Google predstavlja novi SDK koji će omogućiti Andr

poruka: 2
|
čitano: 3.989
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Google predstavlja novi SDK koji će omogućiti Andr".
13 godina
offline
Google predstavlja novi SDK koji će omogućiti Andr

Google predstavlja novi SDK koji će omogućiti Android aplikacijama da rade na svim vrstama uređaja

Naslov članka (nažalost?) nije točan. Ovaj SDK neće omogućiti Android aplikacijama da rade na non-Android uređajima. On samo omogućava da aplikacija na jednom uređaju (relativno) lako komunicira sa tom istom aplikacijom koja je instalirana na drugom uređaju. Npr. ako imate aplikaciju za čitanje novosti koju koristite na mobitelu, ukoliko ta aplikacija koristi ovaj SDK mogla bi vam omogućiti da se prebacite na tablet i nastavite čitati na istom mjestu (isti članak, možda i ista scroll pozicija...). Za početak dostupno samo za Android uređaje, a kasnije je plan da SDK bude dostupan i za iOS, Windows... Dakle same aplikacije će biti rađene za svaku platformu kao i do sada ali će međusobno moći komunicirati preko ovog SDK.
Here’s To The Crazy Ones ... The ones who see things differently...
 
5 0 hvala 4
15 godina
offline
Google predstavlja novi SDK koji će omogućiti Andr

..kad mediji (da ne kažem novinar) ne razlikuju termine kao api i apps ili os-kompatibilnost. Može app biti multiplatformska, može čak nestati razlika osa, soft-kompatibilnost, jer realno je to 'sve isti' hw, radi istu stvar, što je lakše uočljivo na dosadašnjem PCju, identičan hw za win-lin-mac (dok mac nije izbacio svoj novi cpu.. M1.. do tad desetljeće ista platforma), isti hw, na kojem može raditi bilo koji od tih oseva, dakle osnovna kompatibilnost je već tu dok je ekšli ostatak umjetan-namjeran...

-arm nije intel-cpu, točno.. no sporedno, na kraju se sve svede na nekog 'prevoditelja' link ili nekadašnji linker, neki dll koji nešto radi, komunikaciju, prijenos podataka, standard.. od morzea nadalje sve na istoj osnovi, mobitel, modem, optika, sabirnica, ram, cpu, gpu.. hdd.. rad na svakom osu na identičan ili sličan način, na istom FSu odnosno svaki ima svoj nativni iz svojih razloga, interesa-kontrole.. itd.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
 
2 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice