Google radi na alatu za arhiviranje pojedinih apli

poruka: 2
|
čitano: 2.627
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Google radi na alatu za arhiviranje pojedinih apli".
14 godina
offline
Google radi na alatu za arhiviranje pojedinih apli

Zanimljivo jer to isti vec postoji na iPhoneu i odlicna je stvar jer se neke aplikacije koje se ne koriste duze vrijeme same arhiviraju ali ostaju na ekranu kao ikona ali sa malom oznakom. Odlicna ideja jer zna se dogoditi da neke aplikacije na Samsungu ne dirnem mjesecima a one zauzimaju nesto pohrane.

veni vidi didici
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
offline
Google radi na alatu za arhiviranje pojedinih apli

-pretakanje iz šupljeg u prazno, tj 'zipiranje' ili stacker, .. stvari koje su postojale u doba dosa (prostor diska je bio ograničen-skup..).

-os kao win je to nudio odavno kao kompresirani disk, standard za prosječan exe-dll kompresije je 1,6 ili 60% itd.

-smisao? tj prvo mora postojati problem mjesta, slobodnog, ako mjesta ima tad je nevažno-nepotrebno. Ako mjesta nema tad se ugurava u veći problem tj postat će veći problem s vremenom.

-važnije-korisnije bi bilo da recimo android nudi izbor za korištenje storagea, ne defaultno fixni (brži) kao što defaultno sve win app installer želi instalirati na C: .. (winphone je to nudio), android samo ograničeno više kao izuzetak ili samo kao dodatni storage pri čemu je app na 'galvnom' .. tj ne koristi dodatnu SD karticu neovisno koliko ima na njoj mjesta i nešto što bi vrlo jednostavno riješilo problem jednostavnom kupnjom veće ili dodatne kartice pri čemu poneki uređaji mogu koristiti i dvije ili stara ostane kao arhiva-rezerva itd..

 

-daleko korisnije da jednostavno omoguće korištenje SD storagea pri instalaciji i korištenju, ovako se upotrebljiv mobač često mijenja novim-jačim (veći storage) čak samo iz tog razloga dok su same app (apk) klasično sve bahatije u zauzeću ... pošto je to sve googleovo, da žele već sutra bi to bilo omogućeno, jednostavno čak do te mjere da juzer ne mora ni znati koji medij se za što koristi jednako kao što je to pod recimo desktop osevima kao linux-unix (lin-mac.. mountpoint) dok pod win juzer vidi 'slovo' no realno je nevažno pod kojim slovom je neka app instalirana ili koji path koristi za rad i storage, tj preduvijet je da to radi os ili da nudi installer-app.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
 
2 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice