[Review] ASUS GeForce GTX 970 Strix

poruka: 48
|
čitano: 19.862
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
offline
[Review] ASUS GeForce GTX 970 Strix

Uvod

 

Dugo iščekivana nova generacija Nvidijinih grafičkih čipova je stigla.

S "malim" Maxwell-ima dobili smo okvirnu sliku u kojem će se smjeru daljnji razvoj kretati, a prije petnaestak dana dobili smo konačnu potvrdu koja je prerezala sva prethodna nagađanja - GTX 970 i GTX 980 su pred nama i bez ikakvog ustručavanja možemo reći da su ispunili sva očekivanja.

Naravno, stvari je u startu potrebno postaviti u pravilan kontekst i napraviti usporedbu jabuka s jabukama i krušaka s kruškama.

 

GTX 970, slabiji od dva navedena čipa, mijenja GTX 770, koji je zapravo rebrendirani GTX 680, dok  jači, GTX 980 mijenja GTX 780. No, Nvidia je već u predstavljanju  jači GM204 usporedila s GK104 čipom, odnosno,  sada već dvije generacije starom GTX 680. To je donekle i razumljivo onima koji malo više prate Nvidijin razvojni plan pošto su oba čipa (GM204 i GK104) punokrvni, dok je s druge strane GTX 780 okrljašteni GK110. No, GTX 980 je definitivni nasljednik GTX 780 i s njim treba raditi direktne usporedbe.

 

Ono što je zaintrigiralo mnoge je pomalo oksimoronska situacija koju je Nvidia priredila s predstavljanjem slabijeg od dva GM204 čipa – GTX 970 (oksimoronska zbog donedavne nespojivosti Nvidia-e s pojmom "best-buy"), koji po odnosu cijene i performansi donekle irelevantnima čini sve ostale AMD-ove, ali i Nvidijine proizvode na tržištu, barem kada je riječ o high-end grafičkim karticama namijenjenim gamingu. S cijenom od 329 dolara u SAD-u i oko 310 eura u Europi i performansama koje ju smještaju  između GTX 780 i GTX 780 ti, odnosno R9 290 i R9 290 X, GTX 970 je izazvala potres na tržištu sličan onome koji je svojevremeno izazvala 8800 GT.

 

GTX 970

 

S 1664 cuda jezgre, 256 bitnom sabirnicom i 4 GB video memorije GTX 970 ovako na papiru ne djeluje pretjerano spektakularno, ali u praksi se pokazala izvrsnom zahvaljujući efikasnosti koju je nova Maxwell arhitektura donijela u odnosu na Kepler. Nizak TDP od samo 145 W čini ovu karticu nevjerojatno potentnom  kada je u pitanju overclocking, te bez puno muke nudi clockove koji su dodsad bili rezervirani isključivo za egzotične oblike hlađenja. Jedini drawback je opet taj famozni Greenlight, no o tome više kasnije u tekstu.

 

ASUS Strix GeForce GTX 970

 

ASUS-ova varijanta nudi 1253 MHz boost clock u odnosu na 1178 MHz na referentnom modelu, no, zahvaljujući odličnom hlađenju, GPU boost 2.0 drži karticu na relativno  visokih 1278 MHz. U kombinaciji s  taktom memorije od 7010 MHz,  ASUS-ova sova ovako, out of the box, nudi performanse koje su značajno bolje u odnosu na referentni model.

No, krenimo redom.

 

___________________________________

 

Review

 

Pakiranje i izgled

 

Kartica dolazi u prepoznatljivo dizajniranoj kutiji kojom prevlada slika sove, zaštitnog znaka relativno nove ASUS-ove STRIX serije (strix inače na grčkom znači "sova", dok u grčkoj i rimskoj mitologiji riječ "strix" predstavlja čudovišnu pticu zlog znamena koje se hrani ljudskim mesom i siše krv novorođenčadi), dok stražnju stranu kutije krase detalji o novo dizajniranom hladnjaku i drugim tehničkim specifičnostima ove kartice.

U kutiji, osim same kartice, možemo pronaći:

-         ništa

 

-         ništa

 

Kao što se vidi  ASUS se nije isprsio po pitanju dodataka i jedino što ćete dobiti uz samu karticu su korisničke upute te CD s driverima i GPU Tweak software-om.

 

Nakon što izvadite karticu iz kutije, neće vas pretjerano zadiviti njena masivnost, jer u odnosu na prijašnje ASUS-ove izvedbe hlađenja ovo se niti malo ne ističe veličinom, iako je sam rashladni sustav 35 milimetara duži od samog PCB-a. Ukupna dužina kartice iznosi 280 milimetara. Hlađenje je izvedeno iz jedne 10 milimetarske i dvije 8 milimetarske toplovodne cijevi, koje ostvaruju direktni kontakt s jezgrom grafičkog čipa.

Kartica dolazi s jednim 8 pinskim konektorom što teoretski omogućuje 225 W i dolazi s 5+1 faznim dizajnom (pet za gpu i jedna za memoriju).

Na stražnjoj strani kartice nalazi se lijepo dizajnirani backplate koji doprinosi čvrstoći kartice ali i sveukupnom vizualnom dojmu.

Kartica dolazi s dva DVI konektora, jednim HDMI 2.0 konektorom (koji omogućuje 60 Hz na 4K monitorima) i jednim display port 1.2 konektorom.

Prednju stranu kartice krase dva 100 milimetarska ventilatora koji su dizajnirani tako da podsjećaju na oči sove.

 

Testna konfiguracija:

 

Procesor: i7-4790k @4.7 GHz
CPU hladnjak: Corsair H110

Matična ploča: ASUS Maximus VII Hero
Storage: Samsung 840 Basic 250 GB

RAM: Corsair Vengeance 2X8GB 
Napajanje: Seasonic Platinum 1000 W
Kućište: Corsair Obsidian 750D
Monitor: DELL U2412M

 

ASUS GeForce GTX 970 Strix (OC 1458 MHz/7010 MHz)

EVGA GTX 780 Classified (OC 1254 MHz/6008 MHz)

 

Rezultati testova*

*Verzija drivera: GeForce 344.16. U svim igrama korišteni su ugrađeni benchmarkci. OS: Windows 8.1 Pro

 

3DMark 2013 Firestrike

 

 

Unigine Heaven 3.0

 

 

Unigine Valley 1.0

 

 

Kao što se može vidjeti iz priloženih grafikona, GTX 970 ima prednost jedino u sada već pomalo zastarjelom Heaven-u 3.0, dok u Valley-u GTX 780 ima opipljivu prednost. Teško je reći da li je ovdje riječ tek o nezrelim driverima ili o činjenici da ovaj benchmark više odgovara Kepler arhitekturi, ali jedno je sigurno – GTX 780 je u ovom benchmarku daleko ispred.

 

Batman Arkham City

 

U ovoj igri zabilježena je najmanja razlika među karticama i općenito cijeli benchmark nikako ne izgleda fluidno s uključenim Advanced Physx-om, vjerojatno je riječ o problemu s driverima i/ili lošijom optimizacijom.

Ipak, i ovdje GTX 780 opet ima malu prednost.

 

Hitman Absolution

 

Ovdje GTX 970 odnosi prvu pobjedu, razlike su doduše zanemarive, ali ipak dovoljne.

 

Mafia 2

 

S isključenim Advanced Physx-om Mafia 2 nije zahtijevnija ni za stariji hardver, pa tako niti za jednu karticu s liste.

Fps u rijetko kojoj sceni pada ispod 100. Unatoč godinama igra još uvijek izgleda vrlo dobro i osvaja posebnom atmosferom.

Ovaj put rezultat je opet na strani GTX 780.

 

Metro Last Light

 

Najzahtjevniji benchmark u ovoj recenziji. S obzirom na dosta nizak fps prednost za GTX 970 ovdje je osjetna.

 

Tomb Raider

 

Još jedna uvjerljiva pobjeda za GTX 970, prednost GK110 i Maxwell-a u odnosu na starije GK104 čipove ovdje je itekako osjetna.

 

Temperature

 

ASUS-ova STRIX serija posebna je po tome što nudi pasivno hlađenje pri laganom opterećenju pri čemu se ventilatori ne uključuju sve do 67 stupnjeva Celzijusevih. Takve postavke u idle-u daju temperature od oko 32 stupnja, a oko 35 pri surfanju internetom. U gamingu i benchmark-cima najviša zabilježena temperatura iznosila je 72 stupnja, i to nakon otprilike sat vremena “torture” pri clockovima od 1458 MHz/7010 MHz, iako temperatura u najvećem dijelu stoji oko 68 stupnjeva.

 

Grafikon s temperaturama 

 

Overclocking

 

Prije svega, treba imati na umu da za "ispravan" overclocking na Nvidijinim karticama treba imati modificirani BIOS koji će omogućiti viši power target, isključiti GPU Boost 2.0 jer isti ponekad djeluje nepredvidivo, te otključati napon do granice propisane Greenlight programom. Pošto u trenutku pisanja ovog teksta takvi BIOS-i ne postoje (djelomično zbog nove zaštite BIOS-a koju Nvidia naziva "Falcon", a djelomično zbog toga što donedavno Nvflash nije podržavao seriju 9) osuđen(i) sam (smo) na patnju s  ASUS-ovim BIOS-om koji nažalost nudi najmanji power target od velike trojke (Msi, Gigabyte i ASUS), te kao takav ubrzo postaje ograničavajući faktor. Također, ovo je prvi put nakon dugo vremena da se "borim" sa zaključanim čipom pa sam malo skeptičan po pitanju rezultata.

Ipak, bez puno drame ostvaren je overclock od 1458 MHz na jezgri koji se pokazao stabilnim u svim benchmark-cima korištenim u ovom review-u, u Afterburneru sam korigirao jedino power target, čiji slider uvijek mora biti potpuno na desnoj strani, a koji kod ASUS-a ide do 120 %, te frekvenciju jezgre tako da sam je podigao za +180. Takve postavke su se pokazale optimalnima jer zbog niskog power target-a, TDP je opasno blizu maksimuma i ovisno o aplikaciji "pluta" na 118-119 %. Najviše primjećena vrijednost iznosila je 119.4 %. Iz iznad navedenog nije teško izvući slijedeći zaključak – "filanje" naponom, barem u slučaju ove konkretne kartice, ne bi imalo nikakvog smisla. Kartica je stabilna na gore spomenutim taktovima, a njihovo povećavanje rezultiralo bi "udaranjem" u TDP blokadu.

 

Stock vs OC: 

 

3Dmark 11

 

GTX 970 (stock) - P13248

 

http://www.3dmark.com/3dm11/8796563

 

GTX 970 OC - P14577

 

http://www.3dmark.com/3dm11/8797187

 

Unigine Valley 1.0

 

GTX 970 (stock) - 60.0 fps

 

GTX 970 OC - 64.0 fps

 

Middle-earth: Shadow of Mordor Benchmark

(1920x1200; Ultra; 1600p downsampled) 

 

GTX 970 (stock) - 43.6 fps

 

GTX 970 OC -48.2 fps

 

Dakle, zaključak – ukoliko se uskoro ne riješe problemi i probiju blokade vezane uz flashanje modificiranih BIOS-a, izvrstan overclocking potencijal koji nudi nova Maxwell arhitektura ostat će tek djelomično ispunjen, no to je cijena TDP-a od samo 145 W. Ono što ipak oduševljava je temperatura od samo 72 stupnja pri taktu od 1458 MHz pri čemu je najveća primjećena brzina ventilatora iznosila samo 48 %. S malo agresivnijom krivuljom vjerujem da bi temperature pri ovom taktu bez problema ostale taman malo iznad granice pri kojoj se ventilatori gase ulaskom u pasivni mod.

 

Uz veći power limit i uz mogućnost podizanja napona do nekih 1.27 V vjerujem da taktovi jezgre od cca 1600 MHz ne zvuče ni malo pretjerano, a svima koji ih žele postići preostaje ili čekanje modificiranih BIOS-a ili verzije drugih proizvođača koje nude nešto viši power target i samim time više manevarskog prostora za overclocking.

...but once you get locked into a serious hardware collection, the tendency is to push it as far as you can.
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.10.2014 8:23 (Vojnik).
Moj PC  
40 1 hvala 35
11 godina
neaktivan
offline
[Review] ASUS GeForce GTX 970 Strix

Ovaj dio je namijenjen sučeljavanju GTX 970 vs GTX 780.

 

Podaci o  karticama:

 

ASUS GeForce GTX 970 STRIX

Stock: 1278 MHz/7010 MHz

OC: 1458 MHz/7010 MHz

Verzija drivera: 344.16

OS: Windows 8.1 Pro

 

EVGA GTX 780 Classified

Stock: 1150 MHz/6008 MHz

OC: 1306 MHz/6008 MHz

Verzija drivera: 337.88

OS: Windows 8.1 Pro

 

_____________________

 

Rezultati testova:

 

3Dmark 13 Firestrike

 

GTX 970 OC - 10791

 

GTX 780 OC - 10320

 

GTX 970 - 10000

 

GTX 780 - 9745

 

Grafikon s rezultatima

 

_____________________

 

Unigine Heaven 4.0

 

GTX 780 OC - 62.7 fps

 

GTX 970 OC - 59.1 fps

 

GTX 780 - 57.5 fps

 

GTX 970 - 53.5 fps

 

Grafikon s rezultatima

 

_____________________

 

Unigine Valley 1.0

 

GTX 780 OC - 70.2 fps

 

GTX 780 - 65.6 fps

 

GTX 970 OC - 64.0 fps

 

GTX 970 - 60.0 fps

 

Grafikon s rezultatima

_____________________

 

Metro Last Light Benchmark

 

GTX 970 OC - 43.9 fps

 

GTX 780 OC - 42.1 fps

 

GTX 970 - 39.8 fps

 

GTX 780 - 39.2 fps

 

Grafikon s rezultatima

 

_____________________

 

Middle-earth: Shadow of Mordor Benchmark

 

GTX 970 OC - 48.2 fps

 

GTX 780 OC - 47.4 fps

 

GTX 780 - 44.5 fps

 

GTX 970 - 43.6 fps

 

Grafikon s rezultatima

_____________________

 

Thief Benchmark

 

GTX 970 OC - 73.6 fps

 

GTX 780 OC - 70.7 fps

 

GTX 970 - 67.9 fps

 

GTX 780 - 65.8 fps

 

Grafikon s rezultatima

_____________________

 

Tomb Raider Benchmark

 

GTX 970 OC - 85.9 fps

 

GTX 780 OC - 85.6 fps

 

GTX 970 - 80.1 fps

 

GTX 780 - 79.3 fps

 

Grafikon s rezultatima

_____________________

...but once you get locked into a serious hardware collection, the tendency is to push it as far as you can.
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.10.2014 10:32 (Vojnik).
Moj PC  
8 0 hvala 4
11 godina
offline
[Review] ASUS GeForce GTX 970 Strix

Odlican kao i uvjek ;)

Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina
offline
[Review] ASUS GeForce GTX 970 Strix

Obožavam kad nabaviš novi gpu i napišeš nekoliko kratkih crtica.{#}

 

{#}

Moj PC  
2 2 hvala 1
11 godina
online
[Review] ASUS GeForce GTX 970 Strix

može li se na toj kartici podesiti vrijeme paljenja ventova, odnosno da sam odlučiš na kojoj temperaturi će se aktivirati

primjerice osobno bih volio da se pale barem na 50 stupnjeva na nekoj minimalnoj brzini i da onda polagano povećavaju brzinu kako raste temperatura

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
offline
Re: [Review] ASUS GeForce GTX 970 Strix

Nakon malo kemijanja po Afterburneru odgovor je - može.

Za probu sam stavio da se ventovi pale na 40 stupnja i nakon toga lagano podižu rpm s rastom temperatura i stvar donekle funkcionira, no čini se da je donja granica 50 stupnjeva, što je opet bolje od defaultnih 67.

...but once you get locked into a serious hardware collection, the tendency is to push it as far as you can.
11 godina
online
Re: [Review] ASUS GeForce GTX 970 Strix
Vojnik kaže...

Nakon malo kemijanja po Afterburneru odgovor je - može.

Za probu sam stavio da se ventovi pale na 40 stupnja i nakon toga lagano podižu rpm s rastom temperatura i stvar donekle funkcionira, no čini se da je donja granica 50 stupnjeva, što je opet bolje od defaultnih 67.

puno bolje, a vjerujem da se niti ne čuju

15 godina
offline
[Review] ASUS GeForce GTX 970 Strix

Review super ljepo si to sveo napisao i usporedio... {#}

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
offline
Re: [Review] ASUS GeForce GTX 970 Strix

Nema sta odlicno su uradili Maxwell.

Naravno onaj najinteresantniji cip kada dodje klokovace se bar 20% slabijen nego GM204.

Ali bez obzira vredi probati, nekada je AMD bio bolji ali sada samo NEVIDIJU. I to imam svoj plan od svake arhitekture po jedan.

Fermi GF110 GTX580 na Kepler GK110 GTX780Ti na Maxwell GM210 (trebao da bude GTX980)

Modeli Fermi GF100 GTX480, Kepler GK104 GTX680 i Maxwell GM204 (trebao da bude GTX880) se preskacu.

11 godina
neaktivan
offline
[Review] ASUS GeForce GTX 970 Strix

Samo mali update:

- u prvom postu su osvježeni linkovi pošto su oni koje sam prvotno stavio bacali na photobucket galeriju iako sam stavljao direktne linkove na slike;

- u drugom postu dodana detaljna usporedba između GTX 970 i GTX 780 (stock vs stock & OC vs OC).

...but once you get locked into a serious hardware collection, the tendency is to push it as far as you can.
Moj PC  
2 0 hvala 2
12 godina
neaktivan
offline
Re: [Review] ASUS GeForce GTX 970 Strix

Da li si mozda probao da otkljucas voltazu na toj GTX780 Classified da koristis 1300V u AB sa oficijalnim BIOSem i sa Boostom za igrice.

Ja imam kartu koja isto ima VDDC Controller CHiL8318...

 

Nabasao sam na tip skynet za ASUS GTX780Ti DCII koja ima isti VDDC koji je objasnio kako da 1200 prebace na 1300V.

U tvom slucaju bi to bilo sa 1212V na 1300V ako uspe...

Sa opcijom koja se upisuje na kraju u onaj Afterburner Folder Profile VEN_10D.... se dopise ovo...

 

VDDC_Generic_Detection = 0

VDDC_CHL8318_Detection = 44h

 

Ja to probao vidim nista zakljucan slider ne mozes ni da otkljucas ni da pomeris nista.

Onda se setim da meni u AIDA64 pise Diode CHiL..... (NV Diode, 46h)

I ja napisem sve isto samo na kraju 46h.... I ops nema vise +75mV kako mi je default maksimalno... nego 

 

http://imgur.com/XSBhTXE

 

I radi posle restarta kompa, kada stisnes reset vrati na 0.888V nije kao Classified Tool, samo sto ja ne klokujem jer imam 190MHz na GPU vec default i mora unofficial BIOS jer za GTX780Ti je maks 115% PT na LN2,

sa GTX780 Classified sam mogao da otkljucan na 130%. Ovde mora BIOS gde je iskljucen boost i unlimited power target, tacnije BIOS za benchmark a ja samo zelim da igram igrice na extremnom kloku. 

Ali eto mozes da probas, ako mozda kojim slucajem nisi znao za to. 

11 godina
neaktivan
offline
[Review] ASUS GeForce GTX 970 Strix

Znam za to, ali u svakom slučaju hvala na trudu.

Koristim jedan stock BIOS s omogućenim boostom, dok za benčanje i ostalo koristim skynetov LN2 BIOS koji ima nešto niže stock clockove, ali veću stabilnost kod overclocka jer je boost onemogućen i daje power target do 130 % (na ovom prvom BIOS-u je 109 % što je sasvim dovoljno za igre).

...but once you get locked into a serious hardware collection, the tendency is to push it as far as you can.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
offline
Re: [Review] ASUS GeForce GTX 970 Strix

Sta bi mi dali za 130% Power Target sa GTX780Ti... Po meni to je najpotrebnije ovoj karti.

Ja imam 110% na Normal i 115% na LN2.

110% je tacno dovoljno da karta boostuje na fabrickom kloku na maksimum ali ja drzim na LN2.

Znaci imam prostora za 40MHz OC pre trotlovanja. 

To vazi za Unigine Heaven, Valley, 3DMark, 3DMark 11, Vantage, Catzilla,... u nekim od tih testova na fabrickom kloku PT je 107-108% u nekima 90-95%.

Ali znaci 40MHz da klokujem preko i u 3DMark 11 oborice klok zbog Power Targeta. Ali dobro vec je 200MHz na GPU out of box tako da nije frka.

Ludo brza karta...

evo fabricki klok, bitan je GPU... 13.400 za GTX780Ti out of box.

 

http://www.3dmark.com/fs/2803812

 

Poredjenje sa GTX780 Classified bivsom isto fabricki na fabricki, skoro 3000 poena razlika...OK imao sam skorove sa GTX780 Classified malo vece sa drugim driverom ali samo taj je ostao,

mada nista drasticno vece maksimalno 100-120poena tako da je razlika izmedju nje i GTX780Ti ostaje...

 

http://www.3dmark.com/fs/1410988

 

Ja sam rekao sada samo ekstremno klokovane grafike, pazi ti koja je to razlika od referentnog GTX780Ti, kao druga karta, a ono klokovanje sto kaze lik sa OC.net

dajem kartu 1500MHz u Benchmark za stabilan gaming na 1300MHz...e zato meni treba tih 130% PT 

12 godina
online
[Review] ASUS GeForce GTX 970 Strix

Vojnik, svaka čast..nakon što si odlično reviewao EVGA 780- ku , eto te opet...Živio {#}i trebao bi odmah klub 970/980 otvorit da se prešaltamo sa laprdanja na konkretne stvari...

Moj PC  
3 0 hvala 1
11 godina
offline
[Review] ASUS GeForce GTX 970 Strix

Vojnik dodao sam lagani OC sa stock voltazom,80mhz na jezgru i 50mhz na vram da vidim dali se primjeti ikakva razlika sa tako malim ocom.Shadow of mordor sa 50 fps average na 53.72 fps,nevjerovatno mi je da se ova igra bolje vrti na 290 nego na 970 uzevsi u obzir da je to nvidia naslov.......

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
offline
[Review] ASUS GeForce GTX 970 Strix
Pošto sam nov u svemu ovome, možda smiješno pitanje al meni još uvijek nepoznanica da li ASUS GeForce GTX 970 Strix podržava prikaz na dva monitora istovremeno ?
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
offline
[Review] ASUS GeForce GTX 970 Strix

cekaj pa kako je moguce da je stara serija jaca od nove like wtf u svim recenzijama na netu je gtx 970 bolja dosta od 780 a kod tebe obrunto kak je to moguce?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
online
Re: [Review] ASUS GeForce GTX 970 Strix
Nvidia GTX 680 kaže...

cekaj pa kako je moguce da je stara serija jaca od nove like wtf u svim recenzijama na netu je gtx 970 bolja dosta od 780 a kod tebe obrunto kak je to moguce?

970 je nasljednica 770

780 je klasu viša i njezina je nasljednica 980 koja i košta ohoho više

ako uspoređuješ staru seriju i novu, onda uspoređuj u istoj klasi 

11 godina
neaktivan
offline
Re: [Review] ASUS GeForce GTX 970 Strix
efi kaže...
Pošto sam nov u svemu ovome, možda smiješno pitanje al meni još uvijek nepoznanica da li ASUS GeForce GTX 970 Strix podržava prikaz na dva monitora istovremeno ?

Da.

http://www.pohrani.com/f/3u/Cz/1dNwXcAB/da4119b2e120d975a661ecb0.jpg
15 godina
offline
[Review] ASUS GeForce GTX 970 Strix

odličan review..  

 

 

Intel Core i7 980x @4.2 GHZ, Asus P6T, 12 GB DDR3 1600, Radeon 2x6970 CrossFire,Samsung T260, vertex2 60gb + 4x2TB WD BLACK
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
offline
Re: [Review] ASUS GeForce GTX 970 Strix
picajzla0707 kaže...
Nvidia GTX 680 kaže...

cekaj pa kako je moguce da je stara serija jaca od nove like wtf u svim recenzijama na netu je gtx 970 bolja dosta od 780 a kod tebe obrunto kak je to moguce?

970 je nasljednica 770

780 je klasu viša i njezina je nasljednica 980 koja i košta ohoho više

ako uspoređuješ staru seriju i novu, onda uspoređuj u istoj klasi 

 dosta reviewa na netu govori kako je 970gtx izmedju 780 i 780 ti modela.. na papiru slabasna usporedimo li ju sa 780 , sa 2000M tranzistora manje, uzom sirinom sabirnice  , slabijim napajanjem, manje cuda jezgri ne ulijeva mi povjerenje tako da sam ja ipak za model 780 ako neko kupuje neka si nju kupi jer su sada iste cijene 

Intel Core i7 980x @4.2 GHZ, Asus P6T, 12 GB DDR3 1600, Radeon 2x6970 CrossFire,Samsung T260, vertex2 60gb + 4x2TB WD BLACK
11 godina
online
Re: [Review] ASUS GeForce GTX 970 Strix
Horned Reaer kaže...
picajzla0707 kaže...
Nvidia GTX 680 kaže...

cekaj pa kako je moguce da je stara serija jaca od nove like wtf u svim recenzijama na netu je gtx 970 bolja dosta od 780 a kod tebe obrunto kak je to moguce?

970 je nasljednica 770

780 je klasu viša i njezina je nasljednica 980 koja i košta ohoho više

ako uspoređuješ staru seriju i novu, onda uspoređuj u istoj klasi 

 dosta reviewa na netu govori kako je 970gtx izmedju 780 i 780 ti modela.. na papiru slabasna usporedimo li ju sa 780 , sa 2000M tranzistora manje, uzom sirinom sabirnice  , slabijim napajanjem, manje cuda jezgri ne ulijeva mi povjerenje tako da sam ja ipak za model 780 ako neko kupuje neka si nju kupi jer su sada iste cijene 

 papir trpi svašta i statistika tu ne uzima napredak u arhitekturi, no zato postoje testovi koji jasno pokazuju da 970 dere 780, a u dosta slučajeva i 780ti

12 godina
protjeran
offline
[Review] ASUS GeForce GTX 970 Strix

picajzlo moras uzeti u obzir da gtx 780 serija ima jako niske base taktove, sve usporedbe se vode na ultra nabrijanim gtx970/980!

evo ti primjer di sam uzeo bolje modele(dakle s nesto visim frekvencijama od referentnih) 780/ti vs NAJBOLJI modeli 970/980

Crysis 3, 2k/sve ultra postavke:

 

gtx780 dc2 (940mhz) - 40fps-a

gtx970 g1 soc (1330mhz) - 42fps-a

gtx780ti matrix (1072mhz) - 49fps-a

gtx980g1 soc (1330mhz) - 50fps-a

kao sto vidis ako bi se samo malo dotaknuo oc, 970 i 980 gube kao od sale od starije brace no hw ipak mrvu mocnijih kartica( pogotovo 970 vs 780/ti), no maxwell arhitektura trpi puno veci max klok pa trenutno 980 drzi tron odma iznad 780ti!

slazem se da je 970 bolji izbor iz jedina dva razloga, manje potrosnje i daleko veceg defaultnog takta koji eto odma u startu za prosjecnog korisnika donosi dosta visoke perfomanse!( osobno bi si odma uzeo ovu 780ti da mi treba)lp

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.2.2015 22:44 (Stjepanj).
Moj PC  
0 1 hvala 0
11 godina
online
[Review] ASUS GeForce GTX 970 Strix

pričaš gluposti, ranije si imao karticu koja se klokala u nebesa i bio si oduševljen

 

sad bi kao uzeo 600-700 kuna skuplju i stariju karticu kojoj je vjerojatno max klok na 1100 pored recimo gigabyte g1 970 koja na defoult brzini gotovo dostiže tu 780ti i još ima prostora za ohoho kloka, bez problema s temperaturom i rušenjem

 

da ne spominjemo memoriju koju 970 ima više

 

koga ti farbaš

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.2.2015 8:38 (picajzla0707).
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
protjeran
offline
Re: [Review] ASUS GeForce GTX 970 Strix
Kartica je skuplja za 200kn od 970 i jaca, prema tome neznam sta nisi razumio iz mog primjera...
Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
11 godina
online
Re: [Review] ASUS GeForce GTX 970 Strix
Stjepanj kaže...
Kartica je skuplja za 200kn od 970 i jaca, prema tome neznam sta nisi razumio iz mog primjera...

koliko je jača i pri kojoj brzini, koja je jača kad ih obje klokneš maksimalno, što je sa manjkom rama i otkad bi TI uzeo grafu koja se slabije kloka i koja je skuplja

pa onda još uzimaš cijenu u ed, gdje je doduše soma kuna jeftinija od svih drugih trgovina, ali je po iskustvima forumaša trgovina u kojoj ne bi uzeli ni šibice

 

uostalom, čemu uopće priča oko što bi bilo kad bi bilo

12 godina
offline
[Review] ASUS GeForce GTX 970 Strix

koju uzeti :

8 ASUS nVidia GTX970 Strix OC
4 GIGABYTE nVidia GTX970 G1
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
offline
Re: [Review] ASUS GeForce GTX 970 Strix
nex987 kaže...

koju uzeti :

Također sam se dvoumio između te dve kartice, nakraju sa uzeo Asus Strix jer G1 nije bio na lageru. Strix je vjerovatno najtiša kartica s kojom sam se susreo, vrlo je lijepa i kvaliteta izrade je super. Što se tiče G1 gaminga, daje oko 2% bolje performanse, bolje se kloka no bučnija je te veča za koja 3cm, meni osobno ružnija. Odabir nije težak, ako želiš tihu karticu, a opet iznimne performanse STRIX, a ako misliš nešto jako overklokat onda G1.

 

edit: obje ti imaju backplate

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.5.2015 20:05 (Đapa club).
10 godina
protjeran
offline
[Review] ASUS GeForce GTX 970 Strix

'' ASUS GeForce GTX 970 Strix (OC 1458 MHz/7010 MHz)''

 

 

Strix se moze klokat na cak 1458 MHz?

 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
offline
Re: [Review] ASUS GeForce GTX 970 Strix
Hades86 kaže...

'' ASUS GeForce GTX 970 Strix (OC 1458 MHz/7010 MHz)''

 

 

Strix se moze klokat na cak 1458 MHz?

 

 ja sam iz prve dosao do 1500/2000mhz s svojom strix!, dalje od 1520 jos nisam isao jer vidim tu i tamo mi srusi jadnica treba je dobrano ohladiti!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice