Riječi i lica mogu se prepoznati i s pola mozga

poruka: 6
|
čitano: 3.246
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Riječi i lica mogu se prepoznati i s pola mozga".
16 godina
offline
Riječi i lica mogu se prepoznati i s pola mozga

Lucky for me...

- Psiho246
Moj PC  
3 0 hvala 0
7 godina
offline
Riječi i lica mogu se prepoznati i s pola mozga

"Riječi i lica mogu se prepoznati i s pola mozga ==  cca.1 KM"

Kao što mudra izreka - opažanje kaže...

 

 

P.S. ovo savršeno objašnjava zakaj ja još uvijek donekle funkcioniram...

 

 

pan y agujas
Poruka je uređivana zadnji put sub 29.10.2022 12:51 (fer-de-lance).
 
0 0 hvala 0
15 godina
offline
Re: Riječi i lica mogu se prepoznati i s pola mozg
fer-de-lance kaže...

..

P.S. ovo savršeno objašnjava zakaj ja još uvijek donekle funkcioniram...

 

 

 -mudro... preživjeti! .. tj nezgodna rečenica (fatalna) bi bilo reći, 'draga, nisam te prepoznao'.. + fatalno nije iz korjena riječi fata (ona druga žena) nego posljedica. :))

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
2 godine
offline
Riječi i lica mogu se prepoznati i s pola mozga
Logika je najjednostavniji način da samouvjereno dođeš do krivoga zaključka.
 
0 0 hvala 1
15 godina
offline
Re: Riječi i lica mogu se prepoznati i s pola mozg
Zaporožac kaže...

 -to je javni natječaj za državne službe(nike)...

 

ili, zanimljivosti, kao dobiti eurojackpot, izuzetci-slučajevi... moguće je pronači svašta, no to ne znači da je neko pravilo time nastalo ili nestalo, npr izuzetak vs većina.. tad se upravo izuzetak odbacuje, većina=pravilo. Po tom jednostavnom kriteriju ovakav slučaj-primjer jednostavno odbaciš, ali istovremeno služi kao informacija o tome kako mozak radi, kako radi mozak normalne osobe ili prilagođen, kao baypass, promjena-evolucija.. tj ribe su izašle na kopno i razvile pluća.. promjena postoji dok statistika-znanost praćenja dobro tumači samo stanje bez promjene i mada promjenu u evoluciji vidimo u recimo fosilima (ili recesivnim genima) ne možemo naći odgovor zašto-kako do promjene dođe, tj 'neka stanica je odlučila raditi nešto drugo, drugačije.. odlučila je umjesto uha postati oko, umjesto palca postati krilo-rog, umjesto srca s jednom komorom s dvije...' .. to radi stanica, gen, to radi i mozak sinapsama pa i u 'vodi' .. tj ljudsko tjelo je 70% voda, mozak više, mišići manje.. karikirano mudrost je u vodi, mada u njoj nema ništa :)

 

-voda je čudo za sebe, po svemu, svojstvima, čak i po kutu atomskih čestica 120o.. ne matematički predvidljivo 180.. a taj kut joj daje svojstva kao opnu-napetost, što je primitivni oblik kože, tj opne stanice, .. ono što osim zbira atoma-čestica postane 'nešto', ja! .. živo.

 

-što je život? definicija? .. npr nešto što se rodi, raste, hrani, razmnožava, kreće.. to su dijelovi definicije, npr biljke većinom nisu pokretne, svi se hrane i razmnožavaju.. no to je dio ciklusa, ne jedna jedinka ili sam život.

-to će na kraju postati kao dio definicije i sama svijest, svijest, mislim dakle jesam...

-kamen nije živ, ne misli, nema svijest, nema želju.. neće sutra postati praćka, paradajz, dok stanica hoće.. i pri tome su stare civilizacije to pripisivali božanstvu kao vjera, neznanje.. no nije to odlukom neke treće vanjske osobe-jedinke, nego je to sama stanica učinila iz sebe, is svoje želje-potrebe, prilagodbe.. preživljavanju, tj zato je kamen neživ i ne može ni imati želju za življenjem-preživljavanjem, dok to živo biće ima, želju-svijest.

-- a sve to se na kraju svede na 'običnu vodu', bez koje života nema u znanom svemiru i šire.. a po ovom i u bližem, dohvatljivom, tj ako osoba može živjeti i funkcionirati i praktički slučajno otkriju 'anomaliju'.. to nam govori da kako god čudno zvuči odgovor je u vodi, tj odnosu-vezama samih stanica, kao što pixeli na ekranu rasterom tvore sliku-poruku-informaciju pri čemu svaki pojedini pixel zapravo ne predstavlja ništa (korisno).. kao i čip-tranzistori ili mravi-mravinjak.. kap u moru.

-osnova je voda, dok je osnova života svijest i ta čestica kako god je nazvali ima neku svoju želju-nuždu.. preživjeti-živjeti, pa i adaptirati se. .. dok općinski djelatnici mimikrijom promjene stranačke boje u slučaju promjene vlasti i dalje se nepotizmom i kumstvom zapošljavaju, neovisno imaju li zrno soli ili kantu vode u glavi :)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
2 godine
offline
Riječi i lica mogu se prepoznati i s pola mozga

Opet ti zabrazdi ?!

Što si sad napisao ?!

 

Jedan je slučaj, no on pokazuje plastičnost mozga, mogućnost da znanstvenici uspiju naučiti pokrenuti utišane neurone kojima mogu zamijeniti oštećene, nakon moždanog udara, oduzetosti i drugih bolesti mozga, koje utječu na kretanje, vid itd...

 

Taj čovjek ima 10% moždane mase, a IQ malno niži od 90 tj granice prosječne inteligencije.

Ta mala masa neurona je preuzela sve funkcije onih koji nedostaju...

 

Čemu tvoje rastezanje nerastezljivoga ?

Logika je najjednostavniji način da samouvjereno dođeš do krivoga zaključka.
 
1 0 hvala 2
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice