Pala prodaja smartphonea u Kini

poruka: 1
|
čitano: 1.248
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Pala prodaja smartphonea u Kini".
8 godina
offline
Pala prodaja smartphonea u Kini

Netočno prepisivanje! Apple je tek sad na četvrtom mjestu (s petog preskočio Xiaomi), a Vivo je na stabilnom trećem (koji ovdje nije ni spomenut!).

Vivo je prodao 17 milijuna uređaja, Apple tek preko 13.

(to ide ovog iz članka: "Nakon tvrtke Huawei slijede Oppo, Apple i Xiaomi.")

https://www.canalys.com/newsroom/china%E2%80%99s-smartphone-market-suffers-first-ever-annual-decline-shipments-fall-4-2017

 

Mislim da je u Kini došlo do blagog zasićenja (a ne samo npr pada gospodarske aktivnosti). Ono što bih htio naglasiti je taj nevjerojatan podatak o padu za 14% u Q4.

Iako je evidentno riječ o padu, mislim da je ovdje također riječ o nečem drugom: pojačanim kvartalnim oscilacijama. Čini mi se da Kineska nova godina ("Proljetni festival") počinje u Kini itd zauzimati isto mjesto kao i "Black friday" (božićno-novogodišnje prigodne rasprodaje) na zapadu. Posljedica je pad kupnje u razdoblju koje prethodi (kod nas mjereno po Gregorijanskom kalendaru).

Vrlo slično "tradicionalnom" kvartalnom "Osborne efektu" koji Apple ima kad se očekuje novi uređaj (što mu ne umanjuje ukupan rezultat na godišnjoj razini).

 

Druga stvar koju bih htio naglasiti jest da se rezultati mjere "nakon bitke" - vjerojatno će Vivo pojačati prednost nad Apple/Xiaomi nakon Kineske nove godine (blizu su globalno, a Vivo raste dok Xiaomi pada).

http://communities-dominate.blogs.com/brands/2017/11/q3-smartphone-market-shares-and-prelim-estimate-of-full-year-2017-top-5-plus-installed-base-as-alway.html

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.1.2018 12:57 (Zechina).
 
0 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice