Ubuntu i fakeraid, zaobilaziti!

poruka: 1
|
čitano: 1.065
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
offline
Ubuntu i fakeraid, zaobilaziti!

Iako postoji način da se instalira Ubuntu na fakeraid bilo na ICH8R/9R ili jmicron fakeraid Serial ATA kontrolerima i isprobano radi u Windowsu XP i u Visti, u linuxu treba ipak malo više posla. Tako sam barem mislio.

 

Kako sam bio iznimno dobro raspoložen jedno popodne, nakon što sam obavio sve dnevne kave i obveze, iša sam, eto iz hira, instalirat Ubuntu na RAID0 polje na svom ICH8R kontroleru sa 2x250GB diska u RAID0 polju (zašto? jer je novo i može se). Dobro.

 

Ne radi.

 

Kad bootam Live CD za instalaciju Ubuntua i kad instaliram dmraid program za incijalizaciju RAID polja, javlja grešku da je pokvaren RAID0. Nakon soft reboota, RAID polje više ne radi.

 

Nakon što napravim hard boot, RAID0 proradi (magija Cool) ali ne radi windows bootloader. Nakon jednostavnog postupka repair sa windows install DVD-a Viste, sve se vrati na svoje.

 

Live CD kad učita kernel i detektira hardver napravi NEŠTO na svim diskovima i pokvari RAID0 polje i prebriše MBR. To je registrirani bug na Ubuntu buglisti, pa zato...

 

Ako spadate među rijetke ljude koji imaju fake RAID i dovoljno su ludi da instaliraju Ubuntu NEMOJTE!!!! Npr. Gentoo i Fedora rade kako treba.

Vorsprung durch Technik
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice