
Re: Windows 10 - općenito
ridealong kaže...

 Ima si samo sreću da su Windowsi tj. MS ponudio driver. Da nije, ostao bi na istom kao i ranije. Tako da je to metoda pokušaja i pogrešaka, a ne promišljeno djelovanje. Ako imam driver za matičnu, onda ga i instaliram ako kod proizvođača piše da je za Windowse 10. Ako nemam, molim boga da MS to pokrije kako zna.

 nije to sreća nego driver za win 8.1.

za win 10 proizvođač (asus) na službenoj stranici nema driver za win 10. ploča je iz 2011.

 

Ms driver nije valjan driver i zato kontroler nije radio kako spada.

sreća jest što je win 10 prihvatio asusov driver za win 8.1

O nama će pričat ka i mi o Atlantidi, a možda i neće, ma jebo nas nemamo sreće
6 godina
protjeran
offline
Re: Windows 10 - općenito
ihush kaže...

 

-a kum ti je pravi bastard.. :)

 ma, pusi ga u k...

kako ti puno pišeš tako on puno priča kad objašnjava i to meni polurazumljive informacije. da se nađete uživo i popričate ja bih vjerojatno napustio vaš stol i otišao popit jedno tri pivkana...  

O nama će pričat ka i mi o Atlantidi, a možda i neće, ma jebo nas nemamo sreće
6 godina
protjeran
offline
Re: Windows 10 - općenito
Anđeo bez falinge kaže...
ridealong kaže...

 Ima si samo sreću da su Windowsi tj. MS ponudio driver. Da nije, ostao bi na istom kao i ranije. Tako da je to metoda pokušaja i pogrešaka, a ne promišljeno djelovanje. Ako imam driver za matičnu, onda ga i instaliram ako kod proizvođača piše da je za Windowse 10. Ako nemam, molim boga da MS to pokrije kako zna.

 nije to sreća nego driver za win 8.1.

za win 10 proizvođač (asus) na službenoj stranici nema driver za win 10. ploča je iz 2011.

 

Ms driver nije valjan driver i zato kontroler nije radio kako spada.

sreća jest što je win 10 prihvatio asusov driver za win 8.1

 "nije to sreća"

 

a zatim

 

"sreća jest"


Da zaključimo, sreća s tim nema veze.

 

 

7 godina
offline
Re: Windows 10 - općenito
Aceruser kaže...

Samo mi reci ukratko koji je tvoj zakljucak na kraju? Da li bi to po tebi jedan sasvim obicni home korisnik windowsa trebao placati kvalitetnog administratora za jedan obicni update racunala?

 

Pa jedan sasvim obični home korisnik se uopće nebi doveo u situacije u koje si se ti doveo..

 

Taj naš obični home korisnik bi koristio računalu u onu svrhu radi koje ga je i kupio , što znači da bi koristio par apk koje mu zaista trebaju, te nebi nikada uopće niti ulazio u upravljačku ploču ili u apk Postavke niti bi išta forsirao te bi sve prepustio automatici u pozadini. Da ti je os pravilno nstaliran , i da TI nisi ručno kliknuo na tipku " Provjeri ima li ažuriranja"  ( u apk Postavke, podkartica ažuriranja ), do dan danas nebi imao 1809 verziju.  E pa ako se već osjećaš da si dorastao klikanju po postavkama i upravljačkoj ploči, onda se i nosi sa problemima koje dođu nakon tvog klikanja. Ako se nisi u stanju nositi sa mogućim problemima, onda sve prepusti automatici, baš kako je ms i zamislio, i tada ti je najmanja šansa da bilo kaj pođe po zlu. Ti bi fino koristio apk koje ti zaista i trebaju, a win automatika bi u pozadini odrađivala sve ono kaj treba, te bi povremeno samo dobio obavijest o tome u notifikacijama akcijskog centra.

 

@marko

 

Ti si povremeno znao iznositi probleme oko jezika, ako se nevaram.  Isto vrijedi i za tebe , da si ispočetka pravilno instalirao os, i prepustio automatici da sve odrađuje za tebe, nebi se vjerojatno susreo niti  sa ijednim problemom , a da si prilikom instalacije pravilno odradio odabir osnovnog i dodatnih jezika i tipkovnica, par sati nakon prve instalacije bi dobio ovakvu obavijest kakva je na priloženoj slici, i sve bi bilo u najboljem redu.

 

....

 

Ovo je forum gdje se okupljaju osobe kojima je IT struka ili hobi ( najčešće ), i razumljivo je da većina ovdašnjih forumaša misli o sebi da su dorasli svemu unutar branše , no po x-ti put ću ponoviti da biti vozač 20 godina neznači da taj vozač može voziti utrke niti mjenjati getribu.  Većina vas griješi od samog starta ( planiranje, nabava , testiranje, kvalitetna i stručna instalacija ( klikanje next-next nije baš najbolji odabir ) , podešavanje, backup, security ..... )  i posljedica je povremena pojava problema koje ovdje iznesete....

 

 

 

9 godina
neaktivan
offline
Re: Windows 10 - općenito
ridealong kaže...
Anđeo bez falinge kaže...
ridealong kaže...

 Ima si samo sreću da su Windowsi tj. MS ponudio driver. Da nije, ostao bi na istom kao i ranije. Tako da je to metoda pokušaja i pogrešaka, a ne promišljeno djelovanje. Ako imam driver za matičnu, onda ga i instaliram ako kod proizvođača piše da je za Windowse 10. Ako nemam, molim boga da MS to pokrije kako zna.

 nije to sreća nego driver za win 8.1.

za win 10 proizvođač (asus) na službenoj stranici nema driver za win 10. ploča je iz 2011.

 

Ms driver nije valjan driver i zato kontroler nije radio kako spada.

sreća jest što je win 10 prihvatio asusov driver za win 8.1

 "nije to sreća"

 

a zatim

 

"sreća jest"


Da zaključimo, sreća s tim nema veze.

 

  

 hahah , @Anđeo bez falinge  ,priznaj bar forumašu @ridealong .. da je ovaj puta "poentirao"  

7 godina
offline
Re: Windows 10 - općenito
Anđeo bez falinge kaže...

...... 

lijepo mi je rekao da instaliram zadnji službeni driver za matičnu odn za USb 3 kontroler a taj je za windows 8.1

windows 10 ga je prihvatio kao svoje dijete i sad moj vanjski disk veselo zapisivi i kucka ISO na 145 MB/s 

 ........

 

Druže, bez ljutnje, ali i za tebe vrijedi da takvih problema uopće nebi imao da si sve predradnje napravio kako bi bilo uobičajeno u priči o kojoj govorimo. Da si pravilno isplanirao nabavku hardvera, istestirao, kvalitetno instalirao i podesio , sve bi umjesto tebe odrađivala automatika i za većinu toga nebi niti znao da se odvija u pozadini osim ako bi baš ručno išao istraživati i gledati logove, povijest i sl..... Na priloženoj fotki vidiš kao win10 automatika brine o svakom dijelu tvog hardvera , no naravno da se za takvo nešto unaprijed planira nabavka hardvera prema softveru i alatima koje ćeš koristiti. A to kaj netko očekuje da mu 10 godine stare komponente delaju savršeno na os-u starom par mjeseci mora shvatiti da je doba bojlera koji rade po 30 godina ostalo davno iza nas.....Moš zabit glavu u pijesak i praviti se da to nije tako, no to nepomaže...

 

Moram se opet osvrnuti na broj od 700 miliona korisnika  desetke, i 99% njih nema nikad nikakvog problema jer uopće neklikaju nikaj izvan onih par apk koje im trebaju u onu svrhu radi koje su i kupili računalo.... Najveći dio od tih 700 mil korisnika je devices kupilo u nekakvom trgovačkom centru, ili amazonu, ili ebayu , najčešće sa predinstaliranim win10, nakon prvog paljenja je ostavilo sve prema defaultnim ponudama , a ukoliko je devices došao bez op sistema onda su platili ovl stručnoj osobi da im to odradi. Znam da na balkanu zvuči to nepojmljivo, ali tko je bio u americi ili nordijskim zemljama sjetiće se kako se tamo živi i radi te da nikome tamo napamet nepada da se upušta u ono za što nije školovan i licenciran, a kazne su ogromne za protivno postupanje....  I taj naš pripadnik te većine od 700 miliona fino godinama bez problema koristi taj pc i napamet mu nepada da ide klikati po postavkama, firewalu, upravljačkoj ploči, regeditoru....i zaboli ga kaj se dešava u pozadini skroz dok njemu njegov gimp, chrome, photoshop , player...delaju onako kako mu odgovara.... Pa jbm mu miša, kupio je pc da na njemu crta, igra igre, browsa, radi neki korisni drek , a ne da 75% vremena za računalom provede secirajući os , uefi i sl....

 

 

 

 

 

14 godina
offline
Windows 10 - općenito

Ljudi čačkaju, gase servise,modificiraju svašta,instaliravaju i deinstaliravaju svašta i kad dođe neki problem onda je kriv MS!

To je načešći uzrok problema.

 

Naravno da i MS zezne stvari, i proizvođač drivera također pa budu problemi ali mislim da je največi postotak problema sam korisnik koji bilo svjesno ili nesvjesno(u večini slučaja) nekaj sčačka po sistemu i poslije se zbog toga pojavi neki problem kojeg korisnik nije ni svjestan pa okrivi MS jel ko bi drugi bio kriv,kaj ne!

 

Bilo bi idealno da su winsi "fool proof" i da korisnik ne može mijenjati stvari koje bi kasnije mogle uzrokovati neke probleme, također bi bilo savršeno da tvorci drivera za svoje programe to uvijek naprave kak treba al ponekad to nije tako,jel... i treče, bilo bi idealno da MS svoj kod piše savršeno bez greške ali i oni su samo ljudi kaj ne i ovo nije idealan svijet!!!

 

 

EOD več jednom!!!

 

 

 

 

Some people are so poor... all they have is money!
Moj PC  
1 0 hvala 0
7 godina
offline
Re: Windows 10 - općenito
andi.cro kaže... 

 

EOD več jednom!!! 

 

 

Niti svemir nije idealan, pa niti bilo kaj drugo u njemu može biti idealno, bio to tv ili neki komad softvera ili automobil....

 

Ovo i je nekakva opća tema o win10  i nevidim bolje mjesto od ovog za naglasiti da su si većinu problema ipak sami korisnici izazvali.

 

Većina ovih kaj misli da nešto zna, vjerojatno nikada naknadno nekreira standardni račun u kojem bi svakodnevno radili nego sve rade iz defaultnog računa koji ima administratorske ovlasti. 

Također , kad već rade u admin računu , nitko od njih se vjerojatno nesjeti UAC pomaknuti na vrh i u defenderu popaliti sve ono kaj sa svakom verzijom se sve više nudi ( anti ransom, virtualizacija procesa, izolacija jezgri i sl..).  Često se instaliraju i deinstaliraju kojekakvi programi bez da se svaki puta prije napravi image cjelokupnog sistema jer nažalost većina ljudi uopće nije svjesna da svaka instalacija donosi nešto svojega u os i baš zbog te nesavršenosti koda mnogi od tih zaostataka uzrokuju probleme. Nepomažu tu niti revo, niti deinstalapk od avasta , a niti portable programčići nisu baš tako idealni da ništa nezapišu u os ( jer se onda nebi niti mogli pokrenuti ako ih os nije svjestan ) ....

 

I tak,, gomila je tu sitnica o kojima možemo pričati, nekome su one rutina, nekome su gnjavaža, a netko nije niti svjestan njihovih postojanja....no baš gomila tih malih sitnica čini razliku  kvalitetne vs nekvalitetne instalacije i korištenja....

 

 

 

6 godina
protjeran
offline
Re: Windows 10 - općenito
bunker kaže...

 

Druže, bez ljutnje, ali i za tebe vrijedi da takvih problema uopće nebi imao da si sve predradnje napravio kako bi bilo uobičajeno u priči o kojoj govorimo. Da si pravilno isplanirao nabavku hardvera, istestirao, kvalitetno instalirao i podesio , sve bi umjesto tebe odrađivala automatika i za većinu toga nebi niti znao da se odvija u pozadini osim ako bi baš ručno išao istraživati i gledati logove, povijest i sl..... Na priloženoj fotki vidiš kao win10 automatika brine o svakom dijelu tvog hardvera , no naravno da se za takvo nešto unaprijed planira nabavka hardvera prema softveru i alatima koje ćeš koristiti. A to kaj netko očekuje da mu 10 godine stare komponente delaju savršeno na os-u starom par mjeseci mora shvatiti da je doba bojlera koji rade po 30 godina ostalo davno iza nas.....Moš zabit glavu u pijesak i praviti se da to nije tako, no to nepomaže...

 

Moram se opet osvrnuti na broj od 700 miliona korisnika  desetke, i 99% njih nema nikad nikakvog problema jer uopće neklikaju nikaj izvan onih par apk koje im trebaju u onu svrhu radi koje su i kupili računalo.... 

  

Nisam ti ja drug već forumski kolega, odn lega  

bold 1

 

Glupost na kub. To ponavljaš iz posta u post a to nema veze s mozgom. Po tvojoj logici bih trebao otići npr u links i pitati dečke; "hej momci, radi li najnoviji Intel CPU i7 8086k, asus ploča Prime Z370A, GTX 1070, memorija 16 GB DDR4 Gskill trident s windowsom 10 ?" "ali, pazite momci, izašala je najnovija nadogradnja za deseticu pa obratite pažnju na to" !!! 

oni mi odgovore; Hej, kako misliš taj asus ? memorija ??...ne.ne.ne ne ide za ploča s tim intelom, bolje ide uz najnoviji uprade ovaj drugi model ali gigabyte, 70 kn je skuplji ali je kompatibilan s najnovijom nadogradnjom desetice"...neneneneneenene..nikako Gskill, apacer ide na gigabyte..hahaahahahaa

 

hej, gospodije !!!!!!!!!!!

kako to mislite nvida ? pa radeon ide s tom matičnom a ne nvidia ako je windows 10 ....  

 

e, baš si me dobro nasmijao..... 

 

bold 2

 

ovdje na temi se javilo bar dvadesetak ljudi s hardverom iz 2005/6/7, dvojezgrenim intelom kojima sve štima i nemaju problema s win 10.

i ova teorija ti ja falš. 

nemaju USB 3.0 kontroler pa im zato sve radi. 

 

bold 3

 

već sam te pitao za link ili neko istraživanje jer se olako razbacuješ brojkama i statističkim podacima.

 

700 milijUna i njih 99% nema nikakvih problema...  ahhahahahahahahahahahaaa..

ma ajde... 

 

eeeeeee...ovo je bilo opuštajuće...

ugodnu večer ti želim, zaslužio si. 

O nama će pričat ka i mi o Atlantidi, a možda i neće, ma jebo nas nemamo sreće
6 godina
protjeran
offline
Re: Windows 10 - općenito
razjaren kaže...

  hahah , @Anđeo bez falinge  ,priznaj bar forumašu @ridealong .. da je ovaj puta "poentirao"  

 nije on ništa poentirao već je njegov humor način da napravi konverziju da bi njemu bilo ugodno odn izvukao se iz njemu frustrirajuće situacije. psihologija kao znanost poznaje konverziju kao bijeg od suočenja s problemom tzv psihosomatika. 

pročitaj još jednom njegov odgovor i moj upis prije.

on uopće nije shvatio što sam napisao... 

O nama će pričat ka i mi o Atlantidi, a možda i neće, ma jebo nas nemamo sreće
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice