Češka predlaže "digitalni porez" za internetske ko

poruka: 4
|
čitano: 2.224
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Češka predlaže "digitalni porez" za internetske ko".
4 godine
neaktivan
offline
Češka predlaže "digitalni porez" za internetske ko

Al bitno da se Hrvati uvijek rugaju Česima.

 
1 0 hvala 0
15 godina
offline
Češka predlaže "digitalni porez" za internetske ko

-problem dvostrukog oporezivanja, zajdničkog tržišta (uz različite poreze) kao i to što je mjesto kupopordaje.. webshop ili dostava ili između?

npr što ako je server s web stranicom hostan u slovačkoj, trgovina u njemačkoj a dostava u sloveniju? ili bilo koja druga-treća-četvrta kombinacija?

-jel mejsto web servera bitno? nije, može biti u texasu, važno je sjedište trgovine-firme koja pordaje.. a što tad s amazonom i ostalima koji su reg. u usa ili uk.. ili francuskoj? Ako je po sjedištu firme, tad je to kriterij, sjedište. Ako je kuapc čeh-zahgorec ili pakistanac.. kako će se naplatiti porez, tko, tko će izdati račun i obračunati? Nije to više austrija s mewerštojerom i osobnim shopingom, tj ako osoba kupuje online to je jednako kao da je osoba otputovala u npr japan i tamo kupila 'najnoviji' sony walkmen.. tj kupiš u trgovini i platiš porez te države, ako je za izvoz, tad tražiš povrat poreza a platiš uvozni porez-carinu u zemlju uvoza. Što u slučaju online kupnje i dostave? Što bi tad naplatili česi ako je trgovina u italiji ili japanu i kako bi ispostavili račun, kome, trgovcu ili kupcu? Dostavljaču kao posredniku?

-trgovac ne može izdati račun za drugu zemlju-porez, može samo svoj, za svoju zemlju i to je jedini račun kojeg trgovac izda.

-sve ostalo kao naš r1 je stvar domaće firme-knjiženja kao i visine poreza ili carina i ostalih davanja. Tad bi netko kao država trebao izdati dodatni porezni račun te države, no zašto bi to bila češka ako je kupac npr francuz ili belgijanac? Po sjedištu? Pa reg je u isrkoj ili luxemburgu itd itd.. po mjestu dostave?

-a što ako kao djed mraz kupim nešto i pošaljem kao poklon klincu? tko tad plaća porez i koji porez, koje zemlje ako smo jedno zajedničko tržište? Kupim u hr i pošaljem u nizozemsku, tko će kome naplatiti porez, po kojoj stopi, na kojem računu i tko će to printati-obračunavati?

 

-problem je što eu nije jedna država, a dio zakona je takav kao da je jedna.. unutar države (jedne) to funkcionira, između više, ne baš tj koji protokol bi bio moguć? Odnosno, moguće je kad se uz trgovinu, euro, šengen.. eu pretvori u državu, prije tog je problematično, mada će netko jači ili snalažljiviji možda u međuvremenu naplaiti poreze ili kazne, kao što je francuska naplatila kaznu googleu, ali može li isto to i hrvatska? može li češka, slovačka, bugarska? .. ako možemo, zašto to ne radimo, ako ne možemo, o čemu pričamo.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
 
1 0 hvala 0
15 godina
offline
Re: Češka predlaže "digitalni porez" za internetsk

"Porezna stopa iznosila bi 7%, a obračunavala bi se na sve prihode od internetskog oglašavanja, kao i prodaje korisničkih podataka, ostvarene u Češkoj."

Kad netko u Češkoj plati oglas ili kupi korisničke podatke (ili proda?) država (Češka) dobije 7% iznosa. Nije tako komplicirano.

12 godina
offline
Češka predlaže "digitalni porez" za internetske ko

Sve mi se cini da ce se EU pretvoriti u US te ce online biti izlistane cijene bez poreza, a svatko ce konacnu cijenu morati izracunavati za sebe.

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.11.2019 19:59 (kerum).
Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice