Maker Faire – tamo gdje geekovi dođu na svoje

poruka: 3
|
čitano: 1.798
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Maker Faire – tamo gdje geekovi dođu na svoje".
15 godina
offline
Maker Faire – tamo gdje geekovi dođu na svoje

"maker" je tvorac (a žensko - tvorica ). stvaratelj je "creator". razlika nije samo u nazivu. stvaratelj tvori od ničega, izmišlja. tvorac kombinira postojeće (topla + hladna = mlaka voda). nota bene, uopće me ne čudi ovakvo veliko dječje igralište u državi gdje se dovoljno zarađuje za pristojan život i krštenje kozlića. to tu ne bute vidli tak skoro. 

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Poruka je uređivana zadnji put uto 18.9.2018 10:12 (Ajar).
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
offline
Maker Faire – tamo gdje geekovi dođu na svoje

Tu si samo donekle točan. Držim da je maker pokret više stvar kulture, nego novaca. Još u vrijeme news grupa i foruma (od 2000. na dalje kada sam i sam počeo taj dio pratiti) srpska, pa i bosanska ekipa je bila daleko brojnija  i poduzetnija na forumima. Slovenci također. Poljski elektroda.pl forum je bolesno jak. Sjećam se kako je kod nas Svijet elektronike propao, dok u Sloveniji i dalje živi. Srbija pak ima Infoelektroniku koja je osim časopisa izdala i prevela gomilu knjiga.

 

Mi imamo osječki Maker Faire (https://osijek.makerfaire.com), ali zanimljivo ne i zagrebački. Doduše, Bug o njemu nije pisao...

 

Zapravo, ne znam zašto je scena kod nas tako mrtva. Ima li to veze sa zapuštanjem tehničkih predmeta u školi, rade li ljudi za sebe i nisu uključeni u lokalnu zajednicu ili im tako nešto uopće nije zanimljivo, ne znam.

www.petvolta.com
Poruka je uređivana zadnji put uto 18.9.2018 12:04 (Darmarko).
Moj PC  
2 0 hvala 0
6 godina
protjeran
offline
Maker Faire – tamo gdje geekovi dođu na svoje

Naslov me podsjetio na dobru pjesmu, a kad ono - dokoni debeli Nijemci.

All work and no play makes Jack a dull boy.
 
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice