Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.417
|
čitano: 3.421.612
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
15 godina
offline
Re: Windows 10 - općenito

-naslov?

-trenutno se govori o bootu, malo povijesti jer je sve stvar kompatibilnosti, x86, nasljeđa.. može svaki os, no besmisleno je ovo što radiš. Čemu? Svrha?

-ne kažem ja, nego to kaže MS, tj gore ti je citat-link pa ako imaš ispravak javi MSu.

 

-sve je file, svaki soft-os može sve (što neki dev napravi), ne može ono što nema. Banalno, kao formati (dimenzije) medija, zadano, tad ti veći ne stane zbog fizike-zakona, ne zato jer ne bi mogao biti veći medij.

- gore objašnjavam što-zašto dok standarde i kompatibilnost nisu stvari koje ovise o meni nego o IT industriji dio čega je i i686 oznaka ali naravno prvo moraš znati osnove da bi bilo što dalje razumio :) ...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
7 godina
offline
Re: Windows 10 - općenito


@ihush

Baš me vučeš za jezik...iako sam nastojao izbjeći: baš ti si u par navrata napisao tehnički neispravnu tvrdnju da je za gpt uvjet x64 i uefi , i tada nisi spominjao da to ipak ovisi o podršci unutar osa nego je iz tvoje tvrdnje proizlazili da je gpt nemoguć ako nije uefi i x64....

Isto tako si gore napisao da imam x64 procesor iako se vidi i686 oznaka ( imam screenshot ako izmjeniš ). I kaj sad, mogu ti linkati sto članaka o nazivu i686, ali onaj koga zanima isto do toga dođe u par sekundi i bez mojih linkova... Jel intelovo tumačenje procesorske arhitekture i srodnih naziva dovoljno relevantno ili se bumo oslonili na wikipediju na kojoj ja i ti editiramo bilo kaj tamo napisanoga ??

 

https://www.intel.com/content/www/us/en/search.html?ws=text#q=I686&t=All

 



Plahtama o povijesti naziva i sl džabe krečiš....a ja dodajem dva nova bisera na popis ( gpt i i686 )...

😋

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.6.2020 14:11 (bunker).
15 godina
offline
Re: Windows 10 - općenito

-tužno i smiješno.. kao ovo vrijeme pljusak-sunce. Nabacuješ bez ikakvog smisla, no ako te veseli.. :) eto, moje dobro djelo za ovaj dan.

 

ako pak želiš nešto naučiti, razumjeti i sl. ok, nije problem 32-64bita os, tj sve se može (napraviti) tj ms to radi.. i što napravi to može raditi. Tako nije problem osa ili arhitekture npr adresiranje rama (sve je memorija, disk, ram, registar u cpu tj adresa hwa, sve je to mem.adresa ne samo ram-memorija u užem smislu) pa tako npr server os-kernel može po želji-odluci msa adresirati željenu količinu rama dok kolikvijalno kažemo da je 32bitni ograničen na 4gb (3.2-3.5gb...) no to vrijedi samo za obične-client win osove, ne za server tj ovisi što ms o(ne)mogući kao i intel u pae-adresnom prostoru cpua koji je na celeronu manji nego na xeonu mada su možda identične jezgre (ali nije identična cijena, namjena..) pa tad jedan ima zaključano na 32-36-bita.. a drugi na recimo 40-48bita.. (ne 64 što bi laik pomislio..) a to za os ne vrijedi opet tako banalno nego npr server licecne dozvoljavaju više, pa i pojedine kao standard-advanced različito od par sto gb do par tb a to ovisi o cijeni-licenci, ne o osu ili cpu.. tj o odluci wintela.

-znaš li što su simdovi, slat, x64-eist i sl.? očigledno nemaš blage veze no pokušavaš, .. lupetaš. :) no oče to ponekad, proći će..

-enihau, naslov je win10 i podrazumijeva se home-pro tj standardna userska-clientska winver-krernel, ne nešto treće ili linux.. a vidiš da nije to linux only fičer tj uopće nije stvar osa nego odluke proizvođača .. wintela.

-oznake cpua, prvo neki ibm-pc, pa ibm-kompatibilno, sad izbačeno ibm iz naziva standarda i ostalo je x86.

-prvi ibm-pc za šire mase je + oznaka AT, isa standardi itd.. odnosno prije tog je XT (ne AT) tj od prvog 4004 do idućeg 8008, dok se kao prvi (uobičajeno prvi u nazivu nema broj 1... kao rambo-film..) pa se tako 186 ne naziva 186 nego samo 86, dok je već drugi, 286 .. a to u tom slučaju znači da je 16-cpu registri (s time da su poneki registri uvjek veći nego opće namjene, npr mem.adresni, 16-32bit..) pa zatim i386 koji uvodi 32bitne, pa 486 koji uvodi koprocesor u cpu (ne kao zaseban chip što je to tad bio 287-387.. tj sx nema pa ima dodatak 487..) i prvi pentač 586 koji to podiže na višu razinu tj kao RISC jezgru (koja je daleko brža-efikasnija za teže brojeve nego CISC, tj FPU..) dok je i686 oznaka za x64bitni support-naredbe koje uključuju od SSE2 (pentač) nadalje..

-kad se želi puni naziv, tad se doda sufix, npr i686-x32 ili i686-x64, jasnije? tj kao i čitava platfoma, x86 koja je zajednički nazivnik, dok su x86-32 i x86-64 podgrupe tj i686 je kraći oblik pisanja iste stvari.

-jednako možeš pisati i punu oznaku 80386 itd no prvi dio 80 se može izbaciti-kratiti tj podrazumijevano

-u doba dok nije bio 64bitni os-soft doviljno je bilo označiti npr i386, dolaskom 64bitnog osa-softa podrazumijevalo se da je i386=32bitni dok se za x64 dodavalo kao sufix -64 tj da bi se razlikovalo. Sad je već uobičajeno sve x64 bitno, i sad se sve češće izbacuje oznaka 32-64 bita tj možemo reći da se sad bez preciznije oznake može tumačiti kao x64, do sad bi to tumačili kao x32.. tj kao za nrp struju, podrazumijevamo 220v i tad ne moramo pisati-navoditi nego samo kažemo da spojiš na struju..

-ne treba miješati platformu-instrukcije-mogućnosti CPUa i 32-64bit os-soft tj to nije istoznačno, možeš koristiti 32bitni soft koji zahtijeva x64bitne instrukcije cpua, samo se podrazumijeva da ćeš na 64btinom krosititi takve instrukcije ali koristit ćeš i 16-32 npr audio, fontovi itd.. ili WoW-32/64 koji ms također ukida..

 

-win10, requirementsi, npr rezolucija ekrana 800x600 (što ekšli nema veze s brojem bitova osa i sl.) kao i vga-gpu dx90c-sm2.0 + novije (novi build novi zahtijevi, do sad je radilo sve, sad starije +10god problem..) .. pa nastavi s requirementsima i dođeš do SLAT2 specifikacije za cpu tj insrukcija koje mora podržavati da bi mogao instalirati novi win10.. a jasno ti je da ako postoji slat2, postojao je i neki slat-1.. tj nije isto danas kao jučer, novi buildovi nove specifikacije-requiremensti.. i pravila-uvjeti koje moraš udovoljiti jer to su requiremensti koje ne određujem ja-ti nego oni (wintel).

 

link koji si ubacio.. tužno/smiješno.. čemu? što je na linku? Znaš čitati? pa eto, ponovimo, tvoj link.. u kojem je jasno da nemaš pojma što je i686 i zato koristiš tražilicu :)

no ja sam tu, pa eto, dat ću ti link na wiki, na intel, na ms.. na što želiš, google?

npr wiki, vidi što ti kaže, SEE + PAE.. (što ja kažem?) no unaprijed odbacuješ wiki, jer oni ne znaju..? kul. može bolji izvor?

može intel? može microsoft? ubuntu-ask? Prevedeno, to su mogućnosti-instrukcije koej cpu mora podržavati, neovisno 32-64bitni os, tj svaki cpu koji podžava je i x64 osim kao npr atom gdje je to intel onemogućio i osakatio mem.kontroler na npr 2gb rama.. dok noviji mogu u server i mogu isti cpu adresirati po potrebi terebajt.. no važne su SIMD instrukcije, kao FPU, NX, x64.. AVX-xVT.. jer su requirememnts za win-os no ono što ne razumiješ da i686 označava mogućnosti cpu-instukcije, dok os označavaš kao x86-32 ili x86-64 ili kraće 32-64 bitni mada su ispod haube za i686 potrebne iste insturkcije koje i686 cpu ima, ako nema može na i586, i486 ne postoji jer je identičan i386 koji je 32bitni.. tj tek kad imaš i386 i ne možeš i686 tad znaš da nemaš x64bitni cpu, obrnuto, i686 znači da je cpu koji podržava x64 intrukcije (neovisno koji os, 32-64).

 

pa evo ti msicrosoft requirements gpt-win10-64... i ispravi što misliš da nije točno, hvala. :)

 

par citata da znaš što treažiš i da se ne blamiraš nepotrebno:

 

Why a GPT-partitioned disk would appear to have an MBR on it

This occurs when you use an MBR-only-aware disk tool to access the GPT disk. For more information, see the following sections:

 

  • How a disk can be both GPT and MBR

  • Protective MBR

  • Why the GPT has a Protective MBR

Windows disk supportWhether Windows XP x64 can read, write, and boot from GPT disks

Windows XP x64 Edition can use GPT disks for data only.

 

Whether the 32-bit version of Windows XP read, write, and boot from GPT disks

No. The 32-bit version will see only the Protective MBR. The EE partition will not be mounted or otherwise exposed to application software.

 

Whether the 32- and 64-bit versions of Windows Server 2003 read, write, and boot from GPT disks

Starting with Windows Server 2003 Service Pack 1, all versions of Windows Server can use GPT partitioned disks for data. Booting is only supported for 64-bit editions on Itanium-based systems.

 

Can Windows Vista, Windows Server 2008, and later read, write, and boot from GPT disks

Yes, all versions can use GPT partitioned disks for data. Booting is only supported for 64-bit editions on UEFI-based systems.

 

Can Windows 2000, Windows NT 4, or Windows 95/98 read, write, and boot from GPT

No. Again, legacy software will see only the Protective MBR.

 

-za xp-64 boldano, to znači da ne može bootati, samo čitati-storage-koristiti.. ok?

-legacy ne može, isključivo novi + ubuntu izbacio 32bitni, ms najavio i nadalje nema 32bitne verzije... isključivo x64 (a tad će i isključivo uefi-gpt na novom hw-biosu tj ako nemaš opciju-izbor ne možeš birati..).

 

- GPT praticija je isključivo x64bitno adresiranje, zato može do 128 particija i 18exabayta... tj mora biti odgovarajući bios-cpu dok je win isključivo 64bit za boot i to od w7wsp1/server2008 koji je pandan viste-sp2, jer tako želi ms (ili ćemo o serverima i linuxu? tema je..?).

 

-ako znaš bolje, piši.. no ne vidim smisla u svađanju ili izmišljanju.. prihvaćam linkove na wiki, bilo što ako ti to pomaže tj argument-činjenice.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
7 godina
offline
Re: Windows 10 - općenito

@ihush

Jesi ti tvrdio da su uefi i x64 preduvjeti za gpt ? Jesi! Jesam ti ja pokazao na osobnom primjeru da to nije tako ? Jesam !

Jesi ti napisao da imam x64 i da si proučim kaj znači i686 ? Jesi ! Jesam ti ja dao zvanično linkove na kojima piše da i686 neznači x64 ? Jesam !

I sad ti piši plahte, skreći pažnju na tematiku Linuxa ( kao za Linux vrede druga pravila ),piši o tome kaj je Kristofor Kolumbo mislio pod x64, kvalitetu sadržaja nadomještaj kvantitetom, ali sve je to mlaćenje prazne slame..

😜

15 godina
offline
Re: Windows 10 - općenito
bunker kaže...

@ihush

Jesi ti tvrdio da su uefi i x64 preduvjeti za gpt ? Jesi! Jesam ti ja pokazao na osobnom primjeru da to nije tako ? Jesam !

Jesi ti napisao da imam x64 i da si proučim kaj znači i686 ? Jesi ! Jesam ti ja dao zvanično linkove na kojima piše da i686 neznači x64 ? Jesam !

I sad ti piši plahte, skreći pažnju na tematiku Linuxa ( kao za Linux vrede druga pravila ),piši o tome kaj je Kristofor Kolumbo mislio pod x64, kvalitetu sadržaja nadomještaj kvantitetom, ali sve je to mlaćenje prazne slame..

😜

-ja razlikujem i686 i i686-64 ili i686-32 ili x86 ili x86-64/32.. ti ne, nemaš blage veze što je što.

-tema je win10, ne linux.. a za win10 je relevantan microsoft tj jesi li vidio što kaže u konkretnim citatima, requirementsima i sl? .. to ne kažem ja nego ms, ok? Što meni trebaš dokazati? Da je xfce-32bitni? Vidi naslov teme, .. windows, ne linux. Zatim prigovaraj MSu za odluke, ne meni.

 

-smisao.. ne želiš sudjelovati, ispraviti, pomoći nego tvoj način svađe, stalkanja.. no meni ne smeta, kuhačom po prstima i idemo dalje :)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
7 godina
offline
Windows 10 - općenito

 

@ihush

 

Ne, nego ti bubneš glupost i onda kada ti netko skrene pažnju čupaš se rukama i nogama navodeći sve i svašta.

 

Da, tema je win10, u kojoj si naveo da je x64 i uefi preduvjet za gpt. Ja sam ti pokazao na primjeru koji mi je bio pri ruci da nisi u pravu. Ti si se tada uhvatio mantre da je to Linux iako ista pravila vrijede za sve oseve. Valjda je Intel dovoljno relevantan izvor, a usput da i naučiš malo šire o gpt-u:

 

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.intel.com/content/dam/support/us/en/documents/motherboards/server/sb/gpt_white_paper_1_1.pdf&ved=2ahUKEwj8kufHsI7qAhVmtIsKHYbfDTQ4ChAWMAV6BAgBEAE&usg=AOvVaw04C3UIIsinScSW-jX9rBlT

 

Da si znao tada kaj točno znači i686 onda nebi napisao da imam x64 procesor. Sada kada si skužio kaj si blebnuo si malo surfao i nakupio izraza kojima opet nastojiš stvoriti dojam da je to tebi sve u malom prstu a da mi ostali pojma nemamo i nerazumijemo tvoje pisanje svisoka... 

 

Pa nebu svijet propao ako priznaš da nisi znao da Gpt može i bez uefia i bez x64, niti bu te netko oblatio ako priznaš da si se zeznuo glede procesora sa mojih slika. Ovako si veću štetu činiš braneći neobranjivo samo radi ega.

 

I nema tu stalkanja, jer smo isto tako često marku spočitavali korištenje cc-a i sl, zechini smo spočitavali Linux fanboyizam, i nitko to nije svodio na osobnu razinu kako to ti pokušavaš....

 

A pazi sad najzanimljivije: u tekstu gdje sam prvi puta naveo da uefi i x64 nisu bezuvjetni preduvjet za gpt, tebe nitko nije spominjao, ali si se ti osjetio pozvanim da to ideš pobijati i dokazivati nekaj drugo. Znaš li kaj te ponukalo na to ?? ☺️

 
0 0 hvala 0
15 godina
offline
Re: Windows 10 - općenito
Sad ste ga nadrobili s potpuno trivijalnim stvarima. I ne znam zašto više koristiti zastarjele MBR particijske tablice...
@Marko, i ostala škvadra, čemu strah od MS računa? I što to Googleov acc nudi više od MSa osim svojih blesavih programa i hrpe bloatware-a? A da ne kažem da su postali paranoični do te mjere, da te za svaku prijavu zasipaju napornim mailovima upozorenja i blokiraju mi gmail račun u Outlooku.
Pa Bože sveti, nisam ga zaveo u Incredimail, nego u Outlook!
Smetenjaci i smutljivci, mutikaše i bezglavnici, jaluški diletanti i jednostavno, hm...prodane duše!
Moj PC  
1 0 hvala 0
8 godina
offline
Re: Windows 10 - općenito
Radi Gmail na outlooku normalno, alo
 
0 0 hvala 0
13 godina
offline
Re: Windows 10 - općenito
BlackMoon kaže...
Sad ste ga nadrobili s potpuno trivijalnim stvarima. I ne znam zašto više koristiti zastarjele MBR particijske tablice... 
@Marko, i ostala škvadra, čemu strah od MS računa? I što to Googleov acc nudi više od MSa osim svojih blesavih programa i hrpe bloatware-a? A da ne kažem da su postali paranoični do te mjere, da te za svaku prijavu zasipaju napornim mailovima upozorenja i blokiraju mi gmail račun u Outlooku. 
Pa Bože sveti, nisam ga zaveo u Incredimail, nego u Outlook!

Krenimo za početak od toga da Google ne prikuplja toliko podataka na Androidu koliko prikuplja Microsoft na računalima. Kod Androida imaš opciju isključivanja prikupljanja podataka, kao i kod Google računa. Jednom kada to ugasiš, više ne moraš gasiti jer postavke ostaju spremljene nakon svake nadogradnje Androida (ne resetiraju se) i čak kod promijene uređaja.

 

Činjenica da se kod Microsofta ne može odjaviti iz programa prikupljanja podataka ni malo mi ne ulijeva povjerenje u tvrtku. Vrlo nejasno i s malo detalja napisana politika privatnosti, još manje. Sa onim svim skandalima koje je Microsoft imao vezanim za privatnost (skrivanje što se prikuplja, prešućivanje da se prikuplja, vezanje prikupljenih podataka za račun i sl.), bill bi suludo vjerovati Microsoftu kako je njima stalo do korisničke privatnosti.

 

No da se razumijemo, svi prikupljaju podatke, ali na način koji to radi Microsoft mi je najmanje jasan. Politika privatnosti je nejasna i za svaku kategoriju usluga napisano je tek par rečenica što apsolutno nikome ne znači. Za neke usluge čak ni nije napisano što se prikuplja, pa se o tome mora kopati po internetu. Politiku privatnosti često ažuriraju, otprilike svakih mjesec dana i korisnika ne upozoravaju na to.

 

Eto, Google me bar nikada ne cinka Facebooku. Microsoft to radi svakih par minuta. Ako blokiram Outlooku pristup Facebooku, pokušava ga kontaktirati svaku sekundu i ubija bateriju.

 

 

 

Vezano za Google račun; sve usluge koje nudi Google su besplatne i miljama daleko od Microsoftovih. Microsoftove usluge većinom se naplaćuju, a i one koje jesu besplatne su jako limitirane. Jedino dobro od Microsofta što koristim je Outlook.com i OneDrive za pohranu glazbe, ništa više. Mada ni te aplikacije nisu idealne; napraviš promijenu na računu, na računalu, na mobitelu će se prikazati tek nakon nekoliko sati ili dok ne deinstaliraš i ponovno instaliraš aplikaciju. Obrišem listu kontaktiranih e-mail adresa u Outlook.com na računalu, one i dalje prisutne na mobitelu još nekoliko dana. Kod Google-a tih problema nema; sve promijene na računu su instantno vidljive na svim uređajima. To je još jedna stvar koju mrzim kod Microsoftovih usluga.

 

Ne koristim Gmail u Outlook-u (pošta mi se automatski prosljeđuje), ali još nisam čuo za te probleme koje imaš.

Poruka je uređivana zadnji put sub 20.6.2020 9:58 (Marko :D).
15 godina
offline
Windows 10 - općenito

.. iz druge teme, ali važno za win-upgrade/buildove.

(by Ajar..) popis CPU-kompatibilnost, requirementsi i ''isti'' win10..

-donekle 'nastavak' svađe s bunkerom oko tog što se može instalirati i npr uefi-gpt priča, tj tek kad imamo sve, bios-driver-os kompatibilno s hw-om tad možemo intalirati odgovarajući os/soft (bez tog ne, tj beskorisno ili onemogućeno, mada je sve ista x86 platforma).

 

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
 
0 0 hvala 0
14 godina
offline
Windows 10 - općenito

Za ihusha pitanje? Kako to da mi windows koji sam reinstalirao prije 2 mjeseca, nije ni u jednom slucaju izbacio da ga registriram a prilikom instalacije isao sam nemam kljuc i offline account. Skinuto sa windows stranice nikakv pirat ili bilo sta.Zar nebi nakon mjesec dana se trial verzija trebala ugasiti odnsono da nemas pristup logovanju.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
offline
Re: Windows 10 - općenito

-nema triala, win instaliraš-radi.

-ako je jednom aktiviran (key-licenca) tad će idući put automatika obaviti reaktivaciju licence, čim se spoji na internet, preko IDa kojeg generira korištenjem jedinstvenog broja MBO.. tj dok ti radi to računalo, ima automatsku aktivaciju za win10.

-nema traila pa se nema što ugasiti, win10 je 100% funkcionalan i bez aktivacije-keya osim ograničenja customizacije izgleda desktopa (thema-ikone..). Radi.

-aktivaciju vidiš u sys.propertiesu.. ako je aktiviran, to je to. Ako nije, možeš kad poželiš unjeti odgovarajući key i aktivirati.

-win10, nisu win7.. tj licence-uvjeti su izmjenjeni kao i način aktivacije. Win10 je 'posljednji' win (ako je vjerovati najavi MSa) i po tome imaš vječnu aktivaciju dok traje to računalo-mbo (vezano uz ID) ili ako prebaciš na acc tad možeš migrirati, ili ako imaš retail tad možeš odjaviti-prenjeti na novo računalo itd..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
8 godina
offline
Windows 10 - općenito

Na lockscreenu dobivam poruke tj notifikacije od Facebooka. Kako mogu to blokirati da se ne vidi na lockscreenu jer su poruke privatna a windows razlogom zaključavam. 

Koristim google chrome. 

 

 
0 0 hvala 0
15 godina
offline
Windows 10 - općenito

Imaš negdje u postavkama opciju gdje odrediš koje sve aplikacije želiš da ti pokazuju poruke na zaključanom ekranu. Da sada ne tražim, pronađi to sam i ukloni facebook app ako je imaš instaliranu ili Chrome.

Smetenjaci i smutljivci, mutikaše i bezglavnici, jaluški diletanti i jednostavno, hm...prodane duše!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
offline
Re: Windows 10 - općenito
Za sva pitanja i pomoć, obratiti se preko privatne poruke. :D
6 godina
protjeran
offline
Re: Windows 10 - općenito
BlackMoon kaže...

Imaš negdje u postavkama opciju gdje odrediš koje sve aplikacije želiš da ti pokazuju poruke na zaključanom ekranu. Da sada ne tražim, pronađi to sam i ukloni facebook app ako je imaš instaliranu ili Chrome.

 ma da, Valentin je dao link sa službene stranice, baš sam htio opisati manual..:D

ne mora ništa od aplikacija uklanjati.

O nama će pričat ka i mi o Atlantidi, a možda i neće, ma jebo nas, nemamo sreće
8 godina
offline
Windows 10 - općenito

Još i dalje se može kupiti ključ za windows preko ebaya za 5$ 

 

ako ste nedavno kupili od nekog trgovca, možete li mi linkati jednog vama najpouzdanog ? 

 

 

 
0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
offline
Windows 10 - općenito

Jel ima neki način da kloniram folder?

U pitanju je sljedeća situacija:

U OneDrive folderu držim git repo od projekta, no sam projekt zbog testiranja treba biti u htdocs folderu(XAMPP, web projekt je u pitanju). Da li se može napraviti da fajlovi budu u OneDrive folderu, no da u isto vrijeme budu i u htdocs folderu, bezv kopiranja? Nekakva poveznica između ta dva foldera, da se riješi potreba za kopiranjem.

 
0 0 hvala 0
13 godina
offline
Re: Windows 10 - općenito

Tebi onda treba sinkronizacija te dvije mape, a ne kloniranje.

13 godina
offline
Re: Windows 10 - općenito
T700 kaže...

U tražilicu upiši "windows 10 pro", gledaj provjerenog pradavača.

Za sva pitanja i pomoć, obratiti se preko privatne poruke. :D
12 godina
odjavljen
offline
Re: Windows 10 - općenito

Da. Ne znam jel to moguće.

Znači da fajlovi budu na lokaciji OneDrive mape, a za ih XAMPP vidi kao da su u htdocs folderu

13 godina
offline
Re: Windows 10 - općenito

Pa vjerovatno je moguće, ali ti ne mogu preporučiti nikakav program za sinkronizaciju jer to ne koristim. 

15 godina
offline
Re: Windows 10 - općenito
Dex.pwn kaže...

Jel ima neki način da kloniram folder?

U pitanju je sljedeća situacija:

U OneDrive folderu držim git repo od projekta, no sam projekt zbog testiranja treba biti u htdocs folderu(XAMPP, web projekt je u pitanju). Da li se može napraviti da fajlovi budu u OneDrive folderu, no da u isto vrijeme budu i u htdocs folderu, bezv kopiranja? Nekakva poveznica između ta dva foldera, da se riješi potreba za kopiranjem.

 -moguće je (svašta... pa i to). hardlink-symlink... no nemaš adekvatno znanje i očekujem nakon tog probleme daleko veće nego što imaš trenutno. potrebno možeš riješiti na razne načine, npr linkovi (koje nudi sam os, desni klik library-include..), može s virtualnim medijem ramdrive-vhd kojeg mountaš po želji kao slovo-path ili subst-folder dok normalno trebaš copy-sync (ne postoji kloniranje filevoa-foldera tj taj termin-naziv se koristi isključivo za kloniranje-copyranje sys-os-diska kao migracija). Normalno koristiš sync ili običan copy (sync samo služi uštedi vremena tj ne kopiraš sve nego razliku nakon prvog inicijalnog kopiranja, time štediš ..)

-no vjerojtanije trebaš neki versioning-kolaboracioni alat.. to je nešto drugo, to nije običan sync nego se u syncu ako postoji razlika u fileu uspoređuje kad je koji dio filea-sadržaja izmjenjen, ažuriraju se kao stanje u bazi izmjene i novija ima prednost dok sve treba biti moguće vratiti na staro-počento stanje tj undooati tj to je potrebno kad na nečemu radi više ljudi-timovi npr dev-programiranje..).

-onedrive kao i svaki online storage je samo 'medij' kao i nrp usb stikić ili disk. Pogrešno korištenje (razlog-način) su obično uvod u veće probleme, pogotovo kad se nešto radi, kad nije samo igran-čačkanje-učenje.. zato ne radi to ako nisi 100% siguran (a nisi + ne znaš što će biti posljedice, drugi dan itd..) npr banalno, što kad ti dođe update build 2010.. (ili 09-h2..), jer time je ms prije par godina ubio dokumente juzera, desila se greška-previd.. desit će se i tebi i tad ostaneš s praznim diskom.

 

-običan copy, dok nemaš konkretniji zahtijev, razlog, dok ne znaš što je kloniranje, verziniranje ili sync više ti ne treba tj radi ručno, na žganjce, bar nema rizika (uzrokovanog..).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
8 godina
offline
Windows 10 - općenito

Postoji li aplikacija za windows 10  kao equilajzer. 

 

Dakle ja imam slušne aparatiće, i uređaj koji komunicira sa njima tj on je kao posrednik, u njemu je bluetooth čip i on ima kabel koji služi kao ogrlica a taj kabel je ujedno i antena koja komunicira sa slušnim aparatićima. 

 

No ajde, novi aparati imaju mogučnost da se preko aplikacije na mobu koristi nesto takvo da se prilagode slušni aparati, naravno aplikacija koju je proizveo proizvođač slušnog aparata i koristi se u uvjetima kada je buka, kad želim po želji prilagoditi program rada. Još uvjek kupnja novih aparata nije u planu, ali me zanima, dali ja mogu to uraditi na izvoru u windowsu jer je povezan sa windowsom. dakle da equilajzerom prilagodim neke frekvencije da bi bolje razumio što govore u filmu, što pjeva itd. Naravno pjesma ili film nije tad u orginalu ali poanta je uglavnom da se razumije bolje govor. 

 

Oduvjek je slušanje sa tv ili radija bila previše izobličeno, slova su bila kao spojena i to otežava razumjevanje, to je najčesto sa stranim jezicima dok domaći jezik nije toliko izražen jer mogu predvijeti, tj naučio sam slušati no i dalje to nije savršeno. 

 

 

No da pojasnim, ne žeim Equalizer u glazbenom playeru, već u windowsu za sve zvukove, bilo da gledam youtube, slušam neki radio na nekoj webstranici itd. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 31.8.2020 18:05 (T700).
 
0 0 hvala 0
14 godina
offline
Windows 10 - općenito

Pa imaš u samim Winsima EQ !!!

 

U biti nemaš!?!?!?!?!  Sad išao gledat i nema ga više???

 

Some people are so poor... all they have is money!
Poruka je uređivana zadnji put pon 31.8.2020 22:18 (andi.cro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
online
Re: Windows 10 - općenito
T700 kaže...

Postoji li aplikacija za windows 10  kao equilajzer. 

 

Dakle ja imam slušne aparatiće, i uređaj koji komunicira sa njima tj on je kao posrednik, u njemu je bluetooth čip i on ima kabel koji služi kao ogrlica a taj kabel je ujedno i antena koja komunicira sa slušnim aparatićima. 

 

No ajde, novi aparati imaju mogučnost da se preko aplikacije na mobu koristi nesto takvo da se prilagode slušni aparati, naravno aplikacija koju je proizveo proizvođač slušnog aparata i koristi se u uvjetima kada je buka, kad želim po želji prilagoditi program rada. Još uvjek kupnja novih aparata nije u planu, ali me zanima, dali ja mogu to uraditi na izvoru u windowsu jer je povezan sa windowsom. dakle da equilajzerom prilagodim neke frekvencije da bi bolje razumio što govore u filmu, što pjeva itd. Naravno pjesma ili film nije tad u orginalu ali poanta je uglavnom da se razumije bolje govor. 

 

Oduvjek je slušanje sa tv ili radija bila previše izobličeno, slova su bila kao spojena i to otežava razumjevanje, to je najčesto sa stranim jezicima dok domaći jezik nije toliko izražen jer mogu predvijeti, tj naučio sam slušati no i dalje to nije savršeno. 

 

 

No da pojasnim, ne žeim Equalizer u glazbenom playeru, već u windowsu za sve zvukove, bilo da gledam youtube, slušam neki radio na nekoj webstranici itd. 

 Izvolis...

 

https://sourceforge.net/projects/equalizerapo/

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
8 godina
offline
Re: Windows 10 - općenito
djigibao kaže...

 Ne radi, čak sam instalirao dodatno GUI za to i on isto ne radi. 

 

16 godina
online
Re: Windows 10 - općenito

Radi ali ocito nisi napravio kako treba.
Pogledaj malo tutorijale na netu ili youtube.

 

https://sourceforge.net/p/equalizerapo/wiki/Documentation/

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Poruka je uređivana zadnji put uto 1.9.2020 9:16 (djigibao).
15 godina
offline
Re: Windows 10 - općenito
Pa to bi morao imati driver zvuka u svojoj aplikaciji za postavke?
Smetenjaci i smutljivci, mutikaše i bezglavnici, jaluški diletanti i jednostavno, hm...prodane duše!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
offline
Windows 10 - općenito

Pozdrav svima!

Dobio sa na poslu 15 novih laptopa za instalirati win i pripremiti za rad. Laptopi su identični.

Imam sve legalno.

Pitanje glasi: koji mi je način najbrži i najjednostavniji da to odradim? Jedan laptop je gotov (sređen).

Ako netko ima link na neki tutorijal, molio bih da mi se proslijedi.

Hvala!

TrustNo1
 
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice