IT certifikati: Mjerilo napretka za poslodavce i t

poruka: 5
|
čitano: 9.694
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "IT certifikati: Mjerilo napretka za poslodavce i t".
13 godina
offline
IT certifikati: Mjerilo napretka za poslodavce i t
ovo je kao i ona zlatna groznica, za vrijeme zlatne groznice najvise su se obogatili oni koji su otvarali hotele, prodavali lopate i tecke...

kao i sa IT certifikatima, hr nema toliko firmi gdje ti svi silni strucnjaci mogu raditi. a kad odes van bitno je da ces radit za male pare ostalo se sve nauci
Ne slušaj nikoga, ostani svoj
Moj PC  
5 0 hvala 0
16 godina
offline
Re: IT certifikati: Mjerilo napretka za poslodavce
Slažem se kolega, no mislim da si nešto krivo napisao greškomČ "a kad odes van bitno je da ces radit za male pare ostalo se sve nauci"
16 godina
online
IT certifikati: Mjerilo napretka za poslodavce i t

Neke osnovne certifikate za ono što radite svakako (SAP, Sitecore?) preporučam i imat ćete orijentir i nešto za CV. Međutim, puno IT tvrtki jednostavno ima partnerski status s istima pa onda bude, ne znam 20 ljudi certificirajte za to i to da dobijete 30% popusta na nešto. Ljude figurativno siluju s certifikatima iako ih mnogi ne zanimaju. A postane pitanje koliko određeni certifikat koristi, pogotovo kad doslovno dobiješ pitanja pa onda iz tog poola bude na ispitu.

Iz iskustva, s poštovanjem
Juroslav Budalan (17 certifikata)

The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel.
Moj PC  
5 0 hvala 0
16 godina
offline
IT certifikati: Mjerilo napretka za poslodavce i t

I onda kada odeš na polaganje certifikata vidiš umjesto znanja testiraju jezične zamke jer popriličan broj pitanja se svodi na igru riječi umjesto na konkretne probleme. 

Ili totalne pizdarije tipa na certu za javu, što je neka metoda vraća na izlazu, a točan odgovor je grešku jer u hrpi koda kojega su stavili na jednoj liniji fali ";" na kraju pa se tehnički ne može ni kompilirati. Naravno da takvi testovi imaju smisla jer svi programiramo u notepadu ili na papiru koji automatski ne rade validacije za takve greške, a ne samo da jebu ljude u mozak sa "znanjem". 

Još nisam naišao na certificiranje koje nije imali igre riječi pa kako shvatiš pitanje ćeš odabrati točan odgovor ili krivi 😬. Čak i kada su mi tvrdili da je "ovaj" baš baš pravi, nema igre riječi, sve je samo "pravo" znanje. Kao na "kontejnerizaciji" od redhata, pa prvo pitanje na testu za primjer bila igra riječi pa se predavač malo zacrvenio 😅.

Moj PC  
9 0 hvala 2
15 godina
offline
IT certifikati: Mjerilo napretka za poslodavce i t

neka, neka. sve dok traže ovjerene prijevode certifikata, nađe se ponešto i u mojem tanjuru. povremeno. 

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Moj PC  
3 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice