Windows 10 - problemi izdvojena tema

poruka: 6.671
|
čitano: 1.701.350
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 - općenito
15 godina
offline
Re: Windows 10 - problemi

mora otvarati win-općenito temu-post... posljednjih par stranica o radeon driveru..

https://www.bug.hr/forum/post/windows/windows-10-opcenito/5921294.aspx

ili imaš neki bloker..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
8 godina
offline
Windows 10 - problemi

Nazalost, sve sam probao, i nista ne radi.....

 

Kad je spojeno preko rx580, zvuka nema, pise mi da amd audio driver nije instaliran - not available. (vidi sliku)

 

Pokrenem instalaciju, odaberem custom, sve maknem osim audio drivera, i opet ga ne instalira. 

 

Odem u bios, prebacim vga na integriranu grafiku, spojim na plocu istim kablom na isti televizor, pokrenem win - sve radi, odmah je hdmi audio na defaultu.

 

Milion puta sam probao i drivere od audia (gigabyte), razne verzije radeona (tri zadnje).... nece, pa nece....

 

Znaci, uopce nigdje nemam instaliran high definition audio, u control panelu, u device manageru je sve ok, ali ga nema....

Moj PC  
0 0 hvala 0
5 godina
offline
Windows 10 - problemi

Sto imas sve pod sound, video and game u device manageru ?

Samo realteka ?

 

P.S. https://community.amd.com/thread/222142 Slucajno naletio. Mozda bi moglo imati nekakve veze s update BIOS-a, ako si ga radio.

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.6.2019 16:01 (SamoPitam3).
 
0 0 hvala 1
15 godina
offline
Re: Windows 10 - problemi

hdmi audio mora biti dio paketa drivera.. vga, ako ga nema, tad .. mora biti, tj ono što win iz nekog neobjašnjenog razloga radi odbija ga, npr nije certificiran za winver.. i tad ga treba ručno isntalirati ili ..

-reboot u nazovimo safemod, tj F7-dozvola za install necertificiranog drivera.. (drži shift dok restartaš.. i biraj iz menija).

-naravno, driver mora biti odgovarajući inače može biti problem kao bsod..

+ ako je uključen update (drivera) tad automatika opet može napraviit isto i vrtiš se u krug ili će tad nasljediti dobru postavku .. ili neki križanac koji više ništa neće moći kao kod marka..

+ porbaj raspakirati (ne znam kakav driver imaš, neki exe-installer..) obično je raspakiran na c:.. browsaš i probaš ručno dodati driver, izbor dodatnih itd..

+ možda je neka izmjena u novom ati driveru, npr mjesto gdje treba omogućiti hda.. da bi se uključio, npr kao upaljen-ugašen wlan adapter ili BT..

 

edit: .. evo gledam drivere, giga posljednji 2018.01.04.. 17.18.1 .. zanači da nisu ništa updejtali +godinu dana..

pravila, mada je prvo mjesto gdje treba tražiti driver web proizvođača HWa, on relano ne proizvodi ništa, tj ni gpu ni driver, nego je to amd.. a ovdje je samo logično za potražiti, inače može bilo koji drugi brand jer je isti driver (ali drugi installer+dodatni soft i brandirano.. pa ne mora instalirati..).

-posljednji amd driver.. 19.6.1 ili 19.5.2 .. i vjerojatno će se pojaviti na ostalim siteovima kroz neko vrijeme ovisno o supprotu.. ili kad se fixaju oečkivane dječje bolesti. A to što ih nema j emožd aupravo potvrda da se za problem zna ali se šuti ili je problem stvar (ne)sreće a oni se smao trebaju sjetiti updateati supprot i staviti driver koji će biti isti samo u drugim ''bojama'' branda. + možda će biti i oznaka winver-builda, tad je to objašnjenje-razlog.

 

-problem, win installer ima nešto, neki driver (sad izmišljam) npr 18-nešto.. ili 19-nešto..

-tad je situacija da će u pravilu viša verzija biti preferirana + kriterij jel certificiran driver + kako installer vidi noviji build-os.. i tad se mora 'forsirati' install inače installer ne napravi ništa, ali prije se mora znati da je driver 100% kompatibilan s osom-buildom .. a to recimo ne znamo nego doživimo bsod i tad se rollbackamo na staro i tad znamo..

-ako se desi križanac takvim forsiranjem tad više ništa ne mora prolaziti što inače radi normalno, npr deinstall-install ..

-treba raspakritati driver, sam driver, ne ostale dodatke koji nas sad ne zanimaju kao ni installer-app koja to sve obavi. U folderu je lako vidjeti sadržaj, pronaći što ima, npr hda ili nema, ako nema.. čekati ili probati stariju verziju koja ima ali tad logika, ako je iz nekog razloga izbačeno, tad je taj razlog važan tj bsod.. ili je previd kao zaboravljeno.. tad nije važno, jer realno driveir su isti desetljećima i rade, nisu problem (dok to iz nekog razloga ne postanu) .. a ms mijenja stalno nešto s wddm i ubija kompatibilnost unazad svakim novim buildom, neovisno koliko su (ne)spremni mada svi očekujemo da su ozbiljni igrači i spremni.. kao da im par stotina (tisuća) korisnika ne znači ništa.. i ne znači. :) .. tj 'tko god žuri sam je kriv' (kad već druga strana ne preuzima odgovornost) ili ako netko ima peh pa korsiti radeonku.. :))) .. ah, isto-slično je s nvidia, tj još žešča glupost, jer drivera jednostano nema (prazno-deinstaliran u programima..) mada je tu i radi, nema problema i install ga uredno doda .. a sam win ima (ako se dobro sjećam istu verziju 388 ili tako nešto.. nije ni staro ni novo pa da je neka promjena, nije npr 4xx.. i rade jednako stariji-noviji driveri, ali to je nvidia koja inače nije soft ovisna kao radeon..). Problem koj 'ne postoji'.. i koji je tad skoro nemoguće riješiti osim imati sreće ili biti marko :)) u pravilu ne treba žuriti, ponekad samo sačekati da automatika odradi svoje (provjeriti postavke za update, doba dana..) jer to zna biti problem kad automatika to radi i korisnik istovremeno.. kao što vidimo nekima radi normalno, jesu li oni srećkovići? Imaju li bolji hw ili win ili driver? .. teoretski je sve isto, tad je sreća onaj x-faktor.. ili ''marko'' koji nije ništa osim cc i ddu i sl. .. :))

 

++ edit-2.

+ naravno, instalirati i npr directx90c i .net 2.0-3.5...  tj uključiti ga, jer stari ccc je tražio barem net 2, ne znam (ne pratim) koji traži noviji i traži li ga.. no to su stvari koje su inače potrebne, kao i razni redisti-vc-vbrunovi i sl. to na clean win obično treba dodati tj ovisi o appsu-igrama koje se korsite ali može biti povezano s installerom-cccom itd.

+ akad nešto ovako krene, onda treba updateati i chiipset drivere i ostalo.. mada nije ništa konkretnog ipak je povezano, možd ai lančano ovisno o ostatku npr laptop i sl.

+ za laptop može biti posebna verzija drivera, ne samo mobile-.. tj može biti intel+amd/nv.. kao jedan paket-dva drivera a to nije isto kao dva zasebna tj može i ne mora biti. Tad je pravilo držati se proizvođačevih stranica i čekati ako nije neka nužda.. kad netko zatreba za model-bradn koji više nema ažuran support, tad može neki drugi model il brand, jer realno sve je isto.. ali..

+ ponekad je potrebno prvo instalirati takav driver, pa na njega dodati kao update noviji amdov.. zbog bezbrojnih sitnica-postavki.

 

+ a ponekad je potrebno provjeriti postavke monitora-tva, odspojiti i ponovo spojiti hdmi kabel itd.. (u nedostatku ideja svaka je dobra a ponekad čak i rješenje, rekli bi neobično za računala i determinizam.. no i to je RL).

 

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pet 14.6.2019 17:10 (ihush).
8 godina
offline
Re: Windows 10 - problemi
SamoPitam3 kaže...

Sto imas sve pod sound, video and game u device manageru ?

Samo realteka ?

 

P.S. https://community.amd.com/thread/222142 Slucajno naletio. Mozda bi moglo imati nekakve veze s update BIOS-a, ako si ga radio.

 AUDIO INPUTS AND OUTPUTS 

realtek digital output

Speakers (realtek audio)

 

SOUND VIDEO AND GAME CONTROLLERS

Realtek audio

 

Evo sad se maloprije na gigabyte stranicama pojavila nova verzija audio drivera, ali ga jos neda skinuti (napise Acess denied).... mozda to rijesi problem.

 

Vjerovatno je nesto zayebano s driverima, jer, ponavljam, kad koristim integriranu grafiku, zvuk ide preko hdmi, cim ukljucim rx580, zvuka nema.

 

Dodatno, pisao sam da mi se igre freezaju konstantno, od kad je napravljen update na 1903, resetirao sam bios na default (jer su osumnjicili zestoki overclock ;) ) ali opet freezaju.

 

Nesto mora biti softverski, jer hardver je ispravan, jucer sam digao nove win, 1809, i dok se nisu sjetili da se apdejtaju, igre su radile normalno, iako je problem sa zvukom vec bio pristutan sto mogu povezati jedino s apdejtom biosa. Probat cu vratiti stari.

 

8 godina
offline
Windows 10 - problemi

Apdejt....

 

Vracanje biosa na f25, hdmi audio device uredno prepoznat, instaliran, i radi preko rx580.

 

Tetku im lopovsku, ljepo sam davnih dana rekao nikad vise gigabyte, i tko mi kriv.... nisu u stanju nesto posteno napraviti, jednu stvar poboljsaju, 4 druge zayebu.

 

E sad jos da rijesimo zasto igre freezaju....

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
offline
Re: Windows 10 - problemi

bios čega? mbo ili (firmware) vga? .. za mbo još i postoji poneki razlog za vga skoro nikad ili je žešći bug pa to tad znaš i moraš.. ugl igonrirati wizzarde koji ti nude vga bios.. jer onaj tvornički je ono što gpu može i u pravilu najtestiraniji koji ekšli radi.. ostali možda nešto poprave ali obično nešto i pokvare.. kao sad. Radeonke po starom.. soft problemi čak tamo gdje nitko normalan nema problem pa ni najgori jeftikaner.. i kao odbrana gigića, to nije njihova greška.. oni su samo OEM, to je amd-ati..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
8 godina
offline
Re: Windows 10 - problemi
Da,sorry, bios od ploce vracen na f25, posljednji koji radi kako treba.....

Vga ima svoje biose, nemam ih potrebe dirati
Moj PC  
1 0 hvala 1
8 godina
offline
Windows 10 - problemi

E ja stvarno neznam tko tu koga vise je....

 

Nakon sto je cijelo popodne vrtio apdejte, ajde konacno da odigram nesto, pokrenem SOTTR, kad ono.....artefakti na ekranu. Fps kakav treba biti, ali brate, artefakti...

 

Izadjem iz igre, odjavim se, logiram se na racun od klinca, pokrenem njegove igre (gta,fortnite,apex,fifa....) - sve radi najnormalnije. Pokrenem sottr sa njegovog accounta - arfefakti.

 

Sad cu jos probati instalirati starije drivere, ako to ne upali.... onda vise nemam ideje, ide sve van kroz prozor, prevruce je za natezati se s kompjuterom 

 

Edit - sad vise ne mogu ni drivere od graficke instalirati.... stoji samo na "checking for new driverrs"....... iako su maknuti sa ddu...

 

Bit ce red sve obrisati i ponoviti instalaciju....

 

bwt, jel mogu ignorirati kad mi ponudi update na 1903? jer ocigledno da nesto napravi problem tek nakon apdejta....

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.6.2019 21:56 (Damir22).
Moj PC  
0 0 hvala 0
5 godina
offline
Windows 10 - problemi

Tebi ovih dana nije dosadno.

Da ti nije cvrcla grafa? Jesi to prvi vlasnik ?

Ako imas raniju verziju mozes ignorirati pa isprobati kako radi sa njom.

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.6.2019 22:23 (SamoPitam3).
 
1 0 hvala 0
8 godina
offline
Windows 10 - problemi

Da, pomislio sam i da je graficka krepala, no kako se iste piz.... desavaju i sa integriranom.....ili barem vecina njih, vjerovatno je softverski.

Nisam prvi vlasnik, samo je znakovito da se kakica pocima desavati tek NAKON sto windowsi isforsiraju svojih 1320 apdejta, do tada sve radi normalno...

 

 

Evo sad sam instalirao nove win, jos nista nisam apdejtao, pa cu pokusati sottr....

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.6.2019 22:48 (Damir22).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
offline
Re: Windows 10 - problemi

-win, generalno os nije uzrok problema (ne zbog neke nevinosti, nego os je os, koristi driver..), no kad je nešto novo tad postoje problemi.

-driver, osnovni uzrok problema ili kvar hw ..

-ali.. i aplikacija tj igre, jer one su te koje koriste gpu i nisu bugless tj u primjeru kad nekoliko igara radi, jedna ne, tad je logička pretpostavka da je problem ta igra neovisno o winver ili driveru koji su sad recimo slučajno novi a problem bi mogao biti identičan i da su stari.. a to je pogotovo vezano za povijest radeonki.. tj uvjek je snjima bio problem 'pravi driver', tj prve verzije su generalno bile bugovite, pa dok igre počnu pravilno korsititi, pa patch, pa radi s jednom igrum ali ne s drugom i tako dok se sve ne usuglasi, a tad opet nova vga, nova igra, novi ciklus..

 

i bitna-velika razlika, nekad su win bili npr xp ili w7 ... godinama, isti os. S win10 to nije tako, tj svakih pola godine novi build dok je to samo deklarativno isti os ili isti naziv windows 10. MS gasi kompatibilnost unazad i dešava se situacija da se svako malo sve ovo gore ponavlja i da je ozoglašeni radeon u takvoj priči najgori dio tj loš driver a timovi ne rade na poboljšanju nego planiraju novu seriju vga, kao što ni proizvođači igara ne rade patcheve-fixeve nego izbace novu igru. Radeon je uvjek imao taj problem i tek nakon nekoliko fix verzija je sve radilo, priča se izgleda ponavlja, tj nije se ništa promijenilo s radeonkom-driverom ali je sad winver-build svaki čas neki novi jer 6mj je ipak kratko, prekratko za takav lanac da se sve posloži od proizvođača hw do proizvođača igre-sw pogotovo kad se uzme da je radeon vječni drugi, nvidia (intel nikad nije imao status gaminga, snage.. ali ni posebnih problema izvan toga).. i to su tri vga koje pokrivaju 99%. Manje problema s nv, jer hw nije tako ovisan o driveru tj soft kemijanju kojeg radeon kroz driver radi.

 

-nije problem update, nego upgrade tj novi win koji zahtjeva novi driver, koji mora biti 100% dobar, ne 99% ... tj tad se desi upravo ovo, nešto radi, nešto ne.

 

-za test (ispravnosti) se zato nekoristi neka igra, jer uvjek ona može biti problem-bug, nego neki 3dmark.. za kojeg se zna da radi i ako ne radi, tad je problem na računalu hw ili sw.

 

-hoće li clean install nešto popraviti? Teoretski neće, osim ako je nešto u svim installovima takvo da ... npr vc2012

-pogotovo kad postoji sumnja u ispravnost. Problem možda uopće nema veze s winver ili driverom, ako je 'običan kvar'.. a moguće da je uzrok kvara loš driver koji npr da pogrešan napon i izazove kvar, no tad nećemo popraviti kvar ispravnim driverom jer je već tu, kvar. .. i tako statistički, clean neće ništa popraviti, jer nije stvar osa ako radi jedna igra a druga ne ili kvar hwa ili loš driver.. a dirver će opet biti isti, jer nema neki treći tj možda ga danas naprave, možda sutra, možda je bug u igri pa fixaju.. i možd sad to sve proradi a da ne znamo gdje je uzrok i povjerujemo da je clean popravio stvar a da je to možda u igri itd..

-zato se za test ne uzima neka igra nego standardna apps-test i tako se npr uspoređuju FPSi ili traži problem. Istovremeno ako nekoliko igara radi tad možemo biti sigurni da je problem u onoj igri koja ne radi ali kod radeonke je često fix bio novi driver ili patch igre ili oboje no za to treba vrijeme i opet se može ponoviti ista priča za 6mj.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
8 godina
offline
Windows 10 - problemi

Tesko je reci ista, a svaka dijagnoza sto uzrokuje problem je ravna gatanju iz graha....

 

Sljedeci cinjenice - sve radi apsolutno "iz kutije", bez ikakvih podesavanja, natjerivanja i muke, sve dok windowsi ne odluce instalirati milion i pol svojih (nepotrebnih) apdejta.

 

Jedan od njih, ili kombinacija, uzrokuje probleme s ovim mojim specificnim hardverom, sto ne znaci da ce svakome s identicnim hardverom uzrokovati bilo kakav problem.

 

Sve je dobro, do ovog 1903 apdejta, odnosno eventualno nekog podapdejta kojeg povuce instalacija 1903.

 

Nekad prije, instaliras windowse, ubacis cd-ove od hardvera koje si dobio s njim, instaliras, i zaboravis, rijetko je bila potreba nesto izmisljati i skidati "nove verzije". Danas, driveri izlaze prakticki na tjednoj bazi, posebice amd-ovi. Naravno, posteni su donekle - ne moras ih instalirati.

 

S druge strane windowsi apsolutno izbacuju korisnika iz jednadzbe, ni ne pitaju, instaliraju bez nadzora sto zele i kad zele. Nigdje nisam vidio opciju da neki apdejt NE instaliras, ono - ne zelim to, ne treba mi to, preskoci.

Ne, windowsi bolje znaju. I sve to manje ili vise radi dok ne naprave kakicu u nekoj specificnoj kombinaciji.

 

Evo sad sam jos na 1809 i sve radi kako treba, scheduler sam stavio da provjerava za apdejte od 4-5 ujutro (kad je kompjuter ugasen), pa se nadam barem malo zayebati windowse da mi ne uvale kakav nepotreban apdejt, ali ne racunam da ce ih to sprijeciti....

 

Moj PC  
1 0 hvala 0
4 godine
neaktivan
offline
Re: Windows 10 - problemi

Ovo je sve u BIO-su

8 godina
offline
Windows 10 - problemi

Evo mali polovicni update...

 

Kako sam i predvidio, iako sam win update stavio da provjerava u gluho doba noci, kad je kompjuter ugasen, ipak mi je napravio provjeru, i nudi mi 1903 update.

 

S obzirom da su svi problemi o kojima sam pisao nastali nakon instalacije 1903, sad mi se stvarno ne apdejta, pa onda ponovo muci, da bi eventualno sve ispocetka reinstalirao. Ima li itko kakvu ideju, koliko dugo se moze ignorirati taj update?

 

Jer kompjuter radi bez greske po 12-14 sati dnevno, niti jedan problemcic, pa me cisto strah apdejtat, da se ne ponove sve one kakice od zadnji put....

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
offline
Re: Windows 10 - problemi

-voziš auto, imaš sudar.. i nikad više na cestu? -ista stvar. Možeš birati? Ako ne možeš, skineš 1903, instaliraš, radi.

-nevažno je kad staviš vrijeme, nakon što trigger okine, krene update/upgrade.. bolje je imati uključeno kad radiš, kad vidiš i imaš kontrolu nego ovako pa te dočeka iduće jutro. + ručno klikneš kad želiš, barem to možeš ''birati'', ne čekati kad server odredi.

-ako imaš probleme treba ih otkloniti, ako je driver, doći će itd..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
8 godina
offline
Re: Windows 10 - problemi
A i to sto kazes, kliknut cu pa sto bude.... ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
offline
Re: Windows 10 - problemi

Kad uđeš na All setings , updete & security  imaš advanced options , pa vidi koliko hoćeš dana odgoditi..

15 godina
offline
Windows 10 - problemi

umjesto odgađanja za x-dana (uvedne novi fičer, prije ovisno o home/pro..) .. potrebno je koristiti opciju polugodišnja nadogradnja.. (ne ciljano ili ako želite.. tj razlika za ciljano je prvo tromjesječje ili drugo), inisderi prvi nastradaju ako postoji problem, durgi su ciljani, treći su oni do kojih problem nikad ne bi ni trebao preživjeti.. dok je odgađanje za x-dana beskorisno-besmisleno pogotovo za važnija ažuriranja kao sigurnost. Odgoda je samo odgoda.. ne znači puno, ne pomaže.

u polugodišnjem ciklusu će teoretrski svaki veći upgrade već biti ispravljen, driveri provjereni itd. Alternativa je između tog vremena, skinuti install i obaviti 'ručno' kad to korisnik želi, ne kad mu to neki timer naredi. Ako to ne odradi sam korisnik, tad je ok da to odradi automatika, pretpostavka da će to tad već biti 100% ok (a ako provjerite, probleme imaju oni koji žure biti među prvima..+ probleme uzrokuju hw+driveri, ne win-os osim kad naprave glupost-bug..).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
 
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
offline
Windows 10 - problemi

Ja sam ostao na verziji 1703,zadnja verzija koja ima Homegroup .

Sve radi kako treba i ne mičem se sa nje bez potrebe.

 
0 0 hvala 0
5 godina
protjeran
offline
Re: Windows 10 - problemi
Uran 11 kaže...

Ja sam ostao na verziji 1703,zadnja verzija koja ima Homegroup .

Sve radi kako treba i ne mičem se sa nje bez potrebe.

 pa ako sve radi glupavo je odmah po izlasku se prebaciti na novi update i bios-a i os-a po mojem misljenju...treba sacekat da patchevi urade svoje to traje.

11 godina
offline
Re: Windows 10 - problemi
Pozdrav, ovako imam problem ne znam kako da ga opisem. Jucer sam updateao aplikaciju za graficku (ne driver).
Od onda sam bio na chromu i odjednom je chrome zasteko i bio not responding. I cekam i odem da otvorim task manager jer nisam ga mogao na X isključiti chrome. Kad ni task manager nece da se upali. Nista restartam komp na tipku jer nisam mogao uci u start da ugasim ili restartan komp. I opet sve radi normalno par minuta. Kad opet chrome zasteka. Opet ista situacija nemogu iskljiciti ni task otvoriti niti jedan drugi program. Opet ja restartam i ovaj put otvorim firefox. I idem dalje rjesavat problem oko sony xperie instalira se sve normalno sve normalno radi. ovaj put sam odmah otvorio task da pratim dal ima kakvih promjena... Opet sve se zasteka, restartam opet komp. I odjednom cim se digao sistem tamo su bile otvorene aplikacije task manager i firefox. I svaki put kad restartam komp ili ga normalno ugasim i upalim te dvije app su upaljene. Ali i dalje nakon par minuta se sve zasteka.

Oprostite na dugačkom komentaru ali nije mi jasno do cega je problem.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
offline
Windows 10 - problemi

Ljudi, explorer.exe se ne pokreće kod ulaska u winse, crni ekran je i miš na desku, moram ić u task managaer i ručno ga pokrenut, preko "run new task", verzija winsa je 1903, i na prethodnom buildu isti problemčić, zapravo, bilo je dobro sve do danas popodne, dok nisam došao s posla i upalio komp, onda se pojavio taj problem..
Maloprije baš upgrejdal na novu inačicu al isto sranje, proskeniral ssd, našel je greške i sredil je to, al i dalje ostaje problem s explorerom.

Probao neka rješenja s neta, al bez uspjeha, trenutno.

Ima ko od vas da je imao isti problem s tim?

Samo molim bez savjeta tipa, reinstalacije winsa i sl.

 

 

EDIT: CMD prozor se pojavi na desku, kak maknut da se CMD ne boota (prikazuje)?

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.6.2019 19:55 (zvonac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
offline
Re: Windows 10 - problemi

 Tnx..

 

 

Evo još i ovaj YT tutorial sa rješenjem.

8 godina
offline
Re: Windows 10 - problemi
Imao davno ovaj problem, ni nakon 4 dana isprobavanja raznuh fixeva sa interneta nisam uspio nista, rjesenje je uvijek bolje - clean install i amen.....

Ok,mozda se ovaj build moze popraviti....
Moj PC  
0 0 hvala 0
6 godina
offline
Windows 10 - problemi

pozdrav, 

 

ovako uzeo sam nedavno jedan malo stariji HP Probook 4520s i spojio ga HDMI kablom na TV, laptop u sebi nema FHD rezoluciju vec 1366x768, 

 

no kad ga spojim u settingsima windows mi kaze da je preporucena rezolucija FHD tj 1920x1080 i ja kada stavim nju dobijem FHD sliku ali mi ne ode u full screen vec imam crne trake oko ekrana. 

 

instalirani frisko novi Win 10 Pro i skinuti driveri preko update-a. 

 

laptop koristi ati mobility radeon 4500 seriju ali mi ne instalirava onaj app od amd-a tj ati-a. 

ja sam probao manualno instalirati taj driver i uspjelo je sve, no nisam mogao otvoriti taj app. 

 

guglao sam malo i neki su rekli da mora da se otvori taj app kako bi se namjestila velicina slike, ali eto ja ne mogu nikako da ga otvorim. 

 

da li netko zna neko rijesenje za to? 

 

ispricavam se sto pisem u ovoj temi, ne znam gdje bih mogao postati ovo. 

 

hvala

inked guy who loves tech, music, gaming, netflix and pussies.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
offline
Re: Windows 10 - problemi
_itsmoriarty kaže...

pozdrav, 

 

ovako uzeo sam nedavno jedan malo stariji HP Probook 4520s i spojio ga HDMI kablom na TV, laptop u sebi nema FHD rezoluciju vec 1366x768, 

 

no kad ga spojim u settingsima windows mi kaze da je preporucena rezolucija FHD tj 1920x1080 i ja kada stavim nju dobijem FHD sliku ali mi ne ode u full screen vec imam crne trake oko ekrana. 

 

instalirani frisko novi Win 10 Pro i skinuti driveri preko update-a. 

 

laptop koristi ati mobility radeon 4500 seriju ali mi ne instalirava onaj app od amd-a tj ati-a. 

ja sam probao manualno instalirati taj driver i uspjelo je sve, no nisam mogao otvoriti taj app. 

 

guglao sam malo i neki su rekli da mora da se otvori taj app kako bi se namjestila velicina slike, ali eto ja ne mogu nikako da ga otvorim. 

 

da li netko zna neko rijesenje za to? 

 

ispricavam se sto pisem u ovoj temi, ne znam gdje bih mogao postati ovo. 

 

hvala

 Sa laptopom je sve ok. Ništa ne trebaš podešavati u njemu. Podešavanja obavi u meniju TV-a (negdje u opcijama za podešavanje slike).

morrisoN
6 godina
offline
Re: Windows 10 - problemi
Probao sam, ali previse zumira sliku. Ne valja tako. Ne znam stvarno. Kad stavim na FHD bas je ono dosta bolja slika i sve. Steta.
inked guy who loves tech, music, gaming, netflix and pussies.
12 godina
offline
Re: Windows 10 - problemi
_itsmoriarty kaže...
Probao sam, ali previse zumira sliku. Ne valja tako. Ne znam stvarno. Kad stavim na FHD bas je ono dosta bolja slika i sve. Steta.

 Opcija ti se na nekim TV prijemnicima zove Overscan i treba ju isključiti.

Koji TV?

 

To je opcija da "izbaci" rubove slike van ekrana, zbog nekadašnjih analognih signala. Kad je to isključeno, onda se slika prikazuje 1:1 i ništa više ne diraš.

Imao sam taj problem na više TV, i uvijek je to bilo u pitanju.

 

EDIT: Vidim da si napisao da je slika MANJA na TV-u a ne da izlazi van.

Moguće onda da su u pitanju driveri, ali svejedno probaj prvo TV...

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
Poruka je uređivana zadnji put sub 20.7.2019 21:41 (CyberDemonVZ).
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 - općenito
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice