Sumnjive datoteke Office će moći otvoriti u sigurn

poruka: 2
|
čitano: 1.492
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Sumnjive datoteke Office će moći otvoriti u sigurn".
8 godina
online
Sumnjive datoteke Office će moći otvoriti u sigurn
Opasan je taj zip->xml :P

Bolje bi bilo da naprave nešto slično kao kad se pokrene instalacija app-a na mobitelu, da te pita što dozvoljavaš da se smije koristiti ... pogotovo za datoteke koje imaju u sebi macro.
Npr. koristi ne standardni font, pisanje na disk na određene lokacije (može u temp, ali ostalo ne), registry, korištenje win32 api, korištenje ne default MS ocx/dll lib, pristup internetu/LAN-u, pokretanje cmd tj. novih procesa itd ....
Ovako ili zabrani skroz macro ili dozvoli sve što taj logirani korisnik ima pravo.
 
0 0 hvala 0
15 godina
offline
Re: Sumnjive datoteke Office će moći otvoriti u si

to je do sad upravo tako i upravo zato je ovo novi fičer, jer kako ćeš znati prije nego otvoriš.. tj i dalje ovisi o antivirusu-detekciji dok makro i ostalo možeš isključiti, ali što kad ih trebaš.. tj nije samo word-tipkanje ima i korisnijih stvari. .. no, da .. appsi bi trebali biti appsi, ne makroi u officeu i tad makroi ne trebaju, no to je sasvim drugi pristup, kao flash kojeg s eukida ili java ili bilo što što se želi prenositi između appsa-oseva-platformi. Svaka mogućnost je istovremeno i rizik, ili-ili, dok je isključivanje macroa kao da kažemo ne koristi auto ili onlinen banking.. jer postoji rizik. Čak i kad postoji, prednosti su veće/prihvatljive za rizik + kao što ne ginemo na cestama nećemo ni od virusa (osim covid19..). :)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice