Njemačka želi da proizvođači telefona pruže sedam

poruka: 3
|
čitano: 2.442
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Njemačka želi da proizvođači telefona pruže sedam ".
6 godina
offline
Njemačka želi da proizvođači telefona pruže sedam

Pa al nije tako da sig.ažuriranja ionako svaki Andorid proizvođač dobije od Googla, i onda samo nadodaju svoje stvari ako imaju išta i za dodati?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
offline
Njemačka želi da proizvođači telefona pruže sedam

-5-7.. već uobičajeno, za sve ostale proizvode, npr automobili, usisavači .. sve mora biti dostupno, rezervni dijelovi, ovisno o zakonu-državi 5-7god nakon posljednje prodaje na tržištu, .. a problem je IT .. nekad pc, sad više vidljivo na mobitelima.

-problem, smisao.. starenje, mobitel stariji od tog je skoro beskoristan jer je razvoj takav, snaga+količina memorije.. dok je kod pc-ja to malo usporilo pa 5-10 god računalo može većinu taskova.. i recimo samo dio kao vga može biti usko grlo za rad (gaming i sl.).

-zato neke države, kao recimo UK imaju jamstvo od recimo 6god, .. tad je korisnik-kupac miran, tj ako nešto crkne pod jamstvom ili ako je nedostupno (servis-zamjena) .. dobije novo. To je za IT dio isplativije (proizvođaču) nego imati servis+lager godinama nakon prestanka proizvodnje neke serije, jer se ide dalje.. tj nije to vrećica usisavača ili žarulja-far-auspuh auta pa da se ekšli ništa bitnoh ne promjeni + da roba može stajati na lageru .. recimo vga je besmisleno, dom cpu, mbo, ram .. idu 'zajedno' jer su vezani formatom-utorom.. mada teoretski može biti i fizički identično osim kad npr intel doda-ukloni nožicu-pin manje-više.. 

- držati recimo na lageru ekran mobitela je moguće, ali bateriju je već teže, tj trajnost.. čak i kad se ne koristi, kao autoguma, stari... dok realno popravka i rezervnih dijelova nema..

 

-- a ovo sad nije za fizičke dijelove-komponente, nego soft.. što teoretski nije problem, tj zašto to već odavno nije regulirano.. .. a znamo i zašto, jer je interes velikih-vlasnika takav, a tako će i ostati, jer je usa+uk strana ta koja određuje uvjete, ne eu. .. koja će kao uvrijeđena princeza nešto kao tražiti, no dobit će kitu (ne cvijeća..) .. a uvesti nešto kao odgovornost za soft je priča za sebe. .. još jedna eu birokratska epizoda koja će ostati na ovakvom 'slovu' (vijest-najava.. bez nastavka-epiloga..).

 

edit: ili pitanje, zašto se ovo kao tema ograničava na mobitele? .. u čemu je razlika npr TV? .. jer danas je sve 'smart', neki soft-os-andorid.. tj veći problem je upravo u takvoj brnaši jer za razliku od PC branše nemaju nikakav sdandard, nemaju razrađen support pa čak ni osnovne teh.spec ponekad ne možemo pronaći za neki model-brand tv uređaja (npr u prelazu hevc-265..), a sve je povezano recimo browsanjem-internetom, netflixom itd.. i više se ovisi o supportu za takav uređaj nego za flexibilniji pc čemu je danas mobitel sličniji tj može se instalirati bilo koja app za andorid itd..

-zašto bi pravno bila ikakava razlika ako je u pitanju mobitel ili tv tj ima li uopće bitne razlike (tehnološko-pravne) .. tj mob može služit kao tv, tv može kao mob.. teoretski su oboje jednaki uz različite fizičke dimenzije i recimo primarnoj namjeni.. no mobač je i fotić, konzola-igre, navigacija, džepno računalo, sat, .. a sve to može i tv, tj može se ugraditi i napraviti identičan tv (mogućnostima) kao mob.. tj pravno ne postoji razlog da to bude različito tumačeno ili ograničeno na mobitele.. tj treba se odnositi na uređaje, kao što se zakon odnosi na ljude (ne rase itd.). .. :)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.9.2021 12:24 (ihush).
 
3 0 hvala 0
16 godina
offline
Re: Njemačka želi da proizvođači telefona pruže se
Nakon 3 godine ne mozes kupiti postene baterije, sta ce ti update kojeg klinca kad ti se popolovi ionako mala izdrzljivost na bateriji.
 
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice