Rodni stereotipi u tehnologiji: uz ženske robote l

poruka: 3
|
čitano: 4.422
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Rodni stereotipi u tehnologiji: uz ženske robote l".
15 godina
neaktivan
offline
Rodni stereotipi u tehnologiji: uz ženske robote l

Prije bih rekao da je zbog arhetipa nego stereotipa. Bebe bolje reaguju na ženski glas i bez stereotipa. Kada bi muškarac pokušao da govori i ponaša se tako nježno, ostavio bi utisak da sa njim nešto nije u redu. Dijelom zato što takvi obično ne bi prenosili svoje gene dalje. Pa bi prevladali geni koji bi to prepoznali kao bolest. Kažem geni, a moglo bi se reći koletivno sjećanje, kolektivna svijest, instikt ili kako se već zove ono kad pače izađe iz ljuske, i odmah zna da trči, skače, gače, pliva, da mu je jastreb neprijatelj itd.

Čovjek kad je u stranom, nepoznatom okruženju će lakše prihvatiti ženskog robota jer predstavlja pasivni element, u odnosu na muškog robota koji predstavlja aktivni i kao takav bi mogao da pruži veći osjećaj sigurnosti u opasnim situacijama (kao vojnici i policajci). Takođe će muški robot u budućnosti biti neka vrsta zdravije nadopune za dječake koji odrastaju bez prisutnosti oca, u usporedbi da ima majku i ženskog robota u ranoj dobi kad se oblikuje i onda ima samo jednopolni utjecaj pa će možda poželjeti da nosi haljine i slično.

 
0 0 hvala 0
14 godina
offline
Re: Rodni stereotipi u tehnologiji: uz ženske robo

ja više nekako mislim da su Average Joeu nekako lakše za pojmiti interakciju s dekličkama iz npr https://www.siliconwives.com/  nego i najboljom replikom Lt. Cmdr. Date....

Ju je je? Je ju je!
2 godine
protjeran
offline
Re: Rodni stereotipi u tehnologiji: uz ženske robo
No shit Sherlock
 
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice