Windows 10 na 800 milijuna uređaja u svijetu

poruka: 139
|
čitano: 4.248
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug Onlinea. U nastavku se nalaze komentari na "Windows 10 na 800 milijuna uređaja u svijetu".
11 mjeseci
offline
Windows 10 na 800 milijuna uređaja u svijetu

Stara kuća, mala bašča... U bašči Yugo 45 

 
11 4 hvala 0
6 godina
offline
Windows 10 na 800 milijuna uređaja u svijetu

ja sam isto na win 7 ultimejt edišn, nek se slikaju oni sa 10-kom mene jos nece ubrajat u svoju statistiku :D

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.3.2019 13:20 (minarelli).
 
6 7 hvala 0
2 godine
offline
Windows 10 na 800 milijuna uređaja u svijetu

Ja bio na oba laptopa na desetki, pa kad mi dopizdilo sam na slabijem modelu vratio sedmicu, update desetke ga zaklao i hrpa problema.

Sad je i na boljem počeo forsirat update svako malo (premda imam LTSB pa je manji rizik), i samo brojim dane kad će mi zasrat sve, tak da mi nekak miriše da i on u dogledno vrijeme ide na sedmicu nazad.

I'm too old for this shit...

Premda, falit će mi NLO osjećaj kad mi cijela kuća usred noći bude obasjana backlightom s ekrana jer je MS opet turnuo neki update i laptop se taman dva sata prije mog buđenja budi iz sleepa i updatea, a ima naviku da odmah baci ventilator u iberturažu da me dodatno preplaši.

Once again, I'm too old for this shit...

 

 

Kruha i igala...
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.3.2019 18:01 (fer-de-lance).
 
12 2 hvala 0
11 godina
offline
Windows 10 na 800 milijuna uređaja u svijetu

Bilo bi zgodno da neki dipl-sajko-analitičar prokomentira, zašto se uvijek na ovakvim vijestima nalazi 99% komentara "ja i moja sedmica idemo do groba zajedno".

Samim tim ovih 800 milijuna nema potrebu za komentarom.

 

(belosvetski fenomen,ne samo ovdje)

expert za istrazivanje ruda i gubljenje vremena na Bol-u.. WindowsPhone die hard fanboy koji ne napušta brod.
 
14 2 hvala 0
18 mjeseci
offline
Re: Windows 10 na 800 milijuna uređaja u svijetu
ja na win 3.1 i ne vidim nikakvog razloga za promjenu, sve mi radi kao i prvog dana 😋
 
6 0 hvala 0
10 godina
offline
Windows 10 na 800 milijuna uređaja u svijetu

... dark tema. Ne vidim kakve druge s temom veze ima al tako je to na forumu :))

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
 
9 0 hvala 0
10 godina
offline
Windows 10 na 800 milijuna uređaja u svijetu

Izgleda da je ovaj put marketing pogodio u sridu. Nazvati nove Windowse (u mom slučaju Build 18351, instaliran prije pola sata) 10 i reći "to su posljedni Windowsi (u smislu brojčane oznake)" bio je pun pogodak, ne samo sad, nego kao i zalog za budućnost.

 

Vjerojatno i krajem 2020-te biti će neki, izmišljam, Cloud Anniversary ali i dalje će se zvati Windows 10 pa je logično se zapitati koliko će zapravo tadašnji Windows 10 tada izgledati u odnosu na one prve koje smo dobili.

 

Druga vjerojatnoća je da postoje ljudi (dakle ne mi, IT-ovci) koji bi željeli Windows 10 ali su zapeli na Windowsima Vista/7/8.x i kada oni budu prešli na "nove" Windowse"... hm.. biti će ista Deja Vu kao sada sa "Ostajem na 7-ci još 6 desetljeća, eiii pa tek sam napunio 10 godina, mislim šta je to u informatici, treba proći još 200 godina da dobijemo neko unapređenje". Naravno, malo sarkazma ali ljudi moji Windows 7 će na ljeto napuniti cijelu jednu deceniju pa je moje pitanje opravdano: Što korisnike Windowsa 7 koči da pređu na 10?

 

Jer od kada pratim Microsoft (a to je od kako znam za sebe) nikada prije se nije desilo da jedan njihov novi OS na istoj mašini radi bolje, brže i uglađenije od starog OS-a. 

Moj PC  
3 1 hvala 1
9 godina
offline
Windows 10 na 800 milijuna uređaja u svijetu

Ha. Ja cu morat vratit stari laptop/player u dnevnom na sedmicu. Ubila ga desetka.

 
1 0 hvala 0
6 godina
offline
Windows 10 na 800 milijuna uređaja u svijetu

Koci ih to kaj win 10 zauzima duplo vise prostora od 7, dosadan je svako malo s apdejtovima koji ubiju komp/laptop do kraja da to nije normalno, i koja je onda svrha te desetke ako radi losije i sporije od 7? Eto zato ostajem na 7

 
5 0 hvala 0
8 godina
offline
Windows 10 na 800 milijuna uređaja u svijetu

ja isto vratio win 7 ultimate na lap prije par dana, ubila ga desetka sa konstantnim apdejtovima i stalno neki kuyac šljaka u pozadini i nervira me, i reko dosta je vise... neces vise mucko đubre 

Moj PC  
10 0 hvala 0
21 mjesec
offline
Re: Windows 10 na 800 milijuna uređaja u svijetu
torrente kaže...

Bilo bi zgodno da neki dipl-sajko-analitičar prokomentira, zašto se uvijek na ovakvim vijestima nalazi 99% komentara "ja i moja sedmica idemo do groba zajedno".

Samim tim ovih 800 milijuna nema potrebu za komentarom.

 

(belosvetski fenomen,ne samo ovdje)

 kako do sada nisi shvatio.

kada desetičaru kažeš da si sedmičar ili osmičar to je isto kao da si mu šamar opalio.

 

nema većega zadovoljstva nego kada ihush poslije stavi DOs komandnu liniju... (kobajage je ironičan a muda bi si pojeo) 

O nama će pričat ka i mi o Atlantidi, a možda i neće, ma jebo nas nemamo sreće
7 godina
offline
Windows 10 na 800 milijuna uređaja u svijetu

Ja stavio 10ku u jesen 2017e jer sam imao 7icu jogurt stariju od SP1 a došla mi ideja da učim programirati... Ponešto loših iskustava imam sa 10kom, ono, dvaput nestali njeni driveri...iz čista mira... 7mica mi ima jednostavnije sučelje, preglednije... U vezi brzine rada, ne vidim razliku... Ono, Windoz 7 je ko "moj" kafić u kvartu, kao da sam doma. 

Nisam ja ništa prčko.
Moj PC  
5 0 hvala 0
10 godina
offline
Re: Windows 10 na 800 milijuna uređaja u svijetu
Envy kaže...

.

 

Jer od kada pratim Microsoft (a to je od kako znam za sebe) nikada prije se nije desilo da jedan njihov novi OS na istoj mašini radi bolje, brže i uglađenije od starog OS-a. 

 -zaboravljaš (ignoriraš?) evoluciju, hw-resursi npr u vrijeme viste <512mb.. od tad svi OSevi kao minimum req. imaju identičan req. npr za gui installer 512mb.. (ponkeka linux distra još održava textmod installer i sl., macos.. isti hw, iste req.). Današnji mobitel ima koliko rama-corea? glatko vrti yt, što većina uredskih pcja starih desetljeće ne mogu (vga-gpu, koristi se za gui-borwsanje-dekodiranje.. identično kao za gaming ili video transkodiranje.. ono što su nekad bili gaming/workstationi).

-w10 dolazi u vrijeme kad je dovoljno rama, jezgri, snage, soft prilagođen hardwareu bez vremena tranzicije tj nadogradnje rama i ostalog (a to je često čitav pc ako gledamo kompatibilnost komponenti npr ram-ddr1-2-3-4-5.. da ne spominjemo sockete-cpu i -pciex-vga.. čak i sami naponski kablovi sa molexa na satapower..).

-nasuprot, npr dos ne može iskoristiti gigabayte (mogao bi da ga vlsnik održava-nadograđuje), ne može ni w98 kojem je max ovisno o mbo 256-512mb.. ograničenje hw-a tog doba.. itd. Tako da taj hw ne možeš uopće ni usporediti kao ekstremniji primjer mada su teoretski svi x86 platforma, dakle kompatibilni, nema zajedničkog nazivnika min-max requirementsa tj resursa. Soft je vječan, nepoderiv, to je namjerno .. i plan je ubiti x86 kompatibilnost i uskoro će na novi hw moći samo novi os (šteta.. ali tako je, jer volim imati izbor, ne nužno da bi izabrao nešto drugo..).

-pri tome, prvi w10 je zapravo w8+ dok je w8 zapravo winver 6.4+ .. (skok u brojčanoj oznaci za beta-9.8..) i te verzije su bile kompatibilne sa svime pa i frižiderom.. jer je to ms želio. Tako je ms dozvolio nadogradnju s w7-8 na w10, čak free (jer mogućnost upgradea nije ni nova ni neobična, ali je neobično to dobiti free za komercijalu.. ne popust nego đabe. To pokazuje želje ms-a..). Mada je promo godina prošla, i dalje je to otvoreno, može. Nasuprot tome je iz doba vista-w7, tad zbog prodaje viste i već postojećih oema na tržištu, ms je da bi nekako spasio vistu onemogućio nadogradnu s vista na seven (mada je do tad to bilo normalno za iduću generaciju), samo zbog pokušaja spašavanja viste (jer je skoro godinu unaprijed bila najavljena sedmica... i kupci bi tad čekali dok su oemi bili nervozni sa skladištima viste..). Nikad nije omogućio nadogradnju na Seven, ali je w8 omogućio to, sa viste i naravno sa sedmice.. no nije išlo, jer su tad ljudi bili na xpu ili zadovoljni sedmicom. (sve to je bilo upravo zbog XPa, MS je upravo takav scenarij želio izbjeći.. gašenje osa koje je trajalo 5-10g.. umjesto planirano 1+1g).

 

minarelli kaže...

Koci ih to kaj win 10 zauzima duplo vise prostora od 7, dosadan je svako malo s apdejtovima koji ubiju komp/laptop do kraja da to nije normalno, i koja je onda svrha te desetke ako radi losije i sporije od 7? Eto zato ostajem na 7

 -netočno, w10 zauzima daleko manje dok se sami installeri nisu nešto posebno mijenjali, odnosno, u installu se povećanje odnosi na drivere i verzije .neta i sl. kojih je sad normalno više nego prije, jendosmjerno-ireverzibilno kao vrijeme..

-w10 možeš instalirati na npr flash od 32gb i koristiti.. ukupno, sa svime, i tempovima i swap-hyber... dok npr ako instaliraš fontove, tad si instalirao fontove i zauzet će onoliko koliko instaliraš. Ako ne znaš, tad ne tvrdiš nešto što ne znaš... a ovo je apsolutno netočno, suprotno.

-tovj pc, tvoje potrebe, tvoj izbor.. uopće te tim ispravkom ne odgovaram od sedmice.. odličan os (kao i svaki drugi), dok ima odgovarajući support. Jednog dana će kao XP otići u povijest. Meni je jedini kriterij, radi (ono što trebam). Ne boja desktopa, thema ili navijanje u neznanju..

-kao i za sve ostalo, stvari, treba znati, naučiti koristiti, podesiti-održavati.. npr updateovi koji se gomilaju, automatikom.. koja nije postojala u vrijeme npr do XPa, jer nije bilo ni npr interneta. Rezultat, kao da svaki dan iskopiraš novi cd-dvd na disk i čudiš se kako nakon x-dana imaš manje mjesta, zauzeće, .. i tad kriviš os. Lov na vještice, ista stvar, neznanje.

 

Spike1983 kaže...

ja isto vratio win 7 ultimate na lap prije par dana, ubila ga desetka sa konstantnim apdejtovima i stalno neki kuyac šljaka u pozadini i nervira me, i reko dosta je vise... neces vise mucko đubre 

 -to je ok. HW i njemu odgovarajući SW + podešavanja/automatika (i da, šteta što s w8-10 MS ne nudi neke stvari kao prije, update-izbor.. ali to je tako, ne možemo ništa, osim koristiti ono što nam radi zadovoljavajuće. .. Sam os je najmanje kriv-važan, više politika-cilj MSa, ostalo je skoro isto-identično.. osim što ipak svaki novi soft donese i neki novi fičer, win10 ima dobre fičere, ali 99% juzera to ne treba, ne vidi, ne zna.. i za normalno korištenje je to nevažno.

-vrijeme i distropija će učiniti ostalo, ako ne danas, možda sutra opet završiš na w10, mada ovaj danas w10 nema neke veze s onim od prije par godina ili za par godina, samo naziv. Skoro da je manje sličan pojedini build w10 sam sebi, nego starijeme osu.. npr driveri, sad ih ima po buildovima, mada i dalje rade svi stariji ako nema novijih, sve do xp-a/wdm ako su odgovarajuće bitni (32-64..).

-to je priprema za gašenje (umjetno-lažno) kompatibilnosti, tj ograničavanje novog hwa na isključivo novi w10, dok će na stariji i dalje moći sve. Koliko je to umjetna igra wintela (uz pomoć OEMa za BIOS) lako je usporediti s ostalim OSevima kao lin-mac, jer da njih onemoguće platili bi kazne-tužbe. Sve je x86, ali ....

 

Anđeo bez falinge kaže...
..

kada desetičaru kažeš da si sedmičar ili osmičar to je isto kao da si mu šamar opalio.

 

nema većega zadovoljstva nego kada ihush poslije stavi DOs komandnu liniju... (kobajage je ironičan a muda bi si pojeo) 

 -isto kao da ljevičaru gurneš nešto negdje.. ni ironija ne pomaže toj duševnoj boli ili užitku. No bez ironije, neznanje je stravično, nije to dos komandna linija, nego je to the dos, the os, dok je command samo sys, kao što je cmdline samo line u koju utipkavaš komande (izvršne ili tsr..). To je OS, dok se u novijim winver skriva njegova 'slika', blijedi trag, CLIja..

-To je OS od kojeg sve kreće, bez kjeg danas ne bi tu tipkali, to je povijest kao stvaranje zemlje, mjeseca... to je nasljeđe, svetinja!!!! :))

 

-možemo i partizane&ustaše... jer sve je već rečeno.. :)

 

Spiridon kaže...

Ja stavio 10ku u jesen 2017e jer sam imao 7icu jogurt stariju od SP1 a došla mi ideja da učim programirati... Ponešto loših iskustava imam sa 10kom, ono, dvaput nestali njeni driveri...iz čista mira... 7mica mi ima jednostavnije sučelje, preglednije... U vezi brzine rada, ne vidim razliku... Ono, Windoz 7 je ko "moj" kafić u kvartu, kao da sam doma. 

-da. I radi. (radi svaki pravi-dobar OS, na ispravnom HWu, kompatibilnom, s odgovarajućim softwareom što uključuje npr drivere..)... btw, vidi se da učiš (ne programiraš.. jer tad ne bi takva rečenica bila). Sviđa mi se usporedba kafića.. onako toplo-ljudski.. i meni je w7 drag, kao nekom stara buba-fićo ili gledati stare filmove, nostalgija. Čak i ergonomija, sve je 'normalnije' u w7.. no to je druga priča, za koju nije kriv OS, win10, nego PR odjel koji je preuzeo kormilo umjesto guru-devova, mobilni cilj umjesto desktopa itd. podsjetnik na npr metro-modern UI. .. duga priča, najviše gluparija MSa oko forsiranja takvih stvari koje su često zasjenile ono važno-dobro (ispod haube). No i ljudska podjela na 'navijače'.. jer inače bi bilo dosadno, ne može dinamo sam igrati, mora imati ajduka, klinac s loptom mora imati još jednog frenda.. a tad krene navijanje (pozitivno) ili pljuvanje (negativno), oboje ljudski. Nisam neki navijač, ali u ovom kontekstu radij sam navijač nego pljuvač. :))

 

the end..? :)))

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
6 godina
offline
Windows 10 na 800 milijuna uređaja u svijetu

Majko mila kaj si ti sve nadrobio tu, sad ces me jos uvjeravati da w10 mora pod svaku cijenu raditi bolje od w7 bez obzira sto ne radi ni na jednom mom kompjuteru ni laptopu kako treba tj radi puno sporije i šteka naspram w7 i sto apdejtovi svako malo ukradu pokoji GB harda. Apsolutno netocno, suprotno.

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.3.2019 11:57 (minarelli).
 
4 0 hvala 0
10 godina
offline
Re: Windows 10 na 800 milijuna uređaja u svijetu
minarelli kaže...

Majko mila kaj si ti sve nadrobio tu, sad ces me jos uvjeravati da w10 mora pod svaku cijenu raditi bolje od w7 bez obzira sto ne radi ni na jednom mom kompjuteru ni laptopu kako treba tj radi puno sporije i šteka naspram w7 i sto apdejtovi svako malo ukradu pokoji GB harda. Apsolutno netocno, suprotno.

 -može neki citat-quote takve tvrdnje? Lupetaš, ne znaš, no proći će.. ili neće. Ništa bitnog za čovječanstvo pa ni to lajkaš li w10 ili w7.. još manje koristiš li ih, znaš li nešto ili ništa.

.. ali problem kad to natipkaš, kao tvrdnju, argument ili nešto.. tad to treba znati.

 

npr, win7 je super, najjači. Jesmo sad frendići? W10 je smeće, krade (kako kažeš) gigabajte svako malo.. djubrad jedna! .. a znanje ili argumenti?

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
2 godine
offline
Windows 10 na 800 milijuna uređaja u svijetu

 

Mekano...mlako...još čekamo prave kritičare...

 

Win10 ima nekih svojih mušica, no nije slučajnost da je to najprihvaćeniji os ikada ( u par godina do 800 miliona...). Razina upotrebljivosti, automatike, univerzalnosti i sl nešto kaj trzište traži i očekuje.

 

Čak i čuvena ms malware ranjivost je sve manji problem ukoliko si čovjek da malo truda pa pravilno instalira desetku, pravilno podesi napredne opcije fw i defendera i sl.

 

A sad kaj bu na nekakvom p4 iz 2001 desetka štekala je problem starog hardvera a ne lošeg osa.

 

Sedmica ode u povjest, a kako su ovdje mahom osobe koje bi nešto trebale znati o it-u onda nema potrebe naglašavati kaj znači upotrebljavati os koji je ostao bez podrške proizvodjača. I drugi igrači će pratiti igru pa će doći trenutak da ni većina browsera i drugih korisnih aplikacija neće više razvijati svoje proizvode za win7 platformu. Trend će pratiti i proizvodjači igara, hardvera...i koja bu tada svrha busati se da koristiš os na kojem više ništa neradi osim golog sistema, a i to bu upitno bez upravljačkih programa za nadolazeći hardver... 

 

Jbg, kotač povijesti bu se teško zaustavio...

 

😀

 
2 0 hvala 0
9 godina
online
Windows 10 na 800 milijuna uređaja u svijetu

Ne kužim kako i dalje ima likova koji se čude što je još masa ljudi na 7 ili 8, uvijek iznova.

Šta su svi ti ljudi koji imaju probleme sa 10 glupi/nesposobni/ne dostojni 10-ke?

Očito je da je nešto trulo i dosadni ste više sa:  aLi KaKo JoŠ kOrIsTiŠ sEdMiCu KaD jE dEsEtKa SuPeRiOrNa U sVaKoM pOgLeDu?

HTC Hero-iP 3GS-Nexus S-N7-Htc 8S-iP4-Galaxy S2-Sensation-Lumia 625-N8-Dell Venue 8-Z1C-M2 Note-M8-Z1C-BB 9900-Z1C-L630-Xperia E-OPO-HOX-N5-Nokia 6120-Nokia 5310-N5-iP4S-iP5S-S5-HTC10-Note8
Moj PC  
4 0 hvala 0
8 godina
online
Windows 10 na 800 milijuna uređaja u svijetu

meni na 10ki smeta kaj stalno razmontiravaju dokazano funkcionalan i logičan UI.. po tom pitanju idu dva koraka u nazad za jedan u naprijed.. zašto pobogu npr. više ne mogu desni klik na shortcut u taskbaru ili startu, stisnuti properties i pogledati target shortcuta? totalna idiotarija.. to je samo jedan od milju primjera.

općenito mi ide na živce fragmentiranost opcija koje su uveli sa novim settings drekom.

dobra stvar je ako ništa što se danas sve može odraditi i powershellom, često je to puno brže, logičnije i lakše nego boriti se u nelogičnoj šumi izbornika. općenito je powershell najbolja stvar koju je microsoft napravio zadnjih 10-15 godina.

na stabilnost/perfomanse se ne mogu žaliti.

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
Poruka je uređivana zadnji put sub 9.3.2019 12:49 (nine).
Moj PC  
4 0 hvala 0
2 godine
offline
Re: Windows 10 na 800 milijuna uređaja u svijetu
bunker kaže...

 

A sad kaj bu na nekakvom p4 iz 2001 desetka štekala je problem starog hardvera a ne lošeg osa.

 

 Ne znam jel se odnosilo na mene ili na kolegu (zaprevo, odnosilo se na obojicu, odnosno nas trojicu kaj smo isto napisali), kod mene je u pitanju APU koji je izvorno došao s desetkom, tak da...

I ja sam jedan od ljudi koji tvrde da je 10 najbolji Windows do sad, tj. od onih koje sam koristio, što je, zato kaj sam mlad čovjek, od 95 na dalje.

Čak sam i ME i 2000 koristio.

I settings u novim winsima mi je bolji od control panela.

I Metro mi je bio super dok sam koristio 2 u1 tablet /laptop (Alcatela).

Uglavnom, ova rasprava nema smisla, i mislim da je ihush najbolje sve sumirao: svaki OS je dobar ako obavlja svoj posao.

A Windows 10 je najbolji Windows do sad, u trenucima kad obavlja svoj posao.

A ja sam očito teški pehist, jer dao sam im 6 šansi do sad (na 4 različita računala) i svaki put mi je sve radilo savršeno do jednog od updateova.

I tu je problem, kaj treba izvoditi razne kerefeke (kak bi u narodu rekli "hakirati") da bi zaobišao MS-ovu update politiku i updateao kad želiš.

Onda bi ja lako stavio npr. update u petak nakon posla i do ponedeljka bi uspio srediti ako se kaj zajebe, ili ako je veći update tražit godišnji, ali ovak to nema smisla.

I zakaj više nema F8 za startup menu?

Nabijem taj MS.

 

Uglavnom, meni nije problem jer sve kaj koristim radi na sedmici, i bude zauvijek, ali ljudi koji su softverom prisiljeni koristiti desetku - žao mi ih je...

 

 

Kruha i igala...
Poruka je uređivana zadnji put sub 9.3.2019 12:53 (fer-de-lance).
11 godina
offline
Re: Windows 10 na 800 milijuna uređaja u svijetu
EZY-E kaže...

Šta su svi ti ljudi koji imaju probleme sa 10 glupi/nesposobni/ne dostojni 10-ke?

Očito je da je nešto trulo 

Ne , ljudi komentiraju da Win 10 ne valja. 

Nadograđivalo se što se stiglo, od trulih kanti do laptopa sa atomima.

 

Gledajmo to iz ove perspetive. Postoji li u teorji mogućnost da se napravi OS koji bi radio na svim PC računalima...kome padne na pamet na bilo što da instalira taj OS i da sve fercera ko duša?

Ne postoji, niti će postojat.

 

Problem telemetrija...stalno nešto rovari u pozadini..to su isto top 3 kukanja.

Pa rovari i šalje podatke da bi sakupilo bazu svih trulih kanti i izdalo sljedeće poliranje kroz update.

 

Radi se o zanemarivoj manjini kojoj Win10 ne radi kako treba na njihovom računalu. Samim tim oni se javljaju po sličnim temama. Ne javlja se čovjek kojemu sve klapa.

Ali kada se javljaju ostavljaju krivi komentar...win 10 NE VALJA.

Ne Win10 su najbolji windowsi ikad,ali tebi iz minorne manjine je to FRUSTRIRAJUĆE i sa tim se treba pomiriti dok se ne nabavi novi PC.

Ovo ide po dekadama...ovakva mrcvarenja su bila sa XP...e sad kada više ne možeš na XP upaliti ni Firefox ni Chrome niti išta...sad treba isčekat dok isti ne blokiraju Win7.

Jedino tako odlaze u otpis Windowsi...uskrati se podrška kao ova priča sa XP na kojem možeš pokrenut IE.

 

 

expert za istrazivanje ruda i gubljenje vremena na Bol-u.. WindowsPhone die hard fanboy koji ne napušta brod.
Poruka je uređivana zadnji put sub 9.3.2019 12:55 (torrente).
2 godine
offline
Windows 10 na 800 milijuna uređaja u svijetu

 

Kolega je dobro rekao: manjina !! I da bi bilo jasno o kolikoj marginalnoj manjini govorimo, uvjek se sjetite da tražimo postotak nezadovoljnika na uzorku od 800 miliona korisnika. Par puta smo dosada prevrtali te brojke, i nijednom se nismo niti približili jednom promilu nezadovoljnika. E sad, ako je postotak od ispod jednog promila nekaj zabrinjavajuće onda se samo sjetite industrijskog prosjeka grešaka u auto industriji i sl...

 

Win10 ima zacrtanu filozofiju da ga može koristiti skoro pa svatko tko zna čitati i ima bar prosječni iq. Zato je tolika tendencija automatike koju suportira telemetrija. Za takvu filozofiju i taj profil kupaca je posve nebitno kaj više na desni klik nevidiš adresu filea, jer to jednostavno nije nešto kaj bi bilo bitno ili očekivano od ciljane mase korisnika.

 

Razbacanost opcija je isto nebitna većini od tih 800 miliona. Instalacija relativno jednostavna, automatika brine o upravljačkim programima, nadogradnjama i sl, dosta apk se nudi u win trgovini ( a i njih win update automatizmom nadogradjuje ) . Kritike da su te store apk bezvezne očigledno nepotiču od te najveće mase korisnika.

 

Ms vjerojatno teži da win10 bude os upotrebljivosti i jednostavnosti androida, a sad sa ovaj mali broj korisnika koji imaju specifične potrebe se podrazumijeva da imaju dovoljno znanja ( ili njihov poslodavac ) pa da će si kreirati te specifične okolnosti i funkcionalnosti...

 

Dosta kritika izvire iz neznanja. U 99% intervencija na koje sam išao zbog tiketa o prevelikom usageu je bilo zbog toga što su korisnici nesvjesno prekidali opciju automatskog održavanja koja se onda uvjek iznova pokretala kod svakog restarta. A samo je trebalo pustiti pc da to odradi ( u cp se vidi tijek te radnje ), i najsporije je prvi puta a onda to dodje na 5 min jednom tjedno...

 

Većini kritičara je lakše tresti kritike očekujući čudotvorni odgovor ili rješenje, no treba znati da možda nitko nema hardversko softversku kombinaciju jednaku vašoj, tako da nema druge nego po logovima i nadzoru pouzdanosti ( opet u cp ) krenuti tražiti uzrok problema.

 
2 0 hvala 0
11 mjeseci
offline
Re: Windows 10 na 800 milijuna uređaja u svijetu
torrente kaže...

Ne Win10 su najbolji windowsi ikad,ali tebi iz minorne manjine je to FRUSTRIRAJUĆE i sa tim se treba pomiriti dok se ne nabavi novi PC.

Ovo ide po dekadama...ovakva mrcvarenja su bila sa XP...e sad kada više ne možeš na XP upaliti ni Firefox ni Chrome niti išta...sad treba isčekat dok isti ne blokiraju Win7.

Jedino tako odlaze u otpis Windowsi...uskrati se podrška kao ova priča sa XP na kojem možeš pokrenut IE.

 

Koliko ti je godina, sinko? S kime se ti svađaš?

10 godina
offline
Re: Windows 10 na 800 milijuna uređaja u svijetu
EZY-E kaže...

Ne kužim kako i dalje ima likova koji se čude što je još masa ljudi na 7 ili 8, uvijek iznova.

Šta su svi ti ljudi koji imaju probleme sa 10 glupi/nesposobni/ne dostojni 10-ke?

Očito je da je nešto trulo i dosadni ste više sa:  aLi KaKo JoŠ kOrIsTiŠ sEdMiCu KaD jE dEsEtKa SuPeRiOrNa U sVaKoM pOgLeDu?

 -pomiješao si lončiće.. tj juzeri koji koriste w7-8 upadaju u temu i tvrde nešto što veze ni sa čime nema.

-koristi koji OS želiš.. problem je u ZA-PROTIV, bit za nešto je ok, biti protiv nije, u slučaju patriotizma-šovinizma. Izbor i osnovni kriterij, jel radi. Idući kriterij jer roadmap znamo, hoće li raditi sutra? .. a problemi koje juzeri imaju su ponekad zbog buga, zbog gluposti MSa, ponekad zbog hw-kvara, ponekad zbog malwarea, ponekad zbog juzera tj neznanja. Pogrešno je sve probleme svaliti na OS, jer je os odličan, w10 kao i w7.

odnosno ako juzeru 'A' sve radi bez problema, ako juze 'B' ima probleme, ako je pri tome OS-soft identičan, što tad logički možemo zaključiti kao moguć uzrok problema ili barem excludati.. koliko juzera je 'A', koliko 'B' i što je uzrok? OS? .. ok, ne moraš ga koristiti, koristi što želiš ili ništa. Nagovaram, hvalim? Ne, nego samo 'branim' od pogrešnih zaključaka, od neznanja koje je jednako u mračnom srednjem vijeku vješalo vještice. Uvjek su krivi drugi. (?).

 

koristiš vjerojatno w7, zadovoljan si.. i to je ok. Kriterij? Zašto isto to ''da su dosadni'', ne kažeš 'svojim' istomišljenicima koji pljuju w10 ili bilo koji drugi OS. Ja ne pljujem ni jedan i recimo da mi je w7 draži ako mogu birati ali ovisi o namjeni računala, ne samo o izboru kojeg ja recimo imam (ostali, možda).

-možemo reći da su i ovi textovi dosadni, da se 'stalno' govori o npr ajfonu ili kako raste broj win10.. -ali gle, to nije stvar dosade, nego tvoj izbor kao forumaša u kojoj temi ćeš sudjelovati ili nećeš što bi bilo logično ako te ne zanima (pa tako ja ne govorim u temi o ajfonima kako su ajfoni dosadni ako me ne zanimaju, jer tad me ne zanimaju i to bi tad bilo trollanje).. zaključak, upravo ovo je trolanje, svađa o boljem OSu što bi trebalo biti stvar izbora ako je izbor ili korištenja.

-ako pak tvrdiš da je bilo koji OS bolji po nečemu od nekog drugog, ok.. ali tad daj argumente, objašnjenje, npr možda je macos najbolji za video montaže.. ali tad ću kao kontraargument navesti problem licenci i interese vlsnika kao apple-adobe-sony.. i dokazati da nije OS nego licence za soft, kodeci ono što je razlika itd.. koja te onemogućava, slično kao što na linuxu imaš višsetruko manju ponudu igara, tj ili su multiplatformske ili su winonly.. ne zato jer je neki drugi os dobar/loš nego zbog interesa proizvođača koji nešto radi ili ne radi i tad to radi za konkretnu platformu, pc, konzolu pa do tog da je npr trgovina excluziva nrp samo na steamu ili kupiti mobač samo na t-comu mada oni nisu proizvođači ničega no tako bi tumačili da je recimo tcom bolji jer prodaje ajfon-neki-spešl model ili da je bolji jer prenosi utakmicu na maxtvu.. itd itd.

 

OS je samo os. Radi. OStalo je svađa/trolanje.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
2 godine
offline
Windows 10 na 800 milijuna uređaja u svijetu

Imamo mogućnost glasanja, pa da ne raspravljamo bezveze (mali uzorak, ali svejedno pokazuje kako puk diše ako bude odaziva).

Stavit ću dva glasanja u dva posta.

 

Windowsi 10 su najbolji Windowsi do sad?

 

 

14 Da
14 Ne
Kruha i igala...
 
0 0 hvala 0
2 godine
offline
Windows 10 na 800 milijuna uređaja u svijetu

Update Windowsa 10 mi je izazvao neželjene posljedice, npr. prestanak rada nekog programa koji je do updatea radio, BSOD, crashanje drivera koje nikako ne mogu popravit, itd.

 

 

12 Da
16 Ne
Kruha i igala...
Poruka je uređivana zadnji put sub 9.3.2019 13:42 (fer-de-lance).
 
0 0 hvala 0
8 godina
online
Re: Windows 10 na 800 milijuna uređaja u svijetu
bunker kaže...

Win10 ima zacrtanu filozofiju da ga može koristiti skoro pa svatko tko zna čitati i ima bar prosječni iq. Zato je tolika tendencija automatike koju suportira telemetrija. Za takvu filozofiju i taj profil kupaca je posve nebitno kaj više na desni klik nevidiš adresu filea, jer to jednostavno nije nešto kaj bi bilo bitno ili očekivano od ciljane mase korisnika.

 

Razbacanost opcija je isto nebitna većini od tih 800 miliona.

 

naravno da je većina tih stvari nebitna kada većina tih usera, pogotovo u poslovnim okruženjima ima nekoga poput nas da im pokrpa nešto što zahebava i ne radi.

ne vidim kako bi ikojem prosječnom useru koji samo koristi os smetao properties gumb na desni klik shortcuta.

to što je administracija win 10 puno teža od npr. 7mice, i to što win 10 na svoju ruku radi koješta unatoč domeni i gpo-ovima isto regularnog usera nije briga. to što je windows 10 test environment za serverske os-ove isto regularnog usera nije briga, dok ne izgubi user profil jer je microsoft ukenjao update 

regular user vidi samo shiny interface i to mu je jedino potrebno za zadovoljstvo.

naravno da mi nerdovi i pro useri činimo mali postotak od tih 800 milja, ali za razliku od normalnih usera smo upravo mi ti koji možemo dati actual kritiku na smijer razvoja tog os-a.

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
2 godine
offline
Windows 10 na 800 milijuna uređaja u svijetu

 

@fer de lance

 

A kako ćeš u tvojoj anketi glasovati osobe kojima sve dobro radi pa nesudjeluju u ovakvim temama ili uopće nisu članovi ovog foruma ?

 

Razumiješ da bi tvoja anketa bila kao da dodješ u dvorište vw servisa i pitaš osobe koje zatekneš u dvorištu koliko su zadovoljni svojim vw ( a u dvorištu je baš zato kaj je tutaća dovezao na servis radi nekog problema ). I svih 20 u dvorištu bu napljuvali vw i statistika bu izbacila ružnu brojku. A tada u statistiku uključi sve vw vozače koji u jednom danu prodju savskom ili selskom, pa buš vidio koliko su onih 20 u teškoj manjini.

 
2 0 hvala 0
2 godine
offline
Windows 10 na 800 milijuna uređaja u svijetu

 

@nine

 

Poslovne potrebe su nešto što se kreira zasebno za svaku tvrtku i normalno da će si tvrtka kupiti i platiti razvoj apk koje joj trebaju i plaćati će osobe koje to administriraju.

 

Zaboravio si najbitnije, os je interface izmedji apk i hardver a apk su ono najbitnije jer u njima radiš. Koliko je bitan ili nebitan neki feature xp-a za rad bankomata , kad ti kao korisnik tog bankomata tipkaš samo po sučelju klijentske apk ? 

 

Koliko je doktoru bitan desni klik u osu, kad taj doktor koristi cezih a kaj je ispod niti zna niti ga briga...

 

Znači, poslovno okruženje se kreira svaki puta specifično, i tu glavnu ulogu imaju apk a nije zadaća osa da unaprijed ispuni sve kaj bi se netko mogao sjetiti...

 

Svijet je najlakše razumjeti ako se staviš u kožu onoga čije želje i potrebe nastojiš pogoditi. I ajde sad se zamisli da si u nekoj ms develop ekipi koja provodi anketiranje na natipičnijem masovnom uzorku : studoš gleda pdfove i excelice, domaćica pol dana provede na fb i coolinarki, žandar u noćnoj krati smjenu gledajući filmove i drlja po iskrici, penzić hvata akcije po lidlu, svi ono malo mailaju, tu i tam koja laganini igrica ( tetris, mine, soliter...) , neki manji gospodarstvenici budu pisali ponude i račune i vodili skladište, dio njih bude održavao cmsove po webu i vodio nekakve blogove i google ads kampanje....  I skoro pa nikome od njih nije bitno kaj bu dobio iz kontekstnog izbornika desnog klika, jer os vidi kad pali i gasi komp, a ostatak vremena je u svojoj omiljenoj apk ( od čega će možda i 70% vremena to biti web browser )... I ako su to tvoji ciljani kupci, onda buš os razvijao tako da zadovoljiš čim širi sloj tog mixa nastojeći sve pozadinske radnje automatizirati i pritom zadržati stabilnost i sigurnost... Shvaćaš koliko je iz takvog stajališta nešto bitno a nešto potpuno nebitno makar to meni ili tebi očajno treba.... 

 
0 0 hvala 0
10 godina
offline
Windows 10 na 800 milijuna uređaja u svijetu

+ koliko sam puta već ponovio, win10 svakim updateom mi ukloni win7gamese.. koji rade, kompatibilno, nikakvih problema (čak ni kod upgradea s w7 na w10 wizzard ne upozorava i sl.) druge apps-igre-driveri rade, npr acad, office, igre, adobe.. ništa ne nestane ili barem wizard upozori, osim za wingamese (minolovac, šah, soliter..) i nakon (re)instala sve postavke i rezultati su tu, dakle čak se reg ne dira. Sve radi ali svaki pud ga ukloni. Smeta/iritira jer je besmisleno. Ima takvih MSovih gluposti, dok je ozbiljnija jesenski bug s gubljenjem dokumenata ako je lokacija izvan defaultnog patha.. no to je stvar politike, odluke šefova, nije pokazatelj kvalitete OSa koji baš nikakvih problema nema s konkretnim igrama i ne dira ih os-win, nego upgrade-app-wizard-instller, tj blentava skripta-procedura koja to radi namjerno, dok je kao glupost-bug ono s brisanjem dokumentata (korišten pogrešan defaultni patk lokacije za moveanje dokumenta, rezultat kopira-mova pogrešan (prazan) folder umjesto konkretnog. To nije greška OSa nego skripte, ali je i ona dio osa, msa.. ili ovisi kako tumačimo što je os pa onda tko je za što kriv kao bug..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
 
2 0 hvala 0
2 godine
offline
Re: Windows 10 na 800 milijuna uređaja u svijetu
bunker kaže...

 

@fer de lance

 

A kako ćeš u tvojoj anketi glasovati osobe kojima sve dobro radi pa nesudjeluju u ovakvim temama ili uopće nisu članovi ovog foruma ?

 

Razumiješ da bi tvoja anketa bila kao da dodješ u dvorište vw servisa i pitaš osobe koje zatekneš u dvorištu koliko su zadovoljni svojim vw ( a u dvorištu je baš zato kaj je tutaća dovezao na servis radi nekog problema ). I svih 20 u dvorištu bu napljuvali vw i statistika bu izbacila ružnu brojku. A tada u statistiku uključi sve vw vozače koji u jednom danu prodju savskom ili selskom, pa buš vidio koliko su onih 20 u teškoj manjini.

 Nije ovo tema za pljuvanje desetke, nego suprotno, slavi se uspjeh od 800 milijuna.

Tak da je logično da ima puno više onih koji su zadovoljni windowsima na ovoj temi.

Tak da ti  usporedba ne vrijedi, jer nije jedna od onih tema gdje se patološki napada nekaj (uostalom, od svega kaj se komentira, na bugu je MS najviše voljena firma).

I stavio sam općenita pitanja koja nemaju veze s fanbojizmom, i jedino psihopat bi lagao, a još je i anonimno.

I od kud ti pak sad da ljudi kojima sve dobro radi ne sudjeluju na ovakvim temama?

Nije ovo forum za pomaganje DIY likovima (premda ima i takvih tema), nego se ovdje komentira vijest, i to ne uvjetuje sudjelovanje samo određene skupine ljudi.

Uostalom, logično bi bilo da oni koji imaju problema ne sudjeluju u temi (jer nemaju više upotrebljiv uređaj nakon updatea ), nego ovaj tvoj zaključak.

I nisam rekao da je anketa mjerodavna za išta, samo ti želim pokazati (ako bude odziv glasača adekvatan), da ipak možda nisu stvari tak bajne kao što ti misliš.

Ali slažem se, anketa nema veze s vezom, ali budući da si siguran da smo mi s problemima manjina, onda očekuješ da anketama ionak budu svi glasali prvo pitanje pod  Da, a drugo pod Ne (osim mene i ovoga koji je još do sad glasao drugu pod da).

Tak da se nemaš kaj brinut, ignoriraj me 

 

 

Kruha i igala...
Poruka je uređivana zadnji put sub 9.3.2019 14:47 (fer-de-lance).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice