Eee Padovi i Slate za CES

poruka: 7
|
čitano: 3.368
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Eee Padovi i Slate za CES".
14 godina
neaktivan
offline
Eee Padovi i Slate za CES

Ovo mi djeluje obečavajuće .

Naime Pad kao Pad je OK stavrčica, gadget ili kako god , ali krucijalni nedostatak im je baš keyboard , naime ako želimo napisati neki tekst, onda svi koji koriste touch screen znaju da pisanje teksta nije baš nit približno praktično kao na pravoj tipkovnici, ergonomija. 

 

I'm from Hollywood
 
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
offline
Eee Padovi i Slate za CES
zanimljivi uredaji i raznoliki. mnogi ce u ovim pronac sebi odgovarajuce.
Bilo bi zgodno...ali nije potrebno.
 
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
offline
Eee Padovi i Slate za CES

Ovaj Eee Slate EP121 mi je zakon, to je pravi tablet, 12.1'' je taman, sigurno nije ni pretežak, Core i5, Win7 kaj ćeš bolje jedino bi dobro došao veći SSD bar 128GB al dobro, to se lako naknadno ugradi (pretpostavljam, pa nije valjda da su ko Apple pa da za svaku sitnicu moraš u ovlašteni Service Store LOL). A sad cijena od soma dolara, pa može proći kad se uzme sve u obzir. Jedini bed je kaj dok/ako dođe kod nas u prodaju cijena bude ziher malo manja od 2 soma dolara. 

bolje haker nego šljaker
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
offline
Eee Padovi i Slate za CES

toooooooo. tko je rekao da se neće pojaviti tablet za mene ?{#}

Članak 12. Ustava Republike Hrvatske: U Republici Hrvatskoj u službenoj je uporabi hrvatski jezik i latinično pismo.
 
0 0 hvala 0
15 godina
online
Eee Padovi i Slate za CES

Ovaj transformer je zanimljiv, jer u dodatnoj tipkovnici ima i bateriju da mu da snage kada ga koristiš duže vremena. Tako kada si recimo kući i tablet ti služi kao slabi prijenosnik, troši tu bateriju, idem van odkačim ga i imam punu bateriju u samom tabletu koju mogu dalje trošiti. Jedino što je na njemu android, mislim da bi na ovak nešto lijepo došao i kakav desktop os kada bi bio prilagođen i za touchscreen. Android je dobar, ali opet đaba mi velik ekran i sve kada i dalje možeš imati samo jednu aplikaciju na ekranu...osim ako je honeycomb dobro osmišljen za tablete, to ćemo još vidjeti...

Stoja
Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
offline
RE: Eee Padovi i Slate za CES
Stoja kaže...

(...) Jedino što je na njemu android, mislim da bi na ovak nešto lijepo došao i kakav desktop os kada bi bio prilagođen i za touchscreen. Android je dobar, ali opet đaba mi velik ekran i sve kada i dalje možeš imati samo jednu aplikaciju na ekranu...osim ako je honeycomb dobro osmišljen za tablete, to ćemo još vidjeti...

Nisam siguran da će omogućiti više aplikacija na ekranu u isto vrijeme (bilo u floating ili tiling WM stilu), budući da bi to bilo kompliciranje nepotrebno za takav OS. Ono što će omogućiti je to da jedna aplikacija prikazuje određene dijelove ovisno o tome izvodi li se na smartphoneu ili tabletu (npr. na tabletu se istovremeno vidi popis poruka i sama poruka u GMail aplikaciji, dok se na smartphoneu vidi popis ili poruka u jednom trenutku jer ne stanu oboje na malom ekranu).

 

Svejedno, mislim da će biti moguće instalirati neku od ARM distribucija Linuxa - ako ubuntu može na Toshibu TG01 (smartphone), onda će moći i na Transformera.

 

Što se tiče prilagođenosti za touchscreen, Ubuntu 10.10 netbook edition izgleda dosta dobro na tabletima.

 

Dell Latitude XT2:

Ekoore ET10TA:

 

Touch je odavno podržan, a multitouch je podržan već dvije godine (negdje od kernela 2.6.30, ako se ne varam).  Postoji i mogućnost prevođenja multitouch gesti u pritiske tipki i tipkovničkih kratica za kontroliranje aplikacija koje ne podržavaju multitouch (primjer: Evince, Inkscape).

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
Poruka je uređivana zadnji put sri 5.1.2011 16:59 (hrx).
15 godina
neaktivan
offline
Eee Padovi i Slate za CES

Tableti nisu uopće predviđeni za poslove koji zahtijevaju tipkovnicu (ili miša), niti su zamjena za laptop/notebook (da ne govorimo o desktopu). Namijenjeni su prvenstveno konzumiranju (video, web, mp3, e-knjige, jednostavnije igre) a ne produkciji sadržaja ili ozbiljnom radu. U nevolji mogu poslužiti za pisanje dužeg teksta, ali za sve veće od maila i FBa bilo bi bolje imati nešto s tipkovnicom. Shodno tome Android je bolji izbor od Windowsa, a više prozora istovremeno nije potrebno. Za one koji žele oboje Lenovo je napravio dobru kombinaciju s LePadom, kao tablet koristi Android, a s dockom prelazi na Windows.

 

Tableti nisu bez tipkovnice samo zato da ih se lakše nosi izvan kuće, već i po kući. Nije im mjesto na radnom stolu nego na kauču, kuhinjskom stolu, terasi ili autu. Omogućavaju nam da ne moramo ići do stola (sobe, stana) s kompjuterom da bismo nešto pogledali, već ga nosimo sa sobom i koristimo gdje nama odgovara. Radi se o novom konceptu korištenja digitalnih sadržaja koji omogućava da se neke stvari rade udobnije nego na PCu alii svaki pokušaj da ga se natjera da radi svešto može PC, čini ga manje dobrim u onome što mu je primarna namjena.

 
2 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice