Orqa FPV naočale u dvije minute ostvarile cilj na

poruka: 4
|
čitano: 2.749
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Orqa FPV naočale u dvije minute ostvarile cilj na ".
Orqa FPV naočale u dvije minute ostvarile cilj na

 

osim ako nisu u posjedovanju nekakve vanzemaljske tehnologije jos nepoznate javnosti, lag ce biti toliki da ce biti posve nemoguce upravljati dronom osim za najosnovnije radnje, a kamoli za sportsku voznju odnosno utrke.

 

a kickstarter kao kickstarter, treba samo izuzetno dobra kampanja (u stvari vec postoje firme koje se time bave, platis im nekoliko desetaka tisuca dolara i to je to)  i nepostojeci uredjaj i covjek se obogati. Sjecamo se i mikro uredjaja kojeg si trebao staviti u usta i koji je trebao crpiti kisik iz vode i tako ti dati nekoliko sati kisika za ronjenje. To je prikupilo bolesno mnogo novaca, da bi se na kraju ispostavilo da je ogromna prevara.

Moj PC  
0 1 hvala 0
12 godina
online
Re: Orqa FPV naočale u dvije minute ostvarile cilj

Vec postoji hrpa FPV headsetova i koriste se za upravljanje RC modelima aviona. Ne razumijem zasto mislis da ce lag biti ogroman ako takva tehnologija vec postoji, a ova ekipa ju je vjerojatno samo doradila.

Re: Orqa FPV naočale u dvije minute ostvarile cilj

postoje kamere koje se stave na avioncic ili autic te ti prikazuju sliku na VR uredjaju. To NIJE to. Uredjajem i dalje upravljas s kontrolerom a ne putem VR naocala. Dapace, slika koja se prikazuje nije VR. Ne upravljas uredjajem pomicanjem glave.

 

Evo kako izgleda kad se prava 360 kamera zalijepi na autic i streama u realnom vremenu na HTC Vive uredjaj:

 

 

 

Odgovor, vrlo lose, tesko upravljivo i sa znacajnim lagom. Vise kao gimmick nego kao nesto doista upotrebljivo.

 

14 godina
neaktivan
offline
Orqa FPV naočale u dvije minute ostvarile cilj na

Zorane zašto toliko mudrovanje i pljuvanje po temi u koju se očito previše ne razumiješ?

Kao prvo, FPV naočale nisu naočale za virtualnu stvarnost niti su se igdje o tome reklamirali.

Drugo, FPV naočale koriste analogni signal koji ima jako malo kašnjenje i pritom je zgodan za letenje sa dronovima upravo zbog brzine prijenosa video signala.

Treće, dečki razvijaju tehnologiju već više od 2 i pol godine i stalno su dorađivali do sada naočale uz stalne povratne informacije koje su dobivali od FPV pilota.

Napravili su prototipove u početku i sa njima se upustili u sakupljanje povratnih informacija kako bi proizvod tj prototip čim više poboljšali.

 

Ima hrpa informacija gdje ljudi govore sve samo najbolje o naočalama.

 

 

 

 

Evo i jedan blog, ako više volite pisane stvari:

https://noahwaldner.ch/en/orqa-fpv-one/?fbclid=IwAR0jVNTanXsKsIgr1qqau3Ynbg7lRecPL7-TwcSpnTvEsxU6r60ZX2uNhxY

 

Nadalje, puno naših pilota iz Hrvatske i cijele Europe je dobilo priliku dan nakon početka Kickstarter kampanje dobiti priliku i letjeti

sa naočalama i testirati ih uživo i prenijeti informacije dalje. Nitko još nije pljuvao po proizvodu. Bile su naravno neke male zamjerke, ali

to se očekuje popraviti u početnoj fazi proizvodnje.

 

Na kraju i sam sudjelujem u podršci kampanje jer letim već 2 i pol godine sa američkim FPV naočalama koje u zadnje 3g imaju više manje

isti proizvod uz mala ne toliko važna poboljšanja. Bilo je vrijeme da se prebacimo na nešto kvalitetnije (Orqa FPV.One će imati Sonyeve 960p OLED ekrane).

Ako za usporedbu uzmemo ove američke konkurentske, njihov trenutno najkvalitetniji i najjači model ima 720p ekrane.

https://www.fatshark.com/product/hdo-fpv-goggles/

Naočale nemaju niti osnovni gumb za uključenje/isključenje naočala što korisnici traže već godinama, da ne pričamo o drugim dječjim bolestima.

 

Orqa bi mogao ubrzo postati brend koji će bit svugdje u svijetu dobro prepoznat, zašto onda ne jednostavno dečke podržati i priznati im da su uspjeli?

Ja sam im zahvalan...

 

P.s. Link na kamanju ukoliko netko želi pomoći ili još bolje ako netko želi kvalitetne FPV naočale :

https://www.kickstarter.com/projects/ivanjelusic/orqa-fpvone-best-fpv-goggles-for-drone-racing-and-freestyle?fbclid=IwAR0kL_aLfDOgKL70JIlVlmYcRnWAh0FVFac0AHAtZxFGtsFBj-1JSKMgdqM

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice