Mjerenje električnog otpora molekule – za otkrivan

poruka: 2
|
čitano: 248
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug Onlinea. U nastavku se nalaze komentari na "Mjerenje električnog otpora molekule – za otkrivan".
10 godina
offline
Mjerenje električnog otpora molekule – za otkrivan

ok. kad se pronađe nešto ovako korisno, koliko još "pučanstva" mora kick the bucket prije nego što se to "operacionalizira" i za proletarijat? 

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Moj PC  
0 0 hvala 0
3 godine
offline
Mjerenje električnog otpora molekule – za otkrivan

Danas se tehnologija vrlo brzo razvija, pa malo godina prođe od otkrića do primjene. Ono što kod ove metode vidim je da je  tehnički dosta jednostavna, pa se nema više što usavršavati, no problem je interpretacija rezultata. Kako dokazati da mjerenje vodljivosti dolazi baš od nekog određenog segmenta RNA? Mogući su mnogi lažno pozitivni i lažno negativni rezultati ako se podaci dobiveni mjerenjem ne interpretiraju kako valja. No ono što me kao kemičara ovdje fascinira je da se zapravo analizira samo jedna molekula, ona koja se veže za jednu molekulu DNA, što nije moguće postići - koliko mi je poznato - nijednom drugom analitičkom metodom. Veću osjetljivost nije moguće ni zamisliti. (Krajnja granica analitičkih metoda je pM, 10-12 M, a ovdje imamo posla s aM, dakle milijun puta manjim koncentracijama.) 

 
2 0 hvala 4
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice