Biorazgradiva plastika – je i nije razgradiva

poruka: 4
|
čitano: 2.273
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Biorazgradiva plastika – je i nije razgradiva".
8 godina
offline
Biorazgradiva plastika – je i nije razgradiva

meni je poprilična misterija, kako tih 50% ukupne plastike završi u moru. razumijem argument vjetra i rijeka, budala koje istresaju smeće u more, ali ne razumijem kako 50% plastike odbačene u zagrebu i bilokojem gradu udaljenom od mora pronađe svoj put u more. sramotni jakuševac je ogroman, a na njegovom primjeru, znači da je, ugrubo, pola njegovog volumena otplovilo savom prema crnom moru. baš toliku količini smeća i ne vidim da pluta savom. bukvalno, to znači da svaki komad smeća koji odbacimo u kontejner, a bacamo na tone, ima svog brata blizanca u savi. malo čudno, al ajde...

naravno, govorim o zapadnom svijetu, ne indiji i sličnim zemljama upitnih ekoloških navika...

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.12.2018 10:35 (bruno1026).
 
1 0 hvala 0
15 godina
offline
Re: Biorazgradiva plastika – je i nije razgradiva

-tu su samo 'statistička čuda/pravila'.. ili na kraju sve 100% završi na neki načun moru (ako damo dovoljno vremena i pretpostavimo da je more vječno..) i tad je upravo 50% brojka koja se uzme kao ''relevantna''. Prvi dan je brojka nula 0%.. posljednji (nedefinirnao vrijeme) je 100%.. između je 50% :) tako to vidi 'statističar' (ili onaj tko zlorabi statističke metode).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
offline
Biorazgradiva plastika – je i nije razgradiva

dok je povrat za bocu 0,50, neka čine s time što ih volja. 

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
offline
Re: Biorazgradiva plastika – je i nije razgradiva
U Aziji je bacanje u more (ili rijeke) normalna stvar, a njih je više od 50% populacije.

Priča se o ponovnom uvođenju naknade od 50lp za mliječnu ambalažu i retardirani novinari (radio 101) skočili da to znači poskupljenje tih proizvoda. Nije poskupljenje, ako taj novac dobiješ nazad. Poskupljenje je samo neodgovornima i tako treba biti. Trebalo bi dignuti na 1 ili 2 kune. Nije nikakav trošak imati 10 kuna u plastici u frižideru.
Imamo nova kola radi dojma, imamo stav kad nemamo pojma...
 
2 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice