Kupnja kineskih mobitela zaključana tema

poruka: 3
|
čitano: 4.303
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan
offline
Kupnja kineskih mobitela

Pozdrav svima.U ovoj temi ćemo prićati kako kupti kineski mobitel preko banggood-a.

 

////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

 

1.)Zašto banggood?

 

Na banggood-u ima veliki izbor proizvoda od najjeftinijih do top klase uređaja.No najvažnija stvar je njegova sigurnost i podrška korisnicima.Također imate mogućnost iskoristiti garanciju te vam ga zato toplo preporućam.

 

///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

 

2.)Izbor uređaja

 

Kod odabira treba gledati performanse,a ne marku.Odlućite sa ponajprije koliko ste spremni platiti(kolko para tolko muzike),zatim za što vam treba(Za slikanje,gledanje videa,kao kolka tolka zamjena za računalo...).Pomažite se benchmark-ima,gledajte recenzije i kad ste sigurni da je to to što tražite krenite na sljedeći korak.

 

////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

 

3.)Naručivanje,plaćanje,dostava

 

Kod narućivanja je sve uobićajeno.Što se tiće plaćanja u Hrvatskoj možete platiti sa kreditnom karticom i paypal-om.Tijekom preuzimanja morat će te platiti pdv od 25%(plaća se na sve proizvode koji koštaju više od 160 kn).

Što se tiće dostave ona traje od 7-25 dana iz kine.Dobra vijest je da je dostava na sve proizvode BESPLATNA(ili manja od 1$).Vašu pošiljku možete pratiti preko stranice 17track.net .

 

Ako vam tamo piše 10805 Zagreb CUV Record item customs information Retention reason : Invoice missing,to znaći da je vaš mobitel zapeo na carini i morate čekati pismo koje će vam doći na kućnu adresu. U njmu će pisati da nedostaje račun i dobiti ćete PCP broj pod kojim je vaš paket na carini.Tada trebate carini predati račun, tj. dokaz da ste navedeni mobitel platili baš toliko. Najednostavniji način je poslati račun u elektroničkom obliku preko emaila. U subjekt poruke stavite: Dostava računa za PCP (broj koji ste dobili). U mail napište nešto tipa: Poštovani, u prilogu maila dostavljam vam dokaz (račun) da sam navedeni paket u kojem je _____ (primjer: Cubot X6 mobitel) koji se vodi pod brojem PCP (broj koji ste dobili) platio ___ USD. Vaše ime i prezime (kontakt). U prilog dodajete račun u PDF obliku, koji se nalazi pod vašim Banggood accountom. Odite na My orders, kliknete na narudžbu za koju vas traže račun i idete pod ispis. Kod ispisa stavite spremi kao PDF i dokument spremite na vaše računalo te kasnije priložite u mail.

 

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

 

4.)jamstvo

 

Kao i sa svakim mobitelom dobivate jamstvo koje možete iskoristiti ako vi niste krivi za kvar.Prije nego što kontektirate banggood informirajte se na internetu i vidite da nije vaša ili softverska greška.Ako to ne uspije kontaktirajte banggood preko mail-a :  cservice@bangood.com.Tamo detaljno opišite kvar.Nakon 2-3 dana oni će vam poslati savjet kako ukloniti kvar.Ako to ne uspije postoji mogućnost da vam pošalju pokvareni dio pa ga vi možete zamijeniti u bilo kojem servisu ili će te ga morati poslati u Kinu.Otemoe će te dobiti detaljne informacije od banggood-a(gdje šaljete,kako,što šaljete...).Pošterinu do Kine  plaćete vi,a nazad banggood .Probajte te uređaj strpati u kutijicu pa u kuvertu i ne prijeći 250 g,jer će tako cijena poštarine biti manja.U poštu donesite raćun i fotokopiranu potvrdu da ste platili pdv.Odite u veći poslovnicu gdje će te ispuniti obrazac CN 23.Recite djelatnici pošte da šaljete u Kinu i da je PDV već plaćen, te će vam ona pomoći pri ispunjavanju. Zbog toga odite u veću poštu, jer u manjima često nemaju CN 23 obrazac i nisu upoznati kako ga popuniti.Kada se vraća sa servisa ne plaćate ponovo pdv.

 

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

 

Nadam se da sam vam pomogao i ako ima grešaka ispravite me.

Za eventualne propuste ili krivo navedene tvrdlje ne odgovaram. 

 
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
offline
Kupnja kineskih mobitela

Zašto otvaraš novu temu kada tema već postoji?

 
0 1 hvala 0
14 godina
moderator
offline
Kupnja kineskih mobitela

Već postoji tema za kineske mobitele, a i za banggood.

TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica s tiskom. Banggood kodovi na PP.
Moj PC  
0 1 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice