Asus izbacio Chromebook C425 s Core m3 procesorom

poruka: 7
|
čitano: 2.160
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Asus izbacio Chromebook C425 s Core m3 procesorom".
4 godine
neaktivan
offline
Asus izbacio Chromebook C425 s Core m3 procesorom

Šteta što tih chromebookova nema u Hrvatskoj za kupiti u zadnje vrijeme je izašlo ili će izači nekoliko zanimljivih modela.

 

Jedino uzeti ovako preko Amazona, ali onda opet, tu je eng tipkovnica.... Iako vjerujem da se može naručiti neka tipkovnica koja se naljepi na postojeću ili nešto slično.

 
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
offline
Asus izbacio Chromebook C425 s Core m3 procesorom

Zanimljivo, ali Chromebookovi se nisu baš previše udomaćili u Europi, ne znam točne brojke, ali mislim da je prodaja dosta slaba.

The best is yet to come, and wont that be fine You think youve seen the sun, but you aint seen it shine
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
offline
Asus izbacio Chromebook C425 s Core m3 procesorom

-smiješno je ovako opisivati niske requirementse.. koji su isti ili viši od svih postojećih DE OSeva posljednje desetljeće. Jedino što se u spec.req. ne navodi je vga-gpu minimum kao aero-dx/ogl .. a bez vga danas ništa nije upotrebljivo za browsanje. i3-8100-Y ima intel hd 615.. Da tog nema bio bi neupotrebljiv, tako gledajući ovo je previše (500$ svjetska cijena, ne kod nas) za tu klasu prijenosnika i na to još reklamirati kao niski zahtijevi.. smiješno (ili tužno). To računalo može glatko vrtjeti baš svaki današnji os ako je kompatibilan, tj ako bios ne ograničava (namjerno) .. svaki x86 OS.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put ned 1.9.2019 18:34 (ihush).
 
1 0 hvala 0
15 godina
offline
Asus izbacio Chromebook C425 s Core m3 procesorom

i dobro je da ga je izbacio. samo je nepotrebno zauzimao prostor. 

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Moj PC  
5 0 hvala 0
15 godina
offline
Asus izbacio Chromebook C425 s Core m3 procesorom

-ma stvar je u tome (cijeni naravno) da početna cijena od recimo 2000kn (cca ispod 300€/$) i kod nas, s PDVom u većini trogivna) već ima npr laptop s i3 (5005-6006..) pa i i3-8145.. koji je ako ništa jači-ista serija-generacija, cijene 400€/$) a tu se reklamira neki 'jeftini' za 500$ online i još kao niski requirementsi.. glupost na kvadrat.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
 
1 0 hvala 0
4 godine
neaktivan
offline
Asus izbacio Chromebook C425 s Core m3 procesorom

Takoder, problem je i u "sakrivenim" specifikacijama... Hocu reci da, dosta tih chromebookova iako na papiru izgledaju sasvim solidno, u stvarnosti imaju cesto sranje od ekrana. I tu se ne radi samo onim edukacijskim chromebookovima koji uglavnom zavrse u USA skolama vec i onim malo ozbiljnimijim tipa 400-500$. Tako da, tko kupuje chromebook obavezno pricekati recenziije.

Ja osobno pratim Chrome Unboxed https://www.youtube.com/user/robbystechreviews

 

Ja osobno ne ocekujem neka cuda od chromeOS-a, ali mi se ovako cini zgodno kao kucno racunalo za nezahtjevne korisnike, koji su orijentirani na google eko sustav. Imam ja doma Linux za obitelj ali nekako mi se cini ovo prakticnijim.

 

Tako da sam sada bacio oko na chromebox-ove...

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.9.2019 7:51 (Xiaomi).
 
0 0 hvala 0
15 godina
offline
Re: Asus izbacio Chromebook C425 s Core m3 proceso
Xiaomi kaže...

.. ali mi se ovako cini zgodno kao kucno racunalo za nezahtjevne korisnike,..

 -ne postoji tako nešto, tj browsanje je multimedija, već desetljeće+ pogotovo posljednjih 5+ godina, tj requirementsi za normalno browsanje su isti-identični kao za gaming, acad i bilo koji OS tj normalan rad + zahtijevniji, dok se jedino razlika u 'konjkim snagama' ispod hube primjeti u npr gamingu-FPSima no stvar-standard-requirements je isti.

-tako da već duže vriejem ne postoji nezahtijevno browsanje, a ovo je browser-os, tad implicitno upravo browasnje gledamo kao kriterij, da je pleka-gaming konzola tad bi tako gledali igrivost itd. Kad računalo nema odgovarajuću GPU tad se vidi koliko je cpu slab za takve taskove, istina tad je u pravilu sve staro-slabo (neadekavtno za današnje requirementse).

-već desetljeće je AERO (dx90c+) i OGL onaj minimum standarda VGA za sve OSeve, pa i andorid.. a to su sve derivati bsd/linuxa.. (npr SonyPleka).

-tipaknje u wordu ili neki takav knjigovodstveni program, tetris klasa .. to je jedino što je nezahtijevno s HW strane, sve ostalo je kao gaming. Nema nezahtijevnog, AVX, dekodiranje videa, yt.. bez par GB rama i gpu nemaš danas što browsati, facebook-farmwill, yt.. bilo što, mada takvo računalo može biti upotrebljivo kao radni/uredski pc, npr za cnc glodalice, pisača mašina i sl. (kad se ne korsiti internet-multimedija).

npr WebGL, tu je već 15tak godina.. dio svih modernih browsera, kao što je to i dx90c-11/12 danas.. = nema nezahtijevnih kako se to nekad klasificiralo, sve se promijenilo od kad su OS i ostale app počele koristiti VGA za GUI što je najlogičnije (ne samo za gaming ili ACAD i sl., što je bilo nekad a time i ta rečenica, tj ovaj post kao objašnjenje..).

 

edit: konkretna vga-gpu intel hd generacije iris u cabylakeu je recimo usporediva s đifors gt-730.. tako nešto, današnje 1020/30 (nema više dvadesetki..). To je zapravo jako ako se vratimo desetljeće unazad od kad se ti standardi primjenjuju ili recimo po starosti-segrij-generaciji vga (zato uspoređujem s nv-7xx.. kao odokativno vrijeme od kad baš svi koriste vga-gpu za sve.. poslejdnih 5g dok se to proteže kao tranzicija desetljeće unazad, dok je za npr video na yt korišten flash, koji je danas html5..). Bez takve gpu snage (koja nije velika za današnje kriterije) bi to (nevažno laptop-pc-uređaj ili IoT) bio beskoristan-neupotrebljiv za 'surfanje'.. a već je od ddr3 4gb postao minimum, čisto kao usporedba vrijeme-količina-snaga kao i recimo 2-4 corea ili HT.. itd itd.. pa i današnji SSD koji je već jeftin, jeftinij od HDDa (ali manjeg kapaciteta). Sve to su resursi-snaga-brzina, neupsorediva s terminom ''nezahtijevnog'', tj 5-10 godina unazad bi računalo takvih spec. bilo zvjer gaming ili WS kalase npr priej desetljeća serija intel-quadova.. koji su cijenom bili od 1-7000$.. bez gpu i ostatka. Sad ovaj cpu ima sve to za cca 250$, zato proizvođači vole zaokružiti cijenu na 500$, koja će nakon nekog vremena pasti na 400, 300$ tj realno, tj ona cifra po kojoj se rasprodaju ptrethodne generacije cpu-serije računala. Ali to nije jeftino niti isplativo, niti je chrome 'nezahtijevan' ako na tome radi, naprotiv, zahtijevniji je od svih ostalih OSeva uključujući i macos a pošto su andorid derivat linuxa/distri.. naravno da čisti linux može i na tosteru, no ono što svi zaborave, nije stvar da linux radi na slabom HWu, nego da je to upotrebljivo, a bez odgovarajućeg HWa koji je danas neka gpu kalse 1030 (ispod-iznad kao srednja granica, iznad za gaming npr 1050 i jače..) je besmisleno pokušavati browsati, neovisno o OSu, ili to što neki OS može raditi na slabijem. Danas je uptorebljivo ako može surfati, gledati yt klipiće... a tad to nije slabo računalo, nego je to danas tako, normalno tj to već ima svaki smartphone kao HW-snagu, dok je računalo kao laptop samo veći ekran oko iste-slične osnove i ako je smartphone od početnih 1000kn, tad je upravo cijena laptopa cca 2000kn ok, ne 4000kn koliko bi iznosila ova chrombook reinkarnacija-reklama..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.9.2019 9:36 (ihush).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice