AMD Navi

poruka: 352
|
čitano: 26.300
|
moderatori: DrNasty, Danny_HR, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
offline
Re: AMD Navi
BeLLicus kaže...

Sta vi trabunjate o cijeni za Navi? Kad smo imali ovako jaku graficku karticu za 3400kn? Do prije mj dana ekipa kupovala rtx 2070 za 5000kn, a rx 5700xt je jaca kartica i sad je tu negdje sa 2070 super koji je 100 dolara skuplji, u Hr je to 1000kn. Cekaju se modeli od msi, gigabayta i ovo se kupuje!

 gle uvijek će biti ljudi kojima će biti nemoguće udovojlit, i koji će uvijek grintat, ja odavno mislim s druge strane da su cijene grafičkih pretjerane iz niz razloga, kao i općenito sva ta oprema za računala.

ali dok postoje mušterije, postojat će i ovakve cijene, zašto bi bilo tko u svijetu biznisa spuštao cijenu dok postoji potražnja ??? postavite se u poziciju tih bogatunovića, dok ima ovaca bit će i vune stara narodna.

ono što je po meni jedino bitno, je to da čekam GIGA verziju ove grafičke, jer ovo se isplati uzet. je cijena i dalje visoka, ali moje je mišljenje da se ova grafička isplati uzet, 8GB memorije plus jaka performanse za jedno 3 godine mira u kući po pitanju gaminga.

nekima možda i duže, uostalom ja ne spadam u kategoriju onih što svake godine moraju kupit novu, trenutno imam 7 godina staru grafičku u kompu, i iskreno osim što je dosta sporija od ovih novih vrti više manje sve naslove uredno bez štekanja, i krašanja.

tako da ne vidim zašto ljudi histeriziraju oko tih grafičkih, kao da ih se mora kupit svake godine, čekaš da padne cijena, ili da dođe nova generacija od Nvidie kad će AMD vjerojatno opet spustit cijene, svakako da uvijek ima načina, ali onda je problem što nitko neće htjet kupit AMD jer će opet imat nešto slabije reference od zelenih, i onda nikako udovoljit. jer neki bi i ovce i novce, a to tako ne ide, ima se sad kupit odlične grafičke gan nove 2-3 godine garancije prošle generacije, ali to nitko neće, jer bi svi uvijek samo novo.

a u biti na tržištu uvijek ima izbora, i za one koji hoće jeftinije, i one koji hoće najbolje jamodernije i najskuplje, i bez brige nisu samo ameri bogati pa da oni kupuju grafe od 1000 eura, ima i u hrvatskoj dovoljno bogatunovića odnosno zlatne mladeži koja uredno kupuje sve ovo, i ne cmizdri o cijeni. naravno da ja kao i većina ostalih koji radimo za 4-5.000 kuna cmizdrimo i pazimo kako ćemo potrošit svoje pare, jer nekima je praktički plaća ova grafička, a ljudi imaju i ostale troškove uz troškove pukog gaminga. no ponavljam, uvijek se može naći za sve ono što odgovara njihovim mogućnostima, ali svi u pravilu uvijek žele nešto novo, a to novo je i dosta skuplje od onog starog, pa zato svi i kukaju, jer nitko ne želi vozit "stari auto" već "novi", nebitno jel taj novi bolji ili brži, bitno je da je novi i da ljepše izgleda. ljudima je u pravilu važnija forma, nego sadržaj.

po meni ova grafička je sasvim ok, jedino ću pratit kako se zagrijava i kakvu potrošnju ima, razinu buke i to, to još moram malo proučit ako je i u tom pogledu zadovoljila mislim da do kraja godine ona ulazi u moje kućište. možda nisam bogat, ali nisam ni toliko siromašan i škrt da si ne mogu odvojit 3000 kuna za grafičku koju ću koristit najmanje 3 godine.

i 5-3570K
Poruka je uređivana zadnji put uto 9.7.2019 20:02 (GoodAngel).
8 godina
offline
Re: AMD Navi
Luka123 kaže...
XXX kaže...

Još kad bi Ameri progledali i prestali kupovati svaku novu seriju grafa trebala im ili ne.

 A u dućane staviti kumpire mlade?!

Naravno da će prodavati novu seriju, a kupci uvijek idu na novo jer imaju para za razliku od nas.

Pa mislim da 90% foruma koji su uključeni u nekakav gaming bi kupovali high end nove komponente svaku seriju da je imati para.

A mislim da "ameri" nemaju puno veze s ovim, veće je tržište u Kini...?! Ili sam u krivu.

 

By 2023, there will be an estimated 354 million PC gamers playing online games in China—more than the entire population of the United States.

 

https://www.pcgamer.com/China-PC-online-game-market-report-2019/

 kao da samo ameri imaju love, i igraju igrice. ne određuju samo oni tržište, ali da čine veliki udio, i imaju puno love, ali poanta je da je amerika u tome stvarno obećana zemlja, oni su potrošačko društvo i njihovo gospodarstvo se "hrani" i "živi" od potrošnje, zato je amerima najmanji problem ili ti ga po naši p.... dim potrošit 500 ili 1000 dolara za grafičku. dok je u hrvatskoj to plaća, pa se kuka i plače na sve strane, ali opet nitko te ne tjera da to kupuješ, možeš i polovno ili jednostavno čekaš da izađe nova generacija pa kupiš staru, novo je novo, taman i bila prijašnja generacija, nije da je baš puno slabija od ove aktualne. samo ponavlja, svi žele samo novo, i tu nastaje problem. a novo i nije baš toliko bolje od starog, već je samo novo. ja se time ne zamaram, jer ionako nikada ne bih kupovao grafičku i ostale PC kompomenente svake godine, da imam ne znam koliko milionna na računu, prvo zato jer mi se ne bi dalo s time zajebavat svake godine, i drugo zato jer za to nema potrebe. godinama se može bezbrižno igrat i koristit računalo, ako se kupi kvalitetne postavke kada se kupuje, prema tome nema potrebe histerizirat i raditi dramu oko toga.

i 5-3570K
4 godine
offline
AMD Navi

Neznam, ja mislim da ovaj RX 5700 i RX 5700 XT je neka mish mash usrana serija koja nije ni na nebu ni na zemlji, AMD treba izdat postenu grafu sa TDP-jem 275W-300W ionako vecina ljudi koji kupuju higher end grafe imaju bar +600W gold PSU, podsjeca me na fajt izmedju r9 290 i gtx 970 odprije par godina, ali sumljam da ce RX 5700 sluzit me kao r9 290 tolki niz godina za tu cijenu.

Moj PC  
0 7 hvala 0
4 tjedna
protjeran
offline
AMD Navi

Čudi me da dosta ljudi ovdje ima prigovore za Navi, evo par brojki čisto da vidite koliko su Navi zapravo odlične kartice.

 

Navi 5700xt ima msrp 400$, rtx 2060 ima msrp 350$ i cijene kod nas joj kreću od 2500kn naviše. Tih 50$ razlike je cca 500kn što bi značilo da će solidni Navi aftermarket modeli koštati oko 3600kn. 5700xt je sa prvim driverima 9% slabija od rtx 2080 koja je pak ekvivalent po snazi sa gtx 1080 ti koje se polovne i većinom sa garancijom godinu dana ili manje prodaju za 3400kn naviše. Da sumiramo:

 

rx 5700xt: 3600kn, nova kartica sa 3 godine garancije, 9% slabija sa prvim driverima, 12% manja potrošnja

gtx 1080 ti: 3400kn, rabljena kartica sa 1 godinom garancije, 9% jača

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.7.2019 9:14 (avdma).
 
1 0 hvala 0
10 godina
offline
AMD Navi

Joj, a baš si morao u cijelu priču uplest 1080Ti - karticu koja je best buy od izlaska prve RTX serije, dakle već debelo preko godinu dana.

Meni je novi Navi super, i pucanj u pravom smjeru, prva JAKO dobra vijest na polju grafičkih kartica za AMD, gotovo usporedno sa onim što su napravili sa Ryzen 3000 serijom, uz ogradu da je nova riža apsolutni pobjednik, dok je Navi tek moralni pobjednik i to u segmentu gdje večina kupuje, bez ambicija da bude šampion.

Sa druge stran 1080Ti, nakon svih ovih godina, ostaje kralj. Postao je kralj kad je izašla RTX serija, kad se na tržišt pojavilo puno 1080 Ti polovnih oko 4000kn, sad kad idu za 3400 je APSOLUTNI pobjednik, pogotovo ako ima godinu dana garancije. Ne naspram ATI/AMD već opčenito. Za 3400 kn dobiješ godinu-dvije staru karticu, koja još ima garanciju, nije za otpad (moje GTXice su držale 5-7 godina i bile mijenjane samo jer ih je vrijeme pregazilo, ne zato što su imale problema). Ja nVidijinu karticu ne bih uzeo nikad RTX seriju kraj upravo spomenute GTX 1080Ti .

Ako raspravljamo o kupnji "nove" kartice, da, 5700 i 5700 XT su trenutno WIN i uopće nema rasprave naspram nVidie kod mene, eventualno da i padne cigla na glavu pa počnem razmatrat RTX 2080 Ti koji nema nekog konkurenta. Sa druge strane ako rzmatramo "best buy" i u obzir uzmemo i rabljene kartice, 1080 Ti je i 4K kartica za razliku od trenutnih 5700 i 5700XT, jeftinija od njih (u cijeni 5700), a u pola cijene (ok, tu negdje) od Radeona 7 koji joj je recimo konkurent iako uglavnom uzima pobjedu 1080 Ti.

 

Ja bih rado da možemo pričat o rabljenom konkurentu 1080 Ti od ATI/AMDa, ali to ne postoji... ove dvije nove su korak u pravom smjeru i zaista jedva čekam ATIev povratak u high end - Radeon 7 to nije jer ih nema "aftermarket" verzija i vrlo je limitirana serija (koliko god ih još uvijek ima za kupit). Njen problem je u cooleru koji je izvrstan, ali loše namontiran na chip i mora se odraditi ručna prilagodba da postane izvrsna kartica, ali se time gubi garancija.

 

Bit će zanimljivo ako ATI ima još jednog asa u rukavu gdje će do Božića doć zamjena za Radeon 7 u 7nm varijanti, te aftermarket verzije te i ove dvije kartice, pa da imamo usporednu situaciju.

 

Ja nisam očekivao ATI koji se bori sa RTX 2080/ RTX 2070 Super ove godine, pa sam u to ime impresioniran ovim što se pojavilo...

 

Ali nemojte spominjat 1080 Ti.

Moj PC  
1 0 hvala 0
4 tjedna
protjeran
offline
Re: AMD Navi

Slažem se sa tobom u većini, ali ne shvaćam zašto ne bi spominjali gtx 1080 ti.

 

Polovna gtx 1080 ti trenutno je best buy u nekom high end segmentu to stoji, ali kad pogledamo kakve su brojke za novu rx 5700xt nije niti ona daleko od te titule.

 

Naglasio sam nova kartica jer iako kartice mogu godinama raditi kako si ti rekao kod kartica sa ovakvom cijenom garancija ima dosta veliku težinu.

11 godina
offline
AMD Navi

 

Hebeno, sa ovom opcijom će boostati igre na konzolama samo tako.

Moj PC  
5 0 hvala 0
6 godina
offline
Re: AMD Navi
XXX kaže...

...

 uf, zašto ovo ne objave u pisanom obliku da ne moram gledati ovog pi**oustog žgabavca

tako mi ide na jetra svojim facijalnim izrazima i glasom da nemežem preći preko 30-40 sekundi videa

9 godina
offline
Re: AMD Navi
picajzla0707 kaže...
XXX kaže...

...

 uf, zašto ovo ne objave u pisanom obliku da ne moram gledati ovog pi**oustog žgabavca

tako mi ide na jetra svojim facijalnim izrazima i glasom da nemežem preći preko 30-40 sekundi videa

Jbg, progutaj govno i pogledaj video, stvarno vrijedi!

 

Ukratko, AMD je s ovim totalno nokautirao Nvidiju, nevjerojatno opaka destrukcija DLSS-a.

 

Inače imaju oni i site:

 

https://www.techspot.com/

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
Poruka je uređivana zadnji put pet 12.7.2019 12:39 (Jakovp).
11 godina
online
Re: AMD Navi
XXX kaže...

 

Hebeno, sa ovom opcijom će boostati igre na konzolama samo tako.

 Da, kao što ranije napisah AMD Radeon Image Sharpening se posral na Nevidija DLSS.

 

https://www.bug.hr/forum/topic/grafike-kartice/amd-navi/265345.aspx?page=7&jumpto=5919993&sort=asc&view=flat

 

 

Intel=pokvareni podmukli gadovi!
7 godina
offline
Re: AMD Navi
rambox kaže...
XXX kaže...

 

Hebeno, sa ovom opcijom će boostati igre na konzolama samo tako.

 Da, kao što ranije napisah AMD Radeon Image Sharpening se posral na Nevidija DLSS.

 

https://www.bug.hr/forum/topic/grafike-kartice/amd-navi/265345.aspx?page=7&jumpto=5919993&sort=asc&view=flat

 

 

 
Samo sam htio nadodati da mi izgleda kao Image Sharpening shader.
Ako imaš reshade, odličan je za starije igreznači koristim ovako redom Reshade->Sharpening+FXAA i enable nvidia 4k DSR, na 1080p ekranu izgleda kristala, jako sliku izoštrava i draw distance se čini većim, a fxaa se drzi super. mislim da je sve skupa oko 10-tak ms-a daje, što sam naveo.

Za nove naslove nema potrebe za ovim, a i amd image sharpening ima dosta artifekata isto kao i običan image sharpen shader, a nvidia DLSS je još lošiji, sve je ultra sporo osjećam se kao da igram na 60Hz negdje i "blurry" pri jačim okretajima.

everyday i'm shuffling...
11 godina
offline
AMD Navi

60Hz na televizoru sa gamepadom je mila majka, fino će ovo boostati izgled igara. Vrijedi ovo, pun pogodak.

Na 75% rezolucije a oštrije od nativne, fakat ćudo.

Moj PC  
3 0 hvala 0
10 godina
offline
Re: AMD Navi

Jači su od nevidije sa ovim. Nereferetne još da stave cijenu kako i treba za mid range do 2000kn max, ma i to je puno.

kradem mine iz minskog polja
11 godina
offline
AMD Navi

Ma točno se vidi da su Navi projektirali za nove konzole. Ima djelomično GCN arhitekturu kako bi mogla zadržati kompatibilnsot sa PS 4 igrama, i ima ovo, fenomenalno izvedeno upscalanje rezolucioje...

 

a kak su uspjeli izvesti da ispadne tak oštro pitaj Boga.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
offline
Re: AMD Navi

Imaju mozga za razliku od konkurencije eto kako.

kradem mine iz minskog polja
9 godina
offline
Re: AMD Navi
XXX kaže...

Ma točno se vidi da su Navi projektirali za nove konzole. Ima djelomično GCN arhitekturu kako bi mogla zadržati kompatibilnsot sa PS 4 igrama, i ima ovo, fenomenalno izvedeno upscalanje rezolucioje...

 

a kak su uspjeli izvesti da ispadne tak oštro pitaj Boga.

 Nema arhitekturu, nego set instrukcija.

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
11 godina
offline
Re: AMD Navi
dery kaže...

Imaju mozga za razliku od konkurencije eto kako.

 Slažem se, dok Nvidija gura danas besmisleni RT, AMD gura baš ono što treba, vrhunsko upscalanje. Igranje na 4K TV-oma nikada bliže i za manje para...iako i dalje preskupo za moj ukus.

11 godina
online
Re: AMD Navi
XXX kaže...

Ma točno se vidi da su Navi projektirali za nove konzole. Ima djelomično GCN arhitekturu kako bi mogla zadržati kompatibilnsot sa PS 4 igrama, i ima ovo, fenomenalno izvedeno upscalanje rezolucioje...

 

a kak su uspjeli izvesti da ispadne tak oštro pitaj Boga.

Malo je ostalo od GCN-a možda 20%,a sve ostalo su pretumbali da je orjentirano na konzole+razne druge potrebe.Zato je i Samsung iznajmio RDNA, ili ukratko Sony(a možda i Mikrosoftiči) nije na RDNA razvoj bacio lovu u Savu. Pa to je sve odavno testirano, dakle znali su kaj imaju ali javnost ili glasine ne mogu otkrit one bitne sitne detalje.

 

Prije Navi lansiranja, glasine su išle da Navi baš i nije bog zna kaj+i dalje je 70-80% GCN.

 

 

Eto izgleda da je neko uspio otključat ili podignut RX 5700 i RX 5700XT power plan.Sad GPU jezgre mogu potegnut do 2.3ghz=performanse osjetno skaču. Ali opet očekivano, za GPU na višem naponu treba i znatno bolje hlađenje.

 

https://forums.overclockers.co.uk/threads/5700xt-hitting-2-3ghz-tomshw-de.18859391/

 

 

 

 

Intel=pokvareni podmukli gadovi!
4 tjedna
protjeran
offline
Re: AMD Navi
Smiješno je reći da su ikoga nokautirali kad Image sharpening radi samo na vulkanu koji ima 3 igre vrijedne spomena i na dx12 na kojem još manje igara radi kako spada. Jel moguće da je svima promaknuo taj toliko važan detalj?
9 godina
offline
Re: AMD Navi
avdma kaže...
Smiješno je reći da su ikoga nokautirali kad Image sharpening radi samo na vulkanu koji ima 3 igre vrijedne spomena i na dx12 na kojem još manje igara radi kako spada. Jel moguće da je svima promaknuo taj toliko važan detalj?

 Trenutno je na vulkan, dx12 i dx9, a uskoro dolazi i na ostale.

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
4 tjedna
protjeran
offline
Re: AMD Navi
Rekli su da će ubaciti podršku za dx11 ako bude potražnje za time, kad i da li će to ikad ubaciti se ne zna tako da je to trenutno sve skupa slabo. Ne vjerujem kako nisu stavili podršku za dx11 koji korisiti velika većina novih naslova, al kao što su ljudi komentirali bit će odlično za ps5.
3 mjeseca
offline
AMD Navi

ocito AMD pospremio proizvodnju 7-dmice https://www.reddit.com/r/Amd/comments/cc8xwb/amd_radeon_vii_reaches_end_of_life_videocardzcom/ 

Nebi me to ni cudilo buduci da je xt 10 posto iza a opet nije 7-dmica cisto gejmerska kartica.

 

pa se pojavi jedna nova grafa( po spec vjv low end za nadomjestiti 500 seriju) https://compubench.com/device.jsp?benchmark=compu20d&os=Windows&api=cl&D=AMD+7340%3AC1&testgroup=info ( ovo 12 CU mislim da je greska- prije nekih 24 mislim)

 

ali najsmijesnije od svega je da izgleda da je AMD otpocetka stavio "visoke" cijene navi line upa na nvidia nagrize https://hothardware.com/news/did-amd-really-jebait-nvidia-radeon-vp-scott-herkelman-interview  

 

 

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.7.2019 22:31 (HCgamingCRO).
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
online
Re: AMD Navi
HCgamingCRO kaže...

ocito AMD pospremio proizvodnju 7-dmice https://www.reddit.com/r/Amd/comments/cc8xwb/amd_radeon_vii_reaches_end_of_life_videocardzcom/ 

Nebi me to ni cudilo buduci da je xt 10 posto iza a opet nije 7-dmica cisto gejmerska kartica.

 

pa se pojavi jedna nova grafa( po spec vjv low end za nadomjestiti 500 seriju) https://compubench.com/device.jsp?benchmark=compu20d&os=Windows&api=cl&D=AMD+7340%3AC1&testgroup=info ( ovo 12 CU mislim da je greska- prije nekih 24 mislim)

 

ali najsmijesnije od svega je da izgleda da je AMD otpocetka stavio "visoke" cijene navi line upa na nvidia nagrize https://hothardware.com/news/did-amd-really-jebait-nvidia-radeon-vp-scott-herkelman-interview  

 

 

Fučkaš Computebench, pa daj link na normalne ili konkretnije informacije.

 

https://hothardware.com/news/amd-radeon-rx-5600-navi-14-rumor

 

Eto očito se RX 5700XT može vrlo dobro undervoltat, pa još kad podesiš brzinu ventilatora nema nikakve buke.

 

 

Intel=pokvareni podmukli gadovi!
3 mjeseca
offline
Re: AMD Navi
rambox kaže...
HCgamingCRO kaže...

ocito AMD pospremio proizvodnju 7-dmice https://www.reddit.com/r/Amd/comments/cc8xwb/amd_radeon_vii_reaches_end_of_life_videocardzcom/ 

Nebi me to ni cudilo buduci da je xt 10 posto iza a opet nije 7-dmica cisto gejmerska kartica.

 

pa se pojavi jedna nova grafa( po spec vjv low end za nadomjestiti 500 seriju) https://compubench.com/device.jsp?benchmark=compu20d&os=Windows&api=cl&D=AMD+7340%3AC1&testgroup=info ( ovo 12 CU mislim da je greska- prije nekih 24 mislim)

 

ali najsmijesnije od svega je da izgleda da je AMD otpocetka stavio "visoke" cijene navi line upa na nvidia nagrize https://hothardware.com/news/did-amd-really-jebait-nvidia-radeon-vp-scott-herkelman-interview  

 

 

Fučkaš Computebench, pa daj link na normalne ili konkretnije informacije.

 

https://hothardware.com/news/amd-radeon-rx-5600-navi-14-rumor

 

Eto očito se RX 5700XT može vrlo dobro undervoltat, pa još kad podesiš brzinu ventilatora nema nikakve buke.

 

 

 ma nju treba samo dobro hladiti( custom kada dodje ili vodeno) pa je otkljucas na preko 2.2 ghz evo doktor igor se potrudio i dosao nadomak 2080 a vidim 250w prosjek https://www.tomshw.de/2019/07/11/ungefesselt-radeon-rx-5700-xt-auf-ueber-22-ghz-uebertaktet-break-the-limits-mit-den-neuen-softpowerplaytables-fuer-die-rx-5700-und-rx-5700-xt/2/

4 tjedna
protjeran
offline
Re: AMD Navi
Čeka se Navi Nitro ;)
9 godina
offline
Re: AMD Navi
avdma kaže...
Čeka se Navi Nitro ;)

 S kojim procom i monitorom ide?

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
3 mjeseca
offline
Re: AMD Navi
avdma kaže...
Čeka se Navi Nitro ;)

 A ja od njih napokon opet toxic.

11 godina
offline
AMD Navi

Tu su negdje, kako u kojoj igri.

 

 

 

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
offline
AMD Navi

Radeon 7 je zanimljiva kartica - skupa AMDu za proizvest, skupa korisnicima za kupit.

Mislim da imaju spreman navi koji će ju nasljedit jednom kad rasprodaju zalike Radeona VII... negdje do crnog petka da rasprodaju sve, taman iza toga da kene noviji proizvod :)

 

Imat će i nVidia spremno nešto novo do tada, siguran sam, ali ne više po (toliko) divljim cijenama.

Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
offline
AMD Navi
Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima
Poruka je uređivana zadnji put pon 15.7.2019 14:05 (Shockwave).
 
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice