Samsung izradio prototip higijenski sigurnog WC-a

poruka: 23
|
čitano: 4.851
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Samsung izradio prototip higijenski sigurnog WC-a ".
9 godina
offline
Samsung izradio prototip higijenski sigurnog WC-a

Shit happens 

 
5 0 hvala 0
15 godina
offline
Samsung izradio prototip higijenski sigurnog WC-a

-opet će protivnici reći da čipira, ubija.. dok billy doslovno ulaže u sranja :)

.. kako sve zvuči drugačije kad se 'slučajno' sklepa rečenica... mada je tehnički točna :))

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
 
5 0 hvala 0
11 godina
protjeran
offline
Samsung izradio prototip higijenski sigurnog WC-a

Svaka cast. Gledao sam bas dokumentarac prije par godina gdje je on gostovao i objasnio kako bi upravo ovo sprijecilo sirenje i razvoj ogromnog broja bolesti i svega ostalog, jer mi prvo nije bilo logike cemu tolko ulaganja u obican WC ali onda shvatis da postoji i svijet izvan naseg udobnog! 

 
9 0 hvala 0
15 godina
offline
Samsung izradio prototip higijenski sigurnog WC-a

ovo je gates morao načiniti (na osnovi vlastitih iskustava) prije nego što je ballmera postavio kao direktora (a nije ni nadella za baciti u tom smislu). sad je kasno. 

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
offline
Samsung izradio prototip higijenski sigurnog WC-a

a kako će to poboljšati higijenu i sigurnost najsiromašnijih ako:

 

a) nemaju vodovod do svog doma

 

b) nemaju struju 

 

 

to je za  1. i 2. svijet rješenje...

 

kod nas se tek 1960-h počelo po selima raditi kupaone i zahode unutar kuće, o čem se brije?

 

da se razumijemo, pohvalno je da se i o ovome razmišlja i razvija, ali nemojmo sad raditi svece od kaprologa...

 

ja sam nedavno zamijenio WC školjku i vodokotlić i 2-3 dana uštimavao regulator vode u vodokotliću da ne rasipam vodu (i to pitku! a ne samo tehnički ispravnu) jer mi je glupo trošiti 15-20 l vode za obogaćivanje crnomorskog sliva ako to 5-6 može odraditi...

 

P.S. preporuka dokumentarca Posljednja_oaza ili https://www.imdb.com/title/tt2043900/

Ju je je? Je ju je!
Poruka je uređivana zadnji put pet 2.9.2022 11:51 (Stric_Jura).
Moj PC  
4 3 hvala 1
3 godine
offline
Samsung izradio prototip higijenski sigurnog WC-a

Davno smo na fakultetu ucili o sustavima otpadnih voda i jedna od tema je bila higijena kroz povijest. Tada nam je profesor rekao da je sigurno jesti s wc skoljke nakon domestosa, dok je recimo lice covjeka najprljavije i nastanjeno bakterijama jer je izlozeno konstantnim sitnim kapljicama iz sline dok pricamo itd., tj. pranje ruku prije jela je obavezno.

 
0 1 hvala 0
15 godina
offline
Re: Samsung izradio prototip higijenski sigurnog W
Gadgeti kaže...

.. ulaganja u obican WC ali onda shvatis da postoji i svijet izvan naseg udobnog! 

-da, uz razne kombinacije, tko-zašto...

 

-afrika, zaostala-nerazvijena, skoro u kamenom dobu. Za normalan život treba urbanizacija, vodovod-kanalizacija, ne samo ceste-auti-mobiteli.. ili kuća.

-to 'moraju' napraviti afrikanci ako žele biti svoj na svome.. moraju stvoriti svoje društvo i urediti ga ili će im istok-zapad napraviti svoje, tj nešto kao rezervat-park..

-npr ovo s wcom je dobro-pozitivno-humano, filntropija.. barem na prvi pogled. Na drugi? kako ide priča o hrani-ribi, daš čovjeku ribu, nahranio si ga za taj dan.. naučiš ga pecati, nahraniš ga za život. Razlika je u..? tko-što.

-tim inače humanim riješenjem nazovimo ga billyjev-posranik :) .. zapravo dugoročno afrika i afrikanci ostaju zabavni park, rezervat, nema razvoja, nema ulice-urbanizacije ostalog.. tj ako taj wc riješi zarazne bolesti ostat će sve po starom, tj neće i dalje biti vodovoda i kanalizacije, urbanizacije, neće biti moderno današnje društvo, uređeno, nego će tako ostati u kamenom dobu.. daš im sendvič i time napraviš ovisnim o tome da im netko nešto daje, umjesto da si sami naprave sendvič i žive svoj život.

-ovako ostaje po starom, imaju wc, imaju mobitele, čekaju kamione un-a za brašno... to je afrika a istok i zapad ne žele da postane svoja nego njihova.

-ili ovako, gdje se i kad koriste takvi wc-i? na gradilištima, koncertima i sl.. tj za recimo eu nije takav wc neko riješenje nego urbanizam i sve što s tim ide a ovo za povremene potrebe, izuzetke, katastrofe i sl. .. no ako to postane riješenje za afriku tad to nije privremeno kao za koncert ili poplavu-potres.. to za afriku daje statusquo, ne-promjenu umjesto promjenu jer ako wc riješava zarazu tad im ne treba kanalizacija, urbanizacija.. organizacija, tad ostaje po starom, razmrljveno=slabo, slabije od istok-zapada koji će ih nastaviti iskorištavati a za to su i sami krivi jer prihvaćaju takve 'poklone' umjesto da naprave svoje uređeno društvo, ne pleme za poglavice ili faraone gdje je jednom dobro dok milijuni jedu govna i umiru.. kao što rat u ukrajini stvara 'neugodu' eu-njemcima.. nema plina, tek tad kreće neki plan o neovisnosti energenata, mada se ekologija-zeleni i sl. propagiraju tek sad kreće ''za istač'' promjena ili odbijanje od sise..

 

- maladunce treba odbiti od sise. bez tog ne mogu postati odrasli.. ne dati gotovo, wc ili vreća brašna, ... eto, istovremeno humanitarna dobra gesta može biti i dugoročna šteta za primatelja pomoći, oboje.

-što da imamo vremeplov i vratimo se cca 100 godina unazad? .. prosječno eu selo, hr-zagorje.. nema vodovoda-kanalizacije, ali ima svaka kuća drveni wc-šekret-kenjaonicu.. i nije im je napravio filntrop-gates, nije im poklonio ribu-sendvić, nego su to sami napravili, kao i ulicu, cestu, urbanizam i civilizacija... kao što sad to radi onaj šeik s linearnim gradom, ima milijarde i može, no to je za njegove podanike.. i problem, daš čobanu koji je navikao seruckati po sahari wc on ga koristi ko pojilo za devu dok i dalje sere ko kokoš gdje stigne.. jer to sve ide od samih ljudi, kako se razvija društvo, kako se odrasta kao osoba-dijete tako i društvo-civilizacija, ne preko reda, ne sa strane kao poklon.. nikad to ne da dobar rezultat.

 

-što kad im se pokvari recimo poklonjen gatesov wc? imaju li dijelove za održavanje? imaju li osposobljene stučnjake? istok-zapad im to neće dati, to se ne daje.. pa čak i znanje koje je inače etički-moralno besplatno-slobodno na korist čitavoj Zemlji-civilizaciji.. no copyright i patenti su tu kao i brand-logotip..

-što im je bolja-kvalitetnija pomoć? pa prvo da sami žele urediti svoje društvo, recimo malo selo (ili grad).. da žele sklepati mali drveni wc, tad će poželjeti udobnost, sigurnost kao pitka voda, vodovod, kanalizacija, .. tad će sami stvoriti urbanizaciju tj uređeno društvo i sve naknadno što s tim ide a to moraju sami za sebe ili će ostati u kamenom dobu, kao što bi australski aboriđini i dalje lutali australijom i gledali zvijezde da su ostali izolirani ili bi našli neki svoj put, razvoj, kotač, auto, ostalo..

-što prosječan zapadnjak u današnjem društvu ima? .. npr kuća-auto, kućanski uređaji, mobitel.. nitko ne radi svoj auto za sebe, kupiš ga. Kupiš tv, kupiš wc.. dakle ni mi ne radimo svoje 'stvari' nego ih radi netko drugi-treći, pri čemu ta osoba-kupac-korisnik može biti glazbenik, pekar, zidar.. zidar bi si mogao sazidati kuću, da nekako smisli materijal, dozvole, staklo, plastiku.. dakle ne može sam, tj podjela poslova, specijalizacija i tek kao društvo možemo nešto, ne kao pojedinac koji praktički ne može preživjeti što god da radi ako je ograničen na samog sebe (kao pale sam na svijetu...). To je važnost društva-civilizacije i zato to moramo zajedno, moramo biti 'čopor' da bi preživjeli, pa tako nastanu sela, gradovi, države.. to je simbioza, to je civiliziacija i sinergija, to se ne preskače jer tad uvjek nešto fali, rezervni dijelovi ili znanje.. dok oni koji imaju 'novac' kao šeik to mogu no to su pojedinci ne narodi ili kontinent.

 

-mislim da je gates pozitivac.. i da je ovaj projekt wc ok, no za afriku bi bilo bolje da sama to napravi, ne da im se to pokloni, jer .. danajci i pokloni, bez teorije zavjere, što kad treba održavanje-znanje-dijelovi? Ili se stvori ovisnost, još jedna, ili postane beskorisno.. a pravo riješenje je da to stvori samo društvo, tek tad može biti slobodno (neovisno). Zašto je recimo u ovom poslu i samsung? pa zato jer oni su klasičan biz, zbog zarade-novca, ne zbog altruizma.. tj samsung iz tog želi profit, ne dobrobit afrike-afrikanaca i to je ok, legitimno. Gates, njemu je svejedno tko proizvodi wc, daje novac.. svoj posao je obavio i postane 'dobar'-filantrop.. a nije ni mogao bolje, npr dati taj novac 'africi', da izgradi svoje pogone, gradove, urbanizam, jer treba sve, svi dijelovi puzzla, ne samo wc nego i vodovod, kanalizacija, ceste, cigla-crijep-staklo-vrata.. tisuće djelatnosti koje moraju postojati da bi društvo bilo funkcionalno ili neovisno o drugima.. moraju imati svoje meso, žito, čokoladu, mobitel.. moraju imati svoj wc, no nemaju ga, imaju poklon na koji se mogu posrati i kad se pokvari baciti ga..

-afrika ako želi mora to sve napraviti, sama.. a to traje, možda 100 godina, možda kraće jer su sva potrebna znanja već dostupna i ne treba izmišljati toplu vodu, no kad se nešto poklanja africi tad ih se zapravo uspori-zacementira, jer tad to sami neće napraviti, to je elementarna fizika-logika svih sustava u svemiru, ne radiš ono (kao proizvod) što imaš, radiš ono što ti treba-nemaš.. dok za resurse koristiš ono što imaš. Što u toj priči ima afrika? .. ima resurse, no sama ih ne koristi jer nema tehnologiju, proizvodnju, ima tako dijamante, no beskorisni su jahaču deve osim ako ih proda a najpoznatiji su nizozemci i newyorčani kao trgovci koji zarađuju brušenjem i trgovinom, ne afrikanci jar-a.. koristi li afrika svoje reseurse za svoje potrebe? ne.. pa tako zasade plantažu kakaovca ili neke industrijske biljke za zapad, koja im je inače beskorisna, jer se čokoladom ne grade kuće i kanalizacije osim u bajkama o ivici-marici-vještici.. i opet klasična poveznica, neki poklon, mamac, čokolada ili crvena jabuka.. koja je otrovna. To je zapad naučio u povijesti recimo srednjeg vijeka, morat će i afrika ili će ostati rezervat u kamenom dobu gdje zapad dolazi na safari i gledati piramide dok crpi naftu, dijamante, ostalo.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
5 godina
offline
Samsung izradio prototip higijenski sigurnog WC-a

Jel ga pokreće OS sličnih karakteristika? Windows 11 22H2 (marketinško ime: Shite)

 
1 1 hvala 0
15 godina
offline
Re: Samsung izradio prototip higijenski sigurnog W
Eh, Jura, pa jesi pročital txt ?

Tekuća voda nije potrebna (možda samo neka inicijalna koja recirkulira), a struja samo minimalne snage, koja se vjv. uspješno može dobiti iz malog solarnog panela.

Dakle, poanta i jest da ti za wc ne treba ni priključak na vodu niti na struju.
6 godina
offline
Re: Samsung izradio prototip higijenski sigurnog W
Stvar je u jedenju...manje jedeš...manje na wc ideš...hvala Putinu što sad manje jedemo...cilj specijalne operacije je ekologija...skuplje gorivo...više pješke...skuplji plin za grijanje..prije idemo u krevet...raste natalitet...i onako europa stari...
mnogo mudrosti,mnogo jada...što više znanja, to više boli.
Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
protjeran
offline
Samsung izradio prototip higijenski sigurnog WC-a

sta nije on epidemiolog i farmaceut? evo sad je posta i govnar 

 
4 4 hvala 0
8 godina
offline
Samsung izradio prototip higijenski sigurnog WC-a

 

Taj mi frajer nesto previse iskace iz pastete u zadnjih godina. Kuzim da je Windows milijarder itd, ali nesto mi funky vonja oko njega.

 

Windowse koristim zato sto moram, igram na njima jer je zgodno monopolisticki DirectX omogucen na Win pokretanim masinama, a konzole su mi odbojne.

 

Dalje od toga ga ne bi pustio u svoj mladi zivot.

 

Ovo s kupovinama polj zemljista i sl projektima, ne znam. Nesto cuci iza toga, a imam vibru da je nista dobro. Vec duze se krcka oko poljoprivrede i herbicida, jednokratnog sjemenja, cuce tu demoni poput Monsanta itd. Puno se kaka, sve humanist do humanista zabrinuti za dobrobit covjecanstva. Jer sve se radi ne iz zelje za profitom nego jer su oni cool frajeri dobre duse zabrinuti za crnu nejac u dolini Konga. Jelte.

Nadam se da onaj bunker u Norveskoj gdje se cuvaju uzorci sjemenja nije na Windowsima

 

 

 
2 8 hvala 0
14 godina
offline
Re: Samsung izradio prototip higijenski sigurnog W

uuY 

 

nekako sam skeptičan na minimalnu potrošnju vode i struje za tako kompleksan problem riješiti - jer mi za sada "to" samo zakapamo, odvozimo i dijelom i to manjim, recikliramo, tj. spašavamo vodu iz otpadnih voda, i to u poprilično velikim postrojenjima...

Ju je je? Je ju je!
15 godina
offline
Re: Samsung izradio prototip higijenski sigurnog W
uuY kaže...


Dakle, poanta i jest da ti za wc ne treba ni priključak na vodu niti na struju.

 to ti je k'o grmlje na jarunu i svugdje je dostupno. sam da te nitko ne vidi. 

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
3 godine
odjavljen
offline
Re: Samsung izradio prototip higijenski sigurnog W
Nisi ti iHush bio u Africi, imaju gradove i infrastrkturu bolju nego u Hr. Ali to je kad su ti svi prijatelji iz istog sela.
23 mjeseca
protjeran
offline
Re: Samsung izradio prototip higijenski sigurnog W
Budemo mu se zahvalili kad budemo kenjali kocke smrznutog šita.
Još kad se krene sve topit uproljeće
15 godina
offline
Re: Samsung izradio prototip higijenski sigurnog W
veliki pero kaže...
Nisi ti iHush bio u Africi, imaju gradove i infrastrkturu bolju nego u Hr. Ali to je kad su ti svi prijatelji iz istog sela.

 - pa što? koji je tvoj problem ili što već..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
23 mjeseca
protjeran
offline
Re: Samsung izradio prototip higijenski sigurnog W
Sad samo ostaje čekati da netko krene forsirat maske da bi nam lica bila čista...
16 godina
neaktivan
offline
Samsung izradio prototip higijenski sigurnog WC-a

instant asocijacija čim piše samsung i slika one preklopne kenjare

 

expert za istrazivanje ruda i gubljenje vremena na Bol-u.. WindowsPhone die hard fanboy koji ne napušta brod.
 
3 0 hvala 0
11 godina
offline
Re: Samsung izradio prototip higijenski sigurnog W
ne mozes se vise ni posrati bez Gatesa .
Mozda da obavijestis i Alexu da ides na kenjaru
 
1 0 hvala 0
14 godina
offline
Re: Samsung izradio prototip higijenski sigurnog W
Sve veliki intelektualci na forumu kojima je ipak važniji novi mobitel od rješavanja higijene u "zabačenom" kutku planeta pa kenjaju po inicijativi i Gatesu. Žalosno.
 
1 2 hvala 0
15 godina
offline
Re: Samsung izradio prototip higijenski sigurnog W
"afrika ako želi mora to
sve napraviti, sama.."
Zašto Afrika mora to sama, a npr. mi ne moramo? Nisu se Zagorci samo sjetili raditi kanalizaciju, nego došli Habsburgovci i slični koji su nas naučili sr*t.
15 godina
offline
Samsung izradio prototip higijenski sigurnog WC-a

Ne znam kad sam se zadnji put posrao van svog "home network" wc-a, pa me ova vijest toliko i ne zanima...

Smetenjaci i smutljivci, mutikaše i bezglavnici, jalnuški diletanti i jednostavno, hm...prodane duše! Crni, žuti, zeleni vragovi, ne da se nude, nego bi i prodali Hrvatsku za Judine škude!
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice