Dva monitora - HDMI izlaz

poruka: 4
|
čitano: 873
|
moderatori: DrNasty, Danny_HR, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan
offline
Dva monitora - HDMI izlaz

Pozdrav,

 

nabavio sam novi monitori  spojio ga HDMI kablom. Međutim, imam još jedan monitor kojeg bi spojio na isto računalo koji također ima HDMI utor, ali grafička kartica ima 1x HDMI, 1x Display port i 1x DVI-D utore.

 

Koji adapter da uzmem i za koju pretvorbu, kako bi mogao spojiti drugi monitor?

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
offline
Re: Dva monitora - HDMI izlaz

Imas dvi-hdmi kabel za kupit....

Ive lived in darkness a long time, over the years my eyes adjusted, until the dark became my world, I could see.?
Poruka je uređivana zadnji put ned 20.10.2019 23:02 (lmutak).
10 godina
offline
Dva monitora - HDMI izlaz

Onda mu je bolje da kupi adapter plus hdmi kabel. Tako hdmi kasnije uvijek može iskoristiti dok kabel samo za jednu namjenu.

 

https://www.chipoteka.hr/artikl/114461/adapter-hdmi-z-dvi-m-goobay-68931-bulk-8080510029

 
1 0 hvala 0
10 godina
offline
Re: Dva monitora - HDMI izlaz

hdmi habel je najjeftiniji (masovnost), zatim stari dvi, dok je DP najskuplji (hiteč kao mac..).

-mogućnosti, sve je to isti digitalni signal, dvi ima samo video, dok hdmi ima i audio, dok DP može i više npr lančano-dva i sl. ali kad koristiš adapter tad je uvjek usko grlo niži standard.

-najjeftinija kombinacija je dvi-hdmi adapter + hdmi kabel potrebne dužine, može i kabel koji je s jedne strane dvi s druge hdmi ali je u pravilu skuplji + već rečeno, hdmi kabel možeš iskoristiti.. + možda već imaš dvi adapter, nekad dvi-vga za analogno sad dvi/d-hdmi za digitalno ... i ima svaka trgovina za 20-30kn.

dvi nema audio no za korištenje na dva monitora to ni nema smisla, tj prvi monitor može koristiti audio preko hdmija ako ima zvučnike, ako nema nije ni važno.

ograničenja, dvi-hdmi-DP po rezolucijama/refreshu.. ali kad koristiš adapter tad nema smisla plaćati npr DP na hdmi nekoliko puta više jer će i dalje biti ograničenje hdmi, koji je tek malo iznad dvi-ja.

 

ovisno o klasi-mogućnostima (tj onemogućenom stvarima u driveru) vga može podržavati 2-3-4-6.. monitora. Često imaš i više priključaka ali ne znači da mogu istovremeno-paralelno raditi svi, u ovom slučaju 99% može, ali ipak treba provjeriti, npr možda može hdmi+DP možda može hdmi+DVI ..ali to si siguran tek kad provjeriš specifikacije ili kad ubodeš kabel i vidiš + ograničenje npr rezolucije i refresha koje tad može biti manje od korištenja samo jednog prilključka. To ovisi o klasi vga, teorestki svaka može sve ali proizvođači i cijena..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice