"Sveti gral" sakupljača energije: efikasni punjači

poruka: 5
|
čitano: 2.670
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na ""Sveti gral" sakupljača energije: efikasni punjači".
15 godina
online
"Sveti gral" sakupljača energije: efikasni punjači

Korak bliže tahnologiji koja koristi puštanje vjetra za generiranje bitcoina

 
1 0 hvala 0
16 godina
offline
Re: "Sveti gral" sakupljača energije: efikasni pun
Ges kaže...

Korak bliže tahnologiji koja koristi puštanje vjetra za generiranje bitcoina

 Uh, to bi bio game-changer na mom kucnom broju.

 Konkurirao bi Plinacro-u.   

Truth in engineering.
Poruka je uređivana zadnji put pon 12.7.2021 9:20 (Batista).
14 godina
offline
Re: "Sveti gral" sakupljača energije: efikasni pun
300mJ tijekom 10 sati. LOL
Moj PC  
1 0 hvala 0
2 godine
online
"Sveti gral" sakupljača energije: efikasni punjači

Leži, a iđe

 
1 0 hvala 0
15 godina
offline
"Sveti gral" sakupljača energije: efikasni punjači

-zanimljivo kad se želi veći broj tad zaokruže spavanje na 10h.. mada se može jednako legitimno uzeti i 24h u danu (više ipak ne..) :)

-da, enerigije ima, svugdje, lako ju je stvoriti. Problem dođe u koraku iza..

-istražuju na vrhovima prstiju, jer ima najviše znojenja.. ok, no važnije, praktičnost-ergonomičnost ili smetnja.. može rukavica, ali možda je cipela bolje riješenje.. jer i rukavica može ometati u radu dok je zapavo nevažno stvorimo li koji microjul manje kao što je nevažno kad se računa s 10h.. važno je samo da je dovoljno za neku upotrebu, neki uređaj i tad cipela može imati prednost neovisno što ruka može više, jer to više je tad višak-nevažno, tj samo je pitanje jel dovoljno kao kriterij, ne više-jače.. tj nije to komercijala-industrijska proizvodnja i sl. nego 'osobna' tad je svaki višak-višak.. kao da ispečemo višak kruha i bacimo ga.. + time ne da smo potrošili resurs nego stvorili i smeće tj potrebu za recimo odlaganjem, npr baterija.. tj tad krene u 'pogrešnom' smijeru tj tad više nije kriterij da se stvori struja dovoljna za nešto nego samo stvaranje-proizvodnja kao u biznisu i tad se mijenja osnovni kriterij, npr efikasnost jer je povezan s profitabilnosti.. zaradom. Zato seljak baca gnojivo i herbicide, mada bi bez herbicida bilo jeftinije a možda i zdravije.. jer to je tad biz kriterij, više, ne dovoljno ili besplatno.. tj hep po tome od ovog nema baš nikakve koristi jer to što je nešto đabe, ako nije dovoljno za ozbiljan biz tad je naprosto gubitak vremena (u kojem može zaraditi više drugim klasičnim metodama).. tj da hepu ili nama svaki dan djedmraz pokloni kunu-dollar to nam ne znači ništa.. da nam svaki dan pokloni AAA bateriju, opet nam to ne znači ništa tj nama će ta baterija biti dovoljna za recimo miša, hepu ni za što.. mada je đabe i teoretski korisno itd itd.

 

uređaji mogu trošiti manje, ako nepotrebno troše više to je jednostavno bacanje energije, no ako smo hep tad nam to odgovara, ako smo potrošač tad bi željeli manji račun, no kad se on prepolovi recimo smanjenom potrošnjom jednostavno zato jer uređaj manje troši za isti rad, tad hep promjeni osnovicu obračuna i opet nam naplati koliko želi, koliko mu treba za održavanje sustava + država poreze + naravno i proizvođač uređaja koji višom energetskom klasom logično traži višu cijenu.. i tad umjesto uštede na računu dobijemo trošak zbog nižeg računa tj recimo ostanemo na isotm.. tj to je kad se gleda u globalu-prosjeku, dok osoba koja ima veći potrošač plaća više, osoba koja ima manjeg manje.. dok se odnos ne promijeni, tj ispada da uvijek više mogu uštedjeti oni koji imaju više (što je i logično, jer s nulom se nema što štedjeti..) :)

 

-postoji bezbroj sitnica, interesa.. npr umjesto rukavica veća šansa da bi neki proizvođač cipela imao interesa u tome.. no i tad dođemo do 'smisla'.. tj osoba koja snobovski kupuje skupo, npr adidasice 100-200€ .. će to platiti jer je to tad nešto-in.. ne zbog cijene struje tj kupi onu aaa bateriju za par kuna da je to cilj, trošit će na klimu, auto, avion, na rolex i domperignon.. dok mu ušteda na računu za struju zbog takvog punjača zapravo ne znači ništa, a recimo neki sirotanović iz zimbabwea nema ni japanke pa ne može ni stvoriti tu minimalnu struju, nema ni kuću, ni hep, ni utičnicu.. nema ništa, ali ima recimo mobitel.. pa proda kravu da ga kupi, pa puni na nekoj eu-sponzoriranoj solarki jer nema ništa drugo ili ima model s kurblom (dinamo) koja je odavno zadovoljavajuće riješenje tj par minuta vrtnje stvori struje kao ovo za čitav dan.. tako da ne vidim da je to neko riješenje za bogate hipstere ili siromašne afrikanere, ni za nas između, ni za hep, .. ni za koga, mada je moguće, zvuči odlično.. neobično.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
 
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice