Aquarium PC

poruka: 1
|
čitano: 1.574
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
offline
Aquarium PC

planirao sam svoje staro socketA računalo staviti u mineralno ulje da vidim kako to funkcionira a i dosta mi je da zuji jedno računalo u sobi.. u međuvremenu sam slučajno došao do LanParty 775 matične, rasprodao staru konfu i planiram napraviti konfiguraciju na 775 socketu.. onda mi je pala ideja sve skupa složiti u akvarij s ribicama u jednom manjem akvariju s uljem.. nabavio sam akvarije, veći s poklopcem i manji po mjeri za komp i mineralno ulje.. naravno slike dolaze, nemam sad fotić uz sebe :)

 

vezano uz modding:

slotovi na matičnoj su zeleni i UV reaktibilni kao i sata kabel.. našao sam i uv lampe.. znate li gdje bi mogao nabaviti zelene uv sleevove, ide kabel, ventilatore od 120mm i crijeva za vodu? ili bar samo zelene ili samo uv

i gdje nabaviti one metalne kopče za stegnuti crijeva preko fitinga?

 

druga stvar se ne tiče moddinga ali treba mi i tu pomoć.. trenutno su na matičnoj e6550 i 8800GTS g92.. htio bih odabrati dosta dobre komponente da je komp još dobar, a ne bih htio ni potrošiti previše novca i još bitnije zbog njegovog hlađenja radije bih stavio i štedljiviji procesor i grafičku zbog disipacije topline u ulje.. jer htio bih da to računalo može raditi 0-24.. a ulje se s vremenom zagrijava i više nije sposobno hladiti komp kad pređe neku temperaturu..hlađenje mislim izvesti duplo.. vodom iz akvarija bih jednom pumpom vodio preko cpu i gpu vodenog bloka i imao tako izveden loop (tehnički ga tako ne bih mogao nazvati jedino ako je akvarij rezervoar :) za praktički jedine stvari koje griju, osim matične, napajanja i memorije.. a to što bi se ulje svejedno vremenom zagrijavalo sam mislio rješiti tako da to ulje vodim drugom pumpom (nadam se da će pumpa izdržati mineralno ulje, ne znam funkcionira li uopće isto kao s vodom) preko radijatora koji je isto u akvariju.. što mislite hoće li to funkcionirati?

 

sad kad sam to objasnio što mislite koji bi procesor i grafičku tebao odabrati? mislio sam zamjeniti e6550 za q9400 i slične.. ipak je četverojezgreni i manje se grije od q6600, iako je malo prihvatljivije cijene.. a za grafičku ne znam koju bih trebao, prvo sam razmišljao uzeti 6670 Ultimate zbog zbilja male potrošnje ali ne znam može li se na nju montirati vodeni blok i može li ga se nabaviti.. i druga stvar hoće li mi uskoro biti preslaba.. mogu uzeti i gtx280oc sa vodenim blokom za 500kn, ali bojim se da se ona previše zagrijava? možda samo vodeni blok sa 8800GTS? kako znati za koju se grafičku može može nabaviti vodeni blok? to je pretpostavljam samo za one koje pokrivaju veći dio kartice.. jesu li one koje idu samo preko chipa univerzalne, i bi li to meni bilo dovoljno s obzirom da temperaturu s ostalih komponenti na grafičkoj preuzima ulje?

 

Hvala!

 

 

 

 

 

 

 

 

 
7 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice