DC++ postavke (tutorial)

poruka: 3
|
čitano: 5.579
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
odjavljen
offline
DC++ postavke (tutorial)

Prema nekim izvorima, LimeWire se gasi pa je potrebno pronaći zamjenu za njega. Još uvijek nam ponekad zatreba samo jedna pjesma sa albuma - torrenta nema nigdje a na youtubeu je pjesma očajne kvalitete. LimeWirea više nema. Što sad? DC++. Odličan program za shareanje svega i svačeg (najviše glazbe) funkcionira na principu sličnom torrentima ali je dosad odbijao korisnike zbog kompliciranog podešavanja. Vidjet ćete da to i nije toliko komplicirano ;)

 

Kada instalirate DC++, on će se pokrenuti i windows firewall će vas pitati želite li ga propustiti na mrežu - pustite ga inače ništa od shareanja. Otvorit će vam se 3 prozora - glavni, preferences (Postavke) i help. Help slobodno zatvorite i krenite sa preferences prozorom. Na stavki Općenito traži nick, mail, opis i upload brzinu. Nick stavite proizvoljno ime, mail ne morate pisati ako ne želite kao ni opis. Ako imate standardni 4/256k T-com link, kao brzinu uploada odaberite 0.2. Ja sam stavio [G] ispred nicka jer je jedan hub tako tražio - o tome kasnije.

Namještene postavke Namještene postavke
Sada ide teži dio posla - postavke veze. Imate 2 izbora - active i passive mod. Passive je sporiji i daje puno manje rezultata u pretraživanju. Active mod je puno brži i daje više rezultata kod pretraživanja ali zahtjeva forwardiranje portova. Ja idem na Active mod. Ako ne znate forwardirati portove - portforward i ovaj link ako imate Siemens SX763 ruter. Morate otvoriti bilo koja dva TCP/UDP porta (ali moraju biti jednaki). Ja sam otvorio TCP i UDP 1500. Kliknite na "Manual port forward" i upišite pod TCP/UDP taj port. Iduća stavka je external / WAN IP. Njega ne morate upisivati OSIM ako vas ne počne izbacivati sa hubova uz poruku "Your reported IP: 192.. ..... does not match your real IP: 89.........". Ako vas bude izbacivalo, tu ćete morati upisivati onu IP koju vidite desno na forumu - "Zadnja prijava sa...". Znači, pišete tu IP svaka 24h ili problem riješite DynDNSom kao ja. Ovdje je tutorial za aktiviranje dyndns usluge. Ako ne bude bilo problema sa vezom, onda vam to ne treba. Ja sam stavio jer sam imao već otvoren račun.

Namještene postavke konekcije - naravno ne upisujete ove portove, pišete svoje Namještene postavke konekcije - naravno ne upisujete ove portove, pišete svoje
Iduća stvar je skidanje. Na ovom tabu određujete gdje se skidaju vaši fajlovi i koliko ih maksimalno možete skidati. Ostavite na 6 da ne guši vezu na net.

Download Download
Sad je shareanje (Dijeljenje). Tu određujete koji folderi će biti dostupni drugim userima i koliko ih maksimalno može skidati od vas. Dodajte foldere koje želite dijeliti i ograničite na max 3 "leechera".

Postavke neka budu kao na ovoj slici Postavke neka budu kao na ovoj slici
Konfiguriranje je gotovo. Kliknite na ok za kraj. Kada završi hashiranje fajlova (dodavanje u listu), možete se spojiti na listu hubova. Hub je "mreža" korisnika koji se tu okupljaju jer dijele slične sadržaje. Rock, rap, narodnjaci, golišave tete, priručnici za automehaničare... You name it.

Glavni prozor Glavni prozor
 

Ovo je glavni prozor. Klikom na crveno označenu ikonu dobijete listu hubova koju možete pretraživati, filtrirati... Kada nađete neki hub koji vam odgovara, dvaput kliknite na njega i spojeni ste. Ako ima posebne zahtjeve, bit ćete obaviješteni i sve će biti detaljno objašnjeno. Naprimjer, ja sam za Gusari hub morao staviti [G] ispred nicka i registrirati se tipkanjem +regme lozinka u main chat. Ako je nešto nejasno, slobodno pitajte. Program je relativno jednostavan i na hrv. jeziku je i brzo ćete ga pohvatati i naučiti cijeniti njegove mogućnosti.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.6.2010 13:46 (Sum_of_all_fears).
Moj PC  
4 0 hvala 2
14 godina
neaktivan
offline
RE: DC++ postavke (tutorial)

možete li reći kako se pretražuje ono što hoću skinuti?

pokušavao sam ali uvjek me odbije...

rfbios
13 godina
neaktivan
offline
Crossfire

Jel mi neko moze pomoc u vezi crossfirea.Zasto mi se sporo tako skida igra a ima 483 mb npr mojim frendovima se skine u 10 min :)

 
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice