Očekuje se povratak Applea na drugo mjesto globaln

poruka: 6
|
čitano: 2.580
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Očekuje se povratak Applea na drugo mjesto globaln".
8 godina
offline
Očekuje se povratak Applea na drugo mjesto globaln

Hoće... ako "Tim Apple" poput Erdogana nazove Trumpa (prije nego ga smjene) i "zamoli dodatnu uslugu" (...da pritisne i Samsung + Xiaomi, valjda)

U stvarnosti, Trump sad grčevito pokušava skinuti carine/zabrane Kini kako bi bar jedan svoj debakl popravio, a za Huawei nikad pravih dokaza nije ni bilo da je "sigurnosna prijetnja".

(...osim 5G tehnologije kao takve, neovisno o Huaweiu, gdje zadano dosta stvari ovisi o softveru a ne hw - kao kod 3G/4G; a sw je lakše mijenjati i teže kontrolirati)

https://www.politico.com/news/2019/10/11/trump-china-partial-trade-deal-announcement-044617

Naravno da to Kuo ne zna (ili "ne zna").

 

Glede "analitičara" nostradamusa Ming-Chi Kuoa, dajte više prestanite sa tim "cijenjenim" likom!

Nije da ga Apple plaća za PR - ja mislim da lik naprosto (uspješno) trguje dionicama Applea. Pump'n'dump.

Kuo je još prije 5 godina navukao raju kako će Apple izbaciti svoj TV sa svojim "Kinectom (a onda valjda shortao dionice).

Svaki put kad Apple posrće s novitetima, evo Kuoa s Apple TV ili propalim 3D Force Touch "koji će promijeniti svijet", iAutima, VR iOčalama itd.

MacRumors itd - Apple verzije dnevno_hr.

https://www.ped30.com/2016/04/24/apple-ming-chi-kuo-truthiness/

 

 

edit: slučajno sam naletio na istraživanje Digitimesa:

Apple's new iPhones to be released in autumn 2019 are expected to see shipments of only 70 million units overall in 2019, less than the amount contributed by the iPhone XR, XS and XS Max in 2018, according to Digitimes Research's estimates.

 

Tek o Gartneru koji je spomenut u članku ne bih:

Sales of iPhones continued to decline year over year, although at a lesser rate compared with the first quarter of 2019. Apple sold just over 38 million iPhones in the second quarter, a 13.8% decline year over year.

"Lesser rate" (of decline) znači 38M umjesto predviđenih cca 35M (Q2>Q1). Ili kao što u IDCu kažu za Apple iPhone:

exceptionally poor 1Q19 in the U.S. ... The only highlight from a vendor perspective was Huawei, which made a strong statement by growing volume and share despite market headwinds.

PITANJE AUTORU ČLANKA

Kojom je to matematikom Appleovih 70+ milijuna ukupno godišnje, više od Huaweijevih 60 milijuna kvartalno (ili: 120 milijuna samo do sad)?

Kojim povodom bi to točno Apple trebao skočiti sa 10,5 na Huaweijwvih 15,8% (po Gartneru) odn. 18% (po IDCu), ili Huawei pasti TOLIKO? 

Huawei sad raste zahvaljujući prodaji u Kini, jedinom tržištu koje nije u padu za sve - a Huawei se službeno niti ne prodaje u USA (> Huawei has virtually no business presence in the US ) - "sankcije" ga se ne dotikavaju direktno.

Po kojem bi to onda točno kriteriju Huawei trebao pasti 5-7% na Appleovih 10-11%, unatoč tome što Apple godišnje pada 13,8% a Huawei i dalje raste? Pa makar privremeno?

(Puno je veća vjerojatnost da će već ove godine Apple pasti na 4. mjesto, odnosno da će ga i Xiaomi prestići koji je 1% do njega. Hint: 5G.)

 

 - - -

Čitavo ovo hype žutilo je nastalo, pod dirigentskom palicom Applea, zbog ovih par rečenica Kuo "Nostradamusa" - od prije mjesec dana:

https://9to5mac.com/2019/09/15/kuo-iphone-11-demand/

 

Kuo released a report late on Sunday that said he believes iPhone 11 and iPhone 11 Pro order demand is ahead of expectations, following the launch of preorders on Friday.

...

Given the positive early signs, TF Securities is raising its estimate for new iPhone shipments in 2019 to 70-75 million units, up from its previous 65-70 million estimate.

 

13.9. (prije mjesec dana) je Kuo pratio prednarudžbe i u roku od samo 2 dana, 15.9., zaključio i objavio da "vjeruje da je potražnja iznad očekivanja", pa je njegova firma "po ranim pokazateljima" podigla procjenu isporuke na 70-75M.   

Da bi sada, nakon mjesec dana, zbog tih 2 dana, Apple (a očito i BUG) pumpao tu ... "vjerodostojnu" prognozu. 

Upakiravši je s 

Iako je Huawei prema Gartneru imao uspješan drugi kvartal s 60 milijuna isporučenih uređaja, posljedice prije spomenutih zabrana u SAD-u tek će krajem godine biti vidljive.

 

Dragi Matija Pavlić, Gartner kaže: 

The Huawei ban announcement led to a sharp decline in Huawei’s smartphone sales in the global market in the second quarter of 2019

Hajde ti sad objasni Matija KAKO si uspio "ban a. led to SHARP DECLINE in second quarter" > "najava zabrana je dovela do OŠTROG PADA u drugom kvartalu"
prevesti u "USPJEŠAN drugi kvartal prije spomenutih zabrana"???  

 

"posljedice prije"??? KOJI je to jezik? Jesi li siguran da nije jetrve ili zaove a ne prije? Ili pak putuješ kroz vrijeme - pa će to prije Q2 2019 tebi tek biti vidljivo krajem valjda 2018 godine?

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.10.2019 5:55 (Zechina).
 
5 3 hvala 1
5 godina
protjeran
offline
Re: Očekuje se povratak Applea na drugo mjesto glo
Vidiš, ja opet imam oprečne informacije. Naime, moj analitičar (Min-đa Kua) tvrdi da će Apple, a nakon trgovinskog rata s Južnom Korejom, zasjesti na prvo mjesto. I ne samo to, nakon što uvedu sankcije svima, Apple bi, u isto vrijeme, mogao biti na prvom, drugom, trećem, četvrtom, petom i šestom... mjestu. Jedva čekam takav obrat!
Pis on ju, tu :P
Poruka je uređivana zadnji put sub 12.10.2019 10:46 (Antiseptik).
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
offline
Očekuje se povratak Applea na drugo mjesto globaln

rvacka je spremna. ovo je snimljeno u zg (selska) a fonetski zapis govori štašto o korisnicima. 

 

 

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Moj PC  
3 0 hvala 0
11 godina
offline
Re: Očekuje se povratak Applea na drugo mjesto glo
I doktor je unutra, taman dok ti servisiraju ajfon, možeš obavit jedan sistematski na brzaka ili ugnjavit doktora kvržicom na laktu
7 godina
offline
Očekuje se povratak Applea na drugo mjesto globaln

Mislim da takve analize nisu ni potrebne, dovoljno je samo pogledat neki ovak video i sve je jasno:

Zanimljivo kak se konstantno događa ista stvar, tko ima kontinuirano stalni rast, ima i kontinuirano stalni pad, i to praktički i po 10 puta brže.

Jako interesantno, doslovno kao da svi ti brandovi namjerno žele da tak bude.

I fora je kak stalno je postojao samo jedan gigant, i onda propao, a sad kad ima puno giganata to se više ne događa, izgleda da čim je tržište veće, tim ime više vrijedi (a neki se kunu da nije tak).

Ispada da fakat većina kupaca mobitela spada u skupinu idolopoklonika, i to kod svake marke.

A jedina firma koja je uspjela to uprskat je Nokia, a Motorola, Sony i  RIM su failali i prije nego su uspjeli skupiti tu kritičnu masu.

Znači, ipak ima nekaj u onim teorijama o sabotaži Nokie izvana, jer je to jedina gigantska firma koja nije uništila sama sebe namjerno, bar sudeći po podacima....

 

 

Kruha i igala...
Poruka je uređivana zadnji put ned 13.10.2019 11:05 (fer-de-lance).
 
3 0 hvala 0
7 godina
online
Re: Očekuje se povratak Applea na drugo mjesto glo
Zechina kaže...

 tekst ti je glupost od samog početka, Trumpa neće smijeniti kao sto ga ni do sad nisu smijenili, a 2020 će biti opet izabran.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice