Vodič za optimizaciju Battlefielda 3

poruka: 108
|
čitano: 28.176
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Battlefield 3
12 godina
protjeran
offline
Vodič za optimizaciju Battlefielda 3

Budući da se mnogo ljudi žali na probleme s Battlefieldom 3, odlučio sam pokrenuti ovu temu kao sveobuhvatni vodič za "iscijeđivanje" zadnjeg framea. 

 

Ako imate problema s crashanjem zamrzavanjem i sličnim, pogledajte ovaj post. Ova tema se isključivo bavi postizanjem što viših performansi. 

 

 

Kao prvo, svakako osigurajte da su Vaše komponente dovoljno snažne kako bi ponudile dobar framerate na nekoj od rezolucija i nekim postavkama. Moja knfiguracija se sastoj od Nvidionog GeForcea GTX 460 1 GB tvornički overclockiranog tako da u osnovi pruža 30% više performanse, iako baš i ne vjerujem tom podatku.  Mozak čini Intelov Core2Quad Q9550 koji kuca na 2,8 Ghz. Tu su još 4 GB memorije i 64-bitni Windowsi 7. Igram, na 20 inčnom monitoru omjera stranica 16:10 što znači da mu je nativna rezolucija 1680x1050. Postavke igre sam podesio na High. Na takvoj konfiguraciji igra mi se obično vrti između 60-70 sličica u sekundi bez iznenadnih trazanja. Na većim mapama poput Caspian Bordera taj broj se smanji na oko 50-60 sličica u sekundi što je i dalje veoma fluidno. Prije provedenih optimizacija taj broj je bio višestruko manji što mi je često znalo uzrokovati lag zbog velikog pada frameova.

 

Pa, vrijeme je da konačno i počnemo s glavnim dijelom ovoga posta. Imajte na umu da u narednom dijelu teksta nije pisano "Voltaireovim načinom", što znači da se nećete umoriti čitajući ga. Sve je podijeljeno na stavke radi bolje preglednosti.

 

1. Instalirajte najnovije drivere za grafičku karticu

 

Ovo je prvo i osnovno pravilo. Pratite izdavanja novih verzija i redovito ih ažurirajte.

 

2. Isključite Motion Blur

 

Taj efekt stvarno nema nikakve koristi, a njegovim isključivanjem dobit ćete dvije dodatne sličice u sekundi.

 

3. Koristite 64-bitne Windowse

 

Nemojte ih se pribojavati. Svi 32-bitni programi rade na njima, a jedino tako ćete iskoristiti svu radnu memoriju u Vašem sustavu. Uostaliom, sjetite se najava Windowsa 8 u 128-bitnoj verziji, tako da 64-bita više nisu budućnost nego sadašnjost.

 

4. Oboružajte se s minimalno 4 gigabajta rade memorije

 

Frostbite 2.0 engine je doslovno veliki "žderač" RAM memorije stoga ovdje vrijedi ona stara narodna: "Od viška glava ne boli." Preporučljivo bi bilo da imate čak 8 gigabajta, no i 4 će biti sasvim dovoljno ako imate sustav koji može iskoristiti tu količinu. Ako imate 32-bitni OS nemojte niti pomišljati na glatko izvođenje Battlefielda 3. Naime, kako bi "prodisao punim plućima" treba mu najmanje 3,5 GB, a to je maksimum kojeg 32-bitni OS može prepoznati. U to uračunajte sve one dosadne procese i imate negdje oko 2.9 GB raspoložive memorije. S druge strane, na 64-bitnom stroju Battlefieldu uvijek možete osigurati barem 3,5 GB. Obično uz igru imam pokrenut Firefox s dva taba i Steam što mi s ostalim procesima uzme oko 500 MB. Ako je opterećenje veće igra počinje trzati.

 

Ako igrate s 4 ili manje gigabajta memorije pokušajte što više izbjegavati servere sa 64 igrača jer trzanja mogu biti učestalija nego s manje igrača u igri!

 

5. Isključite Origin unutar igre

 

Origin, posebno ako je uključen unutar igre može se ponašati poput nametnika i dosta utjecati na framerate i odazive kontrola, stoga ga je najbolje isključiti. To će te napraviti tako da u In Game postavkama maknete kvačicu s "Enable Origin In Game". 

 

6. Nemojte dopustiti da Battlefield 3, odnosno proces bf3.exe preuzme kontrolu nad zvučnicima/slušalicama

 

Ovo također odnosi par frameova iz misterioznih razloga, ali kao i u slučaju Origina najbolje je isključiti ovu mogćnost. Desnim klikom kliknite na ikonu zvučnika na desnoj strani taskbara. U padajućem izborniku odaberite "Uređaji za reproduciranje". U prozoru koji se otvorio označite uređaj koji koristite, te u dodatnim mogućnostima maknite kvačicu s "Dopusti progamima da preuzmu potpunu kontrolu nad ovim uređajem". 

 

7. Programu bf3.exe dajte administratorske ovlasti 

 

Iako se ovo najčešće preporuča kod rušenja igre, otkrio sam da može donijeti čak dvije dodatne sličice u sekundi. Je li to samo kod mene slučaj i zašto se to događa još uvijek ostaje tajna. 

 

8. Nabavite grafičku karticu s barem 1 GB videomemorije 

 

Baš kao i u slučaju RAM- a, Battlefield 3 zna "pojesti" puno memorije. 1,5 GB, da budemo precizniji. Stoga, ako planirate igrati na većim rezolucijama i većim postavakama od Medium obavezno nabavite karticu s 1 GB memorije. U suprotnom je i 512 MB sasvim dovoljno.  

 

9. Nabavite četverojezgreni procesor

 

Iako igra radi sasvim dobro i na dvojezgrenim beštijama, višestruko bolje performanse ćete dobiti korištenjem četiri jezgre. Uostalom, 2012. je godina, nisu više tako skupi. 

 

10. Podesite user.cfg datoteku 

 

Ono što mnogi od Vas zasigurno nisu znali jest da je u ovoj igri moguće konfigurirati čak i neke od najmanjih postavki. Pomoću Notepada napravite datoteku imena "user" s nastavkom .cfg i u nju upišite sljedeće: 

 

WorldRender.SpotLightShadowmapResolution 256

WorldRender.SpotlightShadowmapEnable 0

WorldRender.DxDeferredCsPathEnable 1

RenderDevice.Dx11Enable 1

Render.PerfOverlayEnable 0

PostProcess.DynamicAOEnable 0

GameTime.MaxVariableFps 200

RenderDevice.ForceRenderAheadLimit 0

RenderDevice.TrippleBufferingEnable 0

Render.DrawScreenInfo 0

Render.PerfOverlayVisible 0

UI.DrawEnable 1

 

 

Ako imate DirectX 10 grafičku karticu ili slabiju DirectX 11 karticu (poput Radeona HD 5750), upišite ovo: 

 

WorldRender.SpotLightShadowmapResolution 256

WorldRender.SpotlightShadowmapEnable 0

WorldRender.DxDeferredCsPathEnable 0

RenderDevice.Dx11Enable 0

Render.PerfOverlayEnable 0

PostProcess.DynamicAOEnable 0

GameTime.MaxVariableFps 200

RenderDevice.ForceRenderAheadLimit 0

RenderDevice.TrippleBufferingEnable 0 

Render.DrawScreenInfo 0

Render.PerfOverlayVisible 0

UI.DrawEnable 1

 

U osnovi te postavke malo smanjuju kvalitetu sjenčanja i osvijetljenja, ali usred ratovanja za zastave i obrane M-COM stanica nisam primijetio nikakvih problema. Ovo je vjerojatno i najvažniji dio ovog vodiča budući da donosi veliki skok od 10 sličica u sekudni. 

 

To bi bilo sve od mene i nadam se da sam pomogao. 

 

Zahvaljujem forumašu 191x7 koji je napravio detaljan osvrt kvalitete grafičkih detalja u odnosu na kvalitetan gameplay.

 

191x7 kaže...

Proučavao sam grafičke postavke igre, njihov utjecaj na performanse i na vidljivost u igri (bitno za multiplayer).

 

Evo mog zaključka, što kako treba postaviti za što bolje multiplayer iskustvo:

Texture quality - staviti na medium ili high -> utječe na pravilan prikaz terena, objekata, svih tekstura a time i raspoznavanje likova

Shadows quality - staviti me medium -> na mediumu su sjene najmanje izražene i najmanje ih je. Koriste se meke sjene što znači da nisu nazubljene kao na low te ih je manji broj nego na low ili high.

Effects quality - staviti medium -> prema onome što sam primjetio na medium se najbolje prozire kroz dim i lakše se raspoznaju objekti uz npr ograde, zidove itd.

Mesh quality - staviti high -> utječe na prikaz terena, objekata u blizini i ponajviše objekata u daljini. Na niže od high se udaljeni protivnik lošije vidi i/ili manje izdvaja od terena/zgrada jer zgrade/objekti imaju manje detalja. 

Terrain quality - staviti high -> na medium ili low izraženo je "iskakanje" objekata ispred vas kada mu se približite, tj ne vidite ga na daljinu nego tek kad mu priđete. 

Terrain decoration - staviti High -> na low je trava neprozirna (teže uočiti protivnika ako je u njoj), na low i medium "dekoracije" se javljaju tek kad im priđete. Npr tip iza kutija koje vi ne vidite jer ste daleko, pa pucate po njemu a u stvari pucate u neke druge objekte koji protivniku prave zaklon.

AA deffered - staviti OFF ili 2x ako imate slabiju grafičku, ako neku jaku onda 2x ili 4x. -> ovo vrši antialiasing objekata kao što su stupovi, ograde, antene... I jako je zahtjevno.

AA Post - staviti OFF -> iako s ovim uključenim cijela slika bude glađa (antialiasing po malu cijenu performansi) ovo dodaje blagu zamućenost slici (kao blur) što u multiplayeru može smanjiti vidljivost.

Motion Blur - staviti OFF ili uključen a količinu blura na 0 -> ako je uključeno na više od 10% onda zamućuje sliku pri kretanju, okretanju itd. Lijep efekt koji ubija skill.

Anisotropic filter - 8x ili 16x -> jako malo utječe na performanse, no teksture objekata u daljini su jasnije. Ovo znači da je uočavanje objekata (a time i igrača/likova) puno lakše.

Ambient Oclusion - OFF ako slab komp, HBAO ako jak -> drastično utječe na performanse - s HBAO je manji odsjaj sunca i objekte (kao i igrače) je lakše uočavati (zbog primjene boljeg osvjetljenja).

 

191x7 kaže...

Nego, SAZNAO SAM da Shadow Quality na Medium ima bug - da se igrače u sjenama lošije renderira i budu manje vidljivi.

Dakle, sjene treba držati na High.

 

Otvoren sam za sve prijedloge.

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.1.2015 1:02 (NiramX).
 
46 0 hvala 48
13 godina
offline
Vodič za optimizaciju Battlefielda 3

To user samo ubacit u bf3 folder u my documents jeli? HVALA:

[url=http://bf3stats.com/stats_pc/M0RsKkA_DZuKeLA][img]http://g.bf3stats.com/pc/H4pfi0Bs/M0RsKkA_DZuKeLA.png[/img][/url]
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
offline
Re: Vodič za optimizaciju Battlefielda 3
fila2208 kaže...

To user samo ubacit u bf3 folder u my documents jeli? HVALA:

 

U instalacijski direktorij. C:\Program Files\Origin Games\Battlefield 3

15 godina
neaktivan
offline
Re: Vodič za optimizaciju Battlefielda 3
koja je defaultna vrijednost za
WorldRender.SpotLightShadowmapResolution
----- Nema na čemu! --| Google is your friend |------
13 godina
offline
Vodič za optimizaciju Battlefielda 3

Nakon ovog ne mogu dobit više od 29fps, stalno je zaključano..a prije sam imao i do 40

[url=http://bf3stats.com/stats_pc/M0RsKkA_DZuKeLA][img]http://g.bf3stats.com/pc/H4pfi0Bs/M0RsKkA_DZuKeLA.png[/img][/url]
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
offline
Re: Vodič za optimizaciju Battlefielda 3
fila2208 kaže...

Nakon ovog ne mogu dobit više od 29fps, stalno je zaključano..a prije sam imao i do 40

 

Zaista čudno. Može malo više informacija? O kojoj konfiguraciji se radi? Rezolucija? Postavke? 

12 godina
protjeran
offline
Re: Vodič za optimizaciju Battlefielda 3
Zura kaže...
koja je defaultna vrijednost za
WorldRender.SpotLightShadowmapResolution

 

Izbriši to iz datoteke i sljedeći put kada pokreneš igru samo će se resetirati. 

14 godina
offline
Vodič za optimizaciju Battlefielda 3

Taman mi najvažnije fali, VRAM, imam samo 768MB, a igram na 2048x1152. Pričekat ću iduće serije, pa možda i uzmem nešto(Radeona 7870 ili GTX6/760Ti)

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
offline
Re: Vodič za optimizaciju Battlefielda 3
power_user kaže...

Taman mi najvažnije fali, VRAM, imam samo 768MB, a igram na 2048x1152. Pričekat ću iduće serije, pa možda i uzmem nešto(Radeona 7870 ili GTX6/760Ti)

 

Na takvoj rezoluciji bi ti trebala Radeonka HD 7970.

14 godina
offline
Re: Vodič za optimizaciju Battlefielda 3
NiramX kaže...
power_user kaže...

Taman mi najvažnije fali, VRAM, imam samo 768MB, a igram na 2048x1152. Pričekat ću iduće serije, pa možda i uzmem nešto(Radeona 7870 ili GTX6/760Ti)

 

Na takvoj rezoluciji bi ti trebala Radeonka HD 7970.

Ma ne ciljam na ultra, dosta je i high, samo da ide stabilno(ovako je igrivo na high, ali s ogormnim framedropovima i crashanjem, za neku normalniju igru pri 40ak FPS je tek low OK, ali isto s ponekim framedropom). A i nije tako velika rezolucija kad pogledaš, neznatno više od 1080p(128p po širini i 92 po visini)

 

BTW, idem malo vidjeti koja je razlika poslje svih tvojih koraka pa postam koliko mi ispadne

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
Poruka je uređivana zadnji put pet 17.2.2012 19:06 (power_user).
12 godina
protjeran
offline
Re: Vodič za optimizaciju Battlefielda 3

Vodič je unaprijeđen za još bolje performanse.

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.2.2012 17:59 (NiramX).
12 godina
protjeran
offline
Vodič za optimizaciju Battlefielda 3

meni i bez tih djidja-midja na Hd 6870 i5 na 4ghz radi skoro sve na Ultra, no AA 1920x1200

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
 
0 0 hvala 0
13 godina
offline
Re: Vodič za optimizaciju Battlefielda 3

za sve koji imaju problem kao "fila2208" jedino što trebaju napraviti je sljedeće: kada se mapa loada a fps stoji zaključan na npr 30/29/27, otici u postavke grafike i ako igrate npr na medium pomaknuti na high i onda vratiti na medium bez ikakvih sejvanja postavki, tada bi fps trebao biti otkljucan...btw ja koristim sljedeći config koji mi neznam zašto radi nekako bolje:

 

WorldRender.SpotLightShadowmapResolution 256
RenderDevice.TripleBufferingEnable 0
RenderDevice.ForceRenderAheadLimit 1
Render.DrawFps 1
WorldRender.FxaaEnable 0
WorldRender.DxDeferredCsPathEnable 0
RenderDevice.Dx11Enable 0
Render.PerfOverlayEnable 0
PostProcess.DynamicAOEnable 0
worldrender.spotlightshadowmapenable 0

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.2.2012 19:22 (p4wner).
12 godina
protjeran
offline
Re: Vodič za optimizaciju Battlefielda 3
p4wner kaže...

za sve koji imaju problem kao "fila2208" jedino što trebaju napraviti je sljedeće: kada se mapa loada a fps stoji zaključan na npr 30/29/27, otici u postavke grafike i ako igrate npr na medium pomaknuti na high i onda vratiti na medium bez ikakvih sejvanja postavki, tada bi fps trebao biti otkljucan...btw ja koristim sljedeći config koji mi neznam zašto radi nekako bolje:

 

WorldRender.SpotLightShadowmapResolution 256
RenderDevice.TripleBufferingEnable 0
RenderDevice.ForceRenderAheadLimit 1
Render.DrawFps 1
WorldRender.FxaaEnable 0
WorldRender.DxDeferredCsPathEnable 0
RenderDevice.Dx11Enable 0
Render.PerfOverlayEnable 0
PostProcess.DynamicAOEnable 0
worldrender.spotlightshadowmapenable 0

 

Tu je isključen DX11. I ne ide TripleBuffering, nego TrippleBuffering.

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.3.2012 16:14 (NiramX).
14 godina
offline
Vodič za optimizaciju Battlefielda 3

U stvari pravilno se izgovara TripleBuffering, sada da li ima kakvog utjecaja to jedno p ne znam.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
offline
Re: Vodič za optimizaciju Battlefielda 3
AL13N13 kaže...

U stvari pravilno se izgovara TripleBuffering, sada da li ima kakvog utjecaja to jedno p ne znam.

 

Da, ali izgleda da su u DICE- u napravili tipfeler i uopće ne funkcionira ako ne piše pravilno.

15 godina
neaktivan
offline
Re: Vodič za optimizaciju Battlefielda 3
NiramX kaže...

 

5. Isključite Origin unutar igre

 

Origin, posebice ako je uključen unutar igre može se ponašati poput nametnika i dosta utjecati na framerate i odazive kontrola, stoga ga je najbolje isključiti. To će te napraviti tako da u In Game postavkama maknete kvačicu s "Enable Origin In Game". 

 

Nemogu to naci u postavkama da ga iskljucim!

Moze pomoc!

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.3.2012 17:56 (desh).
12 godina
protjeran
offline
Re: Vodič za optimizaciju Battlefielda 3
Kako ne možeš?
12 godina
offline
Re: Vodič za optimizaciju Battlefielda 3
desh kaže...

 

Nemogu to naci u postavkama da ga iskljucim!

Moze pomoc!

Potrudi se {#}

Origin -> kotacic -> Settings -> In Game -> Enable Origin in game

Pedo medo, Pedo medo, vabi te sa sladoledom
14 godina
neaktivan
offline
Vodič za optimizaciju Battlefielda 3

Sa konfom iz moj pc imam dok nema eksplozija i puno ljudi na vidiku, granata itd. i  na medium i na low postavkama  60 konstantnih fps-a.

 

Kada udem u neku žešću borbu gdje se ruše zgrade, ili se puca na sve strane fps pada na oko 30 i na low i na med, pa i na custom postavkama sa svime isključenim ,

 

čak i kada smanjim rezoluciju(igram inače na 1920*1080). Znači u biti koje god postavke bile rezultat je isti pretpostavljam da probleme radi procesor jesam li u pravu?

 

 Bilo bi mi jasno da se problemi događaju npr. na med i low postavkama ali da kad smanjim rezu da je sve u redu ali meni i na najslabijim mogućim postavkama pojavljuje se isti problem(800*600),

 

 tako da me to već pomalo nervira.Ako ima ko neki savjet neka kaže, planiram kupti i5 2500k na ljeto ako je stvarno stvar u procu ali moram se uvjeriti, možda je problem 4 gb rama?

A.K.A. DuraCell_HR
Poruka je uređivana zadnji put sub 31.3.2012 19:42 (skipe1994).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
offline
Vodič za optimizaciju Battlefielda 3

stavi prvo još 4 gb pa vidi.

BF3 FlamingKing
Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
protjeran
offline
Re: Vodič za optimizaciju Battlefielda 3
fila2208 kaže...

Nakon ovog ne mogu dobit više od 29fps, stalno je zaključano..a prije sam imao i do 40

 

Istražio sam malo to i ispada da kod u user.cfg datoteci onemogućava ingame framerate mjerenje. Iskoristi FRAPS ako želiš vidjeti pravo stanje stvari. Još moram vidjeti što je točno uzrok.

13 godina
offline
Re: Vodič za optimizaciju Battlefielda 3
NiramX kaže...
fila2208 kaže...

Nakon ovog ne mogu dobit više od 29fps, stalno je zaključano..a prije sam imao i do 40

 

Istražio sam malo to i ispada da kod u user.cfg datoteci onemogućava ingame framerate mjerenje. Iskoristi FRAPS ako želiš vidjeti pravo stanje stvari. Još moram vidjeti što je točno uzrok.

sve sto treba je pomaknit u opcijama grafike sa postojećih na sljedeće i onda vratiti i fps ce tada biti otkljucan...npr ako igra na med pomaknes na high i samo izades bez snimanja i tada ces moc mjerit fps...ili ako koristis custom postavke samo jednu stavku promjeni i izadi...btw vec sam napravio odgovor u svojem postu gore i zaboravio sam kolko je vec proslo

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.4.2012 20:08 (p4wner).
12 godina
protjeran
offline
Re: Vodič za optimizaciju Battlefielda 3
U mom slučaju to uopće ne funkcionira.
12 godina
neaktivan
offline
Vodič za optimizaciju Battlefielda 3

Ima li tko kakvu preporuku za ati 6850 tj.drivere s kojima radi najbolje na bf3.

Smejem se a plače mi se,tražim lepu minu,minu da odletim u p**** materinu
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
offline
Vodič za optimizaciju Battlefielda 3

Meni na 1680x1050 sve off i s ovim settingsima radi jedva na 30 fps-a

dafuq! =)
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
offline
Re: Vodič za optimizaciju Battlefielda 3
BloOm3R! kaže...

Meni na 1680x1050 sve off i s ovim settingsima radi jedva na 30 fps-a

Google -> HD5570 -> "Nece raditi dobro...", "Jedva ce raditi...", "Moras igrati na low....."

Battlefield 3: [G] CyberDemonVZ
12 godina
neaktivan
offline
Re: Vodič za optimizaciju Battlefielda 3
CyberDemonVZ kaže...
BloOm3R! kaže...

Meni na 1680x1050 sve off i s ovim settingsima radi jedva na 30 fps-a

Google -> HD5570 -> "Nece raditi dobro...", "Jedva ce raditi...", "Moras igrati na low....."

Nemoze onda bolje od toga?

dafuq! =)
12 godina
offline
Re: Vodič za optimizaciju Battlefielda 3
BloOm3R! kaže...
CyberDemonVZ kaže...
BloOm3R! kaže...

Meni na 1680x1050 sve off i s ovim settingsima radi jedva na 30 fps-a

Google -> HD5570 -> "Nece raditi dobro...", "Jedva ce raditi...", "Moras igrati na low....."

Nemoze onda bolje od toga?

Po ovome sto vidim vjerojatno ne.

Al necu umjesto tebe pretraziti net {#}

 

Ako imas volje, odi na google i upisuj:

HD5500 battlefield 3 more fps

i slicne rijeci i citaj i citaj.

Mozda netko negdje ima kakav prijedlog.

Battlefield 3: [G] CyberDemonVZ
12 godina
neaktivan
offline
Re: Vodič za optimizaciju Battlefielda 3
CyberDemonVZ kaže...
BloOm3R! kaže...
CyberDemonVZ kaže...
BloOm3R! kaže...

Meni na 1680x1050 sve off i s ovim settingsima radi jedva na 30 fps-a

Google -> HD5570 -> "Nece raditi dobro...", "Jedva ce raditi...", "Moras igrati na low....."

Nemoze onda bolje od toga?

Po ovome sto vidim vjerojatno ne.

Al necu umjesto tebe pretraziti net {#}

 

Ako imas volje, odi na google i upisuj:

HD5500 battlefield 3 more fps

i slicne rijeci i citaj i citaj.

Mozda netko negdje ima kakav prijedlog.

Nema ništa o tome. {#}

dafuq! =)
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Battlefield 3
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice