IKEA će prodavati električnu energiju dobivenu iz

poruka: 2
|
čitano: 2.076
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "IKEA će prodavati električnu energiju dobivenu iz ".
2 godine
neaktivan
offline
IKEA će prodavati električnu energiju dobivenu iz

Lako je prodavati kad država tj narod subvencionira. 

 
0 0 hvala 0
12 godina
offline
Re: IKEA će prodavati električnu energiju dobivenu
Nažalost, pravi razlog zašto su tvrtke uskočile na eko vlak su subvencije, olakšice i lako deranje ovaca. Da nemaju brutalni profit od toga, ne bi ni riječ rekli za prirodu i okoliš. Države nisu ništa bolje. Uzmimo CO2 kvote - gdje bi US pristale na smanjenje CO2 otiska da nemaju mogućnost trgovanja kvotama. Ovako se mogu kurciti da su ekološki, a samo svoj dio fiktivno rasporede na siromašnije zemlje kojima je u interesu dobiti novi izbor financiranja. U globalnom pogledu nema pomaka, samo će se svi za par godina čuditi ko pura dreku zašto rezultati izostaju (disclamer: ne tvrdim da bi smanjenje CO2 zaustavilo promjenu klime, već samo kritiziram izvedbu "master plana" predlozenog od strane znanstvene zajednice). Dok se ne riješimo ovakvog kancerogenog društvenog ustroja i mindseta, nema nam pomoći.

Uzet ću primjer svoga šefa iz DE od neki dan - htio bi malo više doprinijeti ekologiji kroz smanjenje svog CO2 otiska (šokirao ga je izračun na nekoj stranici) te zato kao idući službeni automobil namjerava uzeti hibridni Mercedes SUV. Jedina Mansa mu je što prelazi dozvoljeni budget za 8000€ te bi on taj iznos morao platiti iz svog džepa. Saslušam ga do kraja, uputim na nedavno istraživanje koje je pokazalo da je struja u DE jedna od prljavijih te da radi toga električna vozila u DE zagađuju više no ona s benzinskim ili dizel motorom. Još mu dodam da bi za ekologiju bilo bolje da vozi auto nas plin slijedeće 4 godine dok se situacija sa obnovljivim izvorima energije u DE ne sredi (odnosno dok taj nesretni ugljen malo ne smanje), a ako ima 8000€ viška da sponzorira sadnju stabala. Dobijem odgovor "ali gušti su gušti".
Moj PC  
3 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice