MS Access 2010

poruka: 1
|
čitano: 7.578
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
offline
MS Access 2010 - kako napraviti VBA skriptu?

Imam dvije tablice iz koje kreiram query. Radi se u 1. o tablici cijena , a u drugoj tablici rezervacija. U prvoj tablic cijene su poredan po periodima Check-in - Check out perido tj pocetak perioda i kraj perioda npr. PRVI PERIOD  1.10.2014.-1.5.2015.  , DRUGI PERIOD 1.5.2015-1.7.2015 itd. Tako je za svaki artikl kojih ima na stotine.

Preko Query-a povezao sam samo one artikle sa onima koje su prodani i ti tako da sam stavio kriterij Between Check-in - Check-out

No nastaje problem ako je rezervacija za artikl  u među periodu npr između 28.4.2015-5.5.2015 jer tada cijena je djelom u prvoj a dijelom u drugom periodu.

Meni je to ključno jer moram napraviti izvještaj tj obračun koliko je ukupan iznos naplacen za ostvarenu rezervacija, što radim u polju za izracun. To nije problem kada rezervacija nije u međupeperiodu ali ako jeste nastaje problem.

 

Što sam mislio da bi moglo upaliti:
napraviti IIf funkciiju untar qury polja ili VBA scriptu  u kojem bi bilo nesto poput ovoga:
IF chack_out_date > (to je period u kojem gost izlazi iz apartmana) je izvan rangea  tj veci od CHECK_OUT_DATE (CHECK_IN_DATE - CHECK_OUT_DATE su prvi i krajnji datum nekog perioda) zboj koliko dana rezervacije je u periodu izvan CHECK OUT DATE-a i pomnozi to sa cijenom u tom periodu.
ONDA izracunaj koliko je dana rezervacija unutar perioda CHECK_IN  - CHECK_OUT i pomnozi to sa cijenom rezervacije u tom periodu.
Na kraju sumiraj ta dva rezultata.

Imate li ideju kako bi to mogao upisati i ubaciti ? Imate prijedlog za nešto jednostavnije i bolje?

 

 

 
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice