Internet sim + žičani kabel za veću brzinu

poruka: 5
|
čitano: 1.810
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
offline
Internet sim + žičani kabel za veću brzinu

Pozdrav,

 

trebam malu pomoc pa ako netko ima savjet bilo bi super.

 

Ugl, trebam veću brzinu nego što mi ISP može pružiti putem kabla zbog toga što spajam 16 PCa preko switcha na 1 router.

 

Imam router Huawei AR120 serije, i gigabit 1000/1000 managed switch.

 

Router mi ima ulaz za sim karticu i sad me zanima da li mogu kupit internet sim 4G(https://www.tele2.hr/privatni-korisnici/internet/start-paket/uz-pretplatu/), ubaciti u router slot za sim i da router onda vuče praktički dvije jačine veze i spaja u jednu, jednu preko sim kartice 4g signal i jednu preko utp kabla( trenutna brzina mi je 60/20)

 

Da li je tako nesto moguce napraviti?

 

Hvala

 

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.5.2019 12:40 (geczgb).
 
0 0 hvala 0
15 godina
online
Re: Internet sim + žičani kabel za veću brzinu

broj 16 računala nije poseban problem.. tj imaš preoblem u nečemu sasvim drugom.

-jači? traži load balancing routere.. kncentratori.

-ako je za gaming, tad je mobilna loša, ping-lag, dok bandwidth ovisi o dobu dana (opterećenju, odašiljač-korisnici..). Žica je žica, optika ili coax..

.. čak i po tipu prometa, routeri klase firewall ili balancing, uz to što imaju po 2-više wan portova mogu (ovisno o softwareu-cijeni) nuditi i upravljanje prometom npr yt-kroz 4g.. tad ova priča ima smisla, dok se gaming-ping tad routa kroz žicu.. ne da yt ili torrent zaguši liniju-odziv.. dok za dl-stream ping nije bitan ali propustnost je.

(npr tako se u doba fax-modema 56k koristila satelitska ili cbs veza, kroz modem upravljanje, kroz sat dl..).

 

-cijena? jeftinije ti je uzeti još par linija od operatera ili odgovarajući zakup npr T1.. + problem je vjerojatno nešto sasvim drugo, želje treće itd.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put uto 21.5.2019 13:24 (ihush).
12 godina
neaktivan
offline
Re: Internet sim + žičani kabel za veću brzinu

Tnx na odgovoru, pretpostavljao sam da nije jednostavno. 

 

Ugl meni ce svih 16 kompova sluzit za online gaming, nece biti torrenta, streamanja itd ali pokusavam izbjec zagusivanje veze kada svih 16kom igraju odjednom. 

 

Mislio sam da je moguce da mi ta sim kartica bude ajmo rec dodatni pojacivac pa kolko uspije vuc up/down uspije tj. da mi nadopunjava brzinu koliko uspije. Kuzim ja da 4g i zicna sto se tice stabilnosti nisu iste, ali i da trokira i pusta brzinu 20/5 meni bi to pomoglo.

 

 

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.5.2019 13:58 (geczgb).
15 godina
online
Re: Internet sim + žičani kabel za veću brzinu

-prvo moraš razlikovati propustnost i 'pravu' brzinu tj latenciju-ping.

-za gaming, nije problem količina nego brzina. Usporedba, kamion-auto, auto je brži ali kamion nosi teret.. Za gaming trebaš brzu žicu, optiku.. ne mobilni-lag i eoretsku propustnost koju možeš korisitit za download-stream.. ali je nestalno, ovisno o ostlaima na centrali, opterećenje.

 

npr od operatera možeš plaćati paket, tv, tel, internet i imati neki ''brnzinu'' tj download npr 20/1 ili 50/10 ili 100/100.. to je stvar žice i centrale tj ako to može tad plaćaš-imaš, ali za gaming je važan ping, ne ta propustnots koju tad plaćaš.. tj ping ti ostaje identičan koji god paket plaćaš.. tj igrivost je tad ista.

-naravno, ako bi više računala potrošilo propustnost, tad bi i to osjetio, no za to ti ne treba puno računala, isto je ako upališ neki torrent.. isti problem. To je kao gužva na cesti, kad nije važno koliko je brz auto ili kamion nego zbog zastoja stojiš.. tad je gaming neigriv a najmanje je važno imaš li 10/1 ili 100/100 u tom slučaju.

 

-pogledaj bilo koji sppedtest interneta, piše ti down-up i ping, ping je brzina, up-down je propustnost kao više traka ceste na autoputu ili kamion ali i dalje ista brzina dok se prometom/količinom ne zaštopa. Teoretski jednako dobro ćeš igrati na istoj liniji koju imaš s jednim ili više računala, samo će torrent na 'jačoj' biti moguć brži download.. Paketi koje igra šalje su mali, ne traže neki poseban paket-propustnost.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
12 godina
neaktivan
offline
Re: Internet sim + žičani kabel za veću brzinu

Hvala na vremenu za odgovor. 

Znam da je kod online gaminga vazan ping, to opet zavisi o poziciji servera na koji se igrac spaja. 

 

Naiso sam na thread na steamu di je lik imao 1.02 Mbps/0.25 Mbps vezu i igrao normalno uz ping 30. Posto se mi vecinom spajamo na EU server mislim da onda nebi trebao bit problem.

 

HT centrala mi je na udaljenosto od 20m, ping mi varira od 5-10

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.5.2019 15:50 (geczgb).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice