Microsoftov podatkovni centar u Irskoj posudit će

poruka: 8
|
čitano: 4.487
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Microsoftov podatkovni centar u Irskoj posudit će ".
8 godina
offline
Microsoftov podatkovni centar u Irskoj posudit će

I ono glavno - MS će usput nešto zaraditi

Ja rekoh
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
offline
Microsoftov podatkovni centar u Irskoj posudit će

-nije u pitanju novac-zarada.. (microsofta rentanjem baterija) nego interesi, ujkosem, dok je ms samo jedna od filijala-dijelova-ispostava.. irelandija od ujke dobija svašta, novac, kako bi ostala magloviti otok, izvan usa-uk jurisdikcije a opet u vlasništvu ujke, mada je istovremeno u eu.. nikad ne pljuj u tanjur iz kojeg jedeš ili ne radiš sranje u svom dvorištu.. irelandija je dvorište, oaza, namjena.

-inače kako idu razne donacije, fondovi, po africi, kao i razni altruistički fondovi raznih milijardera kojima je važnija porezna olakšica koju tako priskrbe + reklama, pa tako i svaki pravi mafijozo nedjeljom u crkvi da prilog i dobije blagoslov dok ostatak tjedna lomi koste, krade, ubija no to je ok jer je mecena-pokrovitelj-humanitarac.. jednako tako megakompanije nešto poklanjaju, dok je irelandija u izuzetnoj poziciji, kao super-resurs, nešto što nitko drugi nema.. pa recimo google drži 5000 zaposlenika na visokoj plaći mada ih je realno potrebno 5 uključujući čistaćicu.. ostalo je mito samo pod drugim nazivom, plaća-porez i legalan biz. Plaća političarima da tako ostane, dok ljudi s takvom plaćom imaju standard pa se nitko ne žali..

osim eu-komisije za kaznu, koju irelandija nije željela napaltiti googleu 13milijardi.. i rizik da tad irska-država mora platiti umjesto googla koji je novac već bio pripremio.. no brexit-politika i činjenica da ne možeš kazniti većeg-jačeg-šefa .. pa se to recimo zaboravilo i spremilo pod tepih, .. nikom ništa, eu zaboravila, oprostila dug-kaznu.. a da je irska željela, moga je naplatiti od googlea 13 milijardi i potrošiti za bilo što, plaće, bolnice pa i baterije.. tj ono što google godišnje pokloni irskoj kroz plaće i poreze je promil onog što google tako uštedi neplaćanjem poreza kao i inters a najvažnija od svih sitnica osim nogometa je porez i jurisdikcija ujka sema koji upravo zato drži podatke izvan dosega usa-uk suda, koji tad ne može nešto suditi, recimo porez-prevare-utaje.. koje ne plate u usa-uk... pa se smišlja i globalni porez 15%.. i svi se nasmijaše (razdragane slike premijera i ostalih kad su to dogovarali no kad će provesti ne zna se.. nikad).

 

-irelandija, guantanamo, gibraltar, jersey.. pa i sam london-city kao država u državi, služe tome da ujko (možemo ga nazvati i John, jamesbond, wasp, anglosaxonac.. ili po liku iz igre prijestolja..) može raditi sve po zakonu pa i porezne prevare-utaje a kad imaš milijarde to je već za sebe dovoljno da ne mora ništa durgo raditi, ne mora postojati recimo rudnik zlata.. koji je tad kikiriki-sića-nevažan, važan je otok, irelandija, status, lokacija, jurisdikcija, pa to ne može recimo biti krk-vis, čak ni montekarlo, nije frakfurt, nije paris.. itd.

 

-ujko sem? tko je ujko? .. nije to jedan konkretan lik, nego simbol, variabla, interes, vlasnici kapitala, kraljevska obitelj, crkveni kapital, megakompanije koje nadilaze države, interese pa i poreze.. oni koji drže 99% svega u svemu. Ostali su samo potrošači, publika ili topovsko meso u ratovima.. kolonije i sl.

 

-naravno, početna rečenica je točna-netočna, tj ne radi ms to zbog rentanja-zarade, nego daleko većih interesa, čak ne nužno te kompanije nego svih unutar 'carstva' ujke, nešto kao nato ili slični savezi dok je ms u ovoj priči samo ispostava koja to obavi, mogla je biti cocacola, google, intel, northenlight, cia, pero-jozo.. bilo koji od 'vojnika-kapetana' ili capoa kako to mafja rangira ispod the-bossa.. zašto nije recimo banka? pa zašto bi banka imala baterije.. (datacentar).. tj jedini drugi logičan bi bio google, ne cocacola, ne cia.. jer nemaju baterije, tj ovisi što se želi, tad taj 'odjel' odradi posao. Da trebaju aute, uključili bi ford-gm-detroit itd..

-no naravno da se opet sve radi zbog novca, interesa u milijardama-trilijardama.. pri čemu je ms-u najmanji problem recimo pokloniti baterije ako gledamo iznose-cijenu, google bi im na račun neplaćene kazne mogao isplatiti 100x više.. tj ne zarađuju oni tako da nešto prodaju irskoj, nego da su naprosto tamo, u oazi, zaštićeni, s polovicom minimalnog poreza kojeg ne plaćaju i već su u zaradi + interes da su pravno mirni-sigurni. Pogotovo nakon brexita koji bi dio tog stavio u rizik, tj uk bi tad formalno-pravno morala poštivati eu pravila-zakone.. i neovisno o navedenim razlozima za brexit, realno biznis-običan je više izgubio nego dobio, to su napravili upravo iz takvih multi-kompanija razloga, jurisdikcija-porez-kontrola.. i kazna, jer uk je od eu imao koristi, no rizik-pravni je veći, ovako su opet idilično mirni, biz as južual, .. carstvo u kojem sunce ne zalazi, veće od russije, globalno dok su najvažniji dominioni kanada, australija i sl. ..

 

-mogao je baterije isporučiti (the)musk, jer je i on dio te priče-ekipe, no to bi tad morao biti klasičan biznis, tj ne može proizvođač neobjašnjivo donirati-posuđivati-dijeliti.. time bi urušio srž kapitala, pravila ili bi konkurenti tužili za dumpanje, pitanje interesa itd.. ovako nema tog rizika, kao da je poklon dao djedmraz, no nismo djeca pa djedmraz nije prihvatljiv lik za takvu donaciju.. :)

 

-koji poseban resurs ima irelandija? rude-naftu? .. ne, lokacija. Dok su šefovi uk-usa, jezik, navike, domaći teren, rod.. sve pod kontrolom a izvan dosega pravne države u kojoj su kompanije domicilno smještene, najvažnije od tog, datacentar, kojeg drže google-ms..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
 
1 2 hvala 0
13 godina
offline
Microsoftov podatkovni centar u Irskoj posudit će

Opet marketinška izjava bez ikakvih smislenih detalja. Kakve to baterije imaju njihovi podatkovni centri? Litij ion ili VRLA? Ako Litij ion ili LiFePO4 onda je to skup rješenje za samo StandBy i ima smisla staviti ih u funkciju i napraviti povrat uloga, ali koji je tu smisao u slučaju da si ih taman ispraznio i čekaš punjenje, a nestane struje potpuno i nemaš dovoljno energije do paljenja agregata koji se nekim čudom ipak nije upalio. Ako su u pitanju VRLA onda su to obično long life baterije koje mogu izdržati do 10 godina ako se prazne par puta godišnje, a godinu i pol ako se prazne svaki dan... 

 
0 0 hvala 0
8 godina
offline
Re: Microsoftov podatkovni centar u Irskoj posudit
ihush:

Glupost. To je samo lova, direktna i indirektna u formi pozitivnog marketinga
Ja rekoh
15 godina
offline
Re: Microsoftov podatkovni centar u Irskoj posudit
Feudalac kaže...
ihush:

Glupost. To je samo lova, direktna i indirektna u formi pozitivnog marketinga

- da.. :) marketing, jedino što se ne moramo slagati oko tog zašto ms to radi, koji interes-marketing je povod itd. ili možda misliš da to ms radi zbog novca za rentanje?

- ms=m$ kao i google, ne znaju više gdje ulupati, da iskrcaju na manji otok potopili bi ga tim količinama.. novca imaju previše.

- marketing? .. ok simbolički stabilnost irske el.privrede ovisi o windozama? :) .. ili posudbi? što s njemačkom ovisnosću o ruskom pinu? i sl?

- znaš li koliko je irska 'odbila' naplatiti od googlea? 13,5 milijardi eura.. odbila. .. ovo može biti tad kompromis-usluga, iz druge ruke itd.

- što kad recimo netko plati ministru ljetovanje, pa se po medijima pita i odgovara odborima? .. ljetovanje, hotel i sl. .. a ovo je stabilnost el.mreže.

- to je ms-u višak? ne treba? zašto tad ima toliko resursa-viška? .. a google kao nema više ili su ms-mail serveri veći od google-datacentara koji su najveći na svijetu?

- zašto tad nije recimo b.gates poklonio recimo donacijom baterije za recimo milijardu dollara? može si to priuštiti.. kao i svaki drugi milijarder, no kad to rade kompanije tad se ne želi povezati lijeva-desna ruka, mozak, nego nešto desto, igre, ja tebi ti meni + marketing naravno, no ne u smislu prodaje i zarade kojeg dollara, tj prije za nove porezne olakšice kojima će opet te kompanije uštedjeti desetke milijardi umjesto da plate porez.

 

- tko od tih kompanija nešto poklanja? daje, posuđuje.. altruistično? kad? kome? .. nema.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
8 godina
offline
Re: Microsoftov podatkovni centar u Irskoj posudit
ihush:

Nije MS-u oprošteno 12 milijardi već Appleu. Nije u biti ni njima oprošteno, to je dio standardnog deala (dvostruki Irac) kojim su privlačili multinacionalke. EU je nekaj odlučila, naknadno, ničim izazvana, a Irska ih odjebala kako bi zadržala jedinu prednost koju ima. Odjebala u smislu da se i Apple žalio i dobio spor na način da je odluka Komisije ponoštena kao nezakonita.

Njima, koji su mala državica kao i mi, te zločeste multinacionalke donose 8 millijardi eura godišnje čistog poreza plus sve ostalo što dolazi od fizičkog poslovanja na nečijem tlu.
Ja rekoh
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.7.2022 23:12 (Feudalac).
16 godina
offline
Microsoftov podatkovni centar u Irskoj posudit će

Funfact, data centar industrija u Irskoj ulazi u stagnaciju na određeno vrijeme, energetska mreža jednostavno više nema kapaciteta.

Ono kaj je izgrađeno je izgrađeno, jedino di mogu očekivati napredak je u "više compting power u manjem pakiranju".

gurtna giržtna gužni žnorda gižnu žertir gžerdu žinar gurdaž žarpar ženar žednu žena
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
offline
Re: Microsoftov podatkovni centar u Irskoj posudit
Eto i odgovora zašto MS posuđuje baterije
Ja rekoh
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice